Κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε ... Σοβαρό περιστατικό στη Σύμη και ακόμη σοβαρότερη η ελληνική αντίδραση που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Σήκωσαν τουρκική σημαία στη Σύμη κι εμείς στείλαμε ΛΕΤΟΝΙΚΟ σκάφος της Frontex για έλεγχο!!!
Αυτό που έγινε στη Σύμη  είναι ότι κάποιοι,είχαν σηκώσει σε όρμο του νησιού στον ίδιο ιστό την ελληνική και την τουρκική σημαία!!! Το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν ανακοίνωσαν τίποτα δεν είναι το σημαντικότερο.Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι αυτό το περιστατικό ελέγχθηκε από ΛΕΤΟΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ της Frontex!
Πως έχει η υπόθεση;
Τις βραδινές ώρες της Κυριακής 31 Ιουλ κάτοικος της Σύμης εντόπισε σε ιστό στην περιοχή Άγιος Αιμιλιανός της Σύμης ανηρτημένες σε ιστό την ελληνική και την τουρκική σημαία. Ο ιδιώτης υπέστειλε (πολύ σωστά) την τουρκική σημαία και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, το οποίο άκουσον – άκουσον χθες το πρωί  απέστειλε ΛΕΤΟΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ της FRONTEX να ελέγξει την περιοχή.
Φωτογραφία της περιοχής
symi
Τονίζεται ότι η περιοχή που συνέβη το συμβάν είναι πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και διαθέτει μικρό όρμο για να προσεγγίζουν σκάφη, οπότε μάλλον η τουρκική σημαία αναρτήθηκε από επιβάτες τουριστικού, αλιευτικού σκάφους ή άλλου σκάφους (….), οι οποίοι μάλλον θέλουν να τονίσουν την συγκυριαρχία στο Αιγαίο.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:
1ον: Για ποιο λόγο δεν επιλήφθηκε, αν και ενημερώθηκε για το συμβάν, το Λιμεναρχείο Σύμης το οποίο εκτός από πλωτό μέσο του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. θα μπορούσε να μεταβεί στην περιοχή και με όχημα ; Τυχόν δικαιολογίες για τη διαθεσιμότητα σκαφών και μέσων δεν γίνονται δεκτές, καθόσον για τέτοια συμβάντα θα πρέπει να γίνεται άμεση έρευνα με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και με το προσωπικό όχημα του Λιμενάρχη.
2oν:  To συμβάν θεωρείται ασήμαντο για αυτό δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ή του αρμόδιου Υπουργείου ή μήπως απλά είναι Αύγουστος ; Mήπως να σκεφτούμε τι θα είχαν πράξει οι τουρκικές αρχές και τα ΜΜΕ της γείτονος εάν κάτι ανάλογο είχε συμβεί στα τουρκικά παράλια ;
3oν:  Έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά την εθνική κυριαρχία επί των νησιών μας και δεν το γνωρίζουμε ; Eίναι δυνατόν για συμβάν το οποίο καταγράφεται επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ να επεμβαίνει σκάφος ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ;
4ον: Η τουρκική σημαία που βρίσκεται ; Mήπως θα την επιστρέψουμε στην Τουρκία για χάρη της καλής γειτονίας ;
5ον: Έχουν σκεφτεί οι «αρμόδιοι» που σιωπούν τι θα γίνει εάν αυτοί που ύψωσαν την τουρκική σημαία ανεβάσουν φωτογραφίες του κατορθώματος στο διαδίκτυο ;
Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί επελέγη ο τρόπος αντίδρασης που περιγράψαμε.