Παρήγγειλα χρυσό κλουβάκι για το φίλο μου τον Άκη!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Μηδένα προ τους τέλους μακάριζε έλεγε ο σοφός χορός στο τέλος της τραγωδίας και αφού είχε δει να ξετυλίγεται το δράμα του βασιλιά Οιδίποδα.
Μπορεί ο Άκης να μην αυτοτυφλώθηκε με τις πόρπες του χειτώνα του, αλλά στη δύση πια και αυτής ακόμη της ζωής του κατέληξε από το Ritz του Παρισιού και τις όμορφες παρυφές της Πλάκας, σε ένα κελάκι. Όχι βέβαια γιατί ως άλλος αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να γίνει μοναχός, αλλά επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του ορισμένοι ράβδοι χρυσού και κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
του Στρατή Μαζίδη
Κι αυτός ο χριστιανός τι τις ήθελε τις 10 ράβδους; Για κάγκελα στο κελί 33; Δεν προμηθευόταν καλύτερα ράβδους Toblerone; Πιο εύκολα φαγώνονται.
Ας δούμε όμως το θέμα λίγο σοβαρά.
Δε γνωρίζω αν είναι ένοχος ο Άκης και σαφώς αν είναι, θα πρέπει να πάει μέσα. Με προβληματίζει όμως η χρονική συγκυρία της σύλληψης. Επίσης έχω μια ακόμη απορία. Γιατί τόσο καιρό και όντας πια απόστρατος της πολιτικής, δε βρήκε κι αυτός ένα Αζερμπαϊτζαν ή πχ Κοπανιστάν όπως ο πάλαι ποτέ σύντροφος Μαντέλης και να την κάνει με ελαφρά; Ξέρετε πόσοι επί της Γης Παράδεισοι υπάρχουν στον πλανήτη; Θα μου πείτε, ότι ίσως δεν περίμενε ποτέ να τον αγγίξουν. Ενδεχομένως.
Σαφώς λοιπόν ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να λογοδοτήσει και να πληρώσει ακριβά το τίμημα εάν αποδειχθεί ένοχος.
Όμως μου κάνει εντύπωση. Τον Άκη τον τσουβάλιασαν και τον έβαλαν στη στενή με συνοπτικές διαδικασίες. Κάτι άλλους που διόγκωσαν το έλλειμμα, διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό, της φόρτωναν χρέη όλα αυτά τα χρόνια, αυτούς πότε θα τους τσουβαλιάσουν;
Διότι για αυτούς, μέρες που είναι, ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΤΙ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ;
Να το δούμε και με δύο παραδείγματα;
Είμαστε σε ένα χωριό όπου κάπου κάποιος κάποτε φαίνεται να είχε εμπλακεί σε ορισμένες βρωμοδουλειές. Την ίδια εποχή μια στυγνή συμμορια τριών ατόμων σκοτώνει συχωριανούς. Κι ενώ υπάρχουν σημαντικές αξιόπιστες πληροφορίες και μαρτυρίες, ο κυρ-χωροφύλαξ (που βλέπαμε στα παλιά έργα) αντί να τους μπουζουριάσει, συλλαμβάνει ένα γεροντάκι το οποίο θα είναι εκεί και αύριο το πρωί για να τον τσιμπήσει λέγοντάς του “πουτ δε κοτ ντάουν”.
Ας το δούμε επίσης με ένα πλοίο που τώρα βρίσκεται σκουριασμένο, ρημαγμένο και παροπλισμένο σε κάποια ντάνα της Χαλκίδας και για το οποίο έχουμε βάσιμες υποψίες πως κάποτε μετέφερε ναρκωτικά από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, έχει βουήξει ο κόσμος από μια ναυτιλιακή εταιρεία της όποιας τα πλοία κάνουν ΤΩΡΑ αυτή τη δουλειά.
Και εμείς τι αποφασίσαμε; Πήγαμε και κατάσχαμε ένα παρατημένο σαπάκι, αντί να δέσουμε ατάκα κι επί τόπου αυτά τα πλοία που τώρα εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο.
Κάπως έτσι συνέβη και με τον Άκη.
Τέλος πάντων. Τι να σου κάνω ρε Άκη; Ας πρόσεχες κι εσύ. Α ρε άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα.
Τουλάχιστον τώρα θα έχεις πολύ χρόνο για περισυλλογή. Για όσο θα είσαι υπό κράτηση εννοώ, μην τρομάζεις, γιατί δε νομίζω πως πιστεύει κανένας μας ότι θα πας φυλακή.