Είσαι γλοιώδης και γελοία , κ. Αννα Ψαρούδα Μπενάκη !

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 mpenaki papoylias
Δήθεν η προσφώνηση στην ορκωμοσία του Παπούλια ήταν "προειδοποίηση"  !

Και βέβαια η γελοιότητα δεν δεν σταματά εκεί .

Η φράση :"ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ" απλά δεν εκφράστηκε σωστά ! Δεν εννοούσε ότι κάποιοι θα μας πάρουν εδάφη , αλλά ότι , ούτε λίγο ούτε πολύ , αλλάζει ο ρόλος των συνόρων μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης επειδή καταργούνται τα διαβατήρια και κατά συνέπεια τα σύνορα !!! Ω ρε τι μας λες ; Όλοι έβλεπαν λέει το τι γίνεται , είπε ... ε και ! Βλέπατε όλοι το τι γίνεται στην Θράκη , το τι γίνεται στα Σκόπια , στην Ήπειρο και δεν κάνατε τίποτε απολύτως !

Στη φράση :"ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" οι "αρχές και οι εξουσίες" που θα παραβιάζουν τα δικαιώματά μας είναι τα ΜΜΕ και οι μεγαλοεπιχειτηματίες που λόγω θέσεως θα μπορούν να τις δημιουργούν και να επηρεάζουν και να καθοδηγούν κυβερνήσεις !!! Σώπα ρε ! Τί είπε ρε το άτομο !!! Δηλαδή σήμερα δεν επηρεάζουν τις κυβερνήσεις τα ΜΜΕ και οι μεγαλοκαρχαρίες ;

Άντε ρε γαμήσου λαμόγιο του κερατά !

 Δείτε τι έλεγε στην εφημερίδα "Καθημερινή" στις 13-02-05 :


Σπεύδω κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου να διατυπώσω «ανησυχίες», διότι τέτοιες δεν έχω, αλλά μόνο διαπιστώσεις και επισημάνσεις για το βάρος προσαρμογής στα νέα δεδομένα που φέρουν όλα τα πολιτειακά όργανα της χώρας μας. Aκόμη, δεν νομίζω ότι τα σημεία που προκάλεσαν το ενδιαφέρον σας είναι «σκοτεινά», τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Kαι έρχομαι στα ζητούμενα:
1) Σύνορα. Δεν αναφερόμουν βεβαίως στα γεωγραφικά σύνορα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για τη χωρική περιγραφή της κάθε χώρας. Aναφερόμουν στο ουσιαστικό περιεχόμενο των συνόρων, που βαθμιαία όχι μόνο περιορίζεται, αλλά μελλοντικά καταργείται πλήρως. Aνθρωποι, κεφάλαια, υπηρεσίες, ιδέες, συνήθειες διακινούνται ήδη από σήμερα ελεύθερα μεταξύ των κρατών-μελών. H ελεύθερη αυτή διακίνηση θα διέπεται πλέον από ευρωπαϊκούς νόμους που θα έχουν μεγαλύτερη δραστικότητα απ’ ό,τι οι σημερινοί εθνικοί νόμοι. Oμως η εξέλιξη αυτή επιβάλλει στο κάθε κράτος-μέλος και ιδίως στα πολιτειακά του όργανα να διαφυλάττει την πολιτιστική του ιδιαιτερότητα. Aς μην ξεχνάμε εξάλλου ότι τα εθνικά μας σύνορα διασφαλίζονται περισσότερο αφού μετατρέπονται σε εξωτερικά σύνορα της Eυρώπης.
2) Eθνική κυριαρχία. Kαι μόνο αν ανατρέξει κανείς στο άρθρο 28 § 3 του Συντάγματος, με το οποίο κυρώνονται οι ευρωπαϊκές συνθήκες, θα δει ότι το Σύνταγμα ομιλεί για εκούσιους «περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας». Aλλωστε δεν έχει πλήρως εκχωρηθεί στην Eυρωπαϊκή Eνωση η νομισματική πολιτική (η δραχμή είναι πια γλυκιά ανάμνηση), η τελωνειακή πολιτική, η εμπορική πολιτική; Σε λίγο και άλλοι τομείς που ανήκουν στα κράτη-μέλη, όπως η γεωργία, οι μεταφορές, η προστασία καταναλωτών, η ενέργεια, το περιβάλλον κ.ά. θα ρυθμίζονται από την E.E. Kαι αυτό όχι διότι θέλει κανείς να απογυμνώσει τα κράτη από τις εξουσίες τους, αλλά διότι οικειοθελώς τα κράτη και οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η άσκηση κάποιων εξουσιών σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο ενδυναμώνει την Eυρώπη και ωφελεί τον κάθε Eυρωπαίο πολίτη.
3) Δικαιώματα του ανθρώπου. Στο Eυρωπαϊκό Σύνταγμα υπάρχει ενσωματωμένος ο γνωστός Xάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που σε πολλά θέματα προστατεύει πιο αποτελεσματικά τον πολίτη απ’ ό,τι οι εσωτερικές νομοθεσίες, και επιπλέον του παρέχει προστασία και έναντι των ευρωπαϊκών οργάνων. Mοιραίο, βέβαια, είναι ότι μέσα σε ένα περιβάλλον όχι δέκα, αλλά εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, τα δικαιώματα όχι μόνο προστατεύονται αλλά και προσβάλλονται πιο εύκολα.
Oλα τα παραπάνω είναι καλό να τα γνωρίζουμε και σωστό είναι να εμβαθύνουμε σε αυτά, ιδίως όσοι έχουμε αυξημένες ευθύνες. Kαι πάντως επιβάλλεται να γίνει ευρύτερη ενημερωτική συζήτηση, αφού το υπό ψήφιση Σύνταγμα θα καθορίσει το μέλλον και της Eυρώπης και της χώρας μας.




Σκεφτόταν επί επτά χρόνια τι ψέμα θα μας πει ! Άντε να δούμε ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 mpenaki papoylias
Η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη πριν 7 χρόνια, στις 08/02/2005 πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τότε, κατά την ορκωμοσία του Κάρ. Παπούλια,ως προέδρους της ελληνικής Δημοκρατίας έκανε μια προφητική, όπως αποδείχτηκε, προσφώνηση κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

 Είχε πει τότε στον Καρ. Παπούλια :

«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

 

Η κ. Μπενάκη ουδέ ποτέ έδωσε εξηγήσεις πώς γνώριζε τι θα συμβεί στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα (Κυριακή 26/08/12) η κυρία Μπενάκη είναι καλεσμένη στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 (10-12το πρωί) και θα της ζητηθεί να δώσεις σχετικές εξηγήσεις.

 Στο πάνελ της εκπομπής θα μετέχουν και οι Β. Καπερνάρος, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γ. Κασιμάτης, συνταγματολόγος, Κ. Βαξεβάνης, δημοσιογράφος και ο Σπύρος Καρατζαφέρης από το spirospero.gr.

 Ίσως σήμερα μετά από 7χρόνια να λυθεί ο γρίφος και να αποκαλυφθούν πολλά πάντως η συζήτηση αναμένεται εκρηκτική αν λάβουμε υπόψη μας το πάνελ της εκπομπής.

πηγή