Πουτάνας γιοί ! Έχουν ορκιστεί να εξαθλιώσουν τον λαό ...

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ “ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”

Αυτό που ακόμη δεν έχει καταφέρει, σχεδόν κανείς από τους ΓιακουματοΚουλούρηδες που δίνουν την μάχη της ακρίβειας μόνο μέσα από το πρωϊνό του Αντένα.
Η Ιστορία αυτού του κινήματος, που ξεκίνησε από την Κατερίνη, γνωστότερο ως κίνημα της Πατάτας, κινδυνεύει με αφανισμόεξαιτίας των προθύμων εξυπηρετητών των μεσαζόντων. Άργησαν, αλλά χτύπησαν.
Οι ίδιοι βουλευτές που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους αν υπαινιχτεί κάποιος το παραμικρό για τον κουμπαρά των 180, ψήφισαν άκριτα και εμφανώς ύποπτα, το νομοθετικό πλαίσιο που βάζει τέλος………….
……….
ουσιαστικά στο πιο σημαντικό βήμα που έγινε για να χτυπηθεί η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και η σαπίλα των μεσαζόντων.
Με βάση τον νέο νόμο περί λαϊκών αγορών (ν. 4264/2014: Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος …),  απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (βλέπε άρθρο 25). Δηλαδή, στο εξής, ο παραγωγός που έβαζε πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται πλέον να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ελάχιστοι οι δήμοι στην Ελλάδα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους!
Και επειδή ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Και επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι το «κοπάδι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όταν ανακαλύψει τι  ακριβώς ψήφισε, θα αρχίσει να πέφτει από τα σύννεφα, η εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισε να δώσει μία ευκαιρία στους κυβερνητικούς βουλευτές, τουλάχιστον να εξηγηθούν.
Οργανώνεται μία πρότυπη διαδικτυακή διαμαρτυρία http://www.ecss2006.com/TOPOS/QUESTIONS/201401_XM/Q0.asp αλλά και ευκαιρία ταυτόχρονα, έτσι ώστε να αποσυρθεί ο παράλογος νόμος που προβλέπει ουσιαστικά τον έλεγχο της τροφής των Ελλήνων, εκτός των λαϊκών αγορών και μόνο στα σούπερ μάρκετ με τους όρους που θέλουν τα ολιγοπώλια να ορίζουν τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων. Εκτός και αν ο Ευφάνταστος Υφυπουργός Γιακουμάτος, ξέρει κάποιον ελληνικό Δήμο που είναι κάτω των 3000 κατοίκων. Είναι τρείς ή τέσσερις. Πάντως σίγουρα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Περισσότερα στοιχεία για το κρυφό έγκλημα κατά του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ αλλά και των αγροτών – παραγωγών και κυρίως κατά των καταναλωτών, μπορεί να βρει κανείς και στον δικτυακό τόποhttp://www.otoposmou.gr
Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να καταφύγουν και αυτοί που μονίμως ψηφίζουν και μονίμως αγνοούν τι ψηφίζουν. Τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που μάλλον πρέπει να επικοινωνούν μόνο μέσω I cloud. Τόσες φορές που έπεσαν από τα σύννεφα αλλά σώθηκαν, μόνο ως κεφαλλονίτικο θαύμα του Άγιου Γιακουμάτου μπορούμε να το θεωρήσουμε.
======================================

Διαμαρτυρία ενάντια στην ύπουλη
απόπειρα κατάργησης του κινήματος"ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"
Κυρία/κύριε βουλευτή,
Πρόσφατα, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε κι εσείς, ψήφισε τον νέο νόμο περί λαϊκών αγορών (ν. 4264/2014: Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος …), σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (βλέπε άρθρο 25). Δηλαδή, στο εξής, ο παραγωγός που έβαζε πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται πλέον να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ελάχιστοι οι δήμοι στην Ελλάδα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους!

Μήπως έχετε την ευγενή καλοσύνη να μας εκθέσετε τους λόγους που σας οδήγησαν στην απόφαση αυτή;

Ζητάμε λοιπόν από εσάς να μας εξηγήσετε:
  • για ποιο λόγο απαγορεύετε στους καταναλωτές το δικαίωμα προμήθειας προϊόντων της ελληνικής γης απευθείας από τους παραγωγούς;
  • Τι "κακό" έκανε ο έλληνας παραγωγός και του απαγορεύσατε πλανόδιο εμπόριο;
  • γιατί με τον απαράδεκτο αυτό νόμο οδηγείτε παραγωγούς και καταναλωτές απευθείας στην αγκαλιά των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Δεν σκεφτήκατε πως με τον περιορισμό αυτό κάποιοι θα ελέγξουν ολοκληρωτικά την τροφή μας;
  • γιατί επιχειρείτε να βάλετε τέλος σε ένα κίνημα το οποίο έδωσε σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς στον τόπο μας;
  • γιατί δημιουργήσατε παραγωγούς δύο ταχυτήτων; (αφού έχουμε αυτούς που τους ανανεώνεται η άδεια και άλλους που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν;)

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά! Οφείλετε να δώσετε άμεσα εξηγήσεις στους πολίτες που σας εξέλεξαν, αλλά και σε όλους εκείνους που πλήττονται από τις επιλογές σας.
Αν πάλι, δεν προλάβατε και αυτή τη φορά να διαβάσετε αυτά που σας επέβαλαν να ψηφίσετε, οφείλετε, τουλάχιστον για λόγους αξιοπρέπειας, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την απαλοιφή του επίμαχου άρθρου από το νομοσχέδιο. Διότι το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" έδωσε βαθιά οικονομική ανάσα στις οικογένειές μας, στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον έλληνα γεωργό, τις ελληνικές καλλιέργιες και προπάντων ανέδειξε το πρόβλημα της αισχροκέρδειας στη χώρα μας.

Περιμένουμε την έγγραφη δημόσια απάντηση σας.