Η Monsanto είπε το «ναι» στη Bayer – Έρχονται τα μεταλλαγμένα στην Ε.Ε

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 _bayer_
Οι τελευταίες αντιστάσεις της Ε.Ε. έναντι των μεταλλαγμένων καταρρέουν με την τεχνική του Δούρειου Ίππου: Η Mosanto εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω της Bayer
Το μέχρι τώρα φλερτ των δυο επιχειρήσεων κατέληξε σε “γάμο”. Βοήθησε, βέβαια, και το αυξημένο τίμημα, που έφτασε σχεδόν στα $66 δισεκατομμύρια.
Ο παγκόσμιος κολοσσός μεταλλαγμένων σπόρων και τοξικών φυτοφαρμάκων της Mosanto είπε το «ναι» στην πρόταση εξαγοράς από τη γερμανική Bayer.
Όταν ολοκληρωθεί, ο «γάμος» θα «γεννήσει» τη μεγαλύτερη εταιρεία αγροτικών εφοδίων του κόσμου, με πάνω από 25% μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.
Η Bayer έχει στόχο να δημιουργήσει καταστήματα one stop για τους αγρότες, από όπου θα προμηθεύονται από τους σπόρους της και τα χημικά έως λογισμικό παρακολούθησης για τις καλλιέργειες.
Κρίνοντας από την μέχρι τώρα εκβιαστική τακτική και επιβολή των Γερμανών όσον αφορά τα δικά τους συμφέροντα, είναι θέμα χρόνου, αφού η νέα εταιρεία-Φρανκενστάιν περάσει από το μικροσκόπιο των διεθνών αρχών ανταγωνισμού, να επιβάλει τα θέλω της στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

πηγή