Ποιος θα το πίστευε !

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

psinakis-ilias-dimos-marathona-660-eurokinissi
Τελικά ,από όλο την πολιτική συμμορία της χώρας, ο πιο άνδρας είναι ο Ψινάκης ! 

“Βόμβα» από τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος κηρύσσει πτώχευση στο Δήμο Μαραθώνα κάτι που θα σημάνει και στάση πληρωμών για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, όπως είπε καιο Τρικούπης.Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός».
Μάλιστα, ο κ. Ψινάκης, κατήγγειλε πως υπήρξε όλο αυτό το διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευσή του.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, από τη στιγμή που η πτώχευση σημαίνει και παύση πληρωμών, ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan B΄» χωρίς, ωστόσο, να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Απέκλεισε, πάντως, την προσφυγή σε δανεισμό, δεν είπε τίποτα εάν σκοπεύει ή όχι να αυξήσει τους φόρους και το μόνο που επεσήμανε είναι ότι «δεν έχω μία, βρίσκομαι σε πτώχευση» και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Μαραθώνα ανέφερε ότι έχει ήδη καλέσει τα τηλεοπτικά κανάλια για να ανακοινώσει και επισήμως την πτώχευση.
Πλέον, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς, η πτώχευση ενός δήμου είναι ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και υπάρχει φόβος μήπως δημιουργηθεί ένα είδος ντόμινο και για άλλους δήμους.

Εντοπίστηκε στη Πάρνηθα (δίπλα στα Ραντάρ της βάσης της Π.Α.) μια κεραία που τυφλώνει τα μαχητικά μας ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Συναγερμός στο ΓΕΑ - Εντοπίστηκε στη Πάρνηθα κεραία που "τύφλωνε" τους πιλότους (τη μια όλμοι σκάνε ξαφνικά στο Βόλο...την άλλη "κάποιοι φυτεύουν" στην Πάρνηθα (!) (δίπλα στα Ραντάρ - βάση της Π.Α.) μια κεραία που τυφλώνει τα μαχητικά μας...την άλλη drone στο Πεντάγωνο...το επόμενο ποιό θα είναι κύριοι στο "σκορποχώρι "Η Ελλάς";Μήπως καμία "βόμβα Έμπολα" στους αεραγωγούς της Κατεχάκη;)


Κεραία, μέσω της οποίας γίνονταν παρεμβολές στο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή Καραβόλα της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να τυφλώνονται τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στο Αιγαίο, εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).



Η κεραία που έκανε τις παρεμβολές είχε τοποθετηθεί μέσα στο δάσος και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα από τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν το προσωπικό και τα ραντάρ του 2ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής της Πάρνηθας, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο τοποθετήθηκε εκεί, αλλά ούτε και την ταυτότητα αυτού που την τοποθέτησε.

Ο εντοπισμός της έγινε έπειτα από παράπονα που διατύπωναν χειριστές αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχαναν το σήμα του ραντάρ, κάτι που έκανε τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ να αντιληφθούν ότι κάτι περίεργο και ύποπτο συνέβαινε. Για το θέμα υπήρξε άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ ειδοποιήθηκε και κλιμάκιο της ΕΥΠ το οποίο μετέβη στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στις σχετικές έρευνες, δεδομένου ότι το θέμα ήταν κάτι που απτόταν άμεσα της εθνικής μας ασφάλειας.

Η κεραία ήταν τοποθετημένη με τέτοιον τρόπο που έδειχνε ότι η δουλειά είχε γίνει από επαγγελματίες, ενώ προκειμένου να λειτουργεί για όσο χρονικό διάστημα γινόταν περισσότερο, ακριβώς δίπλα της βρέθηκε και μια μικρή κατασκευή φωτοβολταϊκών κατόπτρων μέσω της οποίας τραβούσε ενέργεια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεδομένου ότι παρά το γεγονός πως έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον εντοπισμό της εν λόγω κεραίας, οι δράστες που την τοποθέτησαν παραμένουν άγνωστοι, ενώ μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν ως προς την ταυτότητά τους και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν.

Αμεση σχέση με τις αναχαιτίσεις

Να σημειώσουμε πάντως πως, σύμφωνα με κύκλους της Αεροπορίας, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό, δεδομένου ότι σχετίζεται άμεσα και με το θέμα των αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Και αυτό γιατί τα μαχητικά μας κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αναχαίτισης εχθρικών αεροσκαφών βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με το ραντάρ, το οποίο και τα καθοδηγεί ως προς τα πού κινείται ή βρίσκεται το «εχθρικό ίχνος» προκειμένου να το αντιμετωπίσουν. Επίσης, στο ενδεχόμενο που νεκρώσει έστω και για λίγο το ραντάρ, τότε, θεωρητικά, δίνεται η δυνατότητα σε εχθρικά αεροσκάφη να μπουν ανενόχλητα στον εθνικό μας εναέριο χώρο χωρίς κανείς να τα εντοπίσει. Στην πραγματικότητα πάντως το παραπάνω είναι κάτι αδύνατον να γίνει, δεδομένου ότι οι περιοχές ευθύνης των ραντάρ της χώρας αλληλοκαλύπτονται.



Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το ραντάρ της Πάρνηθας αποτελεί έναν από τους τρεις...άγρυπνους φρουρούς (οι άλλοι δύο είναι τα ραντάρ στον Χορτιάτη και το Πήλιο) που παρακολουθούν και ελέγχουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε εθνικές αλλά και νατοϊκές ασκήσεις. Δεν υπάρχει άλλωστε πιλότος της Πολεμικής αλλά και της Πολιτικής Αεροπορίας που να μη γνωρίζει τον κωδικό «Mambo», αφού οι χειριστές τού εν λόγω ραντάρ είναι σε θέση να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι πετάει και πού εντός της περιοχής ευθύνης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η λειτουργίας μιας κεραίας παρεμβολών σε ένα από τα πλέον σημαντικά ραντάρ αεράμυνας της χώρας είναι πολλά και πολυεπίπεδα.


http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/drone.html
πηγή