ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΨΕΥΔΗ ΑΛΒΑΝΩΝ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

      Λένε οι Αλβανοί :         Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ισκαντάρ διεκδικείται σήμερα από Ελλάδα και Δημοκρατία Μακεδονίας. Ταυτόχρονα προβάλλεται σαν εθνικός ήρωας των Αλβανών. Τόσον η μητέρα του Μυρτάλη (μετονομάσθηκε από τον Φίλιππο σε Ολυμπιάδα) όσο και η γιαγιά του Ευριδίκη (μητέρα του Φιλίππου) ανήκαν στην Ιλλυρική φυλή. Το όνομα Αλέξανδρος ετυμολογείται από τις Αλβανικές λέξεις Α – Λε – Σι – Αντερ που σημαίνουν “Γενημμένος σαν όνειρο”.Το σημερινό Αλβανικό νόμισμα ΛΕΚ σημαίνει Αλέξανδρος. Το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος μετά το διαζύγιο της μητέρας του με τον Φίλιππο κατέφυγε στο βασίλειο των Ιλλύριων και όχι των Ηπειρωτών όπως έκανε η Ολυμπιάδα, αποδεικνύει πως αισθανόταν Ιλλύριος.Η μητέρα του είχε ονειρευθή τον Αιγύπτιο Θεό Αμμωνα Ρα ο οποίος με μορφή φιδιού εισχώρησε στην μητρα της και την γονιμοποίησε. Η Ολυμπιάδα λάτρευε τα φίδια και κοιμόταν μαζί τους. Ο Φίλιππος είχε ονειρευθή ότι η μήτρα της Ολυμπιάδας φρουρείτο από ένα λεοντάρι. Ο Αλέξανδρος δεν θεωρούσε τον Φίλιππο πατέρα του. Η Ολυμπιάδα του είχε αποκαλύψει πως πραγματικός του πατέρας ήταν ο υπέρτατος Θεός της Αιγύπτου Αμμων Ρα.

ΨΕΜΑ 1 :
Η πατρότητα του Μέγα Αλέξανδρου είναι Ελληνική και διεκδικείται απο την FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia) όπως επίσημα λέγεται απο τον ΟΗΕ (βλέπε Μέλη του ΟΗΕ) και εν μέρει απο τους Αλβανούς.

ΨΕΜΑ 2 :
Η μητέρα του Μέγα Αλέξανδρου Ολυμπιάδα, λεγόταν όπως μας λέει ο έγκριτος ιστορικός Waldemar Heckel “Πολυξένη όταν ήταν παιδί, Μυρτάλη όταν παντρεύτηκε, και αργότερα μετονομάστηκε Ολυμπιάδα και Στρατονίκη”. Ο βασιλικός οίκος των Μολοσσών ήταν Ελληνικός καθώς οι ίδιοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους Έλληνες και οι υπόλοιποι Έλληνες τους θεωρούσαν το ίδιο.