Aτιμωτικά υπονοούμενα για τις Ε.Δ. από το νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Με ατιμωτικά υπονοούμενα για τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες από χθες διοικεί και επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση διαρρέει εντός και εκτός Ελλάδος ότι προχώρησε στους αποκεφαλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί … ετοίμαζαν πραξικόπημα, ο νέος εκλεκτός της κυβέρνησης στην θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε μια ημερήσια διαταγή – όνειδος. Όνειδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όνειδος για την θέση του αρχηγού του κορυφαίου στρατιωτικού επιτελείου, όνειδος για την Ελλάδα.
Αν νομίζει ότι με το να υιοθετεί τις θέσεις της κυβέρνησης περί «αποτραπέντος πραξικοπήματος» ξεπληρώνει γραμμάτια στον πραγματικό πραξικοπηματία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, είναι πολύ γελασμένος.
Ιδού λοιπόν τι προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς, ισχυρισμούς και υπονοούμενα διατυπώνει στην ημερήσια διαταγή που εξέδωσε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.
Λέει λοιπόν κατ’αρχήν ο ανεκδιήγητος Κωσταράκος: «Δηλώνω ότι θα απαιτήσω από όλους απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους όπως επιβάλλει ο όρκος που όλοι δώσαμε».
Και πότε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμμόρφωση των στελεχών προς το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους; Πώς μπορεί να αφήνει υπονοούμενα για επίορκους αξιωματικούς; Γιατί δηλώνει κάτι που στα 37 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας θεωρείται αυτονόητο;
Με την ίδια λογική έπρεπε να ζητήσει ή να «απαιτήσει» όπως λέει ο ίδιος αυστηρά, από τα στελέχη των Ε.Δ. να υπερασπίσουν την χώρα! Γιατί δεν το ζήτησε; Γιατί προτιμά να λερώνει τους αξιωματικούς με ανήκουστα υπονοούμενα!
Δεν αισχύνεται να φορά την στολή και να έχει την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και να λέει τέτοια πράγματα;
Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό που είπε αρχικά. Συνέχισε να λερώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας τα εξής:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά προβλήματα προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα…»
Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να ζητεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις «να μείνουν προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα».
Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν εκτός από αυτό; Να κάνουν πραξικόπημα; Να κάνουν κόμμα;
Τι θα πει «στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα»; Πότε αρνήθηκαν να είναι προσηλωμένες στα στρατιωτικά τους καθήκοντα και ενίοτε να πεθαίνουν στο βωμό αυτών των καθηκόντων; Και όλα αυτά για να πει στους ξένους η κυβέρνηση ότι κινδυνεύει με πραξικόπημα και γι αυτό κάνει ότι κάνει;
Από το 1974 και μετά δεν υπήρξε ούτε μία φορά ημερήσια διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τέτοιες κουβέντες. Ούτε το 1974 όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πολλά στελέχη που ήταν συμπαθούντες προς την προηγούμενη στρατιωτική κυβέρνηση.
Αυτός είναι ο νέος ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων; Μάλλον για πρόεδρος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Χολαργού μας φαίνεται…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

"Οι Έλληνες δεν μας αναχαιτίζουν λόγω οικονομίας", λένε οι Τούρκοι!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων CIHAN, μεταδίδει ότι “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα παρεμπόδισε τις αερομαχίες των στρατιωτικών αεριωθουμένων των δύο χωρών στο Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι εντός του τρέχοντος έτους δεν έγιναν καθόλου αερομαχίες. Τα αεριωθούμενα των δύο χωρών προέβαιναν σε αερομαχίες συχνά στους αιθέρες του Αιγαίου πριν το 2010, όμως παράλληλα με την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, παρεμπόδισαν τις αερομαχίες τα τελευταία δύο χρόνια”.

Τα όσα μεταδίδουν οι Τούρκοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετούνται αβασάνιστα. Ειδικά αυτές τις ημέρες που η ΠΑ, γιορτάζει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Όμως ο προβληματισμός υπάρχει και δεν αφορά στην ΠΑ,αλλά στις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών και ειδικά από το 2009 και μετά. Οι πολιτικοί καθορίζουν το πόσο “σκληρά” αντιμετωπίζονται οι Τούρκοι στο Αιγαίο κι όχι οι αεροπόροι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για τις εμπλοκές που έχουν γίνει από το 2009 μέχρι σήμερα, είναι άκρως αποκαλυπτικά και λογικά προβληματίζουν.
Η πτώση του αριθμού των εμπλοκών είναι κατακόρυφη και φαίνεται από τους αναλυτικούς πίνακες 2009,2010 και 2010.


2009: Οι εμπλοκές που έχουν καταγραφεί είναι 237
2010:Οι εμπλοκές είναι μόλις 13
2011:Μέχρι στιγμής 15 οι εμπλοκές,λόγω των τελευταίων "αταξιών" των Τούρκων
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=8&art_id=9610 
πηγή
 ====================================================

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάλι ψέματα γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τις αερομαχίες στο Αιγαίο: Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων CIHAN, μεταδίδει ότι “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα παρεμπόδισε τις αερομαχίες των μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών στο Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι εντός του τρέχοντος έτους δεν έγιναν καθόλου αερομαχίες. Τα αεριωθούμενα των δύο χωρών προέβαιναν σε αερομαχίες συχνά στους αιθέρες του Αιγαίου πριν το 2010, όμως παράλληλα με την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, παρεμπόδισαν τις αερομαχίες τα τελευταία δύο χρόνια”.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι μεν Τούρκοι δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση μέχρι πριν από 40 ήμέρες, περίπου να εμπλακούν σε αερομαχίες και οι Έλληνες πιλότοι έχουν λάβει σαφεςίς διαταγές από την κυβέρνηση, ουσιαστικά απλά να αναγνωρίζουν τα τουρκικά μαχητικά και όχι να τα αναχαιτίζουν, τουλάχιστον μέχρι τον 25ος Μεσημβρινό. Έτσι και γίνεται εδώ και δύο χρόνια.
Είναι τυχαίο ότι όλες οι αερομαχίες σχεδόν "κόπηκαν μαχαίρι" μετά την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2009, τότε που κουβάλαγε τα κλαδιά ελιάς και επσικέφθηκε τον τάφο του Τζεμ; Όταν επέστρεψε δόθηκε η σχετική εντολή, είναι γεγονός ότι και οι Τούρκοι απέφευγαν τις "ταρζανιές", οι Έλληνες δεν τους πλησίαζαν  για αναχαίτιση στις αποστάσεις που πλησίαζαν παλαιότερα και κατ'αυτό τον τρόπο, ααπλά και χωρίς κανένα καυγά ... μοιράστηκε το Αιγαίο!
Για να είμαστε ακριβείς από την εποχή της τραγωδίας του Κώστα Ηλιάκη, το 2006, άλλαξαν πολλά πράγματα στις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο με εντολή της τότε υπουργού Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη.
Και τώρα που ο μέχρι πριν μία εβδομάδα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος είναι πλέον "τέως Αρχηγός" μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι κάποτε, μετά τον φόνο του Ηλιάκη, ως αρχηγός ΓΕΑ, σε επιχείρηση έρευνας-διάσωσης που η Τουρκία αμφισβήτησε την ελληνική αρμοδιότητα στην περιοχή και επιχείρησε να στείλει δικά της μέσα, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ και απέστειλε μαχητικά για να αποκλείσουν την περιοχή, όπως και έγινε: Αποτέλεσμα: Εισέπραξε μια γερή "κατσάδα" από το υπουργείο Εξωτερικών.
Λίγους μήνες αργότερα, έπεσε ελληνικό F-16 και σκοτώθηκε ο πιλότος του κοντά στην Σκύρο. Δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία αποκλεισμού της περιοχής με ΝΟΤΑΜ και μαχητικά λόγω της πρότερης αντίδρασης του υπουργείου Εξωτερικών.
Το αποτέλεσμα ήταν το πτώμα του Έλληνα πιλότου, λίγα μίλια μακριά από τις ελληνικές ακτές, να περισυλλεγεί από τουρκική φρεγάτα η οποία έσπευσε πάση δυνάμει στην περιοχή και να δείχνουν μετά οι Τούρκοι στο youtube το πως περισυνέλλεξαν την σωρό και το πτώμα του άτυχου πιλότου μέσα σε ελληνικά νερά...



========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Τριάντα δύο χιλιάδες «άφαντοι» συνταξιούχοι του ΙΚΑ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τριάντα δύο χιλιάδες «άφαντους» συνταξιούχους εμφάνισε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω των τραπεζών, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό περί, τις 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα στους «ξεχασιάρηδες» να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να απογράφονται και να εισπράττουν τη σύνταξη τους.

Ωστόσο και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν 32.000 ανυπόγραφοι συνταξιούχοι.
 
Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος τους αναζητούν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αποτελέσματα του ετήσιου ελέγχου καταβολής των συντάξεων που διενεργείται από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων, το τελευταίο πεντάμηνο του 2011, που συμπίπτει χρονικά με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω των τραπεζών, δηλώθηκαν 34.000 περισσότεροι θάνατοι από όσους δηλώθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2010.
 

Στελέχη του Ιδρύματος πιστεύουν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα ποσά αυτά ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Παραδείγματα αντίστασης

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Σε μια κοινωνία δίχως όραμα, δεν είναι η οικονομία που λείπει στα παιδιά, στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμα και η φτώχεια δεν έκανε ποτέ κακό στο λαό μας, αντιθέτως τού έμαθε να αντιστέκεται και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Εναντίον στο ναζιστικό στρατό, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Τσεχοσλοβακία παραδόθηκαν αμαχητί αυθημερόν, η Γιουγκοσλαβία υπέκυψε σε 3 μέρες, η Ολλανδία σε 4, το Βέλγιο σε 18, η Γαλλία σε 25. Ενώ η μικρή μας Ελλάδα άντεξε 55 μέρες. Μόνο η Λέρος κράτησε 52 μέρες. Ακόμα και οι εχθροί μας το παραδέχθηκαν. Γιατί λοιπόν τα παιδιά μας πρέπει να ξεχάσουν αυτά τα παραδείγματα αντίστασης; Επειδή η πολιτική δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια; Είναι δυνατόν να περιμένουμε πραγματικά κάτι από τα νέα παιδιά όταν τα εξηγούμε κάθε μέρα ότι ανήκουν σε ένα λαό που δεν έχει τίποτα πια; Δεν είναι ανάγκη να θυμόμαστε μόνο τον Θουκυδίδη που μας εξηγούσε ήδη τότε ότι έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα για να προσέχουμε τα νησιά και τους δικούς μας. Έχουμε πείσει τα παιδιά μας ότι τα νησιά μας είναι μόνο και μόνο προορισμός διακοπών. Μα τότε πώς θέλουμε να τα πονούν όταν υπάρχει κρίση; Τα νησιά ζουν και τον χειμώνα. Κι αν δεν υπάρχει λόγος να τα επισκεφτούμε, πρέπει να τον δημιουργήσουμε κι όχι να περιμένουμε από τους πολιτικούς να μας καθοδηγήσουν. Η Ελλάδα μας είναι η πατρίδα του χρόνου κι ακόμα και οι συνθηκολογήσεις δεν σταμάτησαν τους δικούς μας να πολεμούν και να αντιστέκονται. Δεν πιστεύουμε στο κράτος που εγκαταλείπει τη μάχη, αλλά μόνο στους ανθρώπους που γνωρίζουν την αξία του αγώνα για να αυτοπροσδιορισθούν. Δεν ασχολούμαστε με τις μόδες, διότι είμαστε της παλιάς σχολής, έχουμε μέσα μας την αντίσταση και τη θυσία. Δεν μας φοβίζουν οι εφιάλτες, διότι δεν έχουμε όνειρα αλλά οράματα. Τα παιδιά μας είναι οι επόμενοι άνθρωποι. Δίχως παραδείγματα αντίστασης δεν θα μπορέσουν να εκφραστούν. Ακόμα και η τεστοστερόνη δεν αλλάζει τις κότες. Ας σταματήσουμε ν' ακούμε το τίποτα που πιστεύει ότι κάνει τα πάντα. Ο λαός μας έχει αξίες και δεν είναι οι κοινωνικές παρενθέσεις που θα τις αλλάξουν. Κι ο Αχιλλέας βρέθηκε σε γυναικωνίτη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήξερε να αναγνωρίσει ένα σπαθί και να το χρησιμοποιήσει. Το θάρρος το έχεις, αλλά η αντίσταση μαθαίνεται, χρειάζεται τεχνικές. Ο λαός μας εφηύρε τη λέξη στρατηγική. Ήταν θέμα ανάγκης για την επιβίωση μας κι είμαστε ακόμα εδώ. Ας δείξουμε στα παιδιά μας τι αξίζουμε για να μας κάνουν περήφανους όταν πεθάνουμε.
Ν. Λυγερός
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .