Αυτό μας έλειπε !!

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.
Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλoύς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας.....

Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.
Όσο για την αλβανική οικονομία, όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.
Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον. Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα, η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τηνυποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια. Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζαςαλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους.
Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ.
Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι,μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.
Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Ο πατέρας Τσενάι
Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατάτην διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.
Ταχίρ Μήτσι
Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του ...Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του ΝίκουΕυαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων.
Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".
Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πολιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

πηγή

Πως ο ηλεκτρισμός κινείται μέσα στα κύτταρα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Αυτή η απεικόνιση δείχνει τις μοριακές λεπτομέρειες μιας 
πολύ-πρωτεϊνικής μπαταρίας και σύρματος που παράγει 
και άγει βιολογικό ηλεκτρικό ρεύμα.
(Credit: Image courtesy of University of Minnesota).

Η ανακάλυψη έχει εφαρμογές στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Ερευνητές στο University of Minnesota δημιούργησαν μια μοριακή εικόνα ενός συστήματος που κινεί ηλεκτρόνια ανάμεσα στις πρωτεΐνες των κυττάρων. Αυτό το κατόρθωμα αποτελεί καινοτομία για τη βιολογία και μπορεί να δώσει νέους τρόπους ελαχιστοποίησης των ενεργειακών απωλειών σε άλλα συστήματα, από συσκευές νανοκλίμακας έως και την παροχή ρεύματος σε ολόκληρη χώρα.

Η έρευνα, που επιβλέπεται από τον Carrie Wilmot, αναπληρωτή καθηγητή στο College of Biological Sciences, δημοσιεύθηκε στις 12 Μαρτίου στο Science.

«Η εξέλιξη είχε ρυθμίσει και χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρισμό στους οργανισμούς πολύ πριν τον χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι», λέει ο Wilmot. «Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη φύση για το πώς να τον χρησιμοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά. Αυτή η νέα εικόνα σχετικά με το πώς το σώμα χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό θα μπορούσε να οδηγήσει τη νανοτεχνολογία σε ακόμα μεγαλύτερη σμίκρυνση των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ή σε ένα πιο αποδοτικό δίκτυο παροχής σε σπίτια ή επιχειρήσεις».

Η ενέργεια που παράγεται από την περιστροφή των ηλεκτρονίων είναι η θεμελιώδης πηγή δύναμης που επιτρέπει την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής. Καθώς τα ηλεκτρόνια κινούνται μέσα στα κύτταρα, η ενέργεια διοχετεύεται ώστε να δημιουργήσει πιο σύνθετα μόρια, όπως η πρωτεΐνες και το DNA. Αυτά είναι τα βασικότερα συστατικά που επιτρέπουν στους οργανισμούς να αναπτύσσονται, να συντηρούνται και να αποθηκεύουν ενέργεια. Οι εικόνες του Wilmot, που ελήφθησαν χρησιμοποιώντας κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ, θα ενισχύσουν την προσπάθεια στην κατανόηση των συγκεκριμένων διεργασιών.

«Η λήψη της κρυσταλλικής δομής ενός σύνθετου μοριακού συστήματος αλληλεπίδρασης ηλεκτρονίων είναι σα να βρίσκεσαι στα παρασκήνια μιας παράστασης μαγείας», λέει ο Vernon Anderson που επιβλέπει τα grants βιοχημείας στο Health's National Institute of General Medical Sciences. «Πάντα γνωρίζαμε πως υπήρχε ένα τρικ, αλλά τώρα η ομάδα του Wilmot παρέχει μια μοναδική όψη της εκπληκτικής αυτής χημικής διαδικασίας και πώς συντελείται».

Ο Wilmot είναι γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για την πρωτοποριακή του τεχνική να παγώνει βιολογικούς καταλύτες (ένζυμα) όταν επιταχύνουν και συντονίζουν χημικές αντιδράσεις. Αυτό δίνει εικόνες σε διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια των χημικών αντιδράσεων και μπορούν έτσι να είναι τα καρέ μιας ταινίας που αφορά τις μοριακές και δομικές αλλαγές που συμβαίνουν. ScienceDaily (Mar. 12, 2010)