Τι υπέγραψαν τα λαμόγια - Mερικά αποσπάσματα από την δήλωση του eurogroup - Προειδοποιούμε ότι η ανάγνωση απαιτεί ψυχραιμία.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


We also welcome the (…) provision of assurances by the leaders of the two coalition parties regarding the implementation of the programme beyond the forthcoming general elections.

Καλωσορίζουμε επίσης την (…) παροχή διαβεβαιώσεων από τους ηγέτες των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος και μετά τις επικείμενες γενικές εκλογές.



Πώς ακριβώς θα το κάνουν αυτό;


We therefore invite the Commission to significantly strengthen its Task Force for Greece, in particular through an enhanced and permanent presence on the ground in Greece, in order to bolster its capacity to provide and coordinate technical assistance.
The Eurogroup also welcomes the stronger on site-monitoring capacity by the Commission to work in close and continuous cooperation with the Greek government in order to assist the Troika in assessing the conformity of measures that will be taken by the Greek government, thereby ensuring the timely and full implementation of the programme.

Καλουμε συνεπώς την Επιτροπη να ενισχύσει σημαντικά την Δύναμη Κρούσης για την Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσω ενισχυμένης και μόνιμης παρουσίας στην Ελλάδα, ώστε να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες παροχής και συντονισμού της τεχνικής βοήθειας. Το Eurogroup καλωσορίζει επίσης την ενισχυμένη δυνατότητα παρακολούθησης από την Επιτροπή, η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει την Τρόικα να εκτιμήσει την συμμόρφωση των μέτρων που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να διασφαλισθεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή του προγράμματος.



Τελικά δεν θα είναι ένας ο γκαουλάιτερ, όπως είχαν προτείνει πρόσφατα οι Γερμανοί, θα είναι πολλοί.  Στο εξής γνωστοί και ως «ενισχυμένη task force»


The Eurogroup also welcomes Greece's intention to put in place a mechanism that allows better tracing and monitoring of the official borrowing and internally-generated funds destined to service Greece's debt by, under monitoring of the troika, paying an amount corresponding to the coming quarter's debt service directly to a segregated account of Greece's paying agent.

Το Eurogroup καλωσορίζει επίσης την πρόθεση της Ελλάδας να δημιουργήσει μηχανισμό για τον καλύτερο έλεγχο και παρακολούθηση των πόρων οι οποίοι προέρχονται από τον επίσημο δανεισμό και από το εσωτερικό της χώρας και προορίζονται  για την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας. Αυτό θα επιτευχθεί καταβάλλοντας, υπό την επιτήρηση της Τρόικα ποσό ίσο με αυτό που απαιτείται για την εξόφληση του χρέους του επόμενου τριμήνου απευθείας σε ξεχωριστό λογαριασμό.



Απαγορεύεται η στάση πληρωμών. Χρήματα από τις δόσεις των δανείων, από τους φόρους, από τις ιδιωτικοποιήσεις θα δεσμεύονται από τους πιστωτές, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνειά της το επόμενο τρίμηνο. Αν δεν μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές της ανάγκες τόσο το χειρότερο.




Finally, the Eurogroup in this context welcomes the intention of the Greek authorities to introduce over the next two months in the Greek legal framework a provision ensuring that priority is granted to debt servicing payments. This provision will be introduced in the Greek constitution as soon as possible.

Τέλος, το Eurogroup σε αυτά τα πλαίσια καλωσορίζει την πρόθεση των ελληνικών αρχών να εισάγουν εντός δύο μηνών νόμο που θα διασφαλίζει την προτεραιότητα της εξυπηρέτησης του χρέους. Η πρόνοια αυτή θα εισαχθεί στο ελληνικό σύνταγμα το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης, το σύνταγμα θα καταργηθεί (όχι αυτό δεν το γράφει)


http://www.thepressproject.gr/details.php?id=13347


Διαβάστε επίσης και παρακάτω. Σημειώνουμε ότι η ίδια η έκθεση της Τρόϊκα επισημαίνει επακριβώς:
«δεδομένων των κινδύνων, το ελληνικό πρόγραμμα πιθανόν θα εξακολουθήσει να είναι ευεπίφορο σε κάποιο ατύχημα ενώ θα παραμείνουν τα ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητά του» !!!


Οι όροι της διάσωσης, οι απαιτήσεις των δανειστών και τα ερωτηματικά

Επισφαλής η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σύμφωνα με την ανάλυση της τρόικας - Αναλυτικά όλες οι συμβάσεις
Με αυστηρούς όρους, «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα, διαρκή και εντατική επιτήρηση των απαιτούμενων μέτρων από τους δανειστές αλλά και με δυσοίωνες προβλέψεις σε περίπτωση παρέκκλισης από το πολυετές πρόγραμμα διαρθρωτικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικών μέτρων εγκρίθηκε από τη χθεσινή σύνοδο του eurogroup «η μεγάλης εμβέλειας συμφωνία» για την «άνευ προηγουμένου» απομείωση του ελληνικού χρέους (το κείμενο της απόφασης του Eurogroup εδώ).

Η «ιστορικής σημασίας» απόφαση (διαβάστε στα αγγλικά), όπως χαρακτηρίστηκε η συμφωνία από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προβλέπει τη χρηματοδότηση της χώρας με ένα νέο πακέτο 130 δισ. ευρώ η οποία όμως συνδέεται άμεσα με την οριστικοποίηση της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών (PSI) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

To σχέδιο που ενέκριναν μετά από 13 ώρες διαβούλευσης οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες προβλέπει ότι το χρέος της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020 μετά την ολοκλήρωση του PSI και το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 53,5% επί της ονομαστικής τους αξίας.
Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την παροχή του νέου δανείου είναι η δημιουργία ειδικού λογαριασμού (όπως είχε προταθεί προ ημερών από τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί) από τον οποίο θα καταβάλλονται από το ελληνικό δημόσιο κατά προτεραιότητα έναντι άλλων δαπανών οι τόκοι του δανείου. Μάλιστα η θέσπιση αυτού του μηχανισμού για τη διασφάλιση των πιστωτών προβλέπεται να λάβει συνταγματική κατοχύρωση «το συντομότερο δυνατό».

Επιπλέον η παρουσία της «Ομάδας δράσης» (task force) με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ καθίσταται μόνιμη και πιο ισχυρή στο πλαίσιο της εποπτείας των μεταρρυθμιστικών μέτρων τα οποία καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Επίσης προβλέπεται η θέσπιση μιας μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα στα πρότυπα του αντίστοιχου γραφείου που διατηρεί ήδη το ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων ξεκινά τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες μετά τις «προαπαιτούμενες ενέργειες» τις οποίες έχει δεσμευθεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Το ελληνικό πρόγραμμα θα παραμείνει επισφαλές
Ωστόσο στο χθεσινό eurogroup παρουσιάστηκε η έκθεση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Στο κείμενο των 9 σελίδων σημειώνεται ότι χωρίς την έγκαιρη και κατά γράμμα εφαρμογή των μέτρων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση το χρέος θα ακολουθήσει ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια, αγγίζοντας το 178% του ΑΕΠ το 2015 για να περιοριστεί στο 160% το 2020. Ακόμα εκτιμάται ότι αν επιβραδυνθούν οι μεταρρυθμίσεις ή δεν εισπραχθούν τα προσδοκώμενα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις τότε η επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης μετατίθεται για το 2014 (με ανάπτυξη του ΑΕΠ κοντά στο 1,5%).

Ομως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ένα από τα εναλλακτικά σενάρια της έκθεσης που προβλέπει την πιθανότητα να χρειαστεί νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας με ποσό κοντά στα 50 δισ. ευρώ το 2014, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η εκταμίευση των δόσεων του πρώτου δανείου. Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι:

-αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού (στο -1% το 2012) και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5%, τότε το χρέος αντί να μειωθεί θα αυξηθεί.

-αν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν φτάσουν τα 46 δισ. ευρώ όπως είχε υπολογιστεί αρχικά αλλά περιοριστούν στα 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, τότε το χρέος θα φτάσει την ίδια χρονιά το 148%.

-αν ο ρυθμός ανάπτυξης δεν παραμείνει σε ετήσια βάση διαρκώς πάνω από το 1%, τότε το χρέος θα φτάσει το 143%.

-αν το κόστος δανεισμού του μηχανισμού στήριξης (από τον οποίο χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος η Ελλάδα) αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης (λόγω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας), τότε το ελληνικό χρέος θα ανέλθει στο τέλος της δεκαετίας στο 135%.

Τα μέτρα θα επιτείνουν βραχυπρόθεσμα την ύφεση
Η ανάλυση της τρόικας επισημαίνει ότι «ίσως καταστεί αναγκαία η συμμετοχή του επίσημου τομέα» στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενώ υπογραμμίζεται ότι οι εκτιμήσεις για την πορεία του χρέους θα πρέπει να αναθεωρηθούν μετά τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα.

Το βασικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο το χρέος θα φτάσει το 129% το 2020 βασίζεται στην υπόθεση ότι η συμμετοχή ιδιωτών θα ανέλθει στο 95%. Ομως για κάθε πέντε ποσοστιαίες μονάδες απόκλισης από αυτό το ποσοστό το χρέος θα αυξάνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2020. Για παράδειγμα αν η συμμετοχή στην αναδιάρθρωση ανέλθει στο 90% το χρέος (σύμφωνα με το «αισιόδοξο» βασικό σενάριο) θα φτάσει το 131%.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι «αν δεν ενταθεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τότε η ανεργία θα σημειώσει μεγαλύτερη αύξηση και ύφεση θα βαθύνει επιμηκύνοντας τη διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης.

Τα αρνητικά σενάρια της αναθεωρημένης έκθεσης της τρόικας βασίζονται σε τρεις θεμελιώδεις διαπιστώσεις. Η πρώτη αφορά την βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση για το 2011 ενώ η δεύτερη σχετίζεται με αρνητικές προοπτικές για το σύνολο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας. Όμως ο τρίτος παράγοντας είναι η ίδια εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων η οποία μακροπρόθεσμα θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη όμως «αρχικά θα βαθύνει την οικονομική επιβράδυνση».

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεδομένων των κινδύνων, το ελληνικό πρόγραμμα πιθανόν θα εξακολουθήσει να είναι ευεπίφορο σε κάποιο ατύχημα ενώ θα παραμείνουν τα ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητά του»


Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, και του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλουμετά την ολοκλήρωση του Eurogroup


Αναλυτικά όλες οι συμβάσεις:

Eurogroup statement


Greece: Preliminary Debt Sustainability Analysis

Terms for bond swap


Η συμφωνία για το PSI

ΈΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΌ ΠΑΡΑΔΈΙΓΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΛΈΙΤΌΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΌΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Επειδή κάποια πράγματα έχουν τη σημασία τους και το κυριότερο δεν πρέπει να ξεχνάμε… Βέβαια, μερικά χρειάζεται να τα ξαναθυμηθούμε ή να τα μάθουμε αν δεν τα γνωρίζουμε. Η ιστορία μας έχει ιδιαίτερη σημασία και τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο Φωκίων, ξυλουργός στο επάγγελμα συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κoλυττού (πέριξ των Πεζόδρομων σήμερα Αποστόλου Παύλου και  Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στην Εκκλησία του Δήμου όπως ο νόμος όριζε.
Η Εκκλησία του Δήμου ήταν η κύρια δημοκρατική συνέλευση στην αρχαία Αθήνα, και πραγματοποιούνταν στο λόφο της Πνύκας, στην Αγορά ή στο Θέατρο του Διονύσου.
Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. έως και 43.000 Αθηναίοι πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία των αποφάσεων της Αθηναϊκής δημοκρατίας.
Η συνέλευση ήταν αρμόδια για γενικά θέματα της πόλης, αλλά και για την κήρυξη του πολέμου τις επιλογές στρατιωτικής στρατηγικής, και την εκλογή στρατηγών και άλλων ανώτερων αξιωματούχων. Κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα να μετέχει στις συνεδρίες, από το εικοστό έτος της ηλικίας του, οπότε είχαν λήξει οι διετείς στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Έτσι και ο Φωκίωνας όταν «αποστρατεύτηκε» θέλησε και εκείνος να μετάσχει στα κοινά της πόλης του.
Κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να ζητήσει τον λόγο, για να κάμει παρατηρήσεις (για να είναι απαραβίαστος ο ομιλητής φορούσε στο κεφάλι του στεφάνι από μυρτιά, όπως φαίνεται από την Αττική κωμωδία).
Αυτά όλα ίσως σας είναι γνωστά. Αυτό όμως που αξίζει να επισημανθεί και γι αυτό άλλωστε ο πρόλογος, έχει να κάνει με την παρέμβαση που είχε δικαίωμα να κάνει ο Αθηναίος πολίτης.
Εκείνος λοιπόν που θα πρότεινε οτιδήποτε, έπρεπε να έχει συνείδηση της ευθύνης του και να προσέχει πολύ τις εισηγήσεις του, εφόσον μπορούσε με τους λόγους του να παρασύρει τον δήμο…!
Γι’ αυτό στα ψηφίσματα γινόταν μνεία του ονόματος εκείνου που είχε κάμει την πρόταση για το θέμα («ο τάδε είπεν»), οπότε ήταν δυνατόν, αργότερα, αν η εισήγησή του δεν ήταν σωστή, να τιμωρηθεί.
Σκληρές ήταν οι τιμωρίες που επιβάλλονταν σε εκείνους που επιχειρούσαν να εκμεταλλευθούν το δικαίωμα του λόγου, που με γενναιοδωρία προσέφερε η δημοκρατία, για να επιτύχουν αποφάσεις αντίθετες προς το κρατικό συμφέρον.
Έτσι ο Φωκίων πρότεινε πρόσωπο από τον Δήμο του για τη θέση ενός από τους δέκα άρχοντες. Όμως,μετά από μήνες, αποδείχθηκε ότι ο «άρχοντας» έκανε καταχρήσεις, ζημιώνοντας την πόλη.
Και έτσι, συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Οι στρατιώτες (κυρίως Σκύθες τοξότες ή σκλάβοι που εκτελούσαν αστυνομικά καθήκοντα) πήγαν μια ωραία πρωία στο ξυλουργείο του Φωκίωνα και τον συνέλαβαν.
Ποινή: εξορία.
Φανταστείτε λοιπόν πως λειτουργούσε εκείνη η Δημοκρατία, όταν τιμωρούσε και εκείνους που πρότειναν τον διορισμό κάποιου. Για τα σημερινά δεδομένα τα σχόλια δικά σας…!

πηγή

Χαρίζει βιβλία ο Πετσάλνικος ... και τι βιβλία ... και εμείς οι μαλάκες πρέπει να τα πληρώσουμε

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Κ.Ι.Σ. : Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο: «Οι Ισραηλίτες βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)», αποτίοντας φόρο τιμής στους Έλληνες Εβραίους που διετέλεσαν μέλη της Βουλής, ιδιαίτερα στην περίοδο του Μεσοπολέμου.


 Έλαβα γράμμα και η ριμάδα η μνήμη παίζει παιχνίδια. Και κάποιοι φίλοι με έχουν πάρει χαμπάρι και «πλαγίως» με βάζουν και τη σκαλίζω. Σαν να με ξέρουν καλύτερα κι’ από μένα. Και νάτο πετιέται….
 Η γνωστή ιερόδουλος της πλατείας συντάγματος, υιοθέτησε ξαφνικά, ένα πάμπτωχο (τρόπος του λέγειν) ισραηλιτάκι, από αυτά της 3G ολοκαυτώσεως, το οποίο επειδή δεν πρόλαβε να γίνει διεθνής τραπεζίτης, έγινε συγγραφεύς ως συνήθως, διότι άμα είσαι ταυτόχρονα σοσιαλιστής και εβραίος, έχεις περιορισμένες επιλογές: ή τραπεζίτης, ή αρχιραβίνος, ή αρχηγός κόμματος, ή πρόεδρος ΓΣΕΕ, ή βουλευτής, ή υπουργός, ή συγγραφεύς θα γίνεις…. Και με το ΑΣΕΠ να πας, υποχρεωτικά μεταξύ αυτών πρέπει να επιλέξεις….. Διαφορετικά, αν γίνεις αντιρρησίας, κινδυνεύεις να φυλάς γερμανικό νούμερο σκοπιά, στο τοίχος του αίσχους της Ιερουσαλήμ και να μαθαίνεις σκοποβολή, στα κεφάλια 10χρονων παλαιστινίων, για να περνάς τη ρουτίνα και να ξεχνάς τον καύσωνα.
 Άκουσες ποτέ, να φωνάζουν κάποιον Αριέλ ή Ραχήλ ή Τζουντίθ ή Μπεν ή Τζέφρι ή Τζάκομπ και να επαγγέλλεται τον μπετατζή, ή τη πλακορραφού, ή τη γαζοκόπτρια ή τον χειρονάκτη ηλεκτρολόγο???? Θα ήταν ανέκδοτο… Και ποιος θα έσωζε τον κόσμο και την οικουμένη??? Ο μαλάκας ο Πετσάλνικος, που ντρέπεσαι ακόμα και τ’ όνομά του να προφέρεις, διότι είναι έμφορτο με υπονοούμενα σεξουαλικής διαστροφής και λοιπής ….νεοσυνταξιοδοτικής αναπηρίας????
 Έτσι λοιπόν ο Λέων (έχουν φαντασία οι Ισραηλινοί), Λέων Α. Ναρ, αφού δεν έγινε τραπεζίτης ούτε βουλευτής (ακόμα), ούτε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έγινε πτυχιούχος φιλόσοφος και φιλολογοτέχνης χωρίς ανθρακικό, και πριν προλάβει να στεγνώσει η εκτύπωση του πτυχίου του, παθαίνει εκτεταμένη εβραϊκή πανσοφία, μέχρι το μεδούλι του και του παρέχουν διδακτορικό, δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά τον κατάλαβα εντός ολίγου. Έπρεπε να συγγράψει δύο (2) βιβλία με καθηγητές ανεξίθρησκους (μέχρι να αναφωνήσουν σαν τη Δαμανάκη τη ψευδοκομμουνίστρια «διότι είμαι ΕΒΡΑΙΑ κύριε πρόεδρε»), ώστε με το καθώς πρέπει ίματζ, να προσκληθεί από τον Πετσάλνικο του οίκου κοινοβουλλευτικής ανοχής της πλατείας Συντάγματος, προς αξιοποίηση υπολοίπου πιστώσεως, επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωσση της Θεσσαλονίκης ΜΑΣ, που θέλουν σώνει και καλά, να μας την ξανακατακλέψουν οι Ισραηλινοί ή Ισραηλίται ή όπως τέλος πάντων αυτοαποκαλούνται.
 Αυτός ο Λέοντας Α. Ναρ, αφού περπάτησε σε μια μόλις τριετία όλο το σύμπαν της λογοτεχνίας και φιλοσοφίας, τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ
2010, εξέδωσε και κυκλοφόρησε το περιλάλητο βιβλίο του, περί των Ισραηλιτών βουλευτών Ελλάδας τη ταραγμένη 20 ετία1915-1936, όπου με πολλά και διάφορα κόλπα, εκλέχθησαν σε 10 εκλογικές αναμετρήσεις 58 βουλευτές, για την ακρίβεια 32 βουλευτές, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς επανεκλέγονταν. ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ:


Μια ενδελεχή, πρωτότυπη προσέγγιση της ιστορικής πορείας της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, από το 1915 έως το 1936, μέσα από την παρουσία και τη δράση των Ελληνοεβραίων βουλευτών της περιόδου, επιχειρεί ο συγγραφέας, Δρ. Φιλολογίας του ΑΠΘ, Λέων Α. Ναρ, με την τελευταία του μελέτη…. ….. ….. …. ….
…….Ο Βενιζέλος, η πυρκαγιά του 1917 και η αργία του Σαββάτου
Στο διάστημα από το 1915 έως το 1936, πραγματοποιήθηκαν 10 φορές βουλευτικές εκλογές, μία επαναληπτική και δύο γερουσιαστικές. Συνολικά, οι Εβραίοι που πολιτεύτηκαν σ’ όλες αυτές τις εκλογές αναμετρήσεις ήταν 58 κι αυτοί που εκλέχτηκαν, τουλάχιστον για μια φορά, ήταν 21. Μάλιστα, με δεδομένο ότι κάποιοι εξελέγησαν περισσότερο από μια φορά, οι έδρες που οι Ισραηλίτες κατέλαβαν στην Βουλή, στο χρονικό διάστημα 1915-1936, ήταν συνολικά 32.
«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος- αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα της μελέτης ο κ. Ναρ- μέχρι τις εκλογές του 1915, είχε δείξει αρκετά θετική στάση απέναντι στο εβραϊκό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, προσδοκώντας, βέβαια,…. …. …. …. …. …. …. .περισσότερα στο: i-reportergr
«
Τώρα από που κι’ ως που, πρωτότυπη η δημοσίευση κρατικών, ή έστω, Εβραϊκών αρχείων, μόνο ο ασύλληπτος εγκέφαλος ενός ψευδοσοσιαλιστή, μπορεί να συλλάβει. Πολύ κουράστηκε ο Λέοντας Α. Ναρ.
Έρχεται τώρα η κατοχική βουλή των ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΩΝ, δια του Πετσάλνικου (βλέπε εικόνα ανακοίνωσης), αυτή η βουλή των εγκάθετων που αρνείται να χρηματοδοτήσει ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, λόγω δήθεν οικονομικής κρίσης και η σκύλα που δεν δίνει μία, για εκδηλώσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΚΑΙ ΕΜΦΑΝΊΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010, από ….άλλον εκδότη!!!! Γιατί??? Δεν καλύφθηκαν οι δαπάνες της αρχικής ιδιωτικής έκδοσης??? Και γιατί να πληρώσει ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ???? 
Διότι η διακριτή αναφορά και ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ βιβλίου μόνο για τους Ισραηλινούς βουλευτές Ελληνικού κοινοβουλίου, με αποκλεισμό των ΕΛΛΗΝΩΝ μη Εβραίων βουλευτών της ίδιας περιόδου, είναι μειωτική, προσβλητική και κυρίως αντισυνταγματική και συγχρόνως πλαστογραφεί και κακοποιεί ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ για άλλη μια φορά, προς κατασκευή πλαστής εικόνας μιας μικρής εθνοτικής μειοψηφίας. Σε λίγο θα μας βγάλουν τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη Εβραίους ή με τις νέες πλαστογραφίες της ένδοξης ιστορίας μας, θα μας πουν, ότι τα γνωστά ηρωϊκά πρόσωπα, οι ήρωές μας (και του Μακεδονικού αγώνα) ήσαν μυθοπλασίες και δεν υπήρξαν ποτέ. Θα μας λένε οι ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΙ, ΌΤΙ ΌΛΑ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ, πως τάχατες είναι επιτεύγματα των Ισραηλιτών.
Βρήκα επίσης: «ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 32 ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ 20ετίας1915-1936
Αλαλούφ, Δανιήλ
Εξελέγη βουλευτής ( μοναδικός κυβερνητικός μεταξύ των ισραηλιτών υποψηφίων ) στις εκλογές του 1932.
Κοέν, Χαΐμ, του Ηλία
Μεγαλοκτηματίας. Εξελέγη βουλευτής του Κυβερνητικού κόμματος το 1917.
Κουριέλ, Αλβέρτος
Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η » Ισραηλιτική Επιθεώρησις «(5-7-12915) με την ευκαιρία εισόδου πέντε ισραηλιτών στη Βουλή, υπενθυμίζει ότι σε μία ακρόαση που είχε δώσει το 1878 ο Βασιλιάς Γεώργιος, στον Αρχιραββίνο Κερκύρας Ιωσήφ Εμ. Λεβή, είχε πει ότι » μία από τις ωραιότερες μέρες της βασιλείας του, θα ήταν εκείνη κατά την οποία θα έβλεπε ένα Ισραηλίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο «.
Μαλλάχ, Ιωσήφ
Έμπορος. Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης, του Κυβερνητικού Κόμματος, το 1917 ……Η οικογένεια Μαλλάχ ανέδειξε έναν γερουσιαστή, με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου,
και έναν βουλευτή, με το κόμμα του Δημητρίου Γούναρη……
Ματαλών, Δαβίδ
Πρόεδρος της » Νέας Ισραηλιτικής Λέσχης » και του Μπενέ Μπερίτ. Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης του Κυβερνητικού Κόμματος το 1917. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1928.
Μπεσαντζή, Μεντές
Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 1926. Μέλος του Δ.Σ. της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
????Μπεναρόγια, Αβραάμ
Ο Μπεναρόγια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1908 όπου ίδρυσε μαζί με άλλους εβραίους της Θεσσαλονίκης, την Φεντερασιόν Σοσιαλίστα Λαβοραδέρα. Η Φεντερασιόν υπήρξε επί πολλά χρόνια η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση της Ελλάδας και στη συνέχεια βασικός πυρήνας για την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Στο πρόσωπο του Μπεναρόγια το ελληνικό εργατικό και σοσιαλιστικό κίνημα γνώρισε τον πρώτο θεωρητικό του αλλά και τον πιο φανατικό μαχητή του. Αν και ιδρυτής του ΚΚΕ, ο Μπεναρόγια διεγράφη από το κόμμα το 1925 σαν «πράκτορας ταξικού εχθρού». Στον πόλεμο της Αλβανίας σκοτώθηκε ο γιος του Λάζαρος και αργότερα εκτελέσθηκε η γυναίκα του από τους Γερμανούς. Το 1945 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Σβώλο το σοσιαλιστικό κόμμα ΣΚΕΛΔ του οποίου υπήρξε συναρχηγός. Πέθανε στο Ισραήλ σε ηλικία 97 ετών
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΦΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ
Εκτός του αναπάντητου ερωτήματος «γιατί μόνο Εβραίους ρε Πετσάλνικε»??? Και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?????? Εκτός του αναπάντητου «Γιατί πληρώνεις συγγραφικά ρε Πετσάλνικε, για δημοσίευση αρχείων της βουλής, αντί να ζητήσεις από τους Ισραηλινούς πνευματικά δικαιώματα????» ,
προσθέτω και το αφελές ερώτημα: «γιατί μόνο τη χρονική περίοδο 
20 ετίας 1915-1936??? Αφού ξεφεύγεις που ξεφεύγεις από τη χρονιά επετειακό ορόσημο 1912, γιατί δεν βάζεις όλη τη διαδρομή, μέχρι και το 2011, να το διασκεδάσουμε επίσημα όλοι μαζί?????» Κι’ εδώ το παιχνίδι σας στημένο είναι, γιατί τώρα οι ισραηλίτες βουλευτές είναι περισσότεροι από τότε….

Δόθηκαν εντολές στον Σαμαρά απ΄τους εβραίους πατριώτες του ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.
Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της “Νέας Δημοκρατίας”, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας, και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.
 
Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΥΓ. Κατάλαβες Σαμαρούκο ; Γιατί αν δεν κατάλαβες πρωθυπουργιλίκη δεν βλέπεις ...


Οι Έλληνες του 2012 είμαστε η ντροπή του γένους των Έλληνων όλων των εποχών !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο





Για 30 χρόνια έδεσαν τη χώρα στα δεσμά της νέας Φραγκοκρατίας και ... πανηγυρίζουν!

«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει την ενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τόπου» με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του Κράτους, συμπλήρωσε ο Ολι Ρεν.
Mε δύο απλές κουβέντες ο αξιωματούχος της τρόϊκας περιέγραψε την συμφωνία ολοκληρωτικής παράδοσης της Ελλάδας σστην ξένη κατοχή και την έναρξη της νέας Φραγκοκρατίας. Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Αν δεν παρουσιαστεί ένας νέος Κατακουζηνός για να δώσει τέλος στην Φραγκοκρατία, μέχρι το 2042 (τουλάχιστον)! Αν όλα πάνε καλά!
Αυτή είναι η τελική ημερομηνία ωρίμανσης των ομολόγων που συμφωνήθηκε να αλλάξουν χθες και μέχρι τότε συμφωνήθηκε η χώρα να τελεί υπό τον έλεγχο των δυτικών δυνάμεων: Το 2042.

Image
Τότε η Ελλάδα θα έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της, αν βέβαια υπάρχει Ελλάδα τότε στα σύνορα που την ξέρουμε και με τον λαό που την κατοικεί σήμερα.
Φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι η κατάσταση θα φτάσει μέχρι το 2042 με ομαλούς ρυθμούς. Η ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους ξένους θα δημιουργήσει σταδιακά ένα κίνημα αντίστασης που ίσως δεν περιοριστεί απλά και μόνο σε διαδηλώσεις. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λέει η Ιστορία. Η ίδια η συμφωνία είναι θνησιγενής και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πάντες, όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή.
Γιατί δίνονται τα 130 δισ. ευρώ:
-Δίνονται για να ικανοποιηθούν οι τράπεζες και οι δανειστές, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον η γερμανική οικονομία (εδώ «πάει το κούρεμα»). Δεν είχαν τρόπο να ικανοποιήσουν τις τράπεζες που ελέγχουν (και) τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αν η Ελλάδα κήρυττε πτώχευση και να δώσουν τα χρήματα απ’ευθείας στις τράπεζες. Είναι παράνομο και δεν θα το δεχόταν κανείς ευρωπαϊκός λαός. Αντίθετα με την Ελλάδα που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνονται συνεχείς «ενέσεις» ρευστότητας στις … ιδιωτικές τράπεζες, στο εξωτερικό αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Έτσι μέσω της Ελλάδας (και όχι γιατί μας αγαπάνε ή γιατί θέλουν να μας σώσουν) σώζονται οι τράπεζες και οι οίκοι που έχουν τα ελληνικά δάνεια που βέβαια δεν χάνουν παρά ένα πολύ μικρό μέρων των κερδών τους σε τόκους.
-Το κρίσιμο και το πρόβλημα για την Ελλάδα, αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικώς, δεν είναι το χρέος, αλλά το έλλειμμα. Χωρίς έλλειμμα, το οποιοδήποτε χρέος πληρώνεται σε βάθος χρόνου. Με έλλειμμα, όσα λεφτά και να πέσουν, χάνονται σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο». Άρα πρέπει να περιοριστεί το έλλειμμα. Πως θα γίνει αυτό με ύφεση της τάξης του 6,8% και με προοπτικές να ανέβει και όχι να μειωθεί; Με «θανάσιμες» περικοπές, με εγχείρηση χωρίς αναισθητικό που θα ρίξει τη χώρα σε βιοτικό επίπεδο δεκαετίας ’50. Θεωρούν ότι όταν καταστραφεί η υφιστάμενη τάξη πραγμάτων, θα μπορέσουν να περιορίσουν τις δαπάνες. Για τον λόγο αυτό δεν μιλάνε καθόλου για ανάπτυξη. Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Ύφεση θέλουν. Βίαιη εσωτερική υποτίμηση. Και καλύπτουν όλη αυτή την πολιτική με τον μανδύα της «ανταγωνιστικότητας».
-Η Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο, που η ανικατότητα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και η αλλοτρίωση μεγάλων στρωμάτων των πολιτών μετά το 1981, δεν επέτρεψε την αξιοποίησή τους. Τώρα θα δούμε ποιους ακριβώς θησαυρούς κρύβει το υπέδαφός μας, μόνο που δεν θα τους εκμεταλλευθούμε εμείς, αλλά οι ξένοι (σε λίγο μια μεγάλη αποκάλυψη γύρω από αυτό το θέμα από το defencenet.gr).
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται πάλι ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος και ζητά από τους Έλληνες να φέρουν τα λεφτά τους πίσω στις τράπεζες για να μειωθούν οι ζημιές τους από το «κούρεμα». Θέλει να υπονοήσει ότι «Δεν υπάρχει τώρα κίνδυνος για το ευρώ»!Μα, τώρα ξεκινά η κρίσιμη φάση που θα κρίνει αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από το ευρώ. Πριν πάρουν πίσω οι τράπεζες και οι λοιποί δανειστές τα λεφτά τους και δεν ολοκληρωνόταν το "κούρεμα" δεν υπήρχε κανένα θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Τώρα, μέχρι το τέλος του χρόνου (ίσως λέμε και πολύ…) θα φανεί αν η «εγχείρηση χωρίς αναισθητικό» μπορεί να κρατήσει μια χώρα εντός του ευρώ. Για να μείνουμε εντός του ευρώ, θα πρέπει να μην έχουμε ύφεση μεγαλύτερη από 2% για να μπορούμε να ισοσκελίσουμε το 2013 και να γυρίσουμε θετικοί το 2014 με 4%.
Είναι σα να ζητάμε από έναν βράχο να φυτρώσει στάρι. Είναι δυνατόν; Αν κατέβει πάλι ο Θεός στη Γη και αρχίσουν τα θαύματα, ίσως…
Μέχρι τότε, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όχι απλά θα είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά θα είναι η κυρίαρχη λύση…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr