H Τουρκία αντλεί πετρέλαιο ανοιχτά της Σαμοθράκης και οι Ελληνικές κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου κοιμούνται όρθιες !!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Το ανέφερε προχθές ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος σε μία εκπομπή στο τηλε asty , αλλά και παλαιότερα η εφημερίδα "ΣΦΗΝΑ" που το αποκάλυψε . Επίσης έγινε ερώτημα στον υπουργό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ απο τον βουλευτή Μάκη Βορίδη :


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα: «Εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο από την Τουρκία»
Εκτενείς γεωτρήσεις πραγματοποιεί εδώ και 3 χρόνια η Τουρκία σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η σφήνα» η οποία επικαλείται έκθεση της «Τουρκικής Κρατικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου» (ΤΡΑΟ) που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Η θεμελιώδης διαφορά μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ποτέ δεν θα γίνει κατανοητό το ζήτημα της μετανάστευσης-λαθρομετανάστευσης και των ανθρωπολογικών προϋποθέσεων μιας πολιτείας αν δεν κατανοηθεί η διαδρομή των Νέων Χρόνων και ο τρόπος που το ιδεολογικό φαινόμενο επηρέασε τα πολιτικά δρώμενα ενδοκρατικά και διακρατικά. Εδώ, βέβαια θα πούμε  λίγα μόνο λόγια για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Γράφοντας για την ανθρωπολογία του Κοινωνικού που συγκροτεί και συγκρατεί το Πολιτικό, ερασιτεχνισμοί, συναισθηματισμοί, ιδεολογικά κολλήματα και αφέλειες, δεν χωρούν. Ερασιτεχνισμός σημαίνει θάνατος για πολλούς και καταστροφές πολύ περισσότερους. Αναμφίβολα, συζητώντας το μεταναστευτικό σε αναφορά με την ανθρωπολογία μιας πολιτείας, η συζήτηση είναι μεν χρήσιμη, εξ αντικειμένου όμως είναι καταπλακωμένη από το ιδεολογικό φαινόμενο των Νέων Χρόνων. Θα προσπαθήσουμε να ορίσουμε αυτές τις δουλείες.