Διορισμοί διορισμοί διορισμοί ... το ίδιο βιολί 40 χρόνια τώρα ... άντε γ@μηθείτε όλοι σας ...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 | 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσιοι υπάλληλοι τεμπεληδες



Ευκαιρία για γιγάντωση του κομματικού κράτους με νέες προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, προσφέρει η δημιουργία των πέντε νέων υπουργείων. Αν και κυβερνητικοί παράγοντες το διαψεύδουν, η σημερινή πραγματικότητα στο Δημόσιο, άλλα δείχνει.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....
Υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί ως συνεργάτες κυβερνητικών στελεχών, σε σύγκριση με πριν από ακριβώς ένα χρόνο, όταν δηλαδή ανέλαβε η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,  οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι 2070, από 957 στα τέλη Σεπτεμβρίου του '15. Επίσης, οι πρόεδροι και τα μέλη Διοικήσεων φορέων του Δημοσίου είναι 958. Οι εργαζόμενοι ως ειδικές περιπτώσεις 12.578, ενώ το έκτακτο προσωπικό 10.047. Σύνολο προσλήψεων που θεωρούνται κομματικές: 25.662 !
"Ως ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων"λογίζονται, μεταξύ άλλων:
-Ιδιώτες, οι οποίοι συνήθως στελεχώνουν διάφορες επιτροπές
-Φοιτητές ή πτυχιούχοι που κάνουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία
-Αποσπασμένοι συνήθως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
-Αντιρρησίες συνείδησης, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας
-Θεραπαινίδες που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και
-Δικαιούμενοι υποτροφιών
Οι μετακλητοί υπάλληλοι και το έκτακτο προσωπικό, αποτελούν "παράθυρο" για κομματικές προσλήψεις, ώστε να ξεπεραστούν οι περιορισμοί του μνημονίου.
Μάλιστα, έχουν γίνει καταγγελίες για «όργιο» διορισμών συγγενών και φίλων. Άλλωστε είναι πιθανόν, το 2017 να βρεθούν και σε διευθυντικές θέσεις, εάν αλλάξει ο σχετικός νόμος.
Η επιβάρυνση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού μόνο από τις κομματικές αυτές τοποθετήσεις, υπολογίζεται σε 450.000.000 ευρώ (όσο δηλαδή το μισό ΕΚΑΣ που κόπηκε). Που σημαίνει μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών 1.464 ευρώ για κάθε μετακλητό υπάλληλο.
Ακόμη πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου. Καθώς οι συνολικές ετήσιες δαπάνες φτάνουν τα 8.854.000 ευρώ. Δηλαδή ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών για καθένα από τους 168  εργαζομένους στο πρωθυπουργικό γραφείο ανέρχεται σε... 3.764 ευρώ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ωστόσο, παραμένουν κενές 94 θέσεις.
Τα πέντε νέα υπουργεία θα ανοίξουν την όρεξη για νέους κομματικούς διορισμούς.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις, αλλά μετατάξεις μέσω της κινητικότητας.Ωστόσο, στο σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 10%.
Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτά τα στοιχεία είναι «μα καλά…. τα παιδάκια που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, την πρόσληψη νοσηλευτών και τους πόρους που έχει ανάγκη η κοινωνία δεν τα σκέφτηκαν;». 

πηγή

Και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Καταργεῖται ἡ ἰδιοκτησία στήν Γαλλία;

Καταργείται η ιδιοκτησία στην Γαλλία;

 Ενοίκιο σε όσους κατοικούν στα σπίτια τους και έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους, εξετάζει να επιβάλει η γαλλική κυβέρνηση, με το σκεπτικό ότι οι ενοικιαστές πληρώνουν πολύ περισσότερα για την στέγαση από ό,τι οι ιδιοκτήτες και σαν αντιστάθμισμα για την κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης επί του πλούτου!

 Στην Γαλλία ένας ιδιοκτήτης πληρώνει ετησίως φόρο ακίνητης περιουσίας, φόρο ιδιοκατοικήσεως (κάτι σαν τον δικό μας ΕΝΦΙΑ) και τώρα ίσως θα κληθεί να πληρώσει και φοροενοίκιο για την πρώτη του κατοικία, ώστε να μην του πάρουν το σπίτι, το οποίο έχει χρυσοπληρώσει και θα εξακολουθήσει να το κάνει.

 Η φαεινή ιδέα προέρχεται από οικονομολόγους της «αριστεράς» και παρότι η κυβέρνηση λέει πως δεν την συζητά, από την στιγμή που η είδηση δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ σημαίνει πως μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο «οι πολίτες σιγά-σιγά να συνηθίζουν στην ιδέα»! Τελικά η Ελλάδα, δεν είναι το μόνο «πειραματόζωο» της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης…

Η λογική του παραλόγου !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Μεγαλύτερη προπαγάνδα απ’ αυτή που γίνεται στον Έλληνα, για να νιώσει πολιτισμένος και περήφανος, επειδή θα χτίσει τζαμί στην Αθήνα, δεν έχει υπάρξει… Και στηρίζεται από όλους. Από ΟΛΟΥΣ. Με κάθε τρόπο και κόστος. 
Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, εφαρμόζει το πιο βρώμικο σχέδιο στην Ιστορία της Ελλάδας και όποιος τολμάει να πάει κόντρα βαφτίζεται φασίστας, οπισθοδρομικός ή απλά γραφικός και εξαφανίζεται από το χάρτη. 
Προσέξτε: Οι ίδιοι τύποι που ψήφισαν υπέρ της κατασκευής ενός χώρου λατρείας της πιο σκληρής, της πιο ακραίας θρησκείας στον πλανήτη, αυτής που αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως ζώο αναπαραγωγής και παίρνει το κεφάλι του… αλλόθρησκου για να τρώει πιλάφι και να πηδάει παρθένες στην άλλη ζωή, κατηγορούν όσους αντιστέκονται σε αυτό ως φασίστες! 
Κι όλα αυτά στο όνομα του πολιτισμού και της προόδου… Στο όνομα της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού! Της πολιτικής ορθότητας όπως βαφτίζεται το ξεπούλημα της πατρίδας, η ισλαμοποίηση της Ελλάδας και η αλλοίωση του χαρακτήρα ενός έθνους, που εδώ και αιώνες αποτέλεσε το τείχος του πολιτισμού της Ευρώπης έναντι όλων αυτών των φανατικών, που σκορπάνε τον φόβο και τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη. 
Το χειρότερο είναι πως κάθε μορφή αντίστασης σε αυτή τη λαίλαπα, δέχεται μαζική επίθεση από ανθρώπους που όχι απλά εξισώνουν τον Χριστιανισμό με τον Ισλαμισμό αλλά κατηγορούν ως Χριστιανοταλιμπάν, όσους μάχονται ώστε η Ελλάδα να μην γίνει Ελλαδιστάν και οι επόμενες γενιές Ελλήνων να συνεχίσουν να είναι ελεύθερες... 
Στην Ελλάδα του 2016 είσαι φασίστας και ρατσιστής άμα βγάλεις τη σημαία στο μπαλκόνι σου αλλά προοδευτικός αν πανηγυρίζεις για το χτίσιμο ενός χώρου που αποθεώνει τον πιο ακραίο θρησκευτικό φανατισμό, στην καρδιά της Ελλάδας! 
Να με συμπαθάτε οι πολιτισμένοι αλλά θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν χωρίς φόβο στην Ελλάδα που μεγάλωσα κι εγώ. Μια Ελλάδα που πληρώνει με το αίμα των Ελλήνων να παραμείνει στο Ευρώ και ταυτόχρονα πληρώνει από την τσέπη της για να γίνει… Τουρκμενιστάν! 

Νίκος Συρίγος