Φυσικό αέριο νότια της Ιεράπετρας σε ποσότητα μεγαλύτερη από αυτήν της Αλάσκας ! Αρκεί για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 | 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Αντώνης Φώσκολος, ομ. καθηγητής
του Πολυτεχνείου Κρήτης

στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αναφορές του καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολου για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της λεκάνης του Ηροδότου νότια της Ιεράπετρας, τα οποία, αν και υπολογίζονται από ειδικούς μελετητές σε 3 τρισ. κυβικά μέτρα, παραμένουν αναξιοποίητα, με την ελληνική Πολιτεία να "προσποιείται" ότι δε γνωρίζει τίποτε για το θέμα.
Χθες το πρωί ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μαστοράκης, ο οποίος είδε και άκουσε τον κ. Αντώνη Φώσκολο να μιλάει για αρκετή ώρα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, νότια της περιοχής ευθύνης του, επικοινώνησε μαζί του και τον κάλεσε μεθαύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο κέντρο της πόλης να υποστηρίξει για τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Λιβυκού Πελάγους, σε μια διάλεξη που θα γίνει στο πλαίσιο του Ανοικτού Πανεπιστημίου.
«Όσα υποστηρίζω», είπε στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Αντώνης Φώσκολος, «δεν είναι τίποτε άλλο από τα αποτελέσματα μελετών της Αμερικανικής και της Γαλλικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη λεκάνη του Ηροδότου, νότια της Ιεράπετρας,  είναι λίγο μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Αλάσκας. Μικρότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν εντοπιστεί επίσης νότια της Μεσαράς και της Γαύδου».
Ο κ. Αντώνης Φώσκολος ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εξωτερικών να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και να βρουν τους τρόπους να αξιοποιήσουν την ευκαιρία σε συνεργασία με τις χώρες της Μεσογείου που έχουν συμφέροντα και δικαιώματα στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της λεκάνης του Ηροδότου, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από το οικονομικό αδιέξοδο.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό θέμα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι "μαθητές" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ιεράπετρας στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του κ. Αντώνη Φώσκολου με θέμα "Η οικονομική και γεωπολιτική σημασία των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της περιοχής για την Ελλάδα και την Ευρώπη.


πηγή 

Η πλούσια σε φυσικό αέριο λεκάνη του Ηροδότου ξεκινά νότια της Κρήτης, με το βόρειο τμήμα της να ανήκει στην Ελλάδα, το νότιο στην Αίγυπτο και το μικρότερο τμήμα της ανατολικά στην Κύπρο. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο της, όπως κάνουν η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Κύπρος.
«Οι μελέτες των Αμερικανών, που κάνουν γεωτρήσεις για λογαριασμό του Ισραήλ, έχουν δείξει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της λεκάνης του Ηροδότου ξεπερνούν τα 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα. Είναι δηλαδή περισσότερα από τα κοιτάσματα της Αλάσκας», υποστήριξε ο καθηγητής κ. Αντώνης Φώσκολος.
Ένα αμερικανικό γεωτρύπανο τρυπά στο Ισραήλ σε βάθος 6,5 χιλιομέτρων για φυσικό αέριο, ενώ ένα δεύτερο, που έχει έρθει από το Μεξικό, θα φτάσει μέχρι τα 7,5 ως 8 χιλιόμετρα για να βρει πετρέλαιο. Από αυτές τις γεωτρήσεις οι Ισραηλινοί προσδοκούν πάνω από 4,2 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου.
Την ίδια ώρα, οι Αιγύπτιοι στο νότιο τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου έχουν προχωρήσει στην εξόρυξη φυσικού αερίου, το οποίο μεταφέρουν υγροποιημένο στην Ελλάδα οι εταιρείες των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτηλιναίου.
«Στην Αίγυπτο οι γεωτρήσεις γίνονται από Νορβηγούς, που έχουν φέρει τα γεωτρύπανά τους από το Μεξικό. Νορβηγοί έχουν κάνει και τις γεωφυσικές μελέτες στα κοιτάσματα της Κύπρου, που δε φοβάται τους Τούρκους. Την ίδια ώρα, οι Νορβηγοί αγοράζουν τα ελληνικά ομόλογα γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μια κατεστραμμένη οικονομικά χώρα, την ώρα που διαθέτει πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου», προσθέτει ο κ. Αντώνης Φώσκολος.
«Οι ξένοι δίνουν μεγάλη σημασία στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που είναι νότια της Ιεράπετρας»,. προσθέτει.

Κέρδος 250 δις. ευρώ
«Οι Γάλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσα κοιτάσματα υπάρχουν στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο, άλλα τόσα υπάρχουν και στο ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, νότια της Κρήτης», συμπλήρωσε ο κ. Φώσκολος.
Αν η Ελλάδα αποκτήσει κάποτε ενεργειακή πολιτική και παραχωρήσει τα κοιτάσματά της για εκμετάλλευση, όπως κάνουν οι άλλες χώρες της Μεσογείου, το κέρδος της χώρας μας θα είναι η ισχυροποίηση της γεωπολιτικής της θέσης στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, και η εξασφάλιση 250 δισ. ευρώ περίπου, που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε το δημόσιο χρέος και να βγούμε από την επιτήρηση της τρόικας, με την αποπληρωμή των δανείων που οδηγούν στην πτώχευση τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. 

 πηγή 

Αφορμή γι΄αυτή την ανάρτηση πήρα από την ερώτηση που έκανε στην βουλή ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος την οποία βλέπετε παρακάτω 


ΥΓ . Φυσικά δεν είναι μόνο το αέριο και το πετρέλαιο που υπάρχουν στο Ελληνικό έδαφος ,αλλά πάρα πολλά και σπάνια ορυκτά όπως ουράνιο , χρυσός , διαμάντια , και φυσικά δεκάδες ορυκτά που δεν υπάρχουν σε καμμιά άλλη χώρα της Ευρώπης. Όπως λιγνίτη, βωξίτη, μαγγάνιο (η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.) νικέλιο (η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της) σμηκτίτες (η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα) μαγνήσιο (ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης) χρωμίτης (η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα) και τέλος το σπάνιο και πανάκριβο μέταλλο Όσμιο, το οποίο σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες, βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στις βραχονησίδες... Ίμια... 


Οταν όμως στο τιμόνι της χώρας εδώ και μερικές δεκαετίες κάθονται ανίκανοι και προδότες ηγέτες , το αποτέσμα θα είναι να ξεπουληθούν  όλα στους εβραίους μισάνθρωπους ... Τζόρτζ Σόρος ,  Ρόθτσιλντ , Benjamin Bernanke κλπ

Μόνο άν πάρουμε τον νόμο στα χέρια θα γλυτώσουμε από την λαίλαπα των καταστροφέων της Ελλάδας , Καραμανλήδων , Μητσοτάκηδων , Παπανδρέηδων και του συναφιού τους .
Δεν έχουμε δημοκρατία , μην γελιέστε ... χούντα έχουμε και τη χούντα μόνο μ΄έναν τρόπο την ξεριζώνεις ... ο νοών νοείτω ...