Για επίσημη χρεοκοπία μιλούν τα διεθνή μέσα

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


To γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το credit event στην Ελλάδα

Πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία αποτελεί η είδηση ότι η Ελλάδα πιστοποίησε και επισήμως πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα, μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) για το PSI+.

"Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι επίσημη. Πληρώνονται τα CDS" είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στο πρακτορείο CNBC.

 "H ελληνική συμφωνία ενεργοποιεί CDS ύψους 3 δισ. δολ" μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως θα πρέπει να πληρωθούν περί τα 4.323 συμβόλαια στην αγορά των CDS.

 To Reuters αναφέρει: "Η ΙSDA πιστοποίησε πιστωτικό γεγονός. Πληρώνονται τα CDS"

Ως "το πιστωτικό εμπόδιο που πλήττει την Ελλάδα" χαρακτηρίζει την απόφαση της ISDA το Marketwatch.

H Eλλάδα χρεοκόπησε και επίσημα, σχολιάζει από την πλευρά της η Telegraph.

Η ISDA πιστοποίησε credit event για την Ελλάδα...γεγονός και επίσημα η χρεοκοπία - Στις 19 Μαρτίου η δημοπρασία για την πληρωμή των CDS ύψους 3,17 δισ. δολ -

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Credit event (πιστωτικό γεγονός) απόφασισε και επισήμως για την Ελλάδα η EMEA Credit Derivatives Determinations Committee, η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ΙSDA), επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που εδώ και μήνες ανέφερε το www.bankingnews.gr. (Είμασταν το μόνο site που είχε επιμείνει στην άποψη ότι πρέπει να πληρωθούν τα CDS ενώ ήδη από το βράδυ της 4ης Μαρτίου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί με απόλυτη ακρίβεια στις σημερινές ιστορικές αποφάσεις. Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr στο αποκλειστικό ρεπορτάζ.... "Την Παρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς credit event θα πιστοποιηθεί πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και τα CDS θα πληρωθούν (cds triggers). Με βάση αξιόπιστη ελληνική κυβερνητική πηγή με την οποία ήρθε σε επικοινωνία το www.bankingnews.gr φαίνεται ότι έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδος και του PSI+ της συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους")

Η απόφαση της ISDA ήταν ομόφωνη.... Το πιστωτικό γεγονός με όρους τεχνικούς σημαίνει και επίσημα χρεοκοπία. Η ISDA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) συνιστά πιστωτικό γεγονός, με βάση τα όσα προβλέπονται στο Section 4.7(a) της ISDA (2003 Credit Derivatives Definitions), καθώς η εμπλοκή των CACs τροποποιεί τους όρους για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, εξέλιξη η οποία μειώνει το δικαίωμα των κατόχων των ομολόγων αυτών όσον αφορά στη λήψη των πληρωμών. Παράλληλα ανακοίνωσε πως στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την πληρωμή των ελληνικών CDS. Η ISDA επισημαίνει ότι άμεσα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση αναλυτικότερων πληροφοριών για τη δημοπρασία της 19ης Μαρτίου. Σε δήλωσή του ο CEO της ISDA επισημαίνει πως η σημερινη απόφαση ήταν αναμενόμενη...

 H ανακοίνωση της ISDA

 Restructuring Credit Event Has Occurred with Respect to The Hellenic Republic LONDON, March 9, 2012 – The International Swaps and Derivatives Association, Inc. (ISDA) today announced that its EMEA Credit Derivatives Determinations Committee resolved unanimously that a Restructuring Credit Event has occurred with respect to The Hellenic Republic (Greece). The EMEA DC resolved that a Restructuring Credit Event has occurred under Section 4.7(a) of the ISDA 2003 Credit Derivatives Definitions (as amended by the July 2009 Supplement) following the exercise by The Hellenic Republic of collective action clauses to amend the terms of Greek law governed bonds issued by The Hellenic Republic such that the right of all holders of the Affected Bonds to receive payments has been reduced. The Committee determined that an auction will be held in respect of outstanding CDS transactions on March 19. ISDA has published a list of obligations issued or guaranteed by The Hellenic Republic, which the EMEA Determinations Committee is currently in the process of reviewing. That list can be accessed here: http://www2.isda.org/preliminary-greek-obligations/. ISDA will publish further information regarding the potential auction on its website, www.isda.org/credit, in due course. Answers to frequently asked questions regarding The Hellenic Republic Restructuring Credit Event can be accessed via ISDA’s Greek Sovereign CDS page: http://www2.isda.org/greek-sovereign-cds/ ISDA will host a press briefing today at 9PM GMT / 4PM EST addressing the credit event ruling. A live webcast of the briefing will be available at: http://services.choruscall.com/links/isda120309.html.

 Νωρίτερα, ανώτατη ελληνική κυβερνητική πηγή δήλωνε στο www.bankingnews.gr πως η απόφαση της ISDA για πιστοποίηση credit event είναι απόλυτα αναμενόμενη και δίκαιη. Σε άλλη ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα η ISDA σημείωνε πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί όταν επίσημα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που σήμερα εγκρίθηκαν από το Eurogroup και εν συνεχεία από το υπουργικό συμβούλιο. Η επίσημη ενεργοποίηση των CACs θα γίνει όταν η σχετική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε: H ISDA είναι πιθανό να πιστοποιήσει credit event στην Ελλάδα σύμφωνα με τελευταίες μη επιβεβαιωμένες, πληροφορίες που διαρρέουν κύκλοι στο Λονδίνο.

 Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης swaps και Παραγώγων είναι κοντά στην απόφαση να πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός καθώς ενεργοποιήθηκαν τα CACs οι ρήτρες συλλογικής δράσης υποχρεώνοντας κατόχους ελληνικού χρέους να συμμετάσχουν στην διαδικασία όχι εθελοντικά αλλά υποχρεωτικά. Να σημειωθεί ότι επικρατούσε η άποψη εσχάτως ότι η ενεργοποίηση των CACs επειδή αφορά την μειοψηφία του χρέους η ISDA θα το χαρακτήριζε περιορισμένο γεγονός.... Η εξέλιξη αυτή θα είναι ιστορική. Τα CDS ακόμη εξετάζεται αν θα πληρωθούν τα οποία είναι ύψους 3,2 δισ δολάρια η καθαρή αξία. Με βάση μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι απόψεις των μελών της ISDA ήταν αντικρουόμενες ενώ υπήρξαν μέλη που ανοικτά τάχθηκαν υπέρ του credit event εσχάτως. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η BNP Paribas η οποία είναι ο σύμβουλος των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, έχει προειδοποιήσει ότι τα CDS είναι trigger αν ενεργοποιηθούν τα CACs. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι μετά την ενεργοποίηση των CACs η ISDA δεν είχε πολλές επιλογές πέραν του να πιστοποιήσει credit event.

 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, της ISDA η επιτροπή δέχτηκε ερώτημα σχετικά με το αν πιστοποιείται credit event οπότε και θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας για να αποφασίσει. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αποφασίσουν αν πιστοποιείται credit event και αν θα πληρωθούν οι κάτοχοι των ελληνικών ασφάλιστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της ISDA που αξιολογούν αν υφίσταται πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα είναι τα εξής. Voting Dealers Bank of America / Merrill Lynch Barclays BNP Paribas Credit Suisse Deutsche Bank Goldman Sachs JPMorgan Chase Bank, N.A. Morgan Stanley Societe Generale UBS Consultative Dealers Citibank The Royal Bank of Scotland Voting Non-dealers BlueMountain Capital (Second Term Non-dealer) Citadel LLC(First Term Non-dealer) D.E. Shaw Group (First Term Non-dealer) Elliott Management Corporation (Third Term Non-dealer) Pacific Investment Management Co., LLC (Second Term Non-dealer)

πηγή

Μας χαρακτηρίζουν "ΑΦΥΛΑΧΤΟ ΣΤΑΒΛΟ"!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Το απύθμενο θράσος των …και καλά εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει όρια! Δεν φτάνει η ξεφτίλα στην οποία υποβάλλει το λαό και τη χώρα ο άξονας Γερμανίας-Γαλλίας-Αυστρίας-Βρυξελλών -σχετικά με το επαχθές χρέος, που παρά το ότι ακριβώς είναι επαχθές και θα έπρεπε για πολλούς να σταματήσουμε να το εξυπηρετούμε τουλάχιστον έως ότου ξεκαθαρίσει νομικά ποιος έχει την ευθύνη για τη γιγάντωσή του- οι …ευρωεταίροι μας αναγκάζουν να ξαναδανειστούμε με ληστρικά επιτόκια και μνημόνια της ντροπής και της εξαθλίωσης ώστε να το ξεπληρώσουμε, τώρα μας απειλούν και με συνοριακό αποκλεισμό!

Ανήκουστο; Και όμως! Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από όταν γράφαμε πως η ΕΕ αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει μέρος του κόστους για τον φράχτη στον Εβρο, ο οποίος θα αποτελούσε άλλωστε και φράχτη συνόρων της ίδιας της ΕΕ, για να τολμήσουν χθες να βγουν σε συντονισμένη επίθεση κατά της ασφάλειας των συνόρων μας ο Γερμανός υπουργός δικαιοσύνης Χανς-Πέτερ Φρίντριχ και η υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και να ζητήσουν να ενταθούν οι έλεγχοι διαφορετικά θα κλείσουν τα σύνορά τους προς τη χώρα μας!

Την ίδια ώρα που και καλά δίνουν μάχη για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα (τυπικά, γιατί ουσιαστικά έχει ήδη συμβεί το κακό), την ίδια ώρα που αρνούνται να συγχρηματοδοτήσουν το μεγάλο έργο του φράχτη στα πρακτικά σύνορα της ΕΕ με την Ασία, την ίδια ώρα με περίσσιο θράσος εφτά υπουργοί (δικαιοσύνης και εσωτερικών) χωρών της ΕΕ δήλωναν έτοιμοι να καταργήσουν ένα θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών μελών αν η Ελλάδα δεν ελέγξει τα σύνορά της με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κεφάλαια(!!!).

«Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν μία χώρα-μέλος δεν είναι ικανή να ασφαλίσει τα σύνορά της, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα», είπε μετά τη σχετική σύνοδο σε δημοσιογράφους ο απίθανος υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό να επανέλθουν οι διασυνοριακοί έλεγχοι όπως στην προ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης εποχή; Θέλω να διαβεβαιώσω πως αυτό είναι ακόμα μέρος των συζητήσεών μας».

Τα προκλητικά σημεία των δηλώσεων του Φρίντριχ υπερθεμάτισε και η Αυστριακή ΥΠΕΣ Μικλ-Λάιτνερ που υπήρξε και προκλητικότερη χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας εμμέσως πλην σαφώς αφύλαχτο στάβλο!!! «Πρέπει αν πιέσουμε πολιτικά την Ελλάδα να εφαρμόσει τη σχεδιαζόμενη επιτροπή ασύλου τάχιστα γιατί αυτό το σύνορο της Ευρώοης, το ελληνικό, είναι ανοιχτό σαν πόρτα στάβλου» (!!!), είπε χαρακτηριστικά η Αυστριακή πολιτικός, η οποία όταν της επισημάνθηκε το θέμα του φράχτη του Εβρου αρκέστηκε να πει πως: «Οι φράχτες ανήκουν στο παρελθόν, δεν είναι λύση».

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη διαμορφώνεται εδώ και καιρό ένα μπλοκ κυβερνήσεων της ΕΕ που επιχειρούν με τον έναν ή, τον άλλο τρόπο την ουσιαστική ακύρωση των διατάξεων σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση εντός των συνόρων της ΕΕ που προβλέπεται και από τη συνθήκη Σένγκεν (1995) και θιασώτες της κίνησης αυτής είναι φυσικά οι Γερμανοί και Αυστριακοί, με τη Γαλλία να δηλώνει ανεπίσημα ότι μία …παρέκκλιση στην εφαρμογή της σχετικής νομολογίας δεν θα την έβρισκε αντίθετη!

Στη σύνοδο αυτή των υπουργών που οραματίζονται κλείσιμο των συνόρων εκ νέου, δεν υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση! Ισως επειδή ουσιαστικά ήταν μία σύσκεψη για να μας στήσουν στον τοίχο και κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει τα κότσια να υψώσει ανάστημα στην Ευρώπη; Ισως διότι δεν υπήρχε υπουργός μέχρι προχθές (!!!) αφού ο κ.Παπουτσής τα βρόντηξε για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ; Πάντως εκτός από την απουσία εκπροσώπου της Ελλάδος, δεν υπήρξε καν σχόλιο για όσα διαδραματίστηκαν σε αυτή και όσα ειπώθηκαν μετά. Ανύπαρκτη πολιτική και με τη βούλα, δηλαδή!

Τέλος, να σημειωθεί πως για το πρώτο τέταρτο του 2011 η Ιταλία ξεπέρασε την Ελλάδα σε όγκο μετακινούμενων προς την ΕΕ λαθρομεταναστών, αλλά τα πυρά τα δέχεται ο αδύναμος και ως τέτοιον μας μετράνε πια οι …εταίροι μας.
pentapostagma.gr