Η αληθινή ιστορία ενός ατυχήματος

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Χωρίς λόγια


Αν δεν σας κάνει κόπο διαδώστε το ... μπορεί να σώσετε κάποιες ανθρώπινες ζωές.

Το θέατρο συνεχίζεται : Κατέλαβαν το Rachel Corrie

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το ιρλανδικό πλοίο MV Rachel Corrie, το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, κατελήφθη από ισραηλινούς στρατιώτες.

Όπως μεταδίδει στον δικτυακό της τόπο η οργάνωση Free Gaza, οι στρατιώτες έκαναν χρήση πυρών και κατέλαβαν το σκάφος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων υποστήριξε, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι «υπήρξε πλήρης συμμόρφωση του πληρώματος και των επιβαινόντων στο πλοίο» προς τις ενέργειες του στρατού. Στο MV Rachel Corrie επιβαίνουν Ιρλανδοί και Μαλαίσιοι ακτιβιστές, μεταξύ αυτών και η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης του 1976, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ και ο Ντένις Χάλιντεϊ, πρώην αξιωματούχος του Ο.Η.Ε.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινοί είχαν καλέσει τον καπετάνιο του πλοίου να κατευθυνθεί στο λιμάνι Ασντότ, ωστόσο, το πλήρωμα του Rachel Corrie ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την πορεία του προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Έκκληση στους ακτιβιστές να κατευθυνθούν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ είχαν απευθύνει και οι Η.Π.Α.

Το φορτηγό πλοίο Rachel Corrie, που έχει ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδευόταν επί ώρες από ισραηλινά πλοία.

Η παλαιστινιακή επιτροπή υποδοχής που περιμένει το πλοίο στη Γάζα, ανέφερε ότι το Rachel Corrie αναχαιτίσθηκε χωρίς βία περίπου 35 μίλια (65 χλμ) ανοιχτά της Γάζας.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει τον «πόλεμο» δηλώσεων κατά του Ισραήλ.

Εφημερίδα του Λιβάνου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σχεδιάζει να συμμετάσχει ο ίδιος σε επόμενη αποστολή βοήθειας στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους.
πηγή