Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για την απαράδεκτη καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ αναλωνόμαστε στο αν θα γίνει σε 100 δόσεις ... Είμαστε για κλάματα !

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Δείτε ενδεικτικά τι λένε μερικά μεγάλα site

Καημένη Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς !!!

Σάββας Καλεντερίδης :" Την ημέρα που η Τουρκία θα αποφασίσει να τεντώσει το σχοινί σε Κύπρο και Αιγαίο, την ίδια μέρα θα χάσει το 25% του εδάφους της!"

Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ΜΜΕ, παρουσιάζουν -θέλουμε να ελπίζουμε από άγνοια- τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις «βόλτες» τουρκικών πολεμικών πλοίων στη θάλασσα του Αιγαίου με έναν τρόπο που πλήττεται το ήδη καταρρακωμένο ηθικό του ελλληνικού λαού σε Κύπρο και Ελλάδα.
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Οι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, βόλτες των τουρκικών κορβετών και φρεγατών στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και οι αβλαβείς διελεύσεις στις Κυκλάδες και ορισμένες φορές ακόμα και στα ανοικτά των ακτών της Αττικής, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει.
Ιδιαίτερα δε η παρουσία τουρκικών πολεμικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, θα πρέπει ούτως ή άλλως να αντιμετωπίζεται με τους τρόπους που προβλέπονται από τα επιχειρησιακά σχέδια των ένδοξων Ενόπλων μας Δυνάμεων, πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει το διεθνές δίκαιο.
Όσον αφορά στην προκλητική παρουσία του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, τη συνοδεία πολεμικών σκαφών, αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αλλά και τα στρατηγικά συμφέροντα της Κύπρου. 
Θα το επαναλάβουμε. Το «παιχνίδι» στην περιοχή της Αν. Μεσογείου παίζεται στο γήπεδο του διεθνούς δικαίου, της πολιτικής, της διπλωματίας, των διεθνών σχέσεων και των συμφωνιών με χώρες και ενεργειακές εταιρείες.
Στο γήπεδο αυτό η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος, είναι εξαιρετικά ισχυρή, ενώ από την άλλη πλευρά η Τουρκία απολύτως ανίσχυρη.
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι η Τουρκία αποπειράθηκε αλεπάλληλες φορές να ανατρέψει τα δεδομένα στο γήπεδο αυτό.

 Έκανε διαβήματα σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Λίβανο να ακυρώσουν τις συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ, έκανε αλεπάλληλα διαβήματα σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Γαλλία και Κορέα να αποτρέψουν τις ενεργειακές εταιρείες να υπογράψουν συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία, κίνησε γη και ουρανό για να πείσει την NobleEnergy, την Delek, την TOTALτηνKOGAZκαι την ENIνα μην υπογράψουν συμφωνίες, να μην στείλουν ερευνητικά σκάφη και να μην στήσουν εξέδρες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ιδιαίτερα όσον αφορά το Οικόπεδο 12 και την εξέδρα άντλησης της NobleEnergy – Delek, η Άγκυρα έκανε προειδοποιητικές δηλώσεις ότι θα αντιδράσει κάνοντας χρήση στρατιωτικής βίας, σε περίπτωση εγκατάστασής της εκεί.
Η εξέδρα εγκαταστάθηκε και βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια πριν την έναρξη της εξόρυξης του φυσικού αερίου.
Τις ημέρες που το ερευνητικό σκάφος-πλατφόρμα Saipem 10000 του κονσόρτσιουμ ENI- KOGAZ έπλεε προς το Οικόπεδο 9, όπου εγκαταστάθηκε για να εκτελέσει τις διερευνητικές γεωτρήσεις, η Τουρκία έστειλε στην ευρύτερη περιοχή το δικό της ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», συνοδευόμενο από δυο φρεγάτες, με σκοπό να εκφοβίσει τους Ιταλούς και τους Κορεάτες και να εκτρέψει με τον τρόπο αυτό το χρονοδιάγραμμα εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων αλλά και των ρου των εξελίξεων, όπως αυτές έχουν προδιαγραφεί από τις προαναφερθείσες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία, που δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στο γήπεδο του Διεθνούς Δικαίου, της διπλωματίας, της πολιτικής, των διεθνών σχέσεων και συμφωνιών και των ενεργειακών συμφωνιών, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άλλο γήπεδο, όπου οι εξελίξεις θα προδιαγράφονται από την στρατιωτική ισχύ και την επιβολή.
Εκεί θέλει να μας εφελκύσει την Κύπρο και την Ελλάδα και στο ζήτημα αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Γιατί μόνο ένας τρελλός ή ένας προδότης θα εγκατέλειπε το γήπεδο που είναι ισχυρός, για να περάσει σε ένα γήπεδο όπου ο αντίπαλος έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του.
Εννοούμε ότι δεν θα πρέπει να διολισθήσουμε στην πολιτική των κανονιοφόρων και φυσικά δεν ενοούμε ότι θα νικήσει σε έναν ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο, ο οποίος εκτιμούμε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.
Αλλά και να συμβεί, η Τουρκία δεν θα χάσει μόνο στο πεδίο της μάχης και του ελληνοτουρκικού μετώπου, όπου η Ελλάδα έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα, όπως ισχυρότατη αντιαεροπορική άμυνα, S-300, PATRIOTTORM-1, OSA, ισχυρή πολεμική αεροπορίαμε αεροσκάφη τουλάχιστον ισάξια των τουρκικών και πυραύλους SCALP, υποβρύχια τ. 214, που είναι ίσως τα καλύτερα του κόσμου (ας όψονται εκείνοι οι τουλάχιστον ανόητοι που καθυστέρησαν την παραλαβή τους), επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Απάτσι και πόσα άλλα…
Θα χάσει αυτομάτως τουλάχιστον το ένα τέταρτο του εδάφους της και η τουρκική κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Άλλωστε, η Κομπάνι φωτίζει το δρόμο στους Κούρδους, μην το ξεχνάμε αυτό!
Για όλους τους παραπάνω λόγους, στρατηγική ψυχραιμία, ελληνική ευστροφία, εθνική αυτοπεποίθηση και ψηλά το κεφάλι Έλληνες.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "κυριακάτικη δημοκρατία"
 Ινφογνώμων Πολιτικά 

Από ανώνυμη καταγγελία ξεκίνησε η έρευνα

Προμήθεια Super Puma: Το αίτημα για Καρατζαφέρη και ο ύποπτος ρόλος δύο «offshore»

Προμήθεια Super Puma: Το αίτημα για Καρατζαφέρη και ο ύποπτος ρόλος δύο «offshore»

Σε λογαριασμούς των μεσαζόντων σε Ελλάδα και Ελβετία η μίζα για τα Super Puma

Εν αναμονή της απάντησης από την ελληνική Βουλή για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει συμπεριλάβει ή όχι δύο υπεράκτιες εταιρείες στο πόθεν έσχες του, βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαλευκάνουν εάν υπάρχει εμπλοκή ή όχι του Γιώργου Καρατζαφέρη σε πληρωμές που έγιναν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της απόκτησης των ελικοπτέρων Super Puma.Η υπόθεση -όπως έγινε γνωστό- ερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, εδώ και περίπου ένα έτος, από μια ανώνυμη καταγγελία.

Ειδικότερα, η καταγγελία αφορούσε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma από την εταιρεία Eurocopter, συνολικού ύψους 64.000.000 ευρώ.

Η σχετική σύμβαση (37Γ/00) υπεγράφη στις  21 Δεκεμβρίου 2000 από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι του ποσού των 61.741.925 ευρώ.

Η σύμβαση προέβλεπε και την αγορά ακόμα δύο ελικοπτέρων, όπως και έγινε το 2002, όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Στο «μικροσκόπιο»

Η σύμβαση αυτή μπήκε στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελέων Διαφθοράς. Από την έρευνά τους, προέκυψε πως στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρείες.

Πρόκειται για τις «KESTREL» και «MALWERN», συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός, που τηρούσε στο JERSEY η εταιρεία MALWERN, που έχει ως έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με
εμβάσματα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Τα εμβάσματα προέρχονταν από τις λιβανέζικες εταιρείες «COPSI SAL»  και
«MEDIFIN SAL», οι οποίες ανήκουν στο μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER, της προμηθεύτριας δηλαδή εταιρείας των Super Puma.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις ότι το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για τη μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών -των Α. Τσάτσου και Στ. Κομνόπουλου- για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GERNSEY, που βρίσκεται στα στενά της Μάγχης.

Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς, και συγκεκριμένα οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, άσκησαν ήδη ποινική δίωξη για την υπόθεση για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι διώξεις στρέφονται κατά των παραπάνω επιχειρηματιών, αλλά και κατά τριών στρατιωτικών.

Ο Καρατζαφέρης

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, αλλά και από τις απαντήσεις των τραπεζών μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών, προέκυψε και η offshore εταιρεία που φέρεται να ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη.  

Πρόκειται για την εταιρεία Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως μία από τις δυο offshore, η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε το μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. 

Πάντως, από την πλευρά του ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι θα πράξει τα δέοντα, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος.