Δήλωση του Ούγκο Τσάβες : Φυλακίζω για να μην καταντήσουμε Ελλάδα

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 | 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Αγαπώ την πατρίδα όταν….
Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

 πηγή

 ΥΓ.  Κάποιοι ιστοριοδίφες θα γυρίσουν και θα μας πουν πως η Ελλάδα "κατέκτησε" πολιτισμικά την Βενεζουέλα ...
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

ΤΑ 5 ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΤΑ 60 ΔΙΣ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ «ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ», ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΞΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.


-ISIN GR0138002689, Ημερομηνία Λήξης,20/09/2040, Τοκομερίδιο 4,60%
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 7.920 εκ. ευρώ


-ISIN GR0138001673, Ημερομηνία Λήξης , 20/0920/37, Τοκομερίδιο 4,50%,
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 9.000 εκ. ευρώ.


-GR0133002155. Ημερομηνία Λήξης, 22/10/2022, Τοκομερίδιο, 5,90%, Ανεξόφλητο υπόλοιπο εκ. ευρώ 8.930

Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007. Σύνολο 25.860, και 1.292εκ τόκοι κάθε χρόνο. Το χρέος και το έλλειμμα αυξήθηκαν κατά 6.935.000.000 από το 2007 μέχρι σήμερα από τους τόκους και τον δανεισμό για την πληρωμή των τόκων, και το χρέος μαιμού των 25.860 έχει γίνει 32.795.000.000


Ο Χριστοδουλάκης εξέδωσε τα ομόλογα ISIN GR0133004177, με ημερομηνία λήξης 20/03/2026, και τοκομερίδιο5,30% ύψους 7.000 Εκατ. Ευρώ και ISIN GR0133003161, με ημερομηνία λήξης 20/03/2024 ,τοκομερίδιο 4,70%, ύψους 10.462 Εκατ. Ευρώ.

Για αυτά τα 17.462.000.000 ευρώ κάθε χρόνο χρεωνόμαστε 863 εκ για τόκους. Μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει στην Goldman Sachs 8.630.000.000, που δεν τα είχαμε και τα δανειστήκαμε, πληρώνοντας 518 εκ. τόκους.

Συνολικά για τα απεχθές χρέος από την απάτη Σημίτη -Goldman Sachs, για να «κρύψουν» το χρέος, όλοι εμείς επιβαρυνθήκαμε τουλάχιστον με 59.585.000.000 ευρώ τα οποία εξαιρέθηκαν από το «κούρεμα», και για τα οποία τα 2012 θα πληρώσουμε τόκους 3.600.000.000.

Και κανείς τους δεν μιλάει.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ  πηγή
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Το ΟΧΙ που έμεινε στην ιστορία - Διάλογος Ιταλού Πρέσβη Γκράτσι με τον Μεταξά, όπως ο Γκράτσι τον περιέγραψε .

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Διάλογος Ιταλού Πρέσβη Γκράτσι με τον Μεταξά, όπως ο Γκράτσι τον περιέγραψε
«Δέκα λεπτά πριν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο στρατιωτικός μου ακόλουθος, ο διερμηνέας μου και εγώ, φθάσαμε στην καγκελόπορτα μιας μικρής οικίας στην Κηφισιά, όπου έμενε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Στον φρουρό της οικίας είπα ότι επιθυμώ να δω τον Πρωθυπουργό για κάτι πολύ επείγον.
Ο φρουρός άρχισε να κτυπά το κουδούνι του εσωτερικού της οικίας, αλλά δεν ελάμβανε καμίαν απάντηση. Διερωτήθηκα εάν ήτο δυνατόν μια πρωθυπουργική κατοικία να μην απαντά αμέσως.
Γιατί εγώ είχα εντολή να παραδώσω το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940, λόγω Δε της προσπάθειας μου να ακουσθεί το κουδούνι και να ανοίξει η πόρτα, η ώρα είχε ήδη φθάσει 3. Επιτέλους το κουδούνισμα ξύπνησε τον ίδιο τον Μεταξά, που έκαμε την εμφάνισή του σε μια μικρή πλαϊνή πόρτα και αναγνωρίζοντάς με, με άφησε να περάσω. Ο Μεταξάς φορούσε μια μάλλινη ρόμπα, από τον γιακά της οποίας φαινόταν ένα μετριότατο βαμβακερό νηκτικό.
Μου έσφιξε το χέρι και με έβαλε να καθίσω σε ένα μικρό φτωχικό σαλόνι του σπιτιού. Μόλις καθίσαμε, και επειδή η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 3, του είπα αμέσως ότι η Κυβέρνησίς μου, μου είχε αναθέσει να του εγχειρίσω προσωπικά ένα κείμενο, που δεν ήτο τίποτε άλλο, παρά το τελεσίγραφον της Ιταλίας προς την Ελλάδα, με το οποίον η Ιταλική Κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων της στον Ελληνικό χώρο, από τις 6 π.μ. της 28/10/1940. Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει. Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε:
-Μεταξας: Λοιπόν έχουμε πόλεμο.
-Γκράτσι: Όχι απαραίτητα Εξοχότατε. Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει, ότι θα δεχθείτε την αξίωσιν της και θ’ αφήσετε τα ιταλικά στρατεύματα να διέλθουν δια να καταλάβουν τα στρατηγικά σημεία της χώρας.
-Μεταξάς: Και ποια είναι τα στρατηγικά αυτά σημεία, περί των οποίων ομιλεί η διακοίνωσις;
-Γκράτσι: Δεν είμαι εις θέσιν να σας είπω, Εξοχότατε. Η Κυβέρνησις μου δεν με ενημέρωσε …Γνωρίζω μόνον, ότι το τελεσίγραφο εκπνέει εις τας 6 το πρωί.
-Μεταξάς: Εν τοιαύτην περιπτώσει η διακοίνωσης αυτή αποτελεί κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος.
-Γκράτσι: Όχι, Εξοχότατε. Είναι τελεσίγραφον.
-Μεταξάς:Ισοδύναμον προς κήρυξιν πολέμου.
-Γκράτσι : Ασφαλώς όχι, διότι πιστεύω ότι θα παράσχετε τας διευκολύνσεις, τας οποίας ζητεί η κυβέρνησις μου.
-Μεταξάς: ΟΧΙ! Ούτε λόγος δύναται να γινη περί ελευθέρας διελεύσεως. Ακόμη όμως και αν υπετίθετο ότι θα έδιδα μια τοιαύτην διαταγήν (την οποίαν δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω), είναι τώρα τρεις το πρωί. Πρέπει να ετοιμασθώ, να κατέβω εις τας Αθήνας, να ξυπνήσω τον Βασιλέα, να καλέσω τον Υπουργόν των Στρατιωτικων και τον Αρχηγόν του Γενικού Επιτελείου, να θέσω εις κίνησιν όλες τας στρατιωτικές τηλεγραφικές υπηρεσίες, έτσι που μια τέτοια απόφασις να γίνει γνωστή στα πλέον προκεχωρημένα τμήματα των συνόρων. Όλα αυτά είναι πρακτικώς αδύνατα. Η Ιταλία, η οποία δε μας παρέχει καν τη δυνατότητα να εκλέξωμε μεταξύ πολέμου και ειρήνης, κηρύσσει ουσιαστικώς τον πόλεμον εναντίον της Ελλάδος. Πολύ καλά λοιπόν, έχομεν πόλεμον.
«Με συνόδευσε στην έξοδο υπηρεσίας από την οποία είχα μπει και όταν ήμασταν στο κατώφλι μου είπε, “Vous etes le plus forts” (είσθε οι πιο ισχυροί). Με την σειρά μου δεν ήξερα τι να απαντήσω στα λόγια αυτά και στην βαθιά λύπη που τα δονούσε. Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος μια τουλάχιστο φορά στην ζωή του, να μην αισθάνθηκε απέχθεια για το επάγγελμά του. Αν στη μακρά σταδιοδρομία μου στην υπηρεσία του κράτους υπήρξε ποτέ μια στιγμή κατά την οποία εμίσησα το δικό μου, μια στιγμή κατά την οποίαν το καθήκον του αξιώματος μου, μου φάνηκε σταυρός και όχι μόνο θλιβερός, αλλά και ταπεινωτικός, η στιγμή αυτή ήταν όταν άκουσα εκείνα τα αποκαρδιωμένα λόγια που πρόφερε ο πρεσβύτης εκείνος, που είχε καταναλώσει ολόκληρη τη ζωή του αγωνιζόμενος και υποφέροντας για την χώρα του και που και κατά την υπέρτατη εκείνη στιγμή, προτιμούσε να διαλέξει για την πατρίδα του το δρόμο της θυσίας και όχι το δρόμο της ατιμώσεως. Υποκλίθηκα μπροστά του με τον βαθύτερο σεβασμό και βγήκα από το σπίτι του».


Το ΝΑΙ που θα μείνει στην ιστορία
Αυτό γράφτηκε σήμερα με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Γ. Παπανδρέου, που μας μίλησε ..έτσι απλά για «βοήθεια» τεχνοκρατών! Μόνο που εσάς κ. Παπανδρέου ήδη η ιστορία διάλεξε σε ποιες σελίδες θα σας περιλάβει ! Στις πλέον μελανές αυτού του ιερού και περήφανου τόπου! ΠΗΓΗ:pronokordela
πηγή
========================================================

Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ




Το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία Μπέμπο. Γεννήθηκε στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης στις 10 Φεβρουαρίου του 1910 όπου ο πατέρας της Αθανάσιος Μπέμπος, καταγόμενος από την Τσαριτσάνη είχε εγκατασταθεί εκεί δουλεύοντας ως καπνεργάτης. Το 1912 η οικογένειά της μετεγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη, όπου εκεί γεννήθηκε ο αδελφός της Γεώργιος, ο επιλεγόμενος Τζώρτζης, η αδελφή της Αλίκη και ο μικρότερος αδελφός της Ανδρέας. Το 1914 με την υπογραφή της ελληνοτουρκικής συμφωνίας ανταλλαγής πληθυσμών που συνομολόγησε η κυβέρνηση Ε. Βενιζέλου, η οικογένειά της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, όπου και επέστρεψε στη Τσαριτσάνη και από εκεί εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Βόλο.

Τον Σεπτέμβριο του 1933 αποφάσισε να πάει στη Θεσσαλονίκη να βρει τον αδελφό της Τζώρτζη που σπούδαζε εκεί που είχε καιρό να στείλει γράμμα. Έτσι παίρνοντας την κιθάρα της επιβιβάστηκε στο Α/Π ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ όπου στη διάρκεια του ταξιδιού της άρχισε με την κιθάρα της το τραγούδι. Σε ελάχιστο χρόνο όλοι οι επιβάτες του πλοίου και το πλήρωμα βρίσκονταν γύρω της και την χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι από τη φωνή της. Αυτή θεωρητικά ήταν και η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Σοφίας.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και ένας καλλιτεχνικός διευθυντής που, ακούγοντάς την, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που στο τέλος την πλησίασε και της συστήθηκε, Κωνσταντίνος Τσίμπας, ήταν ο μεγαλύτερος ιμπρεσάριος της Θεσσαλονίκης, (που αργότερα αποδείχθηκε και πράκτορας των Γερμανών), ο οποίος και πρότεινε στη Μπέμπο με την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη να δουλέψει στο μεγάλο κοσμικό κέντρο ΑΣΤΟΡΙΑ. Φθάνοντας η Μπέμπο στη Θεσσαλονίκη όπου την περίμενε ο αδελφός της συζήτησε την πρόταση του Τσίμπα όπου και με τη συγκατάθεση εκείνου η Μπέμπο την επομένη ξεκίνησε τις πρώτες καλλιτεχνικές της εμφανίσεις, όπου οι θαμώνες κάθε βράδυ παρέτειναν το πρόγραμμά της με τα συνεχή χειροκροτήματά τους.

Η έκρηξη στην καριέρα της ήρθε με την κήρυξη του πολέμου στις 28 Οκτωβρίου 1940. Τότε όλες οι επιθεωρήσεις προσαρμόζουν το θέμα τους στην πολεμική επικαιρότητα και τα τραγούδια επανεγγράφονται με πατριωτικούς στίχους. Η Βέμπο τραγουδά σατιρικά και πολεμικά τραγούδια και η φωνή της γίνεται η εθνική φωνή που εμψυχώνει τους Έλληνες στρατιώτες στο μέτωπο και συγκλονίζει το πανελλήνιο. Την ίδια εποχή σε μία συμβολική πράξη προσφέρει στο Ελληνικό Ναυτικό 2000 χρυσές λίρες. Με την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα φυγαδεύεται στη Μέση Ανατολή όπου συνεχίζει να τραγουδά για τα εκεί ελληνικά και συμμαχικά στρατεύματα

πηγή
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Έχουν πλέον στην συνείδηση των ελεύθερων Ελλήνων πιο λίγη αξία από ότι τα σκατά

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τα έδωσε όλα….. Ο πιο μεγάλος προδότης που πέρασε ποτέ…
Ο ανεγκέφαλος…  που έκανε τρεις φορές λάθος όταν διάβαζε το «Πιστεύω» στην επίσκεψη του στο  Άγιο Όρος …
Με την πιο δωσίλογη «παρέα» που θα μπορούσε να διαλέξει ποτέ προδότης…
Με την μεγαλύτερη έλλειψη τσίπας που υπήρξε ποτέ σε άνθρωπο…
Με το πιο σαρδόνιο , αμήχανο  και κωμικοτραγικό χαμόγελο ανθρώπου που έχει πουλήσει την ψυχή του…
Φασιστόμουτρα από δίπλα του…. Οι εντολοδόχοι των  κόμπλεξ του…. Τα «φερέφωνα» της βλασφημίας του…
Και καμιά 150 – πάνω κάτω -  γιουσουφάκια, που  έχουν πλέον στην συνείδηση των ελεύθερων Ελλήνων πιο λίγη αξία από ότι τα σκατά…
Κι όμως…
Αυτοί δεν κάνουν ότι κάνουν επειδή μπορούν…
Δεν ξεπουλάνε επειδή έχουν την εξουσιοδότηση…
Δεν προδίδουν επειδή είναι απλά «πουλημένοι»…
Τα κάνουν όλα αυτά επειδή νομίζουν ότι θα γλυτώσουν…
Και επειδή τους στηρίζουν διάφοροι «γερμανοτσολιάδες» στα κανάλια νομίζουν ότι στο τέλος θα ξεφύγουν….
Τσογλάνια…
Δεν έχουν ούτε δείγμα Ελληνικής ψυχής μέσα τους…
Και αυτή ακόμα την σκατοψυχή τους  την έχουν  κάνει CDS στην κόλαση εδώ και πολύ καιρό…
Και επειδή δεν έχουν  Ελληνική ψυχή δεν ξέρουν το πιο απλό για τον Έλληνα….
Ότι  ο Έλληνας αντιδρά όταν έχει το «μαχαίρι στον λαιμό»…  Και ποτέ πριν….
Μόνο που τώρα το μαχαίρι ακούμπησε στην καρωτίδα….
Μια ζωή έτσι….
Χιλιάδες χρόνια έτσι….
Οι Πέρσες έπρεπε να φτάσουν στον Μαραθώνα για να τους σφάξουν οι Αθηναίοι…
Και έπρεπε να ξαναέρθουν στις Πλαταιές για να γραφεί στην ιστορία ως την δεύτερη μεγαλύτερη σφαγή σε μία μάχη στην παγκόσμια ιστορία….
Οι Βούλγαροι έπρεπε να μπούνε στην Μακεδονία μέχρι να τους στείλει πίσω τυφλούς και αλυσοδεμένους ο Βουλγαροκτόνος…
Οι Ιταλοί έπρεπε να πατήσουν στην  Ήπειρο για να δοκιμάσουν τα μακροβούτια στην Αδριατική και οι Γερμανοί έκαναν άγημα στον Ελληνκό Στρατό στο Ρούπελ επειδή δεν μπόρεσαν να νικήσουν στα σύνορα της Μακεδονίας και της Θράκης…..
Βαλκανικοί Πόλεμοι…. Παγκόσμιοι Πόλεμοι…. πάντα το ίδιο….
Και τώρα το ίδιο θα γίνει…..
Τέλος τα γιαούρτια….
Τέλος  τα γιουχαΐσματα….
Τέλος τα μπινελίκια….
Τώρα μόνο αντίσταση….
Αντίσταση στους δοσίλογους…. Στους προδότες που τους φέρανε…. Στους φασίστες που ξαναέρχονται σαν «επίτροποι»…..
Οι παππούδες μας δεν πολέμησαν…. τραυματίστηκαν…. σκοτώθηκαν στον πόλεμο εναντίον των φασιστών για να κλαιγόμαστε εμείς σήμερα σαν κότες που τις  ξεπουπούλιασαν…
Πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να παίρνουμε θάρρος από τις θυσίες τους για να μπορούμε να πούμε κι εμείς ΟΧΙ!!!
Οι αγώνες το 1940 ήταν του κόσμου…. των Ελλήνων….. ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΛΗΤΩΝ!!!!
Και είναι πλέον η δική μας σειρά!!! Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΡΑ!!!
Αν δεν αντισταθούμε σήμερα εμείς τότε  δεν έχουμε δικαίωμα ούτε μνημόσυνα να κάνουμε στους προγόνους μας ούτε να τους πηγαίνουμε λουλούδια στους τάφους τους!!!
Γιατί αν δεν σταθούμε άξιοι της θυσίας και της ανδρείας των προγόνων μας θα σηκωθούν και θα μας φτύσουν από τους τάφους τους!!!!
Πρέπει να νοιώσουμε όλοι μας μέσα στην καρδιά μας ότι η Ελλάδα δεν έμεινε στην ιστορία επειδή είχε τέτοια «παρτάλια» να την κυβερνούν……
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ!!!
Ας είναι ευλογημένη η ώρα που θα βγει όλος ο Ελληνικός λαός να βροντοφωνάξει το δικό του ΟΧΙ…
Ας είναι κοντά η ώρα που οι Έλληνες θα δείξουν ότι τρέχει στις φλέβες τους το ίδιο αίμα με προγόνους τους….
Τότε θα είναι η ώρα της αντίδρασης μας… και θα είναι φοβερή…
Και τότε θα καταλάβουν οι δυνάστες μας ότι……
Όσο και να προσπαθήσουν  να μας  πάρουν την περιουσία μας… την ελπίδα μας… τα όνειρά μας…. την ίδια μας την ζωή….
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!!!!
Και στο τέλος νικητές θα είμαστε εμείς…

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Φωτογραφίες από τα χτεσινά master classes που πραγματοποίησε ο κ.Λυγερός στη Λέρο

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Θέμα : Μαθηματικά και Νοημοσύνη
Τα μαθηματικά και η νοημοσύνη συσχετίζονται θετικά δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι συνυπάρχουν κοινωνικά. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται ως φίλτρο και η δεύτερη θεωρείται επικίνδυνη. Όμως όταν βρισκόμαστε εκτός κοινωνικού πλαισίου, τα μαθηματικά και η νοημοσύνη λειτουργούν ως μοναδικοί και ουσιαστικοί παράγοντες της εξέλιξης της ανθρωπότητας.
Στην πραγματικότητα, τα μαθηματικά ως εργαλείο είναι η προέκταση της ανθρώπινης σκέψης που έχει ως πυρήνα την ανοικτή δομή που ονομάζουμε νοημοσύνη. Ακόμα και όταν εκ πρώτης όψης νομίζουμε ότι υπάρχει νοημοσύνη που δεν εξαρτάται από τα μαθηματικά, η μελέτη της λειτουργίας της, ειδικά όταν η νοημοσύνη δεν είναι ανθρώπινη, μας επιτρέπει ν' ανακαλύψουμε στοιχεία που υπάγονται και πάλι στα μαθηματικά.
Τα μαθηματικά είναι ένα εργαλείο της σκέψης αλλά και ένας κόσμος όπου ζει η επανάσταση της σκέψης. Με τη μη κοινωνικότητά τους είναι φαινομενικά απόλυτα, ενώ στην πραγματικότητα μέσω της ουσίας αγγίζουν βαθιά αυτό που ονομάζουμε άνθρωπος.


















========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .