Μούλιασμα , φύτρωμα σπόρων , διατροφή και υγεία

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015


Σίγουρα θα έχετε ακούσει από χιλιάδες στόματα και εκατοντάδες επιστημονικές πηγές για τη σημαντικότητα των οσπρίων, των ξηρών καρπών και των σπόρων ολικής άλεσης στη διατροφή μας. Έχετε όμως ξανακούσει για τη τελευταία "μόδα" του μουλιάσματος των καρπών και των σπόρων αλλά και για τα διατροφικά οφέλη του φύτρου; Μήπως η κατανάλωση οσπρίων, σπόρων και ξηρών καρπών σας προκαλούσε μέχρι τώρα πεπτικές διαταραχές;


Το μούλιασμα των σπόρων είναι μια αρχαία τακτική των λαών της κεντρικής Αμερικής που βελτιώνει τη γεύση τους και παράλληλα εξαλείφει μερικά από τα αρνητικά στοιχεία τους. Αν θυμάστε τα κυπελλάκια με τις φακές που "καλλιεργούσαμε" με περηφάνεια μικροί στο σχολείο, τότε είσαστε στο σωστό δρόμο για την ένταξη τουsprouting στη ζωή σας.

Γιατί πρέπει να μουλιάζω τους καρπούς;
Η φύση έχει προνοήσει ώστε οι σπόροι, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί να βλασταίνουν μόνο όταν οι συνθήκες το ευνοούν.

Οι αμυντικοί μηχανισμοί με τους οποίους έχει προικίσει η φύση τα σποράκια περιλαμβάνουν τοξικές ουσίες και διατροφικούς μηχανισμούς απενεργοποίησης ή αλλιώς αναστολείς, οι οποίοι μπορούν να απομακρυνθούν με κατάλληλη επεξεργασία. Όταν βρέχει οι σπόροι, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί μουσκεύονται και έτσι ενεργοποιείται ενστικτωδώς ο μηχανισμός της βλάστησης, οδηγώντας στη παραγωγή του φύτρου και τελικά σε ένα νέο φυτό. Με το μούλιασμα των σπόρων μιμούμαστε τη φύση. Οι τοξικές ουσίες και οι διατροφικοί αναστολείς, μεταξύ των οποίων το φυτικό οξύ, οι πολυφαινόλες (ταννίνες) και οι βρογχοκηλογόνες ουσίες (goitrogens) μπορούν να εξουδετερωθούν με το μούλιασμα και το φύτρωμα.
Το μούλιασμα επιτρέπει σε ένζυμα, λακτοβάκιλλους και άλλους χρήσιμους μικροοργανισμούς να διασπάσουν και να αδρανοποιήσουν μεγάλη μερίδα φυτικού οξέος που περιέχεται στους καρπούς. Πιο αναλυτικά μουλιάζουμε τους καρπούς για τους εξής λόγους: 
 1. Για να μειώσουμε τη περιεκτικότητα σε φυτικό οξύ
 2. Για να μειώσουμε τη περιεκτικότητα σε ταννίνες
 3. Για να εξουδετερώσουμε τους αναστολείς ενζύμων
 4. Για να ενθαρρύνουμε τον οργανισμό να εκκρίνει ωφέλιμα για το πεπτικό σύστημα ένζυμα
 5. Για να αυξήσουμε εώς και 15 φορές τη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ιδίως της Cκαι αυτές του συμπλέγματος Β
 6. Για να διασπάσουμε τη γλουτένη και να κάνουμε τη πέψη της ευκολότερη
 7. Για να καταστήσουμε τις λοιπές πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης εύκολα απορροφήσιμες
 8. Για να αποτρέψουμε απώλεια μετάλλων, ιχνοστοιχείων και οστικής μάζας
 9. Για να βελτιώσουμε στο σύνολο την εικόνα της υγείας μας και να αποτρέψουμε πλήθος νοσημάτων
 10. Για να βελτιώσουμε τη γεύση των καρπών, οσπρίων και σπόρων που καταναλώνουμε

Τι είναι οι ενζυμικοί αναστολείς;

Πρόκειται για πεπτικά και μεταβολικά ένζυμα. Τα πεπτικά ένζυμα συμβάλλουν στη διάσπαση των τροφών ενώ τα μεταβολικά ένζυμα συμβάλλουν στις βιολογικές διεργασίες του οργανισμού. Οι ενζυμικοί αναστολείς μπλοκάρουν ή κυριεύουν το χώρο όπου κανονικά θα δρούσε το ένζυμο ή ακόμα δεσμεύουν το ίδιο το ένζυμο. Έτσι λογικό επακόλουθο είναι πως αφού το μούλιασμα των σπόρων και καρπών αδρανοποιεί αυτούς τους αναστολείς, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να αποσταθεροποιήσουν το πεπτικό σύστημα και να προκαλέσουν πολλά προβλήματα όταν καταναλώνονται σε αφθονία, πρέπει να εφαρμόζεται πάντα.

Τι είναι το φυτικό οξύ;Όλοι οι καρποί περιέχουν φυτικό οξύ στην εξωτερική στοιβάδα του πίτουρου σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό. Όταν το φυτικό οξύ δεν εξουδετερωθεί με τη διαδικασία του μουλιάσματος ή του μαγειρέματος εν γένει αυτό δεσμεύει ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο μέσα στη πεπτική οδό και μπλοκάρει την απορρόφηση τους. Και οδηγούμαστε στο εξής ερώτημα: Τα όσπρια, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Πόσα όμως από αυτά τελικά απορροφώνται από τον οργανισμό μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τη κατανάλωση τέτοιων τροφών; Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας προϊόντων ολικής άλεσης μπορεί να βελτιώνει το χρόνο διάβασης των τροφών στο έντερο αλλά είναι στη πραγματικότητα ωφέλιμη;
Οι κακές γλώσσες λένε πως η υπερβολική λήψη τέτοιων τροφών μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών, ιδίως μετάλλων, και σε απώλεια οστικής μάζας.

Σε τι υγρό πρέπει να μουλιάζω τους καρπούς;

Σε πολλές πηγές θα δείτε να χρησιμοποιείται απλό χλιαρό νερό, άλμη ή και νερό στο οποίο έχει προστεθεί κάποιο οξύ όπως ξύδι, λεμόνι ή γιαούρτι. Γιατί χρειάζεται το αλάτι και το οξύ στο νερό του μουλιάσματος;

Το αλάτι ή αλλιώς το νάτριο βοηθά να ενεργοποιηθούν τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την απενεργοποίηση των παραπάνω ενζυμικών αναστολέων. Όταν μουλιάζουμε σπόρους χρησιμοποιούμε όξινο διάλυμα για να εξουδετερώσουμε το φυτικό οξύ. Οι ξηροί καρποί δεν περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικού οξέος, αλλά περιέχουν αρκετούς ενζυμικούς αναστολείς. Στη περίπτωση τους θα ήταν καλύτερο πρώτα να μουλιάζονται σε αλμυρό νερό και μετά να αποξηραίνονται.
Σε περίπου 8-24 ώρες, αναλόγως με το μέγεθος και τη σκληρότητα του καρπού, το περισσότερο φυτικό οξύ, οι ενζυμικοί αναστολείς και τα λοιπά στοιχεία που μπλοκάρουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών θα έχουν αδρανοποιηθεί. Σε γενικές γραμμές όταν το όσπριο ή καρπός βλαστήσει (πετάξει φύτρο) η δουλειά έχει γίνει. Οι χρόνοι βλάστησης ποικίλουν και θα τους βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Πως μουλιάζω τους σπόρους

Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ τους καρπούς που θέλουμε να μουλιάσουμε. Βάζουμε μέσα τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τελείως και λίγα εκατοστά παραπάνω. Απορρίψτε τους σπόρους που επιπλέουν. Αφήστε τους να μουλιάσουν για το χρόνο που απαιτείται για τον κάθε καρπό. Έπειτα αδειάστε το νερό, ξεπλύνετε τους καλά και είναι έτοιμοι για κατανάλωση ή μαγείρεμα.

Τι σπόρους μπορούμε να μουλιάσουμε και να πάρουμε φύτρο;

Οι περισσότεροι σπόροι όπως και τα όσπρια βλασταίνουν. Οι ξηροί καρποί θα σας δυσκολέψουν λίγο παραπάνω. Φρέσκοι καρποί είναι οι καλύτεροι και πιο εύκολο στο βλαστήσουν. Αν μουλιάσετε κάποιο σπόρο ή καρπό στις κατάλληλες συνθήκες και δε βλαστήσει αυτό είναι δείγμα οτί ο σπόρος έχει "πεθάνει" και τα ένζυμα του έχουν καταστραφεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παλαιότητα του σπόρου, φυσική φθορά, ψέκασμα με φάρμακα και ζιζανιοκτόνα, επεξεργασία με χημικές ουσίες, προηγούμενο μαγείρεμα ή κακές συνθήκες φύλαξης και αποθήκευσης.
Αποφύγετε το φύτρο της σόγιας, του τριφυλλιού alfalfa, των μαυρομάτικων και των κόκκινων φασολιών, μιας και είναι τα πιο δύσπεπτα και περιέχουν μικρές ποσότητεςαιμογλουτινίνης, μιας ουσίας που ανήκει στις λεκτίνες και προκαλεί θρόμβους και σε μεγάλες ποσότητες ενδεχομένως δηλητηρίαση. Με τις λεκτίνες έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν στο άρθρο για την paleo διατροφή. Διαβάστε περισσότερα για τις λεκτίνες και την αιμαγλουτινίνη κάνοντας click εδώ.
Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη φύση, η υπερκατανάλωση μιας τροφής, όσο υγιεινή και αν θεωρείται αυτή είναι πάντα επιβλαβής. Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα δηλητηρίασης από την υπερκατανάλωση ωμών φύτρων φασολιών εξαιτίας της παραπάνω ουσίας, η οποία ευτυχώς καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Τι προσφέρει το φύτρο
Όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο για το σταρένιο αλεύρι το φύτρο είναι το τμήμα του σπόρου με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Και κατά έναν πολύ ειρωνικό τρόπο αυτό το φύτρο αφαιρείται κατά τη διαδικασία της άλεσης...


Το φύτρο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αποτελούν εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών και ενζύμων και είναι ιδιαίτερα εύπεπτα. Η κατανάλωση τους λέγεται ακόμη πως βοηθά στην απώλεια βάρους.

Πως παίρνουμε το φύτρο από τους καρπούς;
Η διαδικασία είναι παρόμοια με το μούλιασμα με μερικές μικρές διαφοροποιήσεις. Κάντε ένα μικρό και γρήγορο ξεκαθάρισμα στους σπόρους σας απορρίπτωντας τους κατεστραμμένους, σπασμένους, αποχρωματισμένους, μαύρους και γενικά όποιον φαίνεται να μην είναι σε καλή κατάσταση. Ξεπλύνετε τους με άφθονο τρεχούμενο νερό και έπειτα μουλιάστε τους μέσα σε χλιαρό νερό. Θα χρειαστείτε περίπου 4-12 ώρες μουλιάσματος, ανάλογα με το μέγεθος και τη σκληρότητα του σπόρου.


Μεγάλοι καρποί όπως το ρεβύθι θα χρειαστούν 12 ώρες μούλιασμα, ενώ μικρότεροι σπόροι όπως η quinoa, ο αμάρανθος, ο φαγόπυρος κτλ. θα χρειαστούν γύρω στις 4 ώρες. Αλλάζετε τους τακτικά το νερό όση ώρα μουλιάζουν.
Το επιτυχημένο φύτρωμα θα εξαρτηθεί από τη φρεσκάδα, την ποιότητα και την αγνότητα των σπόρων, το pH και τη θερμοκρασία του νερού, καθώς και τη περιεκτικότητα του σε νάτριο.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του μουλιάσματος αποσύρετε τους από το νερό αλλά κρατήστε τους υγρούς και σε μέρος όπου θα το βλέπει ο ήλιος. Μπορείτε να τους βάλετε σε ένα βάζο και αντί για το καπάκι να το "κλείσετε" με ένα κομμάτι τούλι και ένα λαστιχάκι, ώστε να εξασφαλίσετε πως θα είναι μεν υγροί αλλά θα κυκλοφορεί και αέρας ανάμεσα στους σπόρους. Μέσα σε 2-5 ημέρες κατά μέσο όρο οι σπόροι σας θα έχουν βλαστήσει και θα είναι έτοιμοι για κατανάλωση. Πως θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι; Όταν το μήκος της ρίζας (όχι του βλαστού) θα είναι ίσο με το μήκος του καρπού.

Η παραπάνω μέθοδος βασίζεται στις αρχές της υδροπονίας.

Σημειώσεις
 • Αν επιλέξετε να καταναλώνετε τους καρπούς μουλιασμένους να φτιάχνετε μικρές ποσότητες και να τους διατηρείτε στο ψυγείο για έως 2-4 ημέρες. Διαφορετικά μετά το μούλιασμα μπορείτε να προχωρήσετε σε αποξήρανση, σε ειδικό αποξηραντή ή στο φούρνο, και συντήρηση σε αεροστεγή δοχεία, πρακτική που θα παρατείνει το χρόνο ζωής τους κατά πολύ.
 • Στη περίπτωση των οσπρίων θα πρέπει αυτά πάντοτε να μουλιάζονται, και όχι μόνο πχ. για να μαλακώσουν τα φασόλια ή τα ρεβύθια και να βράσουν πιο εύκολα. Μουλιάστε ολονυχτίς σε νερό και λίγο ξύδι όλα τα όσπρια που σκοπεύετε να μαγειρέψετε την επόμενη μέρα ώστε να εξουδετερώσετε το φυτικό οξύ που περιέχουν, να τα κάνετε πιο εύπεπτα και θρεπτικά. Μπορείτε να αλλάξετε το νερό του μουλιάσματος για καλύτερα αποτελέσματα. Οι φακές χρειάζονται μικρότερο χρόνο μουλιάσματος.

Χρόνοι μουλιάσματος και φυτρώματος:

ΚΑΡΠΟΣΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑΤΟΣ (ΩΡΕΣ)ΧΡΟΝΟΣ ΦΥΤΡΩΜΑΤΟΣ (ΗΜΕΡΕΣ)
Αμύγδαλα8-123
Αμάρανθος81-3
Κριθάρι62
Μαυρομάτικα φασόλια8-123
Καρύδια Βραζιλίας (Brazil Nuts)3Δε φυτρώνει
Φαγόπυρος62-3
Cashews2-4Δε φυτρώνει
Ρεβύθια82-3
Λιναρόσπορος½Δε φυτρώνει
Φουντούκια8-12Δε φυτρώνει
Kamut72-3
Φακές52-3
Macadamia2Δε φυτρώνει
Κεχρί512 ώρες
Βρώμη62-3
Pecan6Δε φυτρώνει
Φυστίκι αράπικo (αραχίδα)8Δε φυτρώνει
Κολοκυθόσπορος83
Σουσάμι82-3
Ηλιόσπορος812-24 ώρες
Quinoa42-3
Καρύδι4Δε φυτρώνει
Σιτάρι73-4
Άγριο ρύζι93-5

Ούκ αισχύνει, ώ Αισχίνη, ή της πόλεως αισχύνη, καταισχύνεις αισχύνην !


174 + 1 αλήτες ...θρασίμια που τους φτύνεις και νομίζουν ψιχαλίζει.  
Η λίστα της Τ.τ.Ε. με τους ξεφτιλισμένους πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα έξω ... 
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 120.333,220 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 667.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 153.000,000 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 180.000,00 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 150.000,000 MARFIN
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΡΩ 67.677,420 EUROBANK
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 92.429,200 ALPHA
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΕΥΡΩ 151.500,000 ASPIS..
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 MILENNIUM.
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 118.728,130 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 112.400,000 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ ….
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 113.286,730 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 174.589,000 DEUTSCHE BANK
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 102.300,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΩ 58.899,850 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΒΑΗΣ) ΕΥΡΩ 1.000.000,000 MILENNIUM
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΒΑΗΣ) ΕΥΡΩ 195.580,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 100.828,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 56.262,770 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 1.462.840,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ 2.175.530,010
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩ 145.000,000 ΜΕΤΡΗΤΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 130.000,000 EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 500.000,000 EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 454.295,530 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 500.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 82.836,360 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 170.000,000 EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 54.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 83.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 209.000,000 MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 210.621,030 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 93.939,460 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 214.498,200 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 56.738,960 ΚΥΠΡΟΥ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 58.426,860 ΚΥΠΡΟΥ
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 684.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) ΕΥΡΩ 99.794,290 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) ΕΥΡΩ 400.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΡΩ 201.283,870 MILENNIUM
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΡΩ 52.147,930 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 250.972,130 ΕΘΝΙΚΗ
ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 149.041,950 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΑΛΗΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 58.401,070 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 165.093,750 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΥΡΩ 61.578,890 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ USD 53.527,530 MARATHON BANK
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΡΩ 56.030,570 EUROBANK
ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 160.000,000 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 150.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΥΡΩ 117.640,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 74.794,910 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 53.083,940 ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 48.382,960 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.757,440 ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 55.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 200.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 11.485,090
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΥΡΩ 1.209.306,000
ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.757,960 FIRST BUSINESS BANK
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 75.300,000 ALPHA
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 82.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 68.944,700 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.000,000 EUROBANK
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ´ΑΝΝΑ ΕΥΡΩ 70.000,000 ING – FIDELITE
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ´ΑΝΝΑ ΕΥΡΩ 140.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ´ΑΝΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΥΡΩ 59.703,750 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 85.739,850 ΕΘΝΙΚΗ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 49.987,720 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 93.602,000 EUROBANK
ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 124.168,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΈΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΡΩ 113.840,001 ΕΘΝΙΚΗ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΡΩ 69.600,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 142.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 109.060,000 MARFIN
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 48.200,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 56.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΩ 53.901,550 ΕΘΝΙΚΗ
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΕΥΡΩ 50.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 620.732,620 CITYBANK
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ USD 1.014.221,000 CITYBANK
ΚΑΪΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΑ) ΕΥΡΩ 62.998,030 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 75.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ USD 171.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 240.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΕΥΡΩ 65.000,000 EUROBANK
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 111.933,690 EUROBANK
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 149.380,220 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 140.600,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ USD 167.935,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 297.177,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 302.175,920 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 85.306,590 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΚΟΙΝΟΣ) ΕΥΡΩ 91.422,980 ALPHA
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΚΟΙΝΟΣ) ΕΥΡΩ 112.198,450 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 52.000,000 ALPHA
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 80.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 62.523,840 ATTICA
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 61.027,850 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΡΩ 54.837,340 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 62.210,780 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΕΥΡΩ 50.247,640 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΌΛΓΑ ΕΥΡΩ 127.883,800 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 60.000,000 EUROBANK
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 185.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 55.000,000 EUROBANK
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 80.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 300.158,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ USD 50.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 51.060,900 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 87.800,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 51.158,430 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ USD 48.061,220 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 68.512,890 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 73.700,580 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 74.313,570 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 112.717,360 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 85.407,990 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 237.952,430 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 107.000,000 BNP PARIS BAS FORTIS (ΒΕΛΓΙΟ)
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 55.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 50.466,000 EUROBANK
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 57.664,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 124.963,620 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 MILENNIUM
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΡΩ 135.014,700 ΚΥΠΡΟΥ
ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΡΩ 300.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 59.245,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΕΥΡΩ 220.000,000 BNP PARIS BAS FORTIS
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΕΥΡΩ 122.200,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.000,000 BNP PARIS BAS FORTIS
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 160.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 412.747,880 EUROBANK
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 162.366,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 354.010,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 178.191,230 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 176.837,000 ALPHA
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΡΩ 93.683,460 ALPHA
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΡΩ 267.085,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 49.214,000 ALPHA
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 112.886,000 MARFIN
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 60.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 49.924,900 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 87.997,380 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 84.835,650 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 48.500,000 EUROBANK
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ‘ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 66.518,780 ALPHA
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ‘ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 50.537,850 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 180.000,000 ΕΓΝΑΤΙΑ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 65.365,620 ALPHA
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 84.300,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 62.611,440 EUROBANK
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 85.599,450 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 260.125,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩ 280.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 166.000,000
ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΥΡΩ 171.444,140 EUROBANK
ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 108.510,070 ALPHA
ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΡΩ 77.126,121 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) USD 512.720,280 ALPHA
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 857.461,000 DEUTSCHE BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 549.723,300 EUROBANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 182.289,680 HYQOVEREINS BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΕΥΡΩ 112.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ USD 131.169,270 HSBC
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ USD 89.184,960 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΡΩ 80.000,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 65.301,370 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 65.222,020 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 93.428,280 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 75.458,460 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ GBP 70.700,000 BOUTTS
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΥΡΩ 77.647,760 PROBANK
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 90.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 160.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 250.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ´ΕΚΤΟΡΑΣ ΕΥΡΩ 147.419,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 150.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 83.450,570 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 85.237,001 ALPHA
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 150.000,001 ALPHA
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 550.000,001 ALPHA
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΕΥΡΩ 125.624,001 SOCIETE GENERALE
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 100.516,330 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΥΡΩ 100.516,330 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 100.516,330 ΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 69.650,000 EUROBANK
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 122.407,420 ΕΘΝΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 52.094,780 MILENNIUM
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΥΡΩ 462.000,000 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 51.835,960 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΡΩ 52.361,450 CITYBANK
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 1.353.499,510 EUROBANK
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 183.974,030 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩ 101.305,040 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 215.869,310 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΈΛΕΝΑ) USD 58.000,000 ALPHA
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 93.000,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 81.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 93.000,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΈΛΣΑ) ΕΥΡΩ 250.000,000 ALPHA
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΈΛΣΑ) ΕΥΡΩ 150.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 136.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 240.600,000 ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΕΥΡΩ 65.001,580 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 317.967,330 ALPHA
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩ 193.382,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩ 230.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΩ ΕΥΡΩ 86.217,280 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.435,490 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 ALPHA
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.000,000 MARFIN
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 48.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.955,580 MILENNIUM
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 125.811,290 ALPHA
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 366.770,780 EUROBANK
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 263.728,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ USD 357.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 83.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 86.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 51.000,000 MARFIN
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 83.500,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 86.000,000 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 81.884,000 ALPHA
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ USD 105.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΠΟΔΗΜΑΤΑ ΆΝΝΥ ΕΥΡΩ 55.000,000 ING
ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 154.815,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 65.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 244.000,000 EUROBANK
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ ΕΥΡΩ 204.703,410 ING
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ ΕΥΡΩ 54.025,060 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΛΒΑΝΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 253.862,140 EUROBANK
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΡΩ 329.466,790 MARFIN
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 203.165,980 ΕΘΝΙΚΗ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΕΥΡΩ 225.300,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΩ 90.000,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΩ 87.275,620 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 49.929,440 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 81.366,900 EUROBANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ GBP 173.686,260 EUROBANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 65.597,500 ING
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 57.137,700 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 61.998,410 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΥΡΩ 285.467,000 KBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΥΡΩ 100.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΥΡΩ 265.776,190 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 55.180,000 ALPHA
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΡΩ 120.819,810 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 198.537,020 INVESTMENT BANK OF GREECE
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΡΩ 80.695,750 HSBC
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 213.356,000 ALPHA
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.072,000 EUROBANK
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 187.706,250 ALPHA
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 400.000,000 EUROBANK ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 130.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΕΥΡΩ 102.613,350 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΡΩ 190.000,000 MARFIN
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΕΥΡΩ 165.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 75.000,000 EUROBANK
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 60.000,000 ING
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΡΩ 80.000,000 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 115.000,000 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΕΥΡΩ 235.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 117.017,760 EUROBANK
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 60.051,450 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΡΩ 62.719,870 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 170.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 58.902,001 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΖΑΒΕΛΑ ΦΕΡΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩ 75.000,000 EUROBANK
ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 70.000,001 ALPHA
ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 64.523,490 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 54.437,000 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 50.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 50.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΡΩ 143.202,000 PROBANK
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΡΩ 158.888,940 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 56.111,581 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 80.000,000 ALPHA
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 300.000,000 ALPHA
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 370.000,000 ALPHA
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 50.000,200 EUROBANK
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΕΥΡΩ 125.000,000 EUROBANK
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΡΩ 105.511,280 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΡΩ 160.040,271 ING
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 71.723,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 101.534,000 ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 102.735,000 ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΡΩ 55.088,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩ 153.124,820 ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΡΩ 51.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΥΡΩ 65.185,890 ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΥΡΩ 70.751,080 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 62.000,000 ALPHA
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 105.000,000 ING ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΥΡΩ 53.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΡΙΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΕΥΡΩ 359.000,000 ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 90.000,000 ING
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 341.724,000
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΥΡΩ 148.319,570 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΥΡΩ 200.000,000 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 107.221,080 ΕΘΝΙΚΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 120.000,000 ΕΘΝΙΚΗ

Για ποια δημοκρατία μιλάμε ;Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (και όχι μόνο) αποστρέφεται τα ολοκληρωτικά καθεστώτα .
Στην Ελλάδα της επάρατης επταετίας, της χούντας των συνταγματαρχών , διαδραματίστηκαν απάνθρωπες τακτικές για την καταστολή των δημοκρατικών δυνάμεων (συλλήψεις, βασανισμοί, εξορίες , δολοφονίες κλπ) .

Την περίοδο λοιπόν της πρώτης επταετίας (1967-1974) (ναι , υπάρχει και δεύτερη επταετία) οι νεκροί για τους οποίους φέρει την ευθύνη το καθεστώς δεν ξεπερνούν τους 100 (ο κατάλογος της Ένωσης Μητέρων Ελλάδος μιλάει για 88 νεκρούς) .

Από τότε μέχρι σήμερα ζούμε σε καθεστώς προεδρευομένης δημοκρατίας και απολαμβάνουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες που απορρέουν από αυτήν ... όλα καλά...

Ερχόμαστε λοιπόν στην δεύτερη καταραμένη επταετία και μάλιστα δημοκρατική επταετία (2009-2015) όπου τα θύματά της , οι νεκροί για τους οποίους φέρουν ακέραια  την ευθύνη οι δημοκρατικές , κατά τα άλλα δυνάμεις, πλησιάζουν τις 10.000 ψυχές !(κατ΄άλλους ξεπερνούν τις 30.000)

Οι υπεύθυνοι της πρώτης επταετίας πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους ... οι, της δεύτερης επταετίας υπεύθυνοι, θα πληρώσουν ποτέ;

Είναι να αναρωτιέται κανείς ποιο καθεστώς είναι επάρατο , η χούντα ή η υποτιθέμενη εν Ελλάδι δημοκρατία ; Σε τι διαφέρουν ;

Πληροφορίες