Πράγματι ιστορικές στιγμές θα ζήσουμε , έρχεται τρίτο μνημόνιο ... με τις υγείες σας

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015



Μη ρήξη με την ΕΕ, αναπτυξιακό πακέτο, διαγραφή χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και μεταρρυθμίσεις που θα είναι διατεθειμένο το πολιτικό σύστημα να πραγματοποιήσει, περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών μετά την επτάωρη σύσκεψή τους υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ανακοινωθέν εκφράζει τη σύγκλιση όλων των αρχηγών, πλην του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε να αναλάβει την διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ταυτόχρονα να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για ότι προκύψει, ενώ οι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία.
Ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτείται να κάνει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους πάνω στους συγκεκριμένους άξονες, αλλά και να διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τους αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώνει σε κάθε καμπή.
Οι τέσσερις άξονες-στόχοι είναι:
1. Να επιδιωχθεί μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη.
2. Η συμφωνία θα περιέχει μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη χώρα.
3. Η συμφωνία να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για την οικονομική ανάπτυξη.
4. Να επιδιωχθεί διευθέτηση του χρέους, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο.
Φυσικά, στόχος της προσπάθειας θα είναι η συμφωνία και όχι η ρήξη με τους εταίρους, με καθαρό ορίζοντα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Αναλυτικά το κοινό ανακοινωθέν:
"Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του. 
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
• Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
• Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
• Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
• Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
• Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
• Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά. 
Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους. 
Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου. 
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
• Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
• Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
• Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
• Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ."
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»
Οπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, έπειτα από αίτημα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ και η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψαν ανακοινωθέν το οποίο αναμένεται σε λίγα λεπτά και στο οποίο δεσμεύονται ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η προοπτική αυτή..
Το ΚΚΕ αρνήθηκε να υπογράψει τό αίτημα αυτό.«Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια με σκληρά μέτρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εξηγώντας ότι είτε συμφωνία με μνημόνια, είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συνολική ρήξη με την ΕΕ. 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι «είναι στο χέρι της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας». 
«Η συμφωνία είναι μονόδρομος» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Κίνηση "ρουά ματ" από τον Βαρουφάκη ! Έστειλε το κάθαρμα της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου, στο σπίτι του ...



Η τελευταία υπογραφή του πρώην, πλέον, υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, είχε καθαρά συμβολική σημασία: Απέλυσε τον Ανδρέα Γεωργίου πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ), ο οποίος είχε πλαστογραφήσει το έλλειμμα το 2010 και είχε οδηγήσει την Ελλάδα στο Μνημόνιο, σε ένα σκάνδαλο που έχει καταγγελθεί και έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης
Ο Γ.Γεωργίου καλυπτόταν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και ουδείς τον ενόχλησε από την θέση του, παρά το γεγονός ότι είχε ασκηθεί σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με προεξάρχοντα υπερσπιστή του τον Γ.Στουρνάρα, ως ΥΠΟΙΚ...
Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών σε κατάθεσή του, ο κ. Λογοθέτης που ήταν αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ μίλησε για αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της, Ανδρέα Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα, καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή, «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».
«Παραβιάστηκαν πολλά κριτήρια για την ένταξη των ΔΕΚΟ στα ελλείμματα. Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο με τη δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Δεν έπρεπε να περνάει πάνω από 10%. Η αλχημεία που έγινε, καταρράκωσε την αξιοπιστία μας, οδήγησε τα σπρεντς στα ύψη και δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθέστατων μέτρων», υποστήριξε ο κ. Λογοθέτης.
Ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ακόμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ είχαν αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία, ζητώντας να υπάρξει η επιστημονική τους τεκμηρίωση. Ωστόσο, ο κ. Γεωργίου αποφάσισε, όπως είπε, να τους φιμώσει και έτσι το έλλειμμα που κατέληξε να είναι σε δυσθεώρητα ύψη, δημοσιεύτηκε μόνο με τη δική του έγκριση και της Eurostat.
«Μια παράγραφος του πρώτου μνημονίου φέρεται να λέει ότι τα μέτρα που θα λαμβάνονταν θα προσαρμόζονταν στα στοιχεία που προέκυψαν, δηλαδή το έλλειμμα του 2009», υποστήριξε ο κ. Λογοθέτης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιλεκτική μνήμη έχει ο Χατζηνικολάου ... : Να την χέσω την Ευρωζώνη ...

Ο Χατζηνικολάου στις εκλογές του 2012 είχε χεσμένο το Ευρώ. 
«Δεν συμπαθώ το γαμω-μνημόνιο» επαναλαμβάνει κάθε τόσο… 
«Να την χέσω την Ευρωζώνη!» λέει με έμφαση.Κάποτε τὸ «ἔχεζε τὸ εὐρώ» ὁ Χατζηνικολάου...1
Αλλά τότε η μαγκιά ήταν …εκ του ασφαλούς.
Τώρα που φαίνεται να είναι πιθανή η έξοδος από το Ευρώ  έχει …πανικοβληθεί κανονικά… 
Μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς. 
Τώρα τα Μνημόνια είναι μια χαρά!
Αφού περνούν όλοι τόσο καλά, αγκαλιά με την Πειραιώς, ποιος ο λόγος να έρθουν τα πάνω κάτω;Κάποτε τὸ «ἔχεζε τὸ εὐρώ» ὁ Χατζηνικολάου...2
«Σώστε την πατρίδα!» γράφει στην πρώτη σελίδα …
Να την σώσουμε πρέπει…. 
…από όλους αυτούς που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πλουτίζουν με κρατικό χρήμα, παριστάνοντας τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους. 
Αυτό θα ήταν μία καλή αρχή. 
Ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή  που θα νομίζετε ότι αφορά στο …παρόν..!!!.

Μόσχα: "Θα στηρίξουμε την Ελλάδα με δάνεια αν βγει από την ευρωζώνη - Θα γίνει επενδυτικός παράδεισος"!



 Για τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τα στηρίγματα που θα δώσει η Ρωσία, τις επενδυτικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και μια πιθανή κρίση εντός της ευρωζώνης μίλησε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Λιχατσόφ, σε μία μεγάλη συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος ΑΝΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "Tο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο ντόμινο με αποχωρήσεις και άλλων χωρών της ευρωζώνης".
Κατά την εκτίμηση του Ρώσου αξιωματούχου, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η πρόκληση ενός φαινομένου-ντόμινο δεν είναι απίθανη. “Είναι πιθανό και δυνατό μερικές ακόμη χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας”, είπε ο Α.Λιχατσόφ. "Γεγονός, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανέκκλητες συνέπειες για την ΕΕ και το ευρώ ως το δεύτερο σε επιρροή παγκοσμίως νόμισμα”..
Από την άλλη πλευρά, αν η Ελλάδα λάβει την απόφαση να βγει από την ευρωζώνη και θέσει σε κυκλοφορία το εθνικό της νόμισμα, “θα αναγκαστεί να αναζητήσει εταίρους εκτός των συνόρων της ΕΕ”.
"Πολλοί εταίροι της Ελλάδας θα ενδιαφερθούν για παρόμοιες επαφές καθότι είναι προφανές ότι τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη, θα καταστήσει φθηνότερες μια σειρά από εταιρείες στην Ελλάδα και θα υπάρξει εντελώς διαφορετική απαίτηση για μέσα και μορφές δανεισμού. Εκεί θα είμαστε εμείς για να δανειοδοτήσουμε την Ελλάδα”,πρόσθεσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός.
“Σημαντική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να κρατηθεί από τον Α.Τσίπρα υπό έλεγχο η πολιτική κατάσταση. Εάν υπάρξει πολιτική σταθερότητα, τότε, όσο κι αν ακούγεται αυτό περίεργο, η Ελλάδα θα καταστεί επενδυτικά πολύ ελκυστική χώρα”, είπε ο A.Λικχατσέφ σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, που επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία θα αναλάβει να κλείσει το "κένο".
Ειδικότερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι εφόσον υπάρξει πολιτική σταθερότητα “Όλες οι χώρες των BRICS (σ.σ.: δηλαδή Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική) θα ενδιαφερθούν να εδραιώσουν και να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα, πρωτίστως σε διμερές επίπεδο και προοπτικά, μετά την εδραίωση της νέας Τράπεζας Ανάπτυξης των BRICS, θα υπάρξει συνεργασία της Ελλάδας με αυτό τον οικονομικό μηχανισμό".
Πρόκειται για επιβεβαίωση του αποκλειστικού δημοσιεύματος του Σαββάτου του defencenet.gr για την ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας περί της εσπευσμένης ενεργοποίησης του Ταμείου Παροχής Βοήθειας των BRICS.
O Α.Λιχατσόφ, σημείωσε ότι “στο συναισθηματικό πλαίσιο το ευρώ αρχικώς θα πέσει έναντι του δολαρίου, αλλά όχι σε καταστροφικό βαθμό”.
Σύμφωνα με τον Α.Λιχατσόφ, "Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με παραμονή εντός της ΕΕ, θα οδηγήσει στο να γίνουν φθηνότερες οι μετοχές στην Ελλάδα, θα αυξήσει την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας. Πέραν αυτού, είναι πιθανό ότι οι Έλληνες θα γίνουν πιο δραστήριοι στις συνομιλίες σε μια σειρά από σχέδια αμοιβαίου ενδιαφέροντος” και βέβαια αναφερόταν στις ατέρμονες συνομιλίες ρωσικών κολοσσών με το ελληνικό κράτος για επενδυτικά σχέδια που δεν κατέληγαν ποτέ πουθενά.
Πάντως, εξαιρετικά μικρή θεωρεί την πιθανότητα να βγει από την ευρωζώνη η Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα, εκτιμά ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή).
“Κατά την άποψή μου υπάρχουν τώρα δύο σενάρια και ούτε ένα δεν προβλέπει άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, αν και η πιθανότητα αυτή παραμένει, αλλά σε πιο απομακρυσμένη προοπτική. Το πρώτο σενάριο είναι η επανέναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ και τους πιστωτές, ώστε να επιτευχθούν καλύτερες σε ένα βαθμό συνθήκες και έστω εν μέρει να επαναξεταστεί η συμφωνία που προτείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη”,είπε ο Α.Πουσκόφ.
Το δεύτερο σενάριο είναι κατά τον κ. Πουσκόφ “η άρνηση της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις, είτε ανένδοτη θέση στις συνομιλίες, η οποία δεν θα προβλέπει ούτε το παραμικρό συμβιβασμό, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια πολιτική κρίση στην Ελλάδα και να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα”, εκτιμώντας ότι το ζήτημα παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από το ποιο σενάριο τελικά θα υλοποιηθεί, 
“Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη για έξοδο από την ευρωζώνη, έστω γιατί σε βραχυπρόθεσμη προοπτική θα αφήσει την Ελλάδα ουσιαστικά χωρίς μέσα επιβίωσης. Νομίζω ότι το δυσκολότερο για οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμη και την πλέον δημοφιλή, είναι να επιβιώσει αυτής της περιόδου. Αν και κατά τις εκτιμήσεις σειράς οικονομολόγων, εάν η Ελλάδα επιβίωσε αυτών των εξαιρετικά δύσκολων χρόνων, η έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε να της αφήσει τουλάχιστον μια δυνατότητα ανάπτυξης”, δήλωσε ο Α.Πουσκόφ.
“Και εάν παραμείνει στην ευρωζώνη με αυτά τα γιγαντιαία χρέη που συγκέντρωσε και δεν θα κατορθώσει να ξεπληρώσει σε διάστημα περίπου 60 ετών, τότε, όπως εκφράστηκε ένας Γερμανός οικονομολόγος, αυτό θα σημάνει για τη χώρα μόνιμη περιστροφή εντός του Άδη”, κατέληξε ο Ρώσος βουλευτής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Να ποιος μένει σταθερός στις αρχές του και στις προεκλογικές του θέσεις

mixaloliakos

Διαβάστε τι απάντησε ο  Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκος στην πρόσκληση του πρωθυπουργού στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών!
Κύριε Πρόεδρε,
Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς όμως, είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την τιμητική σας πρόσκληση για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς.
Η δεδομένη ήδη πρόταση της κυβερνήσεως, η οποία εις το παρελθόν κατετέθη, είναι σαφές ότι ευρίσκεται μακράν των θέσεών μας και αποτελεί ένα νέο μνημόνιο.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν συμφωνεί με την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, η οποία δεν θέτει σαν προϋπόθεση την μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αρνείται αυτή να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Όσο η κυβέρνηση δεν καταγγέλλει με τρόπο ξεκάθαρο τα μνημόνια και την πολιτική τους, δεν επιθυμώ την συμμετοχή μου στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Ευχαριστώ θερμά
Μετά τιμής
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

Παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης ;

Νέος

Αν αληθεύει αυτό τότε ο Τσίπρας έκανε την μεγαλύτερη κωλοτούμπα της καριέρας  του . Ετοιμαστείτε για σκληρό μνημόνιο !.

Δημοφήφισμα τέλος ! Και τώρα τι ;


Συντριπτική διαφορά μεταξύ του ΟΧΙ και του ΝΑΙ με το ΟΧΙ να αγγίζει το 61,31% έναντι 38,69% του ΝΑΙ .

Ας ελπίσουμε ο Τσίπρας να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των Ελλήνων .