Από μωρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια ...

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014Μ.Ταμήλος: «Ο Ν.Δένδιας επιλέχθηκε γιατί απορρίφθηκαν άλλα ονόματα από τους ΝΑΤΟϊκούς»!

Δήλωση-σοκ από τον Μ.Ταμήλο ο οποίος είπε ότι ο Ν.Δένδιας έγινε ΥΕΘΑ επειδή το ήθελαν οι ΝΑΤΟϊκοί!Δηλαδή δεν επρόκειτο για επιλογή του πρωθυπουργού, αλλά για επιλογή κέντρων εκτός της χώρας.

Δηλώσεις είχαμε πριν από λίγο από το προβεβλημενο στέλεχος και βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Μ.Ταμήλο που δίνουν την εικόνα ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε "μπανανία" και τελεί υπό κατοχή σε ότι αφορά θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα ο Μιχάλης Ταμήλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό των Τρικάλων "Ράδιο Ζυγός"  για την υπουργοποίηση του Κ.Σκρέκα, αναφέρθηκε με ποιο τρόπο έγινε η υπουργοποίηση του Ν.Δένδια στο ΥΠΕΘΑ.

Όπως είπε,απέδωσε την μετακίνηση του Ν.Δενδια στο ΥΠΕΘΑ στο γεγονός ότι "απορρίφθηκαν από τους Νατοϊκούς άλλα ονόματα που προτάθηκαν"! "Ξέρουμε πως γίνονται αυτά" είπε ο Μιχάλης Ταμήλος συμπληρώνοντας το αυθόρμητο «άντε να μη πω περισσότερα»!

Δηλαδή αποκαλύπτεται από τα χέιλη πρωτοκλασσάτου βουλευτή ότι το ΝΑΤΟ και κατ'επέκταση η ίδια η Ουάσιγκτον επιβάλλει ποιος θα γίνει ΥΕΘΑ σε αυτή την χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση ουδένα λόγο έχει στο ποιος θα καταλάβει την νευραλγική για τα εθνικά συμφέροντα υπουργική θέση. Πόσο τιμητικό είναι αυτό για μια δυτικού τύπου (υποτίθεται) δημοκρατία;

Η καταγγελία δεν έγινε από τον οποιονδήποτε αλλά από βουλευτή κυβερνώντος κόμματος και δεν μπορεί να περάσει στα "ψιλα". Δίνεται η εικόνα ότι το πολιτικό μας σύστημα ελέγχεται από κέντρα που εδράζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία και ελευθερία της χώρας, και το κυριότερο δεν υπερασπίζεται το πολιτικό μας σύστημα τα εθνικά συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα των κέντρων αυτών.

Είναι νωπή ακόμα η δήλωση του Ε.Στυλιανίδη όταν χτες είπε το αμίμητο ως απάντηση στις προκλήσεις του Τούρκου βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που συνεδρίαζε στην ελληνική Βουλή "Να μην δημιουργούν προβλήματα στη Συμμαχία σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που αντιμετωπίζει άλλους κινδύνους"!

Αναφέρθηκε στη Συμμαχία και όχι στην Ελλάδα, την χώρα του, η οποία αντιμετωπίζει παράνομες ενέργειες και προσβολή της κυριαρχίας της από την Αγκυρα. Αρκεί να μην έρθει σε δύσκολη θέση η Ουάσιγκτον δηλαδή και οι...γκιαούρηδες να πάνε να πνιγούν.

 «Δεν πρέπει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τη Συμμαχία, ν' ανοίγουμε ζητήματα στην περιοχή, την ώρα που οι κίνδυνοι από το Ισλαμικό Κράτος κι άλλοι κίνδυνοι απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στη ΝΑ Μεσόγειο», δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στο θράσος του Τούρκου βουλευτή να μιλήσει για δικαιωματική παρουσία τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πρόσθεσε ότι "Πρέπει να αποφεύγουμε εκατέρωθεν προκλήσεις και άνοιγμα ζητημάτων που μπορούν να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".

Δηλαδή δεν είναι το πρόβλημα ότι η Ελλάδα δέχεται εισβολές από τον Αττίλα αλλά ότι χαλάει το "ωραίο" κλίμα της "Συμμαχίας".

Και τώρα μαθαίνουμε ότι το ΝΑΤΟ επιλέγει το ίδιο τον ΥΕΘΑ,ακριβώς για να μην ακούγονται δηλώσεις περί εθνικού συμφέροντος αλλά περί "ησυχίας της Συμμαχίας". Βέβαια για άλλη μια φορά οι λέξεις έχουν αλλάξει νόημα. Τους "αφέντες" τους λέμε "συμμάχους".

Όλα σκατά εκτός το κατούρημα ...

... αλλά και αυτό σκατά είναι αν κατουράς κόντρα στον άνεμο ...Ξυπνήστε ρεεεεεεε μας δουλεύουν όλοι !
 Είναι απλώς αλήτες , πληρωμένοι δολοφόνοι , άτιμη φάρα εβραιογεννημένων προδοτών , γόνοι δοσίλογων οι περισσότεροι . Γαϊδούρια όλοι τους . 

Απολαύστε και τον ΣΥΡΙΖΑ ... Η αλητεία προσωποποιημένη ! 
Είναι όλοι τους για το Γουδί ... 
Για όσους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σ΄αυτό το τσογλανάκι . 

Αυτός ο ευλογημένος τόπος ουδέποτε κυβερνήθηκε από Έλληνες .
Το 1831 οι προστάτιδες δυνάμεις κατόρθωσαν να σκοτώσουν τον Καποδίστρια .
Έκτοτε έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο τους . 
Πότε οι Άγγλοι , πότε οι Γάλλοι , οι Γερμανοί, οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι , έχουν απομυζήσει  τον Ελληνικό λαό από κάθε άποψη. Χρήματα , πλούτο , ζωές ... έχουν στην κυριολεξία πιει το αίμα μας ... Ένα πράγμα θέλω να ξέρω ... ως πότε θα τους ανεχόμαστε ... ως πότε ! 
    samaras zappeio ii

Α! και μην χαίρονται οι νεοδημοκράτες ... τα ίδια σκατά και χειρότερα  είναι και ο δικός τους ο μαλάκας (όπως ο ίδιος απεδέχθει τον όρο και ομολόγησε)... ας δούνε λίγο τις δηλώσεις στο Ζάππειο το 2012 ... σταχυολογώ ένα δυό απ΄αυτές: • Αποκατάσταση συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα 2009
 • Αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα στους ομολογιούχους και στα ασφαλιστικά ταμεία.
 • Να μην πέσουν άλλοι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
 • Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών-συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ και φόρος στην εστίαση.
 • Ρευστότητα στην οικονομία και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Συμψηφισμός των οφειλών από και προς το δημόσιο
 • Αποφασιστική προώθηση αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. Για παράδειγμα το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων που, αν ιδιωτικοποιηθούν, θα εξαλείψουν το έλλειμμα και θα φέρουν θέσεις εργασίας. Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων.
 • Πολιτική για την αποκατάσταση ασφάλειας με αντιμετώπιση του εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης
 • Επίσπευση ανακήρυξη ΑΟΖ ώστε να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός πλούτος

 • Εύχομαι ο λαός μας να βρει το θάρρος να τους στείλει όλους στον διάολο και ακόμη παραπέρα ... Οψόμεθα !

  Άλλη μια ψεύτικη είδηση , αυτή την φορά για το φυτό Αρτεμισία της Κρήτης που θεραπεύει τον καρκίνο σε 12 ώρες ...  Λυπάμαι αφάνταστα που διαψεύδω αυτήν την είδηση , όμως πρέπει .

  Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι ειδήσεις γύρω από «θαυματουργές» ουσίες που θεραπεύουν κάθε φύσης αρρώστια. Πολλές απ’ αυτές τις ειδήσεις διαδίδονται σε τέτοιο βαθμό ώστε άνθρωποι μέσα στην απελπισία τους καταφεύγουν στη χρήση ουσιών ή να αγοράζουν προϊόντα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα ή είναι και επικίνδυνα. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι και η είδηση σχετικά με το «θαυματουργό» φυτό από την Κρήτη που σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες.
  Η συγκεκριμένη «είδηση» πρωτοπαρουσιάστηκε στις ΗΠΑ και στην αμφιβόλου ποιότητας ιστοσελίδαhealthyfoodhouse.com στις 17 Ιανουαρίου του 2014. Από εκεί διακινήθηκε σε χιλιάδες ιστοσελίδες για εναλλακτικές θεραπείες που πουλάνε προϊόντα τα οποία βασίζονται στη χρήση βοτάνων. Στην Ελλάδα η είδηση έφθασε μέσω της ιστοσελίδας emedi.gr. Στο σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε και διακινείται στην Ελλάδα προστέθηκε το στοιχείο ότι το συγκεκριμένο φυτό υπάρχει στην Κρήτη.
  Από εκεί ακολούθησαν ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη αναμεταδίδοντας μία «είδηση» που ανακατεύει την επιστήμη με τη «λαϊκή σοφία» για να παράγει ψεύτικες ελπίδες και να προτείνει επικίνδυνες λύσεις.
  Το επιστημονικό κομμάτι της είδησης προέρχεται από δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό με τίτλο “Οι επιπτώσεις της αρτεμισίνης στα καρκινικά κύτταρα” το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.  Να σημειώσουμε ότι η επιστημονική δημοσίευση η οποία αποτελεί και τη βάση του άρθρου έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2005, δηλαδή πριν 9 χρόνια.
  Τώρα, για να φτάσουμε στην ουσία. Αν και φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ της καταπολέμησης των καρκινικών κυττάρων και της ουσίας αρτεμισίνης πουθενά δεν αναφέρεται ότι η χορήγηση αψεφημάτων μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Αντιθέτως, ως ουσία είναι άκρως τοξική, παραισθησιογόνος και επικίνδυνη και σε λάθος δοσολογία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.
  Επίσης, σε κανένα σημείο του άρθρου δεν αναφέρεται ότι η χορήγηση κάποιου φαρμάκου βασισμένου σε αυτή την ουσία μπορεί να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων σε 16 ώρες. Όμως, ούτε αναφέρεται ότι έχει αυτή την ιδιότητα το βότανο. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι χρειάζεται η μεταφορά μίας πρωτεΐνης στα καρκινικά κύτταρα. Για να συμβεί αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Επίσης, δεν αναφέρεται πουθενά η δοσολογία. Η μελέτη επίσης αναφέρει ότι δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζωντανό άνθρωπο.
  Για να δώσουμε μία σύντομη απάντηση. Πράγματι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Όμως μπορεί να σκοτώσει και την πλειοψηφία των κυττάρων μαζί με τα καρκινικά, εφόσον είναι μία εξαιρετικά τοξική ουσία. Και το θέμα σε όλες τις θεραπείες είναι να μην σκοτώσεις τον ασθενήπροσπαθώντας να καταστρέψεις την ασθένεια. Αντιθέτως, η αρτεμισίνη έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση της Μαλάριας και χρησιμοποιείται ευρύτατα γι’ αυτό τον σκοπό.
  Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι το βότανο από μόνο του δεν έχει καμία επίπτωση στα καρκινικά κύτταρα. Όπως αναφέρεται και στο cancer.org, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ως βάσιμες τις εικασίες ότι το συγκεκριμένο βότανο από μόνο του είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του καρκίνου ή των επιπτώσεων του καρκίνου. Αντιθέτως , υπάρχει μία πληθώρα αναφορών ότι η λήψη μεγάλων δόσεων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο συκώτι και στα νεφρά. Επίσης μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό, πονόκοιλο, πονοκέφαλο, ζαλάδα, επιληψία, ντελίριο και παράλυση.
  Αυτό που με βεβαιότητα ισχύει είναι ότι γίνονται έρευνες και πειράματα για τη θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση της ουσίας αρτεμισίνη. Όμως ακόμα οι έρευνες – αν και ελπιδοφόρες -  βρίσκονται σε ένα αρχικό στάδιο, γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.
  Να σημειώσουμε επίσης ότι ανακριβής είναι και η αναφορά στο άρθρο σχετικά με την φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και την παραγγελία 60 τόνων αρτεμισίνης για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα παράγει γενετικά τροποποιήμενη αρτεμισίνη σε ποσότητα 60 τόνων για την καταπολέμηση όχι του καρκίνου αλλά της Μαλάριας.
  Η Μαλάρια, αν και μία ασθένεια για την οποία υπάρχει θεραπεία,υπολογίζεται ότι σκοτώνει ετησίως περισσότερους από 660.000 ανθρώπους ενώ 219 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι μικρά παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική. Αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά δημιουργεί προβλήματα υγείας που κρατούν για όλη τη διάρκεια της ζωής του ασθενή. Σήμερα, με τη χρήση της αρτεμισίνης, υπάρχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία που αναμένεται να σώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Εδώεδώ και εδώ υπάρχουν οι αναφορές για το συγκεκριμένο ζήτημα και την εταιρεία Sanofi. Πουθενά και σε κανένα σημείο δε γίνεται λόγος για παραγωγή αντικαρκινικού φαρμάκου. Απλά είναι ένα ακόμα ψέμα.

  Ακολουθεί η είδηση όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο : 
  Φυτό της Κρήτης που θεραπεύει τον καρκίνο σε 12 ώρες
  Η Αρτεμισία ανήκει στα αγγειόσπερμα δικοτυλήδονα, στην οικογένεια Asteraceae (Compositae).
  Υπάρχουν πολλά υποείδη και τα πιο γνωστά είναι η Artemisia annua L. που είναι φυτό της Ασίας
  και η Artemisia arborescens L. που είναι φυτό της Κρήτης.
  Στην πρώτη γραμμή των φυσικών μέσων για την καταπολέμηση του καρκίνου που έχουν ήδη αναπτυχθεί και επιτρέπουν στο σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του, είναι ένα νέο παράγωγο του φυτού αρτεμισία που είναι πολύ αποτελεσματικό.
  Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Life Sciences, βρέθηκε ότι η αρτεμισινίνη σε συνδυασμό με σίδηρο, μπορεί να σκοτώσει 98 % των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε 16 ώρες. Το βότανο προκάλεσε μείωση 28 % στα κύτταρα καρκίνου του μαστού, αλλά όταν συνδυάζεται με σίδηρο, ο καρκίνος εξαφανίζεται. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι τα φυσιολογικά κύτταρα δεν επηρεάζονται αρνητικά.
  Η Αρτεμισίνη είναι γνωστό βότανο που χρησιμοποιείται στην κινέζικη ιατρική (Qinghaosu).
  Η Αρτεμισινίνη έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως ένα ισχυρό αντιελονοσιακό βότανο, αλλά τώρα έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο και κατά του καρκίνου. Στη μελέτη, όταν δίνεται ένα συμπλήρωμα σιδήρου, που συχνά συσσωρεύεται στον ιστό του μαστού, αλλά ιδιαίτερα στα καρκινικά κύτταρα, όταν δοθεί και αρτεμισινίνη αυτή είναι πράγματι σε θέση να στοχεύει τα «κακά» κύτταρα και να αφήνει ανέπαφα τα «καλά».
  Λαμβανόμενα μαζί (σίδηρος και αρτεμισίνη), τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι προκαλούν διαταραχή της έκφρασης του παράγοντα μεταγραφής E2F1 και συμβάλλουν στην αναστολή του κυτταρικού κύκλου των ανθρώπινων κυττάρων καρκίνου του μαστού. Ο παράγοντας μεταγραφής E2F1 αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο μεταγραφικό μονοπάτι με το οποίο η αρτεμισινίνη ελέγχει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
  Ο Σίδηρος συσσωρεύεται στα καρκινικά κύτταρα λόγω ειδικών υποδοχέων και βοηθάει στην κυτταρική διαίρεση, με τους υποδοχείς τρανσφερίνης. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος επειδή τα κανονικά κύτταρα έχουν πιθανόν αυτούς τους υποδοχείς, αλλά τα καρκινικά κύτταρα που έχουν σε μεγάλη αφθονία αυτούς τους υποδοχείς, μπορεί να στοχεύονται από το συνδυασμό σιδήρου – αρτεμισινίνης.
  Πολλές μελέτες έχουν, ήδη, διεξαχθεί για να αποδείξουν ότι το εκχύλισμα αρτεμισίας Artemisia annua L, μπορεί να εξαλείψει αποτελεσματικά τη νόσο παρουσία σιδήρου.
  Στην πραγματικότητα, η χρήση της χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια στην Κίνα όπου χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας. Όπως, και τα καρκινικά κύτταρα, το παράσιτο της ελονοσίας δεν μπορεί να ζήσει παρουσία αρτεμισινίνης, επειδή είναι πλούσιο σε σίδηρο.
  Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά βότανα που έχουν βρεθεί ότι προκαλούν απόπτωση των καρκινικών κυττάρων.
  Επειδή το βότανο Αρτεμισία είναι δύσκολο να βρεθεί, οι εταιρείες βιοτεχνολογίας θα παράγουν συνθετικά αυτό το φαρμακευτικό φυτό…
  Αν το βότανο μπορεί να διατηρήσει την ποιότητα ζωής υπάρχει μεγάλη προοπτική να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο και να τους θεραπεύσει…
  Χαρακτηριστικά της Αρτεμισίας
  Είναι πολυετής θάμνος σαν φτέρη με φωτεινά κίτρινα άνθη, και μυρωδιά καμφοράς.
  Στην Κρήτη η Αρτεμισία ονομάζεται αψιθιά ή πισιδιά, Artemisia arborescens L. και είναι πολυετής θάμνος αρωματικός, πικρός, καλυμμένος με ασημόλευκο χνούδι. Οι βλαστοί του είναι 50-100 εκ. Τα φύλλα πτερόλοβα με λοβούς στενούς, στρογυλλεμένους στην άκρη. Κεφάλια στρογγυλωπά, 6-7 χιλ. που σχηματίζουν μεγάλες πολύανθες φόβες.
  Η Αρτεμισία ζει σε χαμηλό υψόμετρο, σε άκρες δρόμων και σε χέρσους αγρούς.
  Θεραπευτικές χρήσεις της Αρτεμισίας
  Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική η Artemisia annua είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως θεραπεία πυρετού. Έχει παραχθεί ημισυνθετικά ως ανθελονοσιακό φάρμακο. Ο προτεινόμενος μηχανισμός δράσης της αρτεμισινίνης περιλαμβάνει τη διάσπαση των γεφυρών ενδοπεροξειδίου του σιδήρου, που παράγουν ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν οξειδωτικό στρες στα κύτταρα του παρασίτου. Η ελονοσία προκαλείται από το Plasmodium falciparum (κυρίως), που κατοικεί σε μεγάλο βαθμό στα ερυθρά αιμοσφαίρια που περιέχουν σίδηρο αίμης.
  Η Αρτεμισία στη θεραπεία του καρκίνου
  Η αρτεμισινίνη αντιδρά με σίδηρο για να σχηματίσει ελεύθερες ρίζες που σκοτώνουν τα κύτταρα. Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα προσλαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου από ό, τι τα φυσιολογικά κύτταρα, είναι πιο ευαίσθητα στην τοξική επίδραση της αρτεμισινίνης. Μπορούν ομοιοπολικά συνδεδεμένα προς την αρτεμισινίνη σιδήρου να μεταφέρουν την γλυκοπρωτεΐνη του πλάσματος την τρανσφερίνη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η holotransferrin – tagged αρτεμισινίνη, είναι πολύ ισχυρή και εκλεκτική στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αγγειογένεση και την έκφραση του αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα σε ορισμένες καλλιέργειες ιστών. Έτσι, είναι μια αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου.
  Η μελέτη των επιστημόνων δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Life Sciences, και είναι άκρως ενθαρρυντική για τη μάχη και την καταπολέμηση του καρκίνου. Αρχικά οι επιστήμονες χορήγησαν αρτεμισινίνη από την αψιθιά και διαπίστωσαν ότι υπήρχε μείωση των καρκινικών κυττάρων κατά 30%. Στη συνέχεια η θεραπεία συνδυάστηκε με σίδηρο και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Το 98% των καρκινικών κυττάρων είχε εξαφανιστεί μέσα σε 16 ώρες και το σπουδαιότερο, τα υγιή κύτταρα δεν είχαν επηρεαστεί καθόλου.
  Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αψιθιάς δεν είναι προσφάτως γνωστές. Στην αρχαία Ελλάδα τη χρησιμοποιούσαν ευρέως, ενώ έχει διαπιστωθεί επίσης και χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας, σε περιπτώσεις κατάθλιψης και στην έμμηνο ρύση (την εξομαλύνει). Επίσης, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του διαβήτη.
  Με απόσταξη των φύλλων και των ανθέων συλλέγεται ένα λάδι ανθελμινθικό, τονωτικό, εφιδρωτικό, αντισηπτικό, ανικαρκινικό και αντιπυρετικό.
  Πολλοί ήταν εκείνοι που παραδόθηκαν στη σαγήνη του και το ύμνησαν (Edouard Manet, Charles Baudelaire, Paul Gauugin, Tolouse Lautrec, Van Gog). Λέγεται μάλιστα ότι ο Van Gog τρελλάθηκε από τον αψεντισμό.
  Συνταγές για την αψιθιά
  -Τα αποξηραμένα άνθη, σε αφέψημα, τρία φλιτζάνια την ημέρα, για διούρηση, για τους κολικούς νεφρών, την αμμηνόρροια, τις στομαχικές διαταραχές και τον πυρετό.
  -Για την υδρωπικία 18-30 γραμμάρια σκόνης από αποξηραμένη αψιθιά σε ένα λίτρο νερό, ανά ένα ποτήρι την ημέρα.
  -Μια φούχτα φύλλα σε ένα λίτρο άσπρο κρασί για δύο εβδομάδες δίνει ρόφημα ικανό να διεγείρει την όρεξη (ένα ποτήρι του λικέρ τη μέρα, πριν το γεύμα, για τρεις ημέρες, όχι παραπάνω).
  -Το ίδιο ρόφημα μετά το γεύμα αναδεικνύεται ευστόμαχο, ενώ το πρωί, πριν το πρόγευμα, είναι αποτελεσματικό για αυτούς που υποφέρουν από σκώληκες εντέρων (ταινία, ασκαρίδες, οξύουρους, σχιστοσωμίαση).
  -Για τον καρκίνο δίνονται όλες οι ανωτέρω συνταγές μαζί με συμπλήρωμα σιδήρου 2-3 φορές την ημέρα.
  Η Αρτεμισινίνη δεν είναι διαλυτή στο νερό, ως εκ τούτου, το τσάι Artemisia annua θεωρείται ότι δεν περιέχει φαρμακολογικά σημαντικές ποσότητες artemesinin. Το ζεστό νερό (85°C), και όχι βραστό νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την παρασκευή του τσαγιού.
  Η αψιθιά χρησιμοποιείται, επίσης, στην παρασκευή χρωμάτων και στον αρωματισμό διαφόρων ποτών.
  Προσοχή! Απαγορεύεται στις θηλάζουσες, στις εγκυμονούσες γιατί διεγείρει τη μήτρα, στους νευρικούς και ευέξαπτους, όπως, επίσης, και αυτούς που υποφέρουν από στοματικές και γαστρεντερικές παθήσεις. Το πλούσιο αιθέριο έλαιό του, εάν γίνει κατάχρηση, μπορεί να προκαλέσει νευρικές διαταραχές
  Ήδη η φαρμακευτική εταιρία Sanofi, έχει ξεκινήσει την παραγγελία 60 τόνων αρτεμισινίνης το χρόνο, και σύντομα υπάρχει αισιοδοξία ότι ένα όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου θα προστεθεί στη φαρέτρα των επιστημόνων.
  Τα ημισυνθετικά παράγωγα αρτεμισινίνης:
  Artesunate (υδατοδιαλυτή: για στοματική, πρωκτική, ενδομυϊκή ή ενδοφλέβια χρήση)
  Artemether (λιποδιαλυτή: για στοματική, πρωκτική ή ενδομυϊκή χρήση)
  Dihydroartemisinin
  Artelinic οξύ
  Artemotil
  Η αρτεμισίνη δεν χρησιμοποιείται για την προφύλαξη της ελονοσίας (πρόληψη), λόγω της εξαιρετικά σύντομης δραστηριότητας (χρόνος ημιζωής ) του φαρμάκου. Για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να χορηγείται πολλές φορές κάθε μέρα.
  Τα παράγωγα αρτεμισινίνης έχουν ημιζωή της τάξης της μιας ώρας, γι” αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται, συχνά.

  Κοιτάτε ρε ποιος αποκαλεί τους μαθητές και τους γονείς αυτών "θρασίμια" ! Το μεγαλύτερο θρασίμι που έβγαλε η πλάση ... ο εβραιογεννημένος Σαμαράς !  "Θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων είπε ο Σαμαράς στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ."

  Εσύ τι είσαι με την αγωγή που δίνεις στο δικό σου παιδί; Που συλλαμβάνεται να αντιγράφει και απολύεται η εκπαιδευτικός που τον πιάνει στα πράσα; Είμαστε σίγουροι ότι είσαι περήφανος! Γιατί αυτό πρέπει να τους μάθετε από μικρά. Να κλέβουν...

  Πρόσθεσε ότι "διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται", "θύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων" και ακόμη... 
  τα «σαράντα χρόνια αγώνες και νίκες και προσφορά στον τόπο. Με αισθήματα συγκίνησης βρίσκομαι εδώ γιατί από την ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησα κι εγώ όπως κι ο Κώστας και πολλοί άλλοι».
    
  Κάναμε αυτές τις αναφορές για να πούμε και εμείς την άποψη μας στον δημοκράτη πρωθυπουργό. 
    
  Στα δημοκρατικά πανεπιστήμια όλου του κόσμου που σπουδάσαμε εμείς σέβονταν τις ελευθερίες και δεν ήταν στρατόπεδα συγκέντρωσης αμερικανικού τύπου όπως το Harvard που σπούδασε αυτός, όπου φυλάγανε τους νεοσσούς τους και τις επενδύσεις τους οι μεγαλοαστοί με στρατιά κανόνων και σεκιουριτάδων. Στα δικά μας πανεπιστήμια δεν δολοφονούνται πραγματικά οι φοιτητές από τον κάθε "τρελαμένο" που δημιουργεί ο κανιβαλικός καπιταλισμός τους ούτε εικονικά δολοφονούνται οι ψυχές τους και τα όνειρα τους βορά στο βωμό του κέρδους του κάθε αλήτη εγκληματία που έχει κεφάλαιο στα χέρια του.
    
  Θα θυμίσουμε στον αμερικανοσπουδασμένο το ρητό του Benjamin Franklin "όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια".
  Θα θυμίσουμε ακόμη ότι τα "θρασίμια" αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει πίσω για το άρθρο 4 και  υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά του λαού, βάζουν εμπόδιο στο να μετατραπούν αυτά σε big business καθηγητών, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών. Αγωνίζονται για να έχουν φιλολαϊκό χαρακτήρα οι σπουδές, να μπορούν πάμφτωχα παιδιά, παιδιά που η κρίση σας εμποδίζει να σπουδάσουν γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν αυτά και οι οικογένειες τους και ψάχνουν για κάποιο μεροκάματο, να παραμείνουν στο πανεπιστήμιο και να μην τα πετάξετε έξω, εσείς και οι καλοταϊσμένοι όμοιοι σας, σαν "αιώνιους φοιτητές". Που στο κάτω κάτω δεν κοστίζουν τίποτα στην κοινωνία... 

  Ο Σαμαράς πήγε στους πολιτικούς του επιγόνους που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια χρόνια τώρα κάνοντας εκδουλεύσεις, μοιράζοντας θέματα και προαγωγές και συγκινήθηκε!

  Αυτός, που ο μέντορας του Μητσοτάκης τον κατηγόρησε "ότι έγινε κανονική εξαγορά" του, αυτός που έγινε αρχηγός της ΝΔ προβάλλοντας "φιλολαϊκές" θέσεις για να κάνει τα αντίθετα όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αυτός που έγινε πρώτο κόμμα σηκώνοντας "αντιμνημονιακή" σημαία για να την υποστείλει αμέσως για να τον χρίσουν πρωθυπουργό εξαπατώντας το λαό, αυτός που μοιράζει δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες και προστάτες στερώντας το ψωμί και την ελπίδα μας, αυτός λοιπόν έχει το θράσος να εγκαλεί για θρασίμια τα παιδιά μας. Τα παιδιά που κάποτε τα "έλεγαν αλήτες" τώρα τα αποκαλούνε και θρασίμια. Γιατί δε βάζουν μπροστά, δεν ιεραρχούν πρώτα την τσέπη τους και τη ζωούλα τους. Αυτήν την αγωγή τους δώσαμε και ήμαστε περήφανοι γι αυτό. 

   Δεν πρόκειται να ανεχθούμε το θράσος σου. Θρασίμι της τάξης σου. Ε, θρασίμι...

  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
   ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ