Όταν το "γαϊδούρι" είναι πούστης και πάρει εξουσία ...

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



“Μακεδόνικα” βάφτισε δημοσίως και τηλεοπτικώς ο Μπουτάρης τη γλώσσα των Σκοπίων....

 Eίπε (εν γνώσει του) κι ένα μεγάλο ψέμα, ότι παλιά στην περιοχή του το γλωσσικό ιδίωμα το αποκαλούσαν “μακεδόνικα”. Φυσικά, ποτέ δεν αποκαλούσαν “μακεδόνικα”, αλλά “εντόπικα” τη γλώσσα.


Πάντως, η νέα “πατάτα” του Μπουτάρη, πρέπει να του συγχωρεθεί, γιατί… είναι σήμερα εμφανώς χολωμένος, από τα “ουστ γαϊδούρι” που του φώναξαν χθες και τα “ανώμαλε, αλκοολικέ” του πανό της Τούμπας.

 Προσπαθεί σήμερα λοιπόν, επίτηδες, εν γνώσει του, να ρεφάρει εκνευρίζοντας αυτούς που τον έβριζαν και να οδηγήσει εκ νέου στα άκρα την κόντρα, έχοντας στο πλευρό του το σύστημα των ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ, που βλέπει ως “σκοταδισμό” την ιστορική αλήθεια, όταν αυτή δεν βολεύει τον εκλεκτό του συστήματος εξουσίας Γιάννη Μπουτάρη (ακραιφνή νεοφιλελεύθερο, ιδρυτή της Δράσης για να μη ξεχνιούνται οι χαχόλοι).


 Όπως πάντα ένας άνθρωπος που χάνει την ψυχραιμία του, κάνει χοντράδες. Άσχετα από το προσωπικό του θέμα λοιπόν, η ουσία είναι ότι οι ντόπιοι δεν αποκαλούσαν ποτέ τη γλώσσα τους μακεδόνικα, αλλά εντόπικα.

Για την ιστορία, ο κ.Μπουτάρης, μίλησε για “μακεδόνικα”, όταν αναφέρθηκε σε μια πλακέτα Σκοπιανών στη Ρώμη, η οποία είναι γραμμένη στη γλώσσα της FYROM, δηλαδή τα Βουλγάρικα

πηγή

5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ 7.7 ΔΙΣ$ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ;‏ 

 Εκατομμύρια αγρότες μηνύουν την Μονσάντο ζητώντας 7,7 δις δολάρια αποζημίωση (6,2 δις €).

 Εξ' ατίας της αυτοκτονεί ένας αγρότης κάθε μισή ώρα.
Ολόκληρες αγροτικές περιοχές του πλανήτη χαρακτηρίζονται πλέον ως "ζώνες αυτοκτονίας" εξ' αιτίας της...

Η Μονσαντο συλλέγει χρήματα απο φτωχούς αγρότες ως δικαιώματα (royalties) όταν αυτοί επιχειρούν να κρατούν σπόρο προηγούμενων καλλιεργειών για να σπείρουν στην επόμενη..... και μ' αυτή την ευκαιρία μια παρατήρηση απ΄την χώρα της δημοκρατίας  που ακούει στο όνομα ΕΛΛΑΣ : κανένα ΜΕΓΑΛΟ κανάλι του τόπου δεν ΣΚΑει μύτη να ρεπορτάρει τέτοια γεγονότα που ταλανίζουν τόσους συνανθρώπους της αγροτιάς και κρατούν στον ύπνο εκατομύρια ανυποψίαστους καταναλωτές... 

Κανάλια και Κόμματα κλαψουρίζουν για το περιβάλλον και για την υγεία μας αλλά δεν τα βάζουν με τους υπαίτιους, ούτε το όνομά τους τολμούν να αναφέρουν για ευνόητους λόγους (η διαφθορά, η διαφήμιση και οι χορηγίες φιμώνουν και δηλητηριάζουν την αλήθεια).

 Πολλάκις γεωπόνοι και άλλοι επιστήμονες πέφτουν στην παγίδα να συνεργάζονται μ' αυτούς και να κουβαλούν νερό στον μύλο της "περιβαλλοντικής" επικοινωνίας χωρίς προηγούμενη ώριμη σκέψη.....

Η λερναία ύδρα έχει πλοκάμια παντού.
 Τα τελευταία χρόνια στοχεύει στο να ελέγξει την παραγωγή, τα τρόφιμα και τα φάρμακα....

Τα ανθρώπινα ένστικτα και τα κινήματα αυτοσυντήρησης, αστικής γεωργίας και λαχανοκομίας, υδροπονίας σε μικρούς χώρους βεράντες και κήπους, περιαστικής γεωργικής παραγωγής, επιστροφής σε ντόπιες ποικιλίες και παραδοσιακές πρακτικές φουντώνουν όλο και περισσότερο και καλά κάνουν...

 Η λύση έρχεται πάντοτε απο τους ασυμβίβαστους που ενδημούν παντού και δεν συμμαχούν με τη "νέα τάξη πραγμάτων"... Δυστυχώς, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και ο απόλυτος έλεγχος της τροφής.

 Πηγή