ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ : ΑΠΟΧΗ Ή ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015



Οι εκλογές δε γίνονται γιατί υπήρχε κάποιος από τους λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν και αποφασίστηκαν από τους δανειστές μας και από τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση: για να ανατρέψουν στα μάτια των λαών της Ευρώπης το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο απάνθρωπο και παράνομο καθεστώς δανεισμού που επέβαλαν στη χώρα μας και για να “νομιμοποιήσουν” την απάνθρωπη και   άνομη “συμφωνία” που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα.
 Σίγουρα, ούτε το ένα, ούτε το άλλο δεν μπορούν να επιτύχουν………
………
Το καθεστώς παραμένει παράνομο και απάνθρωπο, ο δανεισμός επαχθής, άνομος και άκυρος, η “συμφωνία” παραβιάζει και πάλι την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ενώ το “ΟΧΙ” του Ελληνικού Λαού στέκει ακλόνητο.
Στον ψευδεπίγραφο προεκλογικό λόγο των πολιτικών κομμάτων εξουσίας της τελευταίας πενταετίας και των χειραγωγημένων κυρίαρχων ΜΜΕ και των υπηρετών τους δεν ακούστηκε ούτε λέξη για τα βασικά ζητήματα του καθεστώτος δανεισμού, το οποίο επιβλήθηκε παράνομα στην Ελλάδα, απομυζά συστηματικά τον εθνικό της πλούτο και την εθνική της οικονομία και εξαρθρώνει το ανεκτίμητο ζωντανό της κεφάλαιο, τη νεολαία, και ολόκληρο τον κοινωνικό της ιστό.
 Δεν ακούστηκε από τα κόμματα και ΜΜΕ εξουσίας ούτε λέξη -όπως δεν ακούστηκε ποτέ από την αρχή της πενταετίας- για τα βασικά ζητήματα της κρίσης, χωρίς την αντιμετώπιση των οποίων δεν μπορεί ούτε να αποτραπεί η  επιβολή της απάνθρωπης “λιτότητας”, της θανατηφόρας ανεργίας, της κοινωνικής ερήμωσης με τη φυγή των νέων, της καταστροφής της εθνικής οικονομίας, της εξάρθρωσης του μεσαίου χώρου και της εξαθλίωσης των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, ούτε να γλυτώσει η Ελλάδα  τον αργό θάνατο. Δεν ακούστηκε:
1.   Ούτε λέξη για την πολιτική αντιμετώπισης του δανείου και του καθεστώτος δανεισμού (συμβατότητα με το διεθνές δίκαιο, τις Συνθήκες της ΕΕ και το Σύνταγμα) και για τα όπλα αντιμετώπισής τους.
2.   Ούτε λέξη για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, για την πολιτική αξιοποίησής τους και την απαλευθέρωση από το καθεστώς των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και του άνομου αντιπροσώπου τους, του ΤΑΙΠΕΔ.
3.   Ούτε λέξη για την απαλευθέρωση της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, την οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο και οι Συνθήκες της ΕΕ, αλλά την έχει δεσμεύσει παράνομα το “Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής” των δανειστών και των κερδοσκόπων.
4.   Ούτε λέξη για το περιεχόμενο των βασικών δανειακών συμφωνιών, για το κύρος τους, για τη μή επικύρωσή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την κατάργηση των πρωτοφανών στην ιστορία όρων: της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και των άλλων εγγυήσεων του διεθνούς δικαίου, της καθολικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας, σημερινής και μελλοντικής, και της ολοκληρωτικής δέσμευσης της οικονομικής πολιτικής της Χώρας.
5.   Ούτε λέξη για τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των εγγυήσεων του ΟΗΕ και για την αποκατάστασή τους.
6.   Ούτε λέξη για την αποκατάσταση της λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της πρώτης λειτουργίας του πολιτεύματος, της νομοθετικής.
7.   Ούτε λέξη για τα μεγάλα εθνικά θέματα, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο επιβουλής τους εις βάρος του Ελληνισμού (ΑΟΖ, Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίου, Θράκης κ.ά).
8.   Ούτε λέξη για την απάντηση της Ελλάδας, αν η Ευρώπη επιμείνει να μας έχει υπόδουλους (Πλάνο Β΄) ως κατακτητής: θα την παραδώσουν ως δούλη ή και αυτό είναι “μονόδρομος”;
9.   Καμιά διευκρίνιση για το ποιά Ευρώπη θέλουν: για την Ευρώπη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που λαμπρύνουν την ιστορία της ή την Ευρώπη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που βαραίνουν το παρελθόν της.
Επίσης, αποσιωπήθηκαν απολύτως από τα κόμματα και τα ΜΜΕ εξουσίας:
1.   Η Προκαταρκτική Έκθεση της διεθνούς ομάδας υψηλού κύρους εμπειρογνωμόνων, της “Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους”, που συνέστησε η Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή κυρίας Σοφίας Σακοράφα και της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, της μόνης ενεργού πολιτικού που με σαφήνεια το προβάλλει στον πολιτικό της λόγο.
2.   Το Ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13.3.2014, που ήταν κόλαφος για τους δανειστές και τις ελληνικές κυβερνήσεις
3.   Οι Εκθέσεις Οργανισμών του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των κοινωνικών δικαιωμάτων από το καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας.
4.   Η πρόσφατη πρωτοβουλία του ΟΗΕ για το ζήτημα της νομιμότητας του δανείου της Ελλάδας, στη σχετική απόφαση της οποίας η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε επιδεικτικά να απόσχει, παραβιάζοντας κατάφωρα την ύπατη υποχρέωση που επιβάλλει το Σύνταγμα στο πρώτο άρθρο του: την υποχρέωση  άσκησης όλων των λειτουργιών και εξουσιών υπέρ ου Λαού.
 Όλα αυτά φανερώνουν την ηθελημένη παραπλάνηση του λαού από τα κόμματα εξουσίας και τα ΜΜΕ, με το να συζητούν και να αγωνίζονται δήθεν για τα καθημερινά προβλήματά του που προκαλεί η κρίση και όχι για τις πραγματικές αιτίες τους και για τον πραγματικό και αποτελεσματικό αγώνα που χρειάζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπισή τους.
 Όλα αυτά καταδεικνύουν και τον πραγματικό σκοπό των σημερινών εκλογών: Ότι ο ύπατος θεσμός της λαϊκής κυριαρχίας, οι εθνικές εκλογές, χρησιμοποιείται καταχρηστικά και δόλια από την πολιτική ηγεσία και τους δανειστές, για να ανατρέψουν την ίδια την πραγματική θέληση του Λαού που εξέφρασε το μεγαλειώδες “ΟΧΙ”.
Γι’ αυτό  η μόνη απάντηση του Ελληνικού Λαού είναι:
               ΑΠΟΧΗ  Ή  ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ!
Γιώργος  Κασιμάτης
Κύθηρα, 16 Σεπτεμβρίου 2015