Τι θα κάνει ο Κούλης; Θα κατασκευάσει πυρηνική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στην Ελλάδα ;

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Περί “Κλιματικής Αλλαγής”: Το 0,003% να γίνει 0,002% ξοδεύοντας 4 τρισ. δολ. x 50 χρόνια;



Με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος της κλιματικής αλλαγής στον ΟΗΕ όλα τα κανάλια, ΕΡΤ και ιδιωτικά κινούμενα εκ του πονηρού, μας βομβάρδισαν με την εκδήλωση απελπισίας και φόβου που οδηγούν σε αγανάκτηση ένα ανήλικο παιδάκι που αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, την Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία.
Ηλίας Σταμπολιάδης
Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ψυχολόγος για να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά και το μένος ενός παιδιού 16 ετών, δείχνει ότι το παιδί αυτό είναι στερημένο από αγάπη και τρυφερότητα και αναζητά να εκφράσει την αδικία και να βρει τη λύτρωσή του, αποδίδοντας ευθύνες για την ζωή που δεν την χαίρεται και μάλλον πιστεύει ότι θα χειροτερέψει στο μέλλον.
Ευτυχώς που αντί να δείξει συμπτώματα εγκληματικότητας, αυτοκαταστροφής ή αυτοκτονίας βρήκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, παρότι έπεσε θύμα όλων αυτών που εκμεταλλεύονται την οργή και την αγανάκτηση ενός παιδιού, για να περάσουν τα σχέδια τους.
Το εάν η κλιματική αλλαγή προμηνύει την καταστροφή του πλανήτη, εξ αιτίας του εκλυομένου διοξειδίου του άνθρακα από την καύση πετρελαίου και γαιανθράκων και απειλεί το μέλλον των παιδιών μας, αυτό είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι γονείς και όχι να το αναθέτουν στα παιδιά δηλητηριάζοντας την ομαλή τους ωρίμανση.
Διερωτάται κανείς εάν αυτό το παιδί δεν έχει γονείς να του χαϊδέψουν τα μαλλιά και να του δείξουν στοργή και ασφάλεια… Αν δεν υπάρχουν στην “προοδευτική Σουηδία” ιατροδικαστές, εισαγγελείς και οργανώσεις για το χαμόγελο του παιδιού, να καταγγείλουν τη στυγνή εκμετάλλευση ενός ανήλικου παιδιού για την επίτευξη οιουδήποτε σκοπού πολύ δε περισσότερο όταν ο σκοπός αυτός είναι εκ του πονηρού…
Η καύση γαιανθράκων και πετρελαίου έχει δημιουργήσει και στηρίζει τον σημερινό πολιτισμό παρέχοντας ενέργεια που ο καθένας από εμάς χρησιμοποιεί είτε απευθείας είτε μέσω των προϊόντων που καταναλώνει και των οποίων η κατασκευή απαιτεί ενέργεια . Αυτή η καταναλωτική μας απαίτηση είναι η βασική αιτία για την καύση που παράγει το διοξείδιο του άνθρακα που έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται αιτία πολέμων.
Εάν πράγματι η αιτία της κλιματικής αλλαγής ήταν η καύση για την παραγωγή ενέργειας τότε, μέχρι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές γίνει οικονομικά ανταγωνιστική, οι ακτιβιστές θα έπρεπε να ζητούν την κατά κεφαλή μείωση της κατανάλωσης.
Όμως, ο κάθε Ευρωπαίος, Αμερικανός κ.λπ., θέλει το ζεστό του νερό και τη θέρμανση, την κόκα κόλα του σε αλουμινένιο κουτάκι μίας χρήσεως και το αυτοκίνητο. Όχι μόνο το δικό του, αλλά και να παράγει και τα αυτοκίνητα των υπανάπτυκτων από τους οποίους παίρνει τα ορυκτά και την καύσιμη ύλη που απαιτεί η παραγωγή των αγαθών που τους εξασφαλίζει το υψηλό βιοτικό επίπεδο.
Να όμως που η κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στην καύση, η οποία ελάχιστα επηρεάζει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι ένα ανεξέλεγκτο γεωλογικό φαινόμενο όπως εξήγησε σε εμένα αλλά και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη του ΚΡHΤΗ TV ο φίλος και συνάδελφος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.
Παραθέτω την ίδια την απάντηση του σε εμένα και στον Γ. Σαχίνη στο ερώτημα μου για την ανοησία του Έλληνα πρωθυπουργού να υποσχεθεί στην παγκόσμια κοινότητα την εθνοκτόνο απόφαση να κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟ
ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ: Καλησπέρα Αντώνη, ο Μητσοτάκης, ενεργώντας στο πνεύμα της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ότι θα κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ έως το 2028. Μου φαίνεται καταστροφικό για τον τόπο την στιγμή που η Ελλάδα συμβάλλει μόλις στο 0,2% της παγκόσμιας παραγωγής CO2. Εσύ τι λες ως πιο ειδικός; Δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε σαν ελληνική επιστημονική κοινότητα;
ΦΩΣΚΟΛΟΣ: Αγαπητέ Ηλία, το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα ανέβηκε από τα 350 PPM το 1950 στα 410 PPM το 2019. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η αύξηση των 60 PPM αντιστοιχεί σε 0.006%! Και πάλι όμως, δεν οφείλεται όλη η αύξηση στο ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από τη χρήση υδρογονανθράκων! Κι αυτό διότι διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται και από τις φωτιές και από τις εκρήξεις ηφαιστείων, από τις τσιμεντοβιομηχανίες… ακόμα και από τη θάλασσα!
Ξεχνάμε ότι η θάλασσα έχει 39.000 γιγατόνους διοξειδίου του άνθρακα σε διάλυση, έναντι μόλις 750 γιγατόνων που έχει η ατμόσφαιρα! Κάθε φορά που αυξάνεται η θερμοκρασία της θάλασσας και πέφτει η ατμοσφαιρική πίεση, στην ατμόσφαιρα εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα προς την ατμόσφαιρα! Είναι ή δεν είναι αυτό ο περίφημος “Νόμος LE CHATELIER”… Άρα το μισό του 0.006% προέρχεται από τη χρήση των υδρογονανθράκων, δηλαδή το 0.003%, ή καλύτερα 3 χιλιοστά της εκατοστιαίας σύνθεσης της ατμόσφαιρας!
Με αυτά ως δεδομένα, είναι πραγματικά παράλογο και παράδοξο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει, ότι αυτό το 0.003% πρέπει να το κατεβάσουμε στο 0.002% παγκοσμίως, ξοδεύοντας, κρατήσου, 4 τρισεκατομμύρια δολάρια επί 50 χρόνια! Είναι συνταγή οικονομικής καταστροφής.
Σύμφωνα με όσα είχα απαντήσει στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, η κλιματική αλλαγή είναι ένα διαχρονικό φυσικό φαινόμενο και δεν πρόκειται οι κυβερνήσεις να το σταματήσουν. Είναι σαν να λέμε ότι θα σταματήσουμε τη γη να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της, ή ότι θα σταματήσουμε τη γήρανση των ανθρώπων!
Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να συμβουλευτεί ομάδα επιστημόνων και όχι να ρωτά μόνο ένα πρόσωπο, εν προκειμένω τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό. Αν θέλει μια αντικειμενική άποψη, θα πρέπει να συμβουλευτεί ομάδα ειδικών επιστημόνων.
Μια ομάδα που θα εκπροσωπεί διαφορετικά, αλλά συνδεόμενα με το φαινόμενο επιστημονικά αντικείμενα. Πώς μπορούν να λείπουν από την ομάδα αυτή για παράδειγμα, ειδικοί της Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Μετεωρολόγοι. Και η λίστα δεν εξαντλείται προφανώς εδώ.
Προσωπικά το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιείται μια αλλαγή στην εκατοστιαία σύνθεση της ατμόσφαιρας, στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο, 0,006%, για να εξηγήσει την κλιματική αλλαγή! Όταν κάτι είναι τόσο εξόφθαλμα παράλογο, αν υποτεθεί ότι αποκλείεται η ανοησία, τότε υποκρύπτονται σκοπιμότητες.

πηγή