Μια ταξιαρχία της ευρωχωροφυλακής (EGF) εγκαταστάθηκε στην Λάρισα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

(σ.ιστολ.: είχαμε γράψει γι΄αυτούς στις 9 Μαϊου 2010  εδώ)

 Απ΄ότι φαίνεται  επαληθεύεται  η  πληροφορία που είχαμε απο  το πρωί, ότι  δηλαδή τις δύο τελευταίες ημέρες  πέρασε  μέσω  Ηγουμενίτσας μια ταξιαρχία  της  γνωστής  EUROGENDFOR ή European Gendarmerie Force.
Συγκεκριμένα όπως  ανέφεραν  αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι  της Ηγουμενίτσας  αλλά και της Λάρισας    πλήθος   ανδρών με πολιτικά  που κρατούσαν   βαλίτσες με το σήμα της EGF  καθώς επίσης  και  πολλές νταλίκες  με μηχανοκίνητα  ( κάτι σαν τις  "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα  η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν  στην Λάρισα όπου και εγκαταστάσθηκαν.
Αν  όλα αυτά που ακούγονται πλέον  και απο ραδιοφωνικούς σταθμούς ( π.χ ράδιο 9  στην σημερινή εκπομπή  του  Δ.Καζάκη) είναι αλήθεια, τότε  είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι  Ευρωπαίοι   "προστάτες" μας και η  ντόπιοι εντολοδόχοι τους   έχουν πανικοβληθεί  μιας και βλέπουν  τον ελληνικό λαό να είναι έτοιμος για εξέγερση.
Η  στρατοπέδευση   στην χώρα μας   μιας ταξιαρχίας  "ξυρισμένων κεφαλιών"  Γερμανικής και Ολλανδικής κυρίως καταγωγής,  σημαίνει  ότι   η καταρρέουσα κυβέρνηση  Παπανδρέου  έκανε ακόμα και αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Μεταξάς  τον  Οκτώβριο του 1940.
Όλα  δείχνουν  πως  ή  επόμενη Δευτέρα που  καθορίστηκε,  γύρευε να δείς απο ποιούς  και γιατί,  σαν  ημέρα  εξέγερσης  των  απανταχού  "αγανακτισμένων", είναι  εκείνη  στην οποία  ίσως να  δούμε τα ξυρισμένα κεφάλια  των κατακτητών να  στέκονται  δίπλα  στα δικά μας τάγματα ασφαλείας.
Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι  ότι  το καθεστώς  νοιώθει πως κολοβώθηκαν οι μέρες του  και κάνει ότι είναι δυνατόν  για να παραμείνει στην εξουσία , όχι ασφαλώς  επειδή το  θέλει αλλά επειδή  έτσι το διέταξαν τα αφεντικά  του.
Δεν  υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι  προδότες της πατρίδας  μας , θάθελαν  να μπούν  σε  ένα  αεροπλάνο  και να  πάνε  σε  ασφαλή  μέρη  όπου θα χαρούν ανενόχλητοι  τα κλοπιμαία  και την αμοιβή της προδοσίας.
Τα αφεντικά  τους όμως   δεν έχουν την ίδια γνώμη.
Τους  λένε "σε πληρώσαμε  να κάνεις μια δουλειά και θα την αποτελειώσεις, μετά κάνε  ότι θέλεις".

Έτοιμος λοιπόν  ο Παπανδρέου να  χτυπήσει  τον  λαό και  με εισαγόμενους  φασίστες , έτοιμος και ο επόμενος εργολάβος   ο οποίος  δήθεν  θα επαναδιαπραγματευθεί   το χρέος   και το μνημόνιο, με  ή χωρίς την  συναίνεση του λαού.
Αν  σήμερα σκύψουμε το κεφάλι και φοβηθούμε   μερικούς  ξυρισμένους γορίλες της  νέας Γκεστάπο  που θα στέκονται  δίπλα στα  φασιστοειδή  καραγκιοζάκια με τα  άσπρα κράνη , τότε  καλύτερα να  πάμε  και να ανοίξουμε  απο τώρα τον λάκκο μας.
Ο Οκτώβριος  του  40  έβγαλε  λεβέντες και παλληκάρια  που πάλεψαν  για την πατρίδα και νίκησαν.Στο χέρι μας είναι  και ο Οκτώβριος  του  2011 να βγάλει   την πατρίδα μας  έξω απο τον βόθρο που μας έριξαν  όλα τα προηγούμενα  γιουσουφάκια  της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί και το κεφάλαιο,ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, έχουν τα μάτια τους στραμένα στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό.Οι μέν  περιμένουν  να δούν  ηρωικές πράξεις αντίστασης και αληθινού πατριωτισμού  για να ξεσηκωθούν και  οι δε  αγωνιούν  να διαπιστώσουν αν θα  πετύχει  η  νέα επιχείρηση "σοκ και δέος" που έχουν στήσει εναντίον της χώρας μας.
Σαν χθές διώξαμε τον Όθωνα και όλο το Βαυαρικό  σκυλολόϊ  που μας  είχαν φορτώσει οι προστάτιδες  δυνάμεις  δηλαδή  εκείνες που τον καιρό του  εθνικού ξεσηκωμού   χειροκροτούσαν  τον καγκελάριο Κλέμενς  Φον Μέτερνιχ   όταν τους έλεγε πως : 
«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί».
Είναι αυτοί  που   και τότε και σήμερα  ήθελαν  και θέλουν να καταπνίξουν  την εξέγερση των  "ραγιάδων τρομοκρατών".
Ήλθε η στιγμή να αποδείξουμε  στον εαυτό μας  ότι  εχουμε "κότσια"  σαν και κείνα  του Μακρυγιάννη , του Παππουλάκου  και των άλλων μαρτύρων και αγωνιστών προγόνων μας .
Ήλθε η ώρα  να δείξουμε  την έξοδο σε όλα  τα  ντόπια και ξένα κοπρόσκυλα  που γυρίζουν δρυλίζοντας τριγύρω μας.
Έφτασε η μέρα  να  μάθουμε να περπατάμε όρθιοι και με το κεφάλι  ψηλά.
Αν θέλουν  να πάρουν πίσω όσα δήθεν μας έδωσαν ( διότι και αυτό είναι μέγα ψέμα)  να πάνε να τα πάρουν  απο  τον Παπανδρέου , τον Καραμανλή, τον Σημίτη και αν δεν μπορούν απο δαύτους , ας πάνε τότε στον διάβολο που είναι και ο αφέντης τους να του ζητήσουν  τα μεροκάματα.
Η  Ελλάδα  ανήκε , ανήκει  και θα ανήκει  στους Έλληνες  .
 
Σήμερα στην  ραδιοφωνική του εκπομπή  ο κ. Καζάκης  απαντώντας σε  ερώτηση  ακροατή μίλησε για  την είδηση  που   αναρτήσαμε το μεσημέρι σχετικά με  το "πέρασμα" στην Ελλάδα  μιας  ταξιαρχίας της  ευρωχωροφυλακής  γνωστή  ως EUROGENDFOR ή EGF ( βλέπε εδώ).

Δυστυχώς  η είδηση αυτή αν και προσήλκυσε  χιλιάδες επισκέπτες σε όσα ιστολόγια   την αναδημοσίευσαν , εν τούτοις δεν  αξιολογήθηκε ως  "σοβαρή"  απο δεκάδες άλλα  τα οποία παρουσιάζονται  είτε ως "μαχητικά" είτε ως  "αποκαλυπτικά".
Όπως γράψαμε και πρίν απο λίγες ώρες, αν και  υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι  μας επιβεβαίωσαν το "πέρασμα" αυτής της   ξένης στρατιωτικής δύναμης, κρατήσαμε  μία μικρή επιφύλαξη  χρησιμοποιώντας την  φράση "αν  είναι αλήθεια".

Αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως  απλή  λαϊκή ενημέρωση  , διότι μόνο τέτοια μπορούμε  να προσφέρουμε  αφού δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, είναι αυτή  που σε τέτοιους πονηρούς , επικίνδυνους και θλιβερούς  καιρούς, θα  αφυπνίσει  τον κόσμο που  μπαίνει στον κόπο να  διαβάσει τις αναρτήσεις μας.Υπο αυτήν την έννοια  είναι προτιμώτερο να  παραμείνουμε σε εγρήγορση  απο έναν  έστω  "λάθος συναγερμό", όπως πίστεψαν μερικοί, παρά  να μας "πιάσουν  στον ύπνο"  οι σχεδιασμοί αυτής  της  πρωτόγνωρης  και  πολύχρωμης χούντας.
Σε ότι αφορά  την εγκατάσταση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων καταστολής σε ελληνικό έδαφος, όπως  η δύναμη της  EGF  που κατά πληροφορίες  αυτοπτών μαρτύρων  στρατωνίστηκε  στη  Λάρισα, ο Δημήτρης Καζάκης  αναφέρθηκε σε αυτήν  όχι ως  αποδέκτης   μιας πληροφορίας αλλά ως αυτόπτης μάρτυρας  του γεγονότος.
Ας δούμε λοιπόν τί είπε  σήμερα το μεσημέρι στην ραδιοφωνική  εκπομπή του ο κ. Καζάκης :

"...Ερώτηση ακροατή:Θα ήθελα να αναφερθείτε  για κάτι  που συνέβη χθές ή προχθές  σχετικά με ένα στρατιωτικό σώμα που  κατέβηκε  μέσω Ιταλίας για να επιτηρεί  τα δικά μας και καλά ότι είναι κοντά στην στρατιά της Λαρίσηςκαι σε περίπτωση που θα επέμβουν αν χρειαστεί και πάρουν εντολές απο τους ανωτέρους τους.Θέλουμε να αφιερώσετε κάποιο χρόνο διότι  η είδηση πέρασε στα πολύ ψιλά και θέλουμε  να το ακούσουμε διότι δεν το έχει αναφέρει κανένας αυτό το πράγμα.
Απάντηση - μαρτυρία Καζάκη: Λοιπόν υπάρχει μια ταξιαρχία η οποία κανονικά έχει την έδρα της στην Βερόνα της Ιταλίας , είναι η ταξιαρχία  της Euroforce (σημ Κλασσικοπερίπτωσης:εδώ ο Καζάκης έκανε ένα  μικρό  λάθος .Η κανονική ονομασία αυτής της  δύναμης  έιναι όπως προείπαμε  Eurogendfor ή EGF), είναι στρατιωτικό σώμα δεν είναι αστυνομικό σώμα  φέρει τα χρώματα της Ε.Ε  τα μπλέ με τα χρυσά αστεράκια.Αυτή μεταφέρθηκε μέσω  Ηγουμενίτσας ... 
Κλασσικοπερίπτωση: Εδώ παρεμβαίνει ο συμπαρουσιαστής του  ρωτώντας τον αν  αυτή η πληροφορία  προέρχεται απο κατοίκους  που τους εχουν δεί και αμέσως ο Καζάκης απαντά:
Καζάκης: Όχι , όχι  τους είδα και  ο ίδιος σε ταξίδι  που ..με το ξυρισμένο  μαλλί και τα βαλιτσάκια  με το  euroforce  και το ψάξαμε το θέμα  και οι ίδιοι ήλθαν με πολιτικά   με πτήσεις κανονικές  και τα τεθωρακισμένα ήλθαν με ειδικές αποστολές  απο την Ηγουμενίτσα.Μιά ταξιαρχία η οποία έχει έδρα στην Λάρισα.
Συμπαρουσιαστής: Για την "ασύμετρη απειλή"  του λαού;
Καζάκης:Το έχουν  πεί  ανοικτά τόσο η διοίκηση της Euroforce στην Ε.Ε  όσο και το ΝΑΤΟ , ότι φοβούνται για "ασύμετρες  απειλές" στην Ελλάδα, και "ασύμετρες"  θεωρούν δύο, κοινωνική εξέγερση και τρομοκρατία, γι΄αυτούς είναι το ίδιο πράγμα.
Το ΝΑΤΟ για παράδειγμα χαρακτηρίζει τη διαδήλωση , μια  λαϊκή διαδήλωση  , την χαρακτηρίζει επίσημα "low level terorism",δηλαδή  "τρομοκρατία  χαμηλής έντασης".
Με αυτή την έννοια βρίσκεται  εδώ ( εννοεί την  EGF) για να υποστηρίξει την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα σε περίπτωση "ασύμετρης" απειλής.
Συμπαρουσιαστής: Και αυτή  η ταξιαρχία είναι ειδικά εκπαιδευμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις;
Καζάκης:Ναι είναι ειδικές δυνάμεις.Είναι κυρίως Γερμανοί ,Ολλανδοί , Γάλλοι και Ιταλοί."

Αυτά είπε λοιπόν ο αυτόπτης μάρτυρας κ. Καζάκης  στην εκπομπή του, περιγράφοντας  την εισβολή και τις  "λειτουργίες" των  ευρωστρατοχωροφυλάκων που  κουβάλησε   στον τόπο μας  ο  νέος Τσολάκογλου.

Επιλέξαμε την μαρτυρία του Καζάκη όχι  διότι τον θεωρούμε  πιό αξιόπιστο απο εκείνους που μας είπαν πάνω κάτω τα ίδια αλλα διότι  μίλησε  για αυτό το θέμα δημόσια πράγμα που ο κάθε  "κακοπροαίρετος" μπορεί να διαπιστώσει αν κάνει τον κόπο  να ακούσει  το  τέλος της ηχογραφημένης  εκπομπής του στο  site  toy  radio 9 εδώ

Όσο και αν κάποιοι  επιμένουν  να βγάζουν στα  ιστολόγιά και στις ιστοσελίδες τους  σκάνδαλα και σκανδαλάκια  πασπαλισμένα  με  ψευτοδημοσιογραφική  ζάχαρη , εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε  "την μπάλα μέσα στο γήπεδο",  δηλαδή σε αυτόν τον χώρο που αύριο  θα κληθούμε  όλοι είτε να  φαγωθούμε  για την διασκέδαση του Καίσαρα , είτε  να αγωνισθούμε  ξανά για "Ψωμί Παιδεία και Ελευθερία".


===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ.Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα;

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 Εμφανίστηκε κάποιος στον Ιησού, τον πλησίασε και του είπε:
- Δάσκαλε αγαθέ, τι καλό να κάνω για να έχω ζωή αιώνια;
Kι εκείνος του απάντησε:
- Tι με λες αγαθό; Κανένας δεν είναι αγαθός, παρά μόνο ένας, ο Θεός. Mα αν θέλεις να μπεις στη ζωή, φύλαξε τις εντολές.
Tον ρωτάει αυτός:
- Ποιες;
Kι ο Ιησούς του είπε:
- Tο μη φονεύσεις, μη μοιχεύσεις, μην κλέψεις, μην ψευδομαρτυρήσεις, τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, και ν’ αγαπήσεις τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.
Tου λέει ο νέος:
- Όλ’ αυτά τα φύλαξα από την παιδική μου ηλικία. Σε τι άλλο υστερώ;
Tου είπε ο Ιησούς:
- Aν θέλεις να είσαι τέλειος, πήγαινε πούλησε τα υπάρχοντά σου και δώσε τα σε φτωχούς, και θα αποκτήσεις θησαυρό στον ουρανό. Kι έλα εδώ και ακολούθα με.
O νέος όμως, σαν άκουσε την απάντηση, έφυγε λυπημένος, γιατί είχε κτήματα πολλά. Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές του:
- Σας βεβαιώνω πως δύσκολα θα μπει πλούσιος στη βασιλεία των ουρανών. Και πάλι σας το τονίζω, πως είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα της βελόνας, παρά να μπει ένας πλούσιος στη βασιλεία του Θεού.
(Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο. Κεφάλαιο 19)

Αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν τον παραπάνω διάλογο, τότε μόνο ένα πράγμα μπορεί να συμβαίνει: Οι «υπηρέτες» της Εκκλησίας και κήρυκες του «Θείου Λόγου», δεν ενδιαφέρονται για την «αιώνια ζωή». Γιατί αν ενδιαφέρονταν, θα έδιναν, αντί να παίρνουν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και την παραίνεση του Ιωάννη του βαπτιστή «Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως»….

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…


 H αξία της περιουσίας της Εκκλησίας είναι ανεκτίμητη. H πολιτεία δεν την έχει καταγράψει και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει επισήμως ότι δεν γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των μονών, των μητροπόλεων και των ναών διότι κάθε μητρόπολη, μονή και ναός έχει τη δική του οικονομική διαχείριση. H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Κάθε ένα από αυτά τα ΝΠΔΔ έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι ουδείς μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και των δεσμευμένων από δήμους και κράτος οικοπέδων.

Το οργανόγραμμα της Εκκλησίας χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες. Την κεντρική διοίκηση, τις ιερές μητροπόλεις, τις ιερές μονές και τους ενοριακούς ναούς. Οι ομάδες αυτές διοικούνται από συλλογικά όργανα. Οι ιερές μητροπόλεις από τα μητροπολιτικά συμβούλια, οι ιερές μονές από τα ηγουμενοσυμβούλια και οι ενοριακοί ναοί από τα εκκλησιαστικά συμβούλια. Με εξαίρεση τα ηγουμενοσυμβούλια που απαρτίζονται μόνο από μοναχούς, όλα τα άλλα όργανα διοίκησης περιλαμβάνουν ως μέλη και «λαϊκούς».

Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά. Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα;

Όλη αυτή η περιουσία που υπάρχει, τα στελέχη της Εκκλησίας, προσπαθούν να πείσουν ότι αξιοποιείται στην κατεύθυνση του φιλανθρωπικού έργου. Επιχείρημα που βέβαια δεν ευσταθεί, αφού, πλειάδα μητροπολιτών έχουν κατηγορηθεί για τεράστιες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Υπεράκτιες εταιρίες, περιουσίες δισεκατομμυρίων, τραπεζικές καταθέσεις, προφανώς δεν είναι το αποτέλεσμα του …μόχθου των ιεραρχών. Αυτός ο τρελός χορός δισεκατομμυρίων, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες εργαζόμενοι βιώνουν την πιο άγρια αντιλαϊκή επίθεση, έχει μετατρέψει την Εκκλησία σε μια εμπορική επιχείρηση. Που σκοπό έχει τον πολλαπλασιασμό των κερδών της, ώστε να παίξει ακόμα πιο αποτελεσματικά το ρόλο της ως δεκανίκι της κυρίαρχης πολιτικής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.

H Εκκλησία ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου δεν πληρώνει φόρους, παρά μόνο με ειδικό τρόπο, για κάποιες πράξεις αγοραπωλησιών. Ως πριν από λίγα χρόνια η Εκκλησία πλήρωνε το 10% των εσόδων της από ακίνητα ως φόρο. Οι ιεροί ναοί πλήρωναν το 35% των συνολικών εσόδων τους (από κεριά, μυστήρια κτλ.). Ο φόρος επί των εισοδημάτων (10%) καταργήθηκε σταδιακά ως το 2008. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Εκκλησία για να πείσει τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για την κατάργηση των φόρων, ήταν ότι οι καθολικοί, τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και όλες οι άλλες Εκκλησίες δεν πλήρωναν φόρους. Μόνο η Ελλαδική Εκκλησία πλήρωνε και τελικώς εξαιρέθηκε και αυτή. Απαλλάσσεται, επίσης, από τον φόρο δωρεάς. Απαλλάσσεται από την υποχρέωση να εισφέρει σε γη και χρήμα κατά τη διαμόρφωση ρυμοτομικών σχεδίων. Η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος των 200 εκατομμυρίων δραχμών ετησίως.

Το πόθεν έσχες της Εκκλησίας
Ένα ακόμη ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια είναι πόθεν αποδεικνύεται ότι όλα αυτά ανήκουν πράγματι στην Εκκλησία, όταν οι ημερομηνίες κτήσης τους προηγούνται της ιδρύσεως του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Επειδή η Εκκλησία υπήρχε όταν το κράτος δεν υπήρχε ακόμη, η χώρα θεωρητικά ανήκε στην Εκκλησία. Ως εκ τούτου οι «Άγιοι Πατέρες» θεωρούν ότι από το 1830 ως σήμερα η Εκκλησία απώλεσε με εκβιασμούς, καταπατήσεις, παραχωρήσεις κτλ. το 96% της περιουσίας της!

Η Εκκλησία άρχιζε να κτίζει την τεράστια περιουσία της από την γέννηση του Βυζαντίου, κυρίως χάρις στην αριστοκρατική τάξη, που της δώριζε εκτάσεις. Αρχαιότερες ή νεότερες μονές γνώρισαν την απλόχερη γαλαντομία των βυζαντινών αυτοκρατόρων, ενώ άλλες πέτυχαν την έκδοση πατριαρχικών σιγιλίων και σουλτανικών φιρμανίων, επί των Οθωμανών, που τους παραχωρούσαν γη και ύδωρ. Σήμερα ορισμένες επαναφέρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξεχασμένα βεράτια ή διατάγματα και διεκδικούν κολοσσιαίες εκτάσεις.

Σε αυτή την ιστορία υπάρχουν και σκοτεινές πλευρές. Σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη, αρκετοί βυζαντινοί αυτοκράτορες ουδόλως σεβάστηκαν την περιουσία των μονών. Αντίθετα, χρησιμοποίησαν την Εκκλησία και τον μοναχισμό κατά το δοκούν, άλλοτε υφαρπάζοντας τις περιουσίες τους, όταν το δημόσιο ταμείο ήταν μείον, και άλλοτε ευνοώντας συγκεκριμένες μονές, προκειμένου να εξασφαλίσουν υποστήριξη και επιρροή. Στο Βυζάντιο το πολιτικό συμφέρον ήταν υπέρ πάντων και αξίζει να σημειωθεί ότι, στις όποιες παραχωρήσεις, η υψηλή κυριότητα παρέμενε στα αυτοκρατορικά χέρια.

Μια εικόνα για την, με κάθε τρόπο, οικονομική γιγάντωση της Εκκλησίας, παίρνουμε από ένα κριτικό κείμενο του Νικηφόρου Β΄ Φωκά (963-969), σχετικώς με την έγγεια ιδιοκτησία της εκκλησίας:
«Σε ποιόν τάχα από τους πατέρες της εκκλησίας υπακούουν ή από πού βρήκαν αφορμή για να φτάσουν σε τέτοια για αυτούς περιττά πράγματα και μάταιες επιθυμίες, ώστε να κατέχουν άπειρα πλέθρα γης, όμορφα οικοδομήματα, αγέλες ίππων και βοδιών και καμήλων, αναρίθμητα άλλα ζώα, λογιάζοντας πάντοτε πώς να αποκτήσουν κι άλλα, και στρέφοντας την ψυχή τους γύρω από τέτοια ζητήματα, έτσι ώστε ο μοναχικός τους βίος να μη διαφέρει διόλου από τον κοσμικό, τον γεμάτο από τις υλικές φροντίδες, ενώ αντίθετα τα θεία λόγια καταφέρονται εναντίον των τάσεων αυτών και παροτρύνουν να απαλλαγούμε από τέτοιες φροντίδες».
Και καταλήγει:
«Εντολή Χριστού δεν είναι να αποκτούμε υλικά αγαθά αλλά αντίθετα, να τα αποδιωχνούμε. Κι αν είναι δικός του λόγος, το “πουλάτε τα υπάρχοντά σας και δίνετε στους φτωχούς”, είναι φανερό ότι η κτήση τόσων αγαθών δεν ανταποκρίνεται σε τρόπο ζωής γεμάτο αρετή, αλλά προσιδιάζει σ’ έναν υλιστικό τρόπο ζωής, που, αλίμονο, ξεμάκρυνε από τα πνευματικά».
Συνέπεια των πεποιθήσεών του αυτών, είναι ότι απαγορεύει την ίδρυση νέων μοναστηριών καθώς και την παραχώρηση γης σε μονές, ευαγείς οίκους και επισκοπές ή μητροπόλεις.

Αργότερα, ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος (976-1025), απαγόρευσε στους μητροπολίτες να καταπατούν την αγροτική γη, να ιδιοποιούνται τα μικρά μοναστήρια των χωριών και τα εισοδήματά τους και τα πανηγύρια τα έθεσε υπό κρατικό έλεγχο, ώστε να εισπράττει τα χρήματα το Κράτος και όχι η Εκκλησία.

Ένα μεγάλο μέρος όμως αυτής της περιουσίας, ίσως το μέγιστο, προέρχεται από δωρεές που έγιναν προς την Εκκλησία κατά την Τουρκοκρατία, για να μην πάρουν τα κτήματα οι κατακτητές. Οι Τούρκοι δε σέβονταν την περιουσία των Ελλήνων αλλά σέβονταν την περιουσία της Εκκλησίας. Έτσι η Εκκλησία εμφανίζεται ως θεματοφύλακας περιουσιών που της δόθηκαν από κατατρεγμένους Έλληνες για να τις φυλάξει και να τις διασώσει. Έτσι πολλοί κατάφεραν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αν και αιώνες αργότερα εκ των πραγμάτων οι μονές τις καρπώθηκαν. Ένα σκοτεινό σημείο παραμένει η αξιοπιστία των χρυσόβουλων που επικαλούνται πολλές μονές στα δικαστήρια. Αυτό που πολλοί ιστορικοί και αρχειονόμοι αναφέρουν είναι ότι, λόγω της τακτικότατης ενασχόλησης των καλογέρων με την αντιγραφή βιβλίων, πολλοί φρόντισαν να παραχαράξουν αντίγραφα αυτοκρατορικών αποφάσεων. Ένας άλλος παράγοντας που διογκώνει τη μοναστηριακή περιουσία είναι ο κανόνας που θέλει τους μοναχούς να είναι ακτήμονες, κάτι που σημαίνει ότι χαρίζουν την περιουσία τους στη μονή όπου ζουν, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε τις εκατοντάδες δωρεές ανά την επικράτεια.

Mε την αποχώρηση των Τούρκων από τα ελληνικά εδάφη, η Εκκλησία βρέθηκε να κατέχει μεγάλες εκτάσεις γης. Ήταν -και είναι- ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας, που με φεουδαρχικό τρόπο εκμεταλλευόταν τους φτωχούς αγροτικούς πληθυσμούς. Κάτω από το πρίσμα αυτό, το κράτος αναγκάστηκε με τις διάφορες αγροτικές μεταρρυθμίσεις να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση και εκκλησιαστικών γαιών. Για τις εκκλησιαστικές εκτάσεις που παραχωρήθηκαν κατά καιρούς δόθηκε σαν αντάλλαγμα στην εκκλησία, χρηματική ή άλλου είδους αποζημίωση.

Βεβαίως, πέραν αυτών, μέρος της περιουσίας της Εκκλησίας, οφείλεται και στο επιχειρηματικό δαιμόνιο που ανθεί στους κόλπους της. Έτσι εκτός της οικονομικής εκμετάλλευσης, των περιουσιακών της στοιχείων (ενοίκια, αγοραπωλησίες, επενδύσεις κτλ.), σε πολλές περιπτώσεις γίνεται μια άνευ προηγουμένου μετατροπή της ίδιας της πίστης του ποιμνίου σε εμπορεύσιμο προϊόν. Διάφορα μοναστήρια έχουν εξελιχθεί κυριολεκτικά σε σούπερ-μάρκετ για τους επισκέπτες. Έτσι, εκτός από τα λαϊκά προσκυνήματα που διοργανώνονται με την έκθεση «ιερών κειμηλίων» (όπου φυσικά η τυφλή συνείδηση του πιστού, τον οδηγεί να καταθέσει τον οβολόν του), έχουμε τραγελαφικές περιπτώσεις, που:
* Υπάρχει μοναστήρι στο οποίο πωλούνται αντί 300 ευρώ παντοφλίτσες που είχαν φορεθεί στο σκήνωμα του αγίου!
* Σε άλλο μοναστήρι κυκλοφορούσε κάποιο… σκουφί, το οποίο είχε φορεθεί σε άλλο σκήνωμα αγίου και το οποίο, όποιος ήθελε απλά να το φορέσει για να πάρει…«ευλογία», έπρεπε να πληρώσει έως 1.000 ευρώ!

«Ευλογημένα» έσοδα, μέχρι και 10 εκατ. ευρώ (3,4 δισ. δρχ.) ετησίως, εισπράττουν, κάθε χρόνο, φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (μητροπόλεις, ναοί, ιδρύματα κ.ά.) από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (στοίχημα, λόττο, τζόκερ, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ.) και από το Κρατικό Λαχείο.
Με άλλα λόγια, ο κρατικός τζόγος -άσχετα με το τι υποστηρίζουν οι ιεράρχες στα κήρυγματά τους περί τυχερών παιγνίων και άλλων ανθρωπίνων παθών- αποτελεί ακόμη μία «θεάρεστη» πηγή εσόδων για τα παγκάρια και για τα ταμεία της εκκλησίας, τη στιγμή που ο πολιτισμός, τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι κοινωνικοί φορείς αναζητούν εναγωνίως πηγές εσόδων για να καλύψουν τις «τρύπες» τους. Τα μεγαλύτερα ποσά προς «ιερούς πατέρες και ιδρύματα» προέρχονται από τον «τυχερό» εξαψήφιο αριθμό 234372, ο οποίος αντιστοιχεί σε λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Κατάθεση μερίσματος από τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ». Μοναστήρια, γνωστές και άγνωστες αδελφότητες και ναοί εισπράττουν όμως και απευθείας χρηματοδοτήσεις από τον ΟΠΑΠ, υπό την μορφή δωρεών και χορηγιών. Σε φορείς της εκκλησίας καταλήγει όμως και το 25% των καθαρών κερδών του Κρατικού Λαχείου, ποσό που αναλογεί σε 1,75 εκατ. ευρώ ετησίως.

Προσπάθειες αναδιανομής της εκκλησιαστικής περιουσίας
Όπως προαναφέρθηκε, μετά την Επανάσταση του 1821 και την σταδιακή απελευθέρωση, η Εκκλησία, βάσει των γαιών που κατείχε, ήταν ουσιαστικά ιδιοκτήτης της Ελλάδος. Μια από τις πρώτες προσπάθειες αναδιανομής της περιουσίας της Εκκλησίας έγινε, όταν την 5η Απριλίου 1822 υπεγράφη νόμος «περί συνάξεως των χρυσών και αργυρών σκευών των Μοναστηρίων και Εκκλησιών προς διατροφήν των αγωνιζομένων πενήτων, και τας ανάγκας του πολέμου». Συγκεντρώθηκαν τότε «περίπου λίτραι δισχίλιαι τετρακόσιαι (ή 800 οκάδες) αργύρου, και νόμισμα από τούτων ήθελεν κόπτεσθαι…».

Στην Δ’ Εθνική συνέλευση των Ελλήνων στο Άργος στις 11 Ιουλίου 1829, ο Κυβερνήτης Καποδίστριας καλούσε σε συνεργασία τους Επισκόπους λέγοντας ότι «…σκοπός του έθνους και της κυβερνήσεως, όστις είναι η βελτίωσις του κλήρου, … ίνα σχολάζοντες των βιωτικών μεριμνών ενασχολώνται επιμελέστερον περί την υπηρεσίαν των θείων και την των ψυχών παιδαγωγίαν και προστασίαν».

Αργότερα, η αντιβασιλεία του Όθωνος που έφθασε στην Ελλάδα στις 18 Ιανουαρίου 1833, κατάργησε τετρακόσια περίπου μοναστήρια, η περιουσία των οποίων περιήλθε στο δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα που διατηρήθηκαν πλήρωναν φόρο. Στις 29 Απριλίου 1843 με άλλο Διάταγμα, η όλη κινητή και ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία περιήλθε στο Δημόσιο με σκοπό να χρησιμοποιηθεί «αποκλειστικώς εις την βελτίωσιν του κλήρου …καθόσον, η της υπηρεσίας ταύτης ειδικότης εγγυάται πληρεστέραν εις αυτήν επιτυχίαν».

Στη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα, μετά τους Βαλκανικούς και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως δε, έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), η αναδιανομή της εκκλησιαστικής περιουσίας στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, αλλά και στο εξουθενωμένο οικονομικά ελληνικό κράτος, έγινε επιτακτική ανάγκη. Με τους νόμους 1072/1917 και 2050/1920 («Αγροτικός Νόμος») και άλλους μεταγενέστερους απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά πολλές μοναστηριακές εκτάσεις για την αποκατάσταση προσφύγων και ακτημόνων και για λόγους «προφανούς ανάγκης και δημόσιας ασφαλείας».

Με τον νόμο 4684/1931 περί «Οργανισμών Διοικήσεως Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής Περιουσίας» αποφασίσθηκε από την Πολιτεία η ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Μονών παρά τις επιφυλάξεις της Εκκλησίας. Ό,τι εισπράχθηκε από τη ρευστοποίηση σχεδόν στο σύνολό του εξανεμίστηκε εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ξενικής κατοχής (1940-44).

Με την από 18/9/1952 «Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων», η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργήσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) εκδόσεως. Στη σύμβαση του 1952 περιέχεται η διακήρυξη του κράτους ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπάρχει και η δέσμευση ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνασα περιουσία της. Επιτρέπονταν έτσι η απαλλοτρίωση των 4/5 των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και των 2/3 των βοσκοτόπων της εκκλησίας της Ελλάδας, ενώ απαγορεύονταν η απαλλοτρίωση της περιουσίας των μοναστηρίων του Πατριαρχείου. Στη βάση του νόμου κλείστηκε συμφωνία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας (εφ. κυβέρνησης 8/10/52 τεύχος Α αρ. φ. 289), για παραχώρηση απ΄ τη μεριά της εκκλησίας 141.000 στρεμμάτων αγρών, 32.000 στρεμμάτων αγροληπτικών και 601.000 στρεμμάτων βοσκοτόπων. Η αξία των παραπάνω υπολογίστηκε σε 97,6 δισ. δρχ. Το κράτος θα πλήρωνε στην εκκλησία αυτό το αμύθητο ποσό, 15 δισ. δρχ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε αστικά ακίνητα. Στην ίδια σύμβαση, καθώς το ελληνικό κράτος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, να αποζημιώσει τις οικονομικές απαιτήσεις της Εκκλησίας, ακόμα και των προηγούμενων συμβάσεων της δεκαετίας 1922-1932, για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις, καθιερώθηκε και η επ’ άπειρον «μισθοδοσία» των κληρικών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό -του δε Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών από το έτος 1980- ως υποχρέωση του ελληνικού κράτους έναντι των απαλλοτριώσεων γαιών που κατείχε η Εκκλησία κατά την δεκαετία 1922-32. Σύμφωνα με την Εκκλησία, το ελληνικό κράτος, της χρωστάει ακόμα, καθώς της κατέβαλε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Ταμείο μόνο το 4% (40 εκατομμύρια δραχμές), έναντι ενός και πλέον δισεκατομμυρίου δραχμών (της εποχής εκείνης πάντα) που είχε συμφωνηθεί. Τα υπόλοιπα δηλαδή εκατομμύρια οφείλονται ακόμα. Όμως ούτε και η Εκκλησία φάνηκε τόσο συνεπής. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας η εκκλησία κατακράτησε 75.000 στρέμματα αγρούς, όλα τα αγροληπτικά και εμφυτευτικά και 151.000 στρέμματα βοσκότοπους. Ενδεικτικά, η Εκκλησία τότε παραχώρησε όλα κι όλα στην Αττική 212 στρέμματα της Μονής Πεντέλης στα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μισθωτών Πεντέλης σαν οικοπεδικό κλήρο. Το μοναστήρι της Πεντέλης παραχώρησε στους πρώην κολίγους του…212 στρέμματα. Ο καθένας απ΄ αυτούς πήρε από… μισό, έως ενάμιση στρέμμα! Στο μεταξύ, από τότε και σε όλη αυτή την περίοδο, η μοναστηριακή περιουσία, ιδιαίτερα αυτή που η Εκκλησία δεν είχε τίτλους, βγήκε στο σφυρί.

Το 1987 τίθεται υπό εξέταση, εκ νέου η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας όταν ο Αντώνης Τρίτσης, ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, έφερε και ψήφισε η Βουλή τον Ν. 1700/87. Την επόμενη μέρα της κατάθεσης του νόμου, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, υποκύπτοντας στις πιέσεις των εκκλησιαστικών παραγόντων, θα τον καθιστούσε μόνο με μια απλή δήλωση, ανενεργό εις το διηνεκές.

Χρυσές μονές και ιερές μπίζνες
Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας
Η Μονή Μεγίστης Λαύρας είναι η πρώτη τη τάξει στην Αθωνική Πολιτεία. Όταν ιδρύθηκε από τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, κληροδοτήθηκε από τον Νικηφόρο Φωκά με το ένα τρίτο της Σκύρου (40.000 στρέμματα). Μία χιλιετία αργότερα η μονή δρομολογεί στον Νότο του νησιού την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ευρώπη. Πριν από λίγα χρόνια η μονή εκποίησε ένα κομμάτι γης που κατείχε στο νησί, το οποίο αγόρασε το υπουργείο Άμυνας αντί 12 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Μεγίστη Λαύρα ελέγχει από τον 10ο αιώνα και την Κυρά Παναγιά, το μεγαλύτερο από τα «ερημονήσια» των Βορείων Σποράδων. Πρόκειται για μία προστατευόμενη περιοχή μοναδικού φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου, η οποία όμως έχει ήδη υποστεί τις πρώτες εργολαβικές επεμβάσεις. Ακόμη, στην Κυρά Παναγιά η μονή μισθώνει περίπου 2.500 ερίφια σε χωρικούς, για τα οποία λαμβάνει και επιδοτήσεις. Το μεγαλύτερο μετόχι της Αγίας Λαύρας, αυτό του Μυλοποτάμου, βρίσκεται εντός του Άθωνα, παράγει κρασί και προσθέτει έσοδα στην περιουσία της μονής. Άλλο ένα μετόχι υπάρχει εκτός του Αγίου Όρους και είναι η Μονή της Αγίας Τριάδας της Άνω Γατζέας στη Μαγνησία. Ακόμη, σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη καταγραφή του υπουργείου Γεωργίας (1984), η μονή κατέχει 7.000 στρέμματα στη Χαλκιδική και άλλα 400 στη Σκόπελο. Επίσης η μονή διεκδικεί 10.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε εκποίηση επτά ακινήτων της στην Αττική, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ. Όλα τα ακίνητα ήταν κληρονομιές μοναχών που έζησαν στη Μεγίστη Λαύρα. Θεωρείται από όλους η πλέον ευκατάστατη μονή.

Ιερά Μονή Βατοπεδίου
Το Βατοπέδι, η δεύτερη τη τάξει μονή του Αγίου Όρους, με ενεργό δραστηριότητα στα κτηματομεσιτικά και εμφανή πολιτική υποστήριξη κατάφερε να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το περιουσιακό χάσμα που τη χωρίζει από τον «αιώνιο αντίπαλό» της, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν, μετά την ανταλλαγή κτημάτων, με τη Μονή Βατοπεδίου να καρπούται τα ανταλλασσόμενα ακίνητα του Δημοσίου που έχουν πολλαπλάσια αξία από εκείνα που η ίδια δίνει στο Δημόσιο, η Ιερά Μονή Βατοπεδίου έχει στην ιδιοκτησία της καταθέσεις που προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ, χιλιάδες στρέμματα-«φιλέτα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σημαντικές εκτάσεις στην Πέλλα. Ακόμη η μονή διαθέτει μεζονέτες στη Θεσσαλονίκη, κτίρια στη λεωφόρο Κηφισιάς και κατοικίες σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα. Το Βατοπέδι έχει επίσης στην κυριότητά του 4.000 στρέμματα στη Χαλκιδική, ενώ στην Ουρανούπολη έχει δρομολογήσει, μέσω ενός δυναμικού «business plan», την κατασκευή ενός ομοιώματος της μονής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2001 εκποίησε ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια λαμβάνοντας 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα σε Ξάνθη και Ροδόπη. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στα τέλη του 2007 πούλησε ακίνητα και καταστήματα που διέθετε στη Θεσσαλονίκη, συνολικής αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ.

Ιερά Μονή Διονυσίου
Πέμπτη τη τάξει αγιορείτικη μονή, διαθέτει σημαντική περιουσία από παρεκκλήσια και μετόχια, ενώ στις προθήκες της φυλάσσει μοναδικά κειμήλια. Την τελευταία περίοδο προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις καθώς διεκδικεί από τη Νομαρχία Χαλκιδικής και τον Δήμο Ορμύλιας δεκάδες στρέμματα, σε περιοχή όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά. Από τη δεκαετία του 1930 η μονή διεκδικεί στη Χαλκιδική 15.000 στρέμματα«φιλέτα» και ο Αρειος Πάγος της αναγνώρισε την κυριότητα στα μισά. Τα άλλα μισά βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, έχει στην κυριότητά της 18.000 στρέμματα στη Χαλκιδική.

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
Στην Πάτμο ο Αλέξιος Κομνηνός χάρισε στη μονή το σύνολο του νησιού. Στους αιώνες που πέρασαν η μονή απέκτησε μετόχια σε ολόκληρο το Αιγαίο, ενώ βρέθηκε με περιουσία και στη Μικρά Ασία. Τα περισσότερα από αυτά εκμισθώνονταν σε τρίτους και το μοναστήρι εισέπραττε σημαντικά ποσά. Στις μέρες μας η μονή διαθέτει δεκάδες σκήτες και ιερά καθίσματα, καθώς και 13 μετόχια, διάσπαρτα στο Αιγαίο. Μέσα από τα μετόχια της έχει στην κυριότητά της μία σημαντική περιουσία, την οποία ουδείς, πλην ελαχίστων, μπορεί να υπολογίσει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Σάμο έχει στην κυριότητά της 18.000 στρέμματα γης. Συν τοις άλλοις η μονή διαθέτει ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι του νότιου τμήματος της Πάτμου. Η μονή απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγα χρόνια με το σκάνδαλο που αφορούσε ένα δίκτυο εκμετάλλευσης της περιουσίας της από μοναχούς. Ακόμη, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών του, το μοναστήρι ενεπλάκη σε δικαστική διένεξη (από κοινού με τον δήμο και την ΚΥΔ) για την κυριότητα του ακριτικού νησιού Αρκοί.

Μονή Ιβήρων
Η μονή Ιβήρων, τρίτη τη τάξει στο Άγιον Όρος, αν και πανίσχυρη, ήταν επί δεκαετίες αφοσιωμένη στο πνευματικό της έργο και στη συντήρηση των χιλιάδων μνημείων που υπάρχουν στις προθήκες της. Όλα αυτά ως τη στιγμή που διεκδίκησε με κάθε επισημότητα την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας! Οι ιβηρίτες μοναχοί γνώριζαν ότι είχαν τόσο τις νομικές όσο και τις ιστορικές προϋποθέσεις για να καταστούν μέτοχοι της «ψυχής» της ακριβότερης πόλης του πλανήτη. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η ρωσική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παραχώρηση ενός ιστορικού παρεκκλησίου πλησίον της πλατείας, το οποίο τους ανήκε κατά την προσοβιετική περίοδο. Ακόμη, η Μονή έχει στην ιδιοκτησία της 7.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική και άλλα 2.000 στον Έβρο.

Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη
Μία από τις ιστορικότερες μονές της Αθήνας, η Μονή Πετράκη θεωρείται πάμπλουτη εδώ και πολλούς αιώνες. Ριζάρειος, ΝΙΜΤΣ, Ακαδημία Αθηνών, Αιγινήτειο, Πολυτεχνείο, Μαράσλειος, Ευαγγελισμός, Αρεταίειο, Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή, Σχολή Χωροφυλακής, Νοσοκομείο Συγγρού, Λαϊκό, Σωτηρία, Ασκληπιείο, Γεννάδιος Βιβλιοθήκη είναι μόνο λίγα από τα κτίρια που χτίστηκαν σε εκτάσεις που δώρισε η μονή στο κράτος σε βάθος ενός αιώνα. Σήμερα η μονή είναι μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, έχει στην ιδιοκτησία της κτήματα στην Πεντέλη, στον Υμηττό και στην Πάρνηθα και συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας. Αν και είναι χαρακτηρισμένη ως εθνικός ευεργέτης, το 1997, μαζί με άλλες επτά μονές, προσέφυγε κατά του Δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αρπαγή περιουσίας, μία υπόθεση που έκλεισε τελικά με συμβιβασμό.

Ιερά Μονή Ξενοφώντος
Αν και βρίσκεται στη 16η θέση των μονών του Άθωνα, η Μονή Ξενοφώντος διαθέτει μετόχια και εκτάσεις στη Σκόπελο, στη Χαλκιδική, στις Σέρρες και στην Αττική. Επίσης διεκδικεί από τους Χαλκιδικιώτες 53.000 στρέμματα γης, βασιζόμενη σε χρυσόβουλα.

Ιερά Μονή Πεντέλης
Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και κατέστη σταδιακά μία από τις πλουσιότερες της παλαιάς Ελλάδας. Και αυτή συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας και διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Μονή Πετράκη, η Μονή Πεντέλης έχει βεβαρημένο παρελθόν στα κτηματομεσιτικά. Έχοντας στην ιδιοκτησία της τεράστιες εκτάσεις στους πρόποδες της Πεντέλης, πούλησε τμηματικά εκατοντάδες στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, αφήνοντας όμως αναπάντητα ερωτήματα για το πώς απέκτησε αυτή τη γη. Επιπλέον με χρυσόβουλα διεκδικεί από το Δημόσιο αλλά και από κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 50.000 στρέμματα. Της έχει επιβληθεί πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη Νομαρχία για αυθαίρετα, ενώ όταν κάηκε η Πεντέλη ζήτησε, από κοινού με τον συνεταιρισμό των αξιωματικών, να μην καθαριστούν και αναδασωθούν τα καμένα που διεκδικούσε. Τέλος διαθέτει ακίνητο 1.133 τ.μ. στην οδό Ευριπίδου.

Ιερά Μονή Ξηροποτάμου
Η όγδοη τη τάξει αγιορείτικη μονή διαθέτει μακρά ιστορία καθώς είναι μία από τις παλαιότερες της Αθωνικής Πολιτείας. Όπως έχει γίνει γνωστό η μονή έχει στην ιδιοκτησία της σχεδόν 40.000 στρέμματα στη Σάρτη, ακίνητο 3.500 τ.μ. στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και κατάστημα 400 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη έχει πουλήσει περισσότερα από 32.000 στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, ενώ διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα δάσους στη Βόρεια Σιθωνία.

Μονή Τοπλού
Το ιστορικό μοναστήρι συγκέντρωσε την προσοχή της κοινής γνώμης πριν από μία δεκαετία όταν εξήγγειλε τη δημιουργία μιας… πόλης δίπλα στο Βάι, στη Σητεία της Κρήτης. Σε μία περιοχή που τοπικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «το καλύτερο οικόπεδο της Μεσογείου», η μονή συνήψε συμφωνία με μία βρετανική εταιρεία για την κατασκευή πέντε τουριστικών χωριών με εμπορικά, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, καθώς και πέντε γηπέδων γκολφ σε έκταση 26.000 στρεμμάτων που της ανήκουν. Το Δημόσιο παρενέβη και διεκδίκησε 10.000 στρέμματα. Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη πολύ καιρό. Αν και στην αρχή ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, στο τέλος… δεν άνοιξε ρουθούνι. Η επένδυση, ύψους 1,2 δισ. ευρώ(!), εξελίσσεται κανονικά και αν ολοκληρωθεί θα κάνει τη μονή μία από τις πλουσιότερες της Μεσογείου.

Νόμος είναι το δίκιο της Μονής
Η απόλυτη εφαρμογή του χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας στην Ελλάδα ισχύει από το 1909 αλλά μόνο μετά…θάνατον. Ισχύει συγκεκριμένα στα ζητήματα περιουσιών και πάντοτε με την έννοια ότι οι κρατικοί νόμοι στέκονται ανήμποροι μπροστά στους εκκλησιαστικούς. Όπως τα συστασόχαρτα (ή μάλλον συστασοχάρτια) του κάθε μητροπολίτη αρκούν -όπως αποδείχτηκε- για να ξεκλειδώνουν οι πόρτες, μια απλή βεβαίωση από ένα χέρι ηγουμένου ή μητροπολίτη αρκεί για να αφαιρεθούν περιουσίες από χέρια συγγενών κληρονόμων και να ακυρωθούν νόμιμα συμβόλαια αγοραπωλησιών.

Μια τέτοια βεβαίωση ότι ο αποθανών το 1995 Κ.Τ. υπήρξε κάποτε μοναχός σε Μονή που υπάγεται στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος οδήγησε το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ της Μονής κάνοντας χρήση της νομολογίας του Αρείου Πάγου με τρόπο που να οδηγεί σε ακύρωση ενός πωλητήριου συμβολαίου που υπογράφηκε το 1997.

Η ιστορία με δυο λόγια είναι η εξής: Μια μάνα δώρισε στον γιο της ένα σπίτι για να μένει. Ένα μικρό σπίτι 78 τ.μ. στην Κυψέλη. Ο γιος της έγινε μοναχός κάποτε στη Μονή Κ., όπως δηλώνει η ίδια η Μονή. Ο νόμος που ισχύει, του 1909, και αποδεικνύεται ισχυρότερος ακόμα και του Συντάγματος ορίζει ότι «πάσα η περιουσία των κειρομένων μοναχών περιέρχεται αυτοδικαίως εις την Μονήν (…) Το μοναστήριον δεν ευθύνεται διά τα χρέη του γενομένου μοναχού πέραν των κεφαλαίων της εισπραχθείσης ενεργητικής περιουσίας και δεν οφείλει τόκους ή αποζημίωσιν διά τα εισοδήματα αυτής (…) Ούτε διά διαθήκης ούτε διά πράξεων δύναται ο μοναχός να διαθέσει χαριστικώς υπέρ ουδενός περιουσίαν…». Ο ίδιος δε νόμος ξεκαθαρίζει ότι η οικειοθελής αποχώρησή του (σ.σ. του μοναχού) δεν επιφέρει αποβολή της ιδιότητας του μοναχού και επομένως δεν του επιστρέφεται η περιουσία. Μόνον αν απολυθεί ή καθαιρεθεί ισχύει το κοινό δίκαιο. Εάν δε αποκτήσει μετά την κουρά του περιουσία (όπως και έγινε στην προκειμένη περίπτωση), τότε και, εφόσον απαγορεύεται να τη διαθέσει μετά τον θάνατό του, περιέρχεται κατά το ήμισυ στη Μονή και κατά το άλλο ήμισυ στον ΟΔΕΠ. Ενώ λοιπόν αφού πέθανε ο Κ.Τ. οι συγγενείς-κληρονόμοι του πίστεψαν ότι κληρονομούσαν το διαμέρισμα και αποφάσισαν να το πουλήσουν σε μια κοπέλα (το πραγματικό θύμα της ιστορίας) αντί του ποσού των 15 εκατ. δρχ., τόσο η Εκκλησία της Ελλάδας όσο και η Μονή Κ. με συνεχή δικαστικά μέτρα προσπαθούν να πάρουν το διαμέρισμα πίσω. Ήδη από μόνο του αυτό είναι τουλάχιστον πρωτοφανές, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα απλό χειρόγραφο χαρτί υπογεγραμμένο από έναν δυο παπάδες και ένας νόμος του 1909 αφαιρούν από νόμιμο ιδιοκτήτη την πρώτη του κατοικία, για την απόκτηση της οποίας πλήρωσε 15 εκατ. δρχ. το 1997.

Επίλογος
Σήμερα, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όλη η περιουσία της Εκκλησίας προέρχεται από δωρεές. Το «ηθικό δικαίωμα», εντούτοις, της Πολιτείας να αποδοθούν αυτά τα κτήματα στο κοινωνικό σύνολο, ουδέποτε μετουσιώθηκε σε πολιτική πράξη. Αντίθετα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, διατηρούν αλώβητη την «αιμομεικτική» σχέση Κράτους-Εκκλησίας, επενδύοντας στο γεγονός ότι η ιεραρχία έχει διδαχτεί για αιώνες να λειτουργεί σαν «η Δεξιά του Κυρίου», δηλαδή της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το ζήτημα, συνεπώς, δεν είναι ούτε τα χρυσόβουλα των βυζαντινών αυτοκρατόρων, ούτε τα χοτζέτια των πασάδων, τα οποία επικαλούνται κατά καιρούς οι ιεράρχες και οι ηγούμενοι των μοναστηριών. Το θέμα είναι πότε ακριβώς σε αυτή τη χώρα θα εφαρμοστεί η ρήση του Καποδίστρια, ότι δηλαδή αυτό το κράτος, το ελληνικό κράτος, δημιουργήθηκε «επαναστατικώς και δημευτικώς» και ως εκ τούτου ο λαός του δε χρωστάει τίποτα σε «κοτσαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιους δεσποτάδες».

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Είστε αλήτες και οι 300 ... λακέδες των εβραίων !

| 1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Σημ. : Αυτή η ανάρτηση δεν είναι για ανήλικους

 
O πίνακας με την άυξηση παρακρατούμενου φόρου 
απο 1/1/2012 ανά κλίμακα εισοδήματος

Πως θα ζήσει ο κόσμος ρε τομάρια .. ρε κολόχοντρε ακούς ;
Σε τι θα διέφερε ρε μαλάκα αν χρεωκοπούσαμε πριν δύο χρόνια ... ε τομάρι !
Η ισοτιμία ευρώ - δραχμής θα ήταν 1 προς 500 ..
Ε και ! 
Τώρα είναι 1 προς 700 ρε γαμημ...α κοπρόσκυλα
Εσύ ζεις με 350 ευρώ το μήνα ρε κάθαρμα και τα φορολογείς κιόλας ρε πουσταριό ... τόσα θέλεις την ημέρα να γεμίσεις στην κουραδομηχανή σου  ... σαπιοκοιλιά

Εύχομαι να έρθει μιά μέρα που θα σας δέσουν στην πλατεία συντάγματος με τον κώλο ψηλά και να περνάει ο ελληνικός λαός και να σας γ.α.μ.α.ε.ι. χωρίς σάλιο .. μέρα νύχτα ...και εσάς και το σόι σας όλο παλιοκαθάρματα  ... λακέδες των εβραίων ...

Έμφραγμα έπαθα πριν 3 μήνες εξ αιτίας σας , γαμώ τα υπουργεία σας και τα σπίτια σας γαμώ πουσταριά . Δεν θα πάθω άλλο όμως ρε κερατάδες , δεν θα πάθω άλλο , γιατί άμα πάθω και άλλο θα πάθετε εσείς χειρότερα ...

Σας χαρίζω και την ανάρτηση φιλικού blog με τίτλο " Ρε άντε γαμηθείτε επιτέλους " η οποία με εκφράζει απόλυτα :

Το παρακάτω κείμενο εκφράζει μόνο εμένα και κανέναν άλλον. Δεν με νοιάζει ούτε το λεξιλόγιο, ούτε αν προκαλέσω αλγεινή εντύπωση, ούτε πώς θα με χαρακτηρίσουν, ούτε αν χάνω το δίκιό μου, ούτε καν αν έχω δίκιο ή άδικο, ούτε τι συνέπειες μπορεί να έχει. Πρέπει να τα πω γιατί θα σκάσω. Έτσι μιλάνε κατ’ ιδίαν όλοι οι Έλληνες απόψε, έτσι θα γράψω κι εγώ.
Άντε και γαμηθείτε ρε πούστηδες επιτέλους.
Άντε και γαμήσου ρε αυτιστικέ σκατοεβραίε που παριστάνεις τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Άντε και γαμήσου ρε μαλάκα που θα μας πεις ότι είσαι έλληνας της διασποράς διότι ο πατέρας σου βρέθηκε 2 φορές στην εξορία και ο παππούς σου άλλες 6.
Ρε άντε και γαμήσου μαλάκα εβραίε που μοστράρεις τον αρχιδειλό πατέρα σου τον οποίο μόλις τον τσάκωσαν με τα σώβρακα στην ταράτσα και του χώσαν 2 σφαλιάρες τα ξέρασε όλα. Ρε σύρε και γαμήσου μαλάκα εβραίε που μοστράρεις τον αρχιδοσίλογο τον παππού σου, τον αχυράνθρωπο των Άγγλων, το μουνί το κλαμμένο της Δημοκρατίας.
Άντε και γαμήσου επιτέλους ρε μαλάκα εβραίε που θα πεις στους Έλληνες ότι το “αστείο” με τον έλληνα της διασποράς πρέπει να τελειώνει. Ρε πάρε φόρα από το Τελ Αβίβ και κλάσε μας τα αρχίδια.
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ.
Άντε και γαμήσου και εσύ μαλάκα Φαραώ που τους αμόλησες στην έρημο αντί να τους θάψεις στον πάτο του Νείλου.
Άντε γαμήσου και συ μωρή καριόλα που “καθαρίσατε” τον Μπακογιάννη και από τα κομμωτήρια χώθηκες στη βουλή. Άντε και γαμήσου που θα μιλήσεις εσύ για τυφλή βία, εσύ που έφαγες γλυκό ψωμάκι από την τρομοκρατία.
Άντε και γαμήσου και φτιάξε δικό σου κόμμα να πάρεις τα αρχίδια μου και του αποστάτη μαζί.
Άντε γαμηθείτε και οι δυό σας και η σωτηρία της χώρας μέσω ΔΝΤ και η σωτηρία της Κύπρου μέσω ΑΝΑΝ.
Άντε και γαμήσου ρε μαλάκα Κακλαμάνη που θα μας πεις ότι δεν επιτρέπεται να ασκούμε λεκτική βία στους βουλευτές και ότι είναι ανεπίτρεπτο να ακούγεται πως είναι επικίνδυνο να επισκεφθούν τις εκλογικές περιφέρειές τους. Ακόμα στην λεκτική βία έχεις μείνει εσύ; Πού ζεις εσύ ρε; Ρε εδώ μιλάμε για σωματική και σεξουαλική βία - ταυτοχρόνως, εναλλάξ, και εκ περιτροπής. Ρε εδώ θα σας γαμήσουν και θα σας δείρουν, τα βρισίδια σε πείραξαν;
Άντε και γαμήσου και εσύ Καρατζαρχίδι, μαλάκα οσφυοκάμπτη πισωγλέντη. Άντε και γαμηθείτε όλοι εσείς που τόσο καιρό που αποδεικνύουμε ότι το ΛΑΟΣ είναι ιδιοκτησία του Μητσοτάκη, όλοι εσείς μας χαρακτηρίζετε γραφικούς και φανατικούς.
Και τέλος, άντε και γαμήσου μαλάκα Σιδέρη και συ και το κωλομπλόγκ σου που τόσο καιρό μας ζάλισες τα αρχίδια με τον αρχηγό σου.
Και ΤΕΛΟΣ – ΤΕΛΟΣ άντε γαμηθείτε και εσείς πουλημένοι καθάρματα δικαστές που θα θελήσετε να με βάλετε φυλακή, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπετε στο Ζαγοριανό να δικάζει, όντας υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος.
Ρε σύρτε και γαμηθείτε, γιατί ανά πάσα στιγμή σας πετυχαίνουν οι Έλληνες στο δρόμο και σας ξεκωλιάζουν.
Και για να παραφράσω αυτό που λέχθηκε μετά την πτώση της χούντας…
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ… ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ
 http://kommatoskylo.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html


===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Τὰ καθάρματα ἢθελαν καὶ τὸ γλεντάκι τους….

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ἔτσι, νὰ τοὺς μαζεύουμε, νὰ τοὺς ταΐζουμε, νὰ τοὺς κοιμίζουμε, νὰ τοὺς παρέχουμε τὰ πάντα δωρεάν, ἀπὸ ἐκπαίδευσι ἔως ἐπιδόματα γιὰ νὰ συντηροῦν σκηνὲς καὶ θάμνους, νὰ τοὺς κανακεύουμε γενικῶς, νὰ τοὺς λέμε κι εὐχαριστῶ ποὺ μᾶς προτίμησαν… Κι αὐτοὶ νὰ παραπονοῦνται… Τοὺς στερήσαμε τὸ γλέντι.  (Στὸ μεταξὺ ἔχουν φτιάξει τὰ σπίτια τους στὴν πατρίδα τους, τὰ μαγαζιά τους, τὶς ἐπιχειρήσεις τους… Πλήρωνε Ἕλληνα… Καὶ φέρνε Καστανίδηδες γιὰ νὰ σὲ λένε καὶ ῥατσιστὴ ἀπὸ ἐπάνω…)
Εἶπαν λοιπὸν πὼς ἔπρεπε νὰ τὸ διοργανώσουν μόνοι τους τὸ γλεντάκι…
Αλβανοί ληστές –βιαστές : «Αφού κάναμε καλή μπάζα να το γλεντήσουμε (με τα θύματά μας)»

Τον πέρα από κάθε αρρωστημένη φαντασία τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι νεαροί Αλβανοί ληστές – βιαστές περιέγραψαν τα θύματα τους στην Αστυνομία. Τα νεαρά αυτά ανθρωπόμορφα κτήνη παρα το γεγονός ότι μεγάλωσαν και σπούδασαν σε μία κοινωνία ανοχής που της έχει γίνει συστηματική προπαγάνδα για την αποδοχή του διαφορετικού και του ξένου, θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους κλέβοντας, ξυλοκοπώντας και βιάζοντας ομαδικά ανυπεράσπιστες γυναίκες.
Οι δύο γυναίκες που βιάστηκαν από τους νεαρούς Αλβανούς φαίνεται να περιγράφουν στους αστυνομικούς τους δράστες ως ανθρώπους ψύχραιμους και κυνικούς που έπιναν χυμούς και κάπνιζαν τσιγάρα πριν μαζέψουν τη λεία τους και φύγουν.
Όπως κατέθεσε στην Αστυνομία η 47χρονη γυναίκα που βιάστηκε από τους Αλβανούς «…σκεπάστηκα με τα σεντόνια για να μην καταλάβουν πώς είμαι ξύπνια και έκανα πως κοιμόμουν. Μπήκαν στο δωμάτιό μου και άνοιξαν τις ντουλάπες. Πάνω από το κρεβάτι είχα μια ντουλάπα και ο ένας με πάτησε προκειμένου να την ανοίξει. Τότε έβγαλα μια δυνατή κραυγή και κατάλαβαν πως είμαι ξύπνια. Με απείλησαν με μαχαίρι, με ρωτούσαν πού είναι το αμάξι. Απαντούσα πως δεν έχουμε αυτοκίνητο. Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε ”ή τα λεφτά ή το γιο σου”. Τους υπέδειξα ένα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου.
Αφού τα πήρε είπε ”αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε”. Ήρθε προς το κρεβάτι, με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα, βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου…».
Η 33χρονη μητέρα με τα δύο παιδιά την οποία οι νεαροί Αλβανοί την βίασαν ενώ ο άντρας της και τα παιδία της ήταν κλειδωμένα στο διπλανό δωμάτιο περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα πέρασε με τους δύο από τους κατηγορουμένους αφού έκλεισαν την οικογένειά της στην κρεβατοκάμαρα.  Οι νεαροί -εκτός από δύο- ομολόγησαν στους αστυνομικούς τη δράση τους και μάλιστα ένας από αυτούς λέει «Παραδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κάποιες ληστείες. Μου έδιναν 200-300 ευρώ για τη συμμετοχή μου. Όμως για μια ληστεία στου Παπάγου πήρα μόλις 5 ευρώ γιατί η λεία δεν ήταν μεγάλη».
Η 16χρονη κατηγορουμένη στην υπόθεση παραδέχεται πως γνώριζε ότι ο φίλος της και οι άλλοι έκαναν ληστείες και αναφέρει πως τα ΑΚ-47 τα προμηθεύονταν από κάποιον στη Λούτσα. Ο 20χρονος Αλβανός, περιγράφει με ψυχραιμία όσα έγιναν στο σπίτι στη Γλυφάδα με τη γυναίκα και τους συνεργούς του και αναφέρει πως από εκεί πήραν το Μερσεντές.
Αυτό που ανησυχεί τους Αστυνομικούς είναι η μεταχείριση που θα έχουν οι νεαροί Αλβανοί της συμμορίας οι οποίοι δεν συμμετείχαν στους βιασμούς και οι οποίοι μπορεί να εκτίσουν ποινές 3-4 χρόνια μόνο και να βρεθούν στους δρόμους πάλι σύντομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα πέρασε ομόφωνα από το υπουργικό Συμβούλιο ο περίφημο νόμος για την αντιμετώπιση της «Ξενοφοβίας και του Ρατσισμού» του Χ.  Καστανίδη,  ο οποίος θα προβλέπει ότι
“ Όποιος με πρόθεση, δημόσια, είτε προφορικά είτε διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά ομάδας προσώπων ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή τον σεξουαλικό  προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή η πράξη ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως  άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ”.
Τελικά η καλύτερη έκφραση για την περιγραφή της κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στα μυαλά των κυβερνώντων είναι το περίφημο  «Σφάξε μου Αγά μου να αγιάσω». Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς, η αποθέωση του μαζοχισμού και του αυτοχειριασμού. (defencenet)
Εἶμαι ἐξαγριωμένη… 
Ἀπίστευτα!
Ἀδυνατῶ νὰ τὸ συνειδητοποιήσω. 
Δὲν εἶναι τίποτα ἀφροασιᾶτες ποὺ τόσα ξέρουν καὶ τόσα κάνουν. (Λέμε τώρα…) Εἶναι «παιδιὰ τῆς γειτονιᾶς  μας».. Μεγάλωσαν μὲ τὰ δικά μας παιδιά.. Διάβασαν ἀπὸ τὰ δικά μας βιβλία.. Κάθισαν στὰ δικά μας θρανία. Ψήφισαν στὰ δικά μας ἐκλογικὰ κέντρα. Ἔφαγαν ἀπὸ τὸ ἐπίδομα ποὺ δὲν ἔφαγε ὁ πατέρας μου. (Ἀληθές! Διότι ὁ πατέρας μου δὲν πληροῦσε προϋποθέσεις! Βλέπετε εἶχε-δὲν ἔχει πλέον-780 εὐρόπουλα σύνταξι!!!) Νοσηλεύτηκαν στὰ δικά μας νοσοκομεῖα. Ἔπαιξαν στὶς ἀλᾶνες μας καὶ στὶς παιδικές μας χαρές. Τραγούδησαν τὸν ἐθνικό μας ὕμνο. Σήκωσαν τὴν σημαία μας.
Γιατί;
Τί συμπέρασμα νὰ βγάλω τώρα ἐγώ; Ἔζησαν ἐδῶ σχεδὸν ὅλην τους τὴν ζωή τρέφοντας μόνον μίσος γιὰ ἐμᾶς; Καὶ καλὰ αὐτοί, ἀπεκαλύφθησαν, διότι ἁπλῶς ἦταν πιὸ βίαιοι καὶ πιὸ ἀπρόσεκτοι.
Τί θὰ πρέπῃ νὰ συμπεράνουμε γιὰ ὅλους τοὺς συντοπίτες  τους; Μήπως πὼς τρέφουμε φίδια στοὺς κόρφους μας;
Διότι αὐτοὶ ἦταν ἁπλῶς ἕνα σύμπτωμα. 
Τὸ αἴτιο ὑπάρχει! Καὶ εἶναι ὀρατόν ἀπὸ ὅλο καὶ περισσοτέρους πλέον.  (Μόνον τὰ κουδουνισμένα βλέπουν αὐτὰ ποὺ δὲν φαίνονται!) Διότι δὲν εἶναι δυνατὸν ἕνα πρωϊνὸ νὰ σοῦ ξυπνήσουν μὲ τόσο μίσος. Τὸ μίσος κτίζεται! Δημιουργεῖται σταλιὰ σταλιά! Ποιός τὸ δόμησε λοιπόν; Ἐμεῖς ἢ οἱ γονεῖς τους; Κι ἐὰν τὸ κατάφεραν μὲ αὐτούς, γιατί νὰ μὴν τὸ ἔχουν καταφέρει καὶ μὲ ἄλλους;
Γιατί λοιπόν τόσο μίσος;  Γιατί νὰ θέλουν νὰ προκαλέσουν τόσον πόνο; Διότι τὸν πόνο ἤθελαν νὰ τὸν προκαλέσουν. Αὐτὸ ἀπεδείχθῃ ἀπὸ τὶς πράξεις τους!  
Ποτὲ δὲν ἤμουν ῥατσίστρια. Δὲν θὰ μποροῦσα ἄλλως τε. Ἤμουν λογικὴ μόνον. Ἢ (ὅπως λέει κι ἕνας φίλος) ὀρθολογίστρια. Βλέπω, ζυγίζω καὶ κρίνω. Κι ἐδῶ ἔχω θυμώσει. Ἡ κρίσις μου θόλωσε. Τὸ μυαλό μου ἐδῶ καὶ τόσες ἡμέρες γυρνᾶ γύρω ἀπὸ αὐτὲς τὶς γυναῖκες ποὺ δεινοπάθησαν στὰ χέρια τους. Εἶναι σὰν νὰ τὸ ἔζησα ἐγώ.
Γιατί λοιπόν; Γιὰ πόσο ἀκόμη;
Ἀντιλαμβάνεστε πὼς ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα εἶναι ξεκάθαρο ζήτημα δικῆς μας ἐπιβιώσεως;
Δυστυχῶς πρέπει νὰ περιμένουμε λίγο ἀκόμη… Τὰ γεγονότα τρέχουν πρὸς ἐκείνην τὴν κατεύθυνσι ποὺ πρέπει νὰ μᾶς πᾶνε. Κι ἐκεῖ θὰ «γυρίσουν» τὰ δεδομένα. Αλλὰ ἔως τότε τί; Ποῦ εἶναι ἡ φύλαξις τῆς γιαγιᾶς καὶ τοῦ παπποῦ; Ποῦ εἶναι ἡ φύλαξις τοῦ παιδιοῦ; Ποῦ εἶναι ἡ οἰκογενειακὴ ἀσφάλεια; Ποῦ ἡ ζωή μας;
Κουδουνισμένα, τὸ μόνον ποὺ ἔχω νὰ σᾶς πῶ, εἶναι ἕνα:

γιὰ αὐτοὺς τοὺς βιασμούς, εἰδικὰ γιὰ αὐτούς, εἶστε μόνον ἐσεῖς ἀπολύτως ὑπεύθυνοι. Δὲν περιμένω τὶς παραιτήσεις. Ἄλλως τε τί νὰ τίς κάνουμε πλέον; Ἄχρηστες εἶναι ὅπως κι ἐσεῖς, μαζὺ μὲ τὰ τσιράκια σας! 

Ἔχουμε ζητήσει τὴν παραίτησι Παπουτσῆ στὸ Σάμινα. Δὲν ἵδρωσε τὸ αὐτί του. Βλέπετε ἡ καρέκλα..
Τὴν ζητήσαμε στὴν Κερατέα.
Στὴν δολοφονία τῶν παιδιῶν τῆς ΔΙΑΣ. 
Στὴν ἀπιστεύτου ὄγκου χρήσι βίας καὶ δακρυγόνων. 
Τώρα δὲν τὴν ζητῶ πλέον. 
Θέλω νὰ εἶναι ἐκεῖ ὁ Παπουτσής. Κι ὁ Οἰκονόμου. Καὶ ἡ Νταράλα-Σαραγκούση. (Κι ἂς τὴν «ἔκανε μὲ ἐλαφρὰ πηδηματάκια». Κι ἂς μᾶς χρωστᾶ ἀκόμη τὰ 300.000!!!!) Καὶ ὁ Πάκης. Καὶ ὁ Καστανίδης. Καὶ ὁ Σα-Ῥαγκούσης. Καὶ ὅλοι τους. Ὅλοι ἐκεῖ! 
Θέλω αὐτοὶ νὰ εἶναι ἐκεῖ κι ἐγὼ ἀπέναντι. Διότι τὴν βλέπω τὴν σκηνή. 
Αὐτοὶ θὰ εἶναι ἐκεῖ, ἐκεῖ ποὺ στρογγυλοκάθονται τώρα καὶ καμαρώνουν πιστεύοντας πὼς εἶναι ἄτρωτοι, θὰ κουνοῦν τὰ πόδια καὶ θὰ καπνίζουν ἀμέριμνα… 
Κι ἐγὼ θὰ εἶμαι ἀπέναντι! Μαζὺ μὲ ὅλους αὐτοὺς ποὺ τόσον καιρὸ καταγράφουμε τὰ ἐγκλήματά τους. 

Ἀπέναντι!!! 

Ἐν τελῶς !
Δὲν λέω παρακάτω… Διότι αὐτὴ ἡ ἄτιμη ἡ φαντασία μου εἶναι πολὺ ἄτιμη… Καὶ (δυστυχῶς γιὰ κάποιους) πολὺ δυναμική! Δῆλα δή; Τὰ κουδουνισμένα κατάλαβαν…. Βαθύτατα… 
Φιλονόη.
Υ.Γ.Εἶστε τόσο ἠλίθιοι.. Μὰ τόσο ἠλίθιοι… Ξέρετε τί φτιάξατε;  Μερικοὺς θαυμασίους ἐπιδόξους δολοφόνους! Αὐτὰ τὰ παιδιὰ, ποὺ ἔγιναν μάρτυρες τῆς ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ κτηνωδίας-μὴν ξεχνιόμαστε, ἡ κτηνωδία ἀπὸ ἐσᾶς προέρχεται- θὰ εἶναι τὰ  ἰσχυρότερα  ὅπλα ποὺ θὰ στραφοῦν ἐναντίον σας! Νὰ τὸ θυμᾶστε!

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Proton Bank: η ληστεία του αιώνα !!!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 Προσέξτε τον πίνακα συμμετοχών στο τέλος της ανάρτησης ...

Εδώ και λίγες ημέρες τα ΜΜΕ βουΐζουν για την κινηματογραφική ληστεία του υποκαταστήματος της Alpha Bank που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά και την άμεση εξιχνίασή της.
Η "ληστεία του αιώνα" όμως δεν είναι αυτή, παρά τους τίτλους των δελτίων ειδήσεων. Η ληστεία του αιώνα είναι κατά πάσα πιθανότητα η άτσαλα κουκουλωμένη υπόθεση της Proton Bank, με πρωταγωνιστή τον νεαρό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ακολουθεί μια συνοπτική παρουσίαση της υπόθεσης.

Λεία 51.000.000 ευρώ

Στο τέλος του Ιούλη, δημοσιεύθηκε έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που κάνει λόγο για υπεξαίρεση 51.000.000 ευρώ από την Proton Bank, με άμεση συνεργία μελών του ΔΣ της.
Σύντομα οι υποψίες επικεντρώθηκαν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μιας και η υπεξαίρεση φαίνεται πως έγινε μέσω δανείων της τράπεζας προς εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικού προσώπου άμεσα συνδεδεμένου με τον επιχειρηματία και βασικό τους μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Άμεσα, οι λογαριασμοί του Λ. Λαυρεντιάδη -καθώς και έξι άλλων μελών του ΔΣ της τράπεζας- πάγωσαν και ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του, ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιούσε η ανεξάρτητη αρχή.

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά

Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για μια νέα πατέντα της ελληνικής δικαιοσύνης που ψηφίστηκε το 2010 -κατά σύμπτωση, την ίδια περίοδο που άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες υποψίες για την υπεξαίρεση-, σύμφωνα με την οποία «το αξιόποινο της κλοπής και της υπεξαίρεσης εξαλείφεται αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν ακόμη εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωμένο». Κοινώς, εάν η κομπίνα δεν πιάσει, ο δράστης μπορεί απλά να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε και να πάει σπίτι του, με καθαρό ποινικό μητρώο και γεμάτος εμπειρίες για την επόμενη προσπάθεια -αρκεί να το κάνει πριν κληθεί από τη δικαιοσύνη.
Έτσι λοιπόν, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 384 του Ποινικού Κώδικα. Με κάποιον μαγικό τρόπο, όλη η προαναφερθείσα έρευνα της ανεξάρτητης αρχής δεν θεωρήθηκε εξέταση της ενοχής του από τη δικαιοσύνη, κι έτσι η ενέργειά του έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα και η υπόθεση του ξεπλύματος θα θεωρηθεί λήξασα μόλις τακτοποιηθούν κάποιες "τυπικές" λεπτομέρειες.

Μας νοιάζει; Μας νοιάζει!

Όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο σημαντικά, αν αφορούσαν απλά κομπίνες μεταξύ επιχειρηματιών. Το πρόβλημα είναι πως, όπως συμβαίνει συνήθως, τα σπασμένα καλείται να τα πληρώσει ο απλός κόσμος.
Η κακοδιαχείριση της διοίκησης Λαυρεντιάδη -με αποκορύφωμα, προφανώς, την υπεξαίρεση των 51.000.000 ευρώ- δημιούργησε τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην Proton Bank η οποία κατέρρευσε και τώρα θα πρέπει να διασωθεί από το ελληνικό κράτος -δηλαδή με χρήματα από τις τσέπες όλων μας. Το ακριβές ποσόν που καλείται να καλύψει το δημόσιο ανέρχεται στα 863.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται διάφορες ενέσεις ρευστότητας που έχει δεχτεί η τράπεζα τα τελευταία δύο χρόνια.

Σσσστ!

Θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο σκάνδαλο να κάνει πάταγο. Κι όμως. Όπως έγραψε και το The Press Project τον Αύγουστο: «Αυτό που συνέβη είναι ότι δεν συνέβη τίποτα. Η είδηση ουσιαστικά  δεν" πέρασε ούτε στα ψιλά" ούτε στα χοντρά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Εκτός από tovima.gr/in.gr που φιλοξένησαν από το μεσημέρι την είδηση, site όπως αυτά της Καθημερινής, του Έθνους, του Πρώτου Θέματος, του ΑΝΤ1, του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ αλλά και αμιγώς διαδικτυακά μέσα όπως το newsit.gr, newsbeast.gr, zougla.gr, real.gr, ellispoint.gr, e-go.gr, ακόμα και το tvxs.gr δεν είχαν ούτε μία λέξη για μια είδηση πρωτοσέλιδου. Κι αυτό, ενώ πολλά από τα παραπάνω ΜΜΕ είχαν συνεχή παρακολούθηση της επικαιρότητας και προέβαλλαν αναλυτικά τον "καθαρισμό" του Συντάγματος και την επικείμενη συνέλευση των "απερίσκεπτων" οδηγών ταξί».
Αν αναρωτιέστε το γιατί, η απάντηση βρίσκεται στο τεράστιο άνοιγμα που έκανε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το blog anergoidimosiografoi.blogspot.com, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μέσω της ΝΕΠ Εκδόσεις κατέχει:
  • Το 12,53% της Πήγασος Εκδοτική (Έθνος, Ημερησία, Αγγελιοφόρος, e-go.gr)
  • Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ. Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press)
  • Το 9,62% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος
  • Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
  • Το 100% του Flash FM (από τον Κόκκαλη)
  • Το 100% της Athens News
  • Το100% της Espresso (από Φιλιππάκη - Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr
  • Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (από τις εκδόσεις Λιβάνη)
  • Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr
  • Το 100% της Daily Press
  • Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (από τον Γ. Τράγκα)
  • Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM
  • Το 100% της αθλητικής «Score»
  • Το portal Nooz.gr
Επίσης, φημολογείται πως ο Λαυρεντιάδης χρηματοδότησε μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ το 2009.

Μας το έστειλε ο καλός μας φίλος  Dionysio
=============================================== 
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .