Νέος πρόεδρος των Η.Π.Α. ο Donald Trump

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Ενωτικός στην πρώτη του ομιλία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών οι οποίες τον ανέδειξαν ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. Όντας βαθιά συγκινημένος είπε ότι θα είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς
Σας ευχαριστώ. Συγγνώμη που σας έκανα να περιμένετε. Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Κλίντον. Μας συνεχάρη όλους για τη νίκη μας και εγώ την συνεχάρην για μια πολύ δύσκολη μάχη που έδωσε.
Η Χίλαρι εργάστηκε πάρα πολύ και για πολύ καιρό και της οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπηρεσία της στη χώρα. Είναι ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. Είναι ώρα να πάμε ενωμένοι. Ήρθε η ώρα. Υπόσχομαι σε κάθε πολίτη πως θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών.
Και αυτούς που επέλεξαν να μην με υποστηρίξουν, σας τείνω χείρα φιλίας και σας καλώ να εργαστούμε μαζί για το καλό αυτής της σπουδαίας χώρας. Το είπα από την αρχή ότι η καμπάνια μας δεν ήταν απλή καμπάνια, ήταν απίστευτα μεγάλο κίνημα εργαζόμενων γυναικών και ανδρών.
Αγαπούν τη χώρα και θέλουν καλύτερο μέλλον. Κίνημα που συναπαρτίζουν Αμερικανοί όλων των φυλών και θέλω να υπηρετήσω τον λαό. Συνεργαζόμενοι θα αρχίσουμε τον επείγοντα στόχο της ανοικοδόμησης του έθνους και της ανανέωσης του αμερικανικού ονείρου.
Ξόδεψα όλη την ενέργεια, βλέποντας το δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί. Κάθε Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Θα φτάσουμε τις υποβαθμισμένες συνοικίες, θα ξαναχτίσουμε τις υποδομές μας, θα γίνουν οι καλύτερες στον κόσμο.
Θα βάλουμε εκατομμύρια ανθρώπους σε θέσεις εργασίας, καθώς ξαναχτίζουμε και θα φροντίσουμε τους σπουδαίους βετεράνους μας. Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς από τους βετεράνους μας. Θα αρχίσουμε πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης. Θα καλέσουμε τους καλύτερους και τους σπουδαιότερους για να μας βοηθήσουν.
Έχουμε σπουδαίο οικονομικό πρόγραμμα για να φτιάξουμε την καλύτερη οικονομία και θα συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη που θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά με μας. Καμιά πρόκληση δεν είναι πολύ μεγάλη. Δεν θα συμβιβαστούμε με το δεύτερο.
Θα ονειρευτούμε ξανά για τη χώρα μας, μεγάλα και σπουδαία πράγματα. Θα βάζουμε πάντα το συμφέρον της Αμερικής πρώτα αλλά θα είμαστε δίκαιοι με όλους. Θα διεκδικήσουμε κοινό έδαφος και όχι εχθρότητα.
Να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με βλέπουν από ψηλά. Έμαθα πολλά από αυτούς. Ήταν σπουδαίοι. Τις αδερφές μου και τον μεγάλο μου αδερφό. Και τον αδερφό μου που έχασα, τον Φρέντερικ. Την Μελάνια και τον Ντον, την Ιβάνκα και τον Έρικ.