Ο ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ" ΚΟΕΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 Άλλος ένας Εβραίος παιδόφιλος - παιδεραστής ευρωβουλευτής . Ειπώθηκε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο !!!
Ο  Γαλλο-γερμανο-εβραίος Βουλευτής Ζαν Κοέν Μπεντίτ αποκαλεί οργισμένος "ντροπή για τη.....
Βουλή" τον Ζαν Μαρί Λεπέν, επειδή εκείνος κατηγόρησε τη νορβηγική κυβέρνηση για την πολυπολιτισμική τακτική της, με αφορμή τη σφαγή δεκάδων Νορβηγών από τον ημίτρελο Μπρέιβικ!
Το λόγο παίρνει ο γνωστός Γάλλος πατριώτης, που αποκαλεί τον Κοέν Μπεντί "παιδόφιλο", προκαλώντας σάλο στο Κοινοβούλιο!!!
Ο
ίδιος, συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον του αντιπάλου του, μιλώντας για διασυνδέσεις του με τρομοκράτες, ενώ στο τέλος, αφού το Προεδρείο του αφαιρεί τον λόγο, κάνει λόγο για "μπολσεβίκους" που δεν τον αφήνουν να μιλήσει!
Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αποκαλεί τον Εβραίο "Οικολόγο" παιδεραστή, αφού και η κόρη του Λεπέν (που φαίνεται στο βίντεο δίπλα του) τον έχει χαρακτηρίσει έτσι στο πρόσφατο παρελθόν!





 πηγή
===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Πολεμικό Ναυτικό - Υψηλή ετοιμότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις.

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Η  κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο  defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία  συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη  βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο  παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν  ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και  ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην  κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση  από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην  περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100.   Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει  διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν  στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί  από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από  εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…
Σε κατάσταση αυξημένης  ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή  Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται  για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την  στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την  ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.
Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν  αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για  αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι  διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων  όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται  από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το  Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).
Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…
Η  Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και  της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο  του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με  το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν  οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο  από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής  εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα  στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που  είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι  πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα)  δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα  νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική  υφαλοκρηπίδα.
Η  οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των  τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το  1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει  επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr:
ZCZC FA23
150739 UTC SEP 11
ANTALYA TURK RADIO
NAVTEX NW NR: 604/11
DEDITERRANEAN SEA
SEISMIC  SURVEY BY M/V BERGEN SURVEYOR, M/V SHARONA, M/V GLOMAR VENTURE AND THOR  BEAMER. BETWEEN 15 SEP - 15 NOV IN AREA BOUND BY.
34 30.85N 029 29.50E
53 53.37N 029 32.53E
36 14.83N 030 15.51E
36 08.47N 030 25.18E
36 75.70N 030 41.20E
36 45.97N 031 18.50E
36 30.55N 032 01.22E
36 04.18N 032 28.78E
35 35.93N 032 41.08E
35 16.00N 032 00.00E
34 23.13N 031 41.83E
5 NM WIDE BERTH ADVISED.
NNNN
---
NGİLİZCE    15.09.2011
Saat : 00:50   15.10.2011
Saat : 20:50   ANTALYA
Εκεί  είναι ένα ερώτημα του πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά αν επιμείνει η  Άγκυρα στην πρόθεσή της να ακυρώσει το Καστελόριζο ως χερσαίο τμήμα της  ελλαδικής επικράτειας που έχει ΑΟΖ. Πιθανόν εδώ να υπάρξει ο σοβαρότερο  πρόβλημα ασφάλειας: Αν δεν πειθαρχήσουν οι Τουρκο-νορβηγοί θα  πρέπει να ληφθούν μέτρα από ελληνικής πλευράς. Αν δεν ληφθούν  δημιουργείται de facto κατάσταση με απάλειψη του Καστελόριζου και της  ΑΟΖ. Αν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά,  αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε. Αν το κάνουμε χάνουμε πολλά…
Στο  Στρατό Ξηράς επίσης υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και κυρίως αυξημένη  επιτήρηση των δυνάμεων της «άλλης πλευράς». Στις ειδικές δυνάμεις  επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Π.Α. και το Ναυτικό, δηλαδή «ανάκληση  αδειών μέχρι νεοτέρας».
Και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν»  «δια πάν ενδεχόμενο» τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στη Κύπρο, όπου η  Εθνοφρουρά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον  λήθαργο που την είχε ρίξει η κυβέρνηση Χριστόφια και η νέα ηγεσία της να  προσπαθεί να προλάβει σε λίγες ημέρες να φέρει το στράτευμα σε  ικανοποιητική κατάσταση.
Στις μονάδες της «πράσινης  γραμμής» επικρατεί εικόνα « επιχείρησης διασποράς» με στόχο την ταχύτατη  κίνηση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση από τις κατοχικές  δυνάμεις. Οι επιλαρχίες των Τ-80, ΑΜΧ-30/30Β2, ΒΜΡ-3  που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα έχουν υψηλή διαθεσιμότητα και πάνω  απ’όλα υψηλό ηθικό.
Γενικά η ελληνική και  ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια  ανήσυχη. Και όταν λέμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση όπως η σημερινή του  Γ.Παπανδρέου είναι «ανήσυχη» για την εξέλιξη των συνθηκών ασφάλειας τις  επόμενες ημέρες, πιστέψτε μας, είναι είδηση! 

16/09/2011
πηγή
===============================================
Σημείωση ιστολογίου :  Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .


Ο χοντρομαλ@$%#&ς Καραμανλής έκρυψε το έλλειμα και ο αρχιμαλ@#$%&ς Παπανδρέου το έκανε να φαίνεται μεγαλύτερο !

| 5 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας

Πλημμύρισε από οργή το πανελλήνιο, μετά το άκουσμα των σχεδόν απίστευτων δηλώσεων της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά. «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», είπε η καθηγήτρια, την ώρα μάλιστα που μαθευόταν μετά από σχετική δήλωση του υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, ότι και άλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους και παραμένει μόνο (!) ο πρόεδρος Ανδρέας Γεωργίου, μέχρι πρότινος αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (!).
Για να «μαγειρεύει» τις στατιστικές πιο εύκολα και να «φουσκώνει» τα ελλείμματα για λογαριασμό του ΔΝΤ και των Γερμανών τραπεζιτών; Παντού οι άνθρωποί τους λοιπόν… Παντού! Αυτό που λέμε, «ζουν ανάμεσά μας» στην κυριολεξία!
Προσέξτε τώρα δικαιολογία του υπουργού: οι απομακρύνσεις έγιναν, κατόπιν «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο». Και τι ήταν αυτά τα προβλήματα; Μήπως οι εύλογες αντιδράσεις σε παράνομες και προδοτικές μεθοδεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και των ανθρώπων τους; Και γιατί η όλη υπόθεση θυμίζει την αποπομπή των ανθρώπων του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής;
Τελικά, σε αυτή τη χώρα, το να λες την αλήθεια, συνιστά ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Σε καρατομούν στο πόδι και για πλάκα, σε στοχοποιούν και σε διαπομπεύουν. Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος. ΠΟΤΕ ! Ο Στάλιν μπροστά τους, φαντάζει ως μαθητευόμενος. Κι εδώ, τεράστια είναι η ευθύνη των μέσων μαζικής επικοινωνίας, τα οποία συντάσσονται ανοικτά με την ξενοκίνητη κυβέρνηση, εις βάρος του ελληνικού λαού. Τώρα, παρακολουθούν με αμηχανία, αλλά χωρίς να ομολογούν τι πραγματικά συμβαίνει, τις εξελίξεις.
Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, για όσους τυχόν έχουν ακόμα αμφιβολίες, μη μπορώντας να διανοηθούν το μέγεθος της απάτης εις βάρος του λαού: στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ήταν εξ αρχής, πρώτον: η διάλυση του εθνικού κορμού, με σχετική αντισυνταγματική νομοθεσία: ιθαγένεια και ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης και της «ενσωμάτωσης» των τριτοκοσμικών εισβολέων, σύμφωνο διαβίωσης, κατάργηση του όρου «Εθνικής» από την επωνυμία του υπουργείου Παιδείας, άρση των μέτρων υπέρ των πολυτέκνων, θεσμοθέτηση της πολιτικής ορθότητας και των θετικών διακρίσεων σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ άλλων.
Δεύτερον, σκοπός του GAP ήταν, στο πλαίσιο του ιδεολογήματος της παγκόσμιας διακυβέρνησης, η υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και η παράδοσή της ως βορά στα χέρια διεθνών οργανισμών και πολυεθνικών τραπεζικών συμφερόντων.
Η χώρα μας λοιπόν, μετετράπη σε ένα πειραματόζωο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και με τη συναίνεση του σιτιζόμενου από το Δημόσιο και το φορολογούμενο μηχανισμό του (για να προστατεύσει τα συμφέροντα του οποίου, δεν διστάζει να κοροϊδέψει την τρόικα, αλλά και να υπονομεύσει το μέλλον μας), έβαλε σε εφαρμογή το διεθνιστικό σχέδιό του για την, στην ουσία, υποστολή της γαλανόλευκης. Μιλάμε δηλαδή για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Πλέον, δεν υπάρχουν άλλοι όροι για να περιγραφεί αυτό που συντελείται κατά της πατρίδας.
Κάτι τελευταίο: παλεύουμε πια για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας από τα χέρια μιας πολιτικής συμμορίας, η οποία στο πλαίσιο των ιδιοτελών συμφερόντων της αλλά και των συμφερόντων των διεθνών συμμάχων της, των Γερμανών τραπεζιτών και των νεοφιλελεύθερων «κοσμοπολιτών» του ΔΝΤ, ξεπουλάει την εθνική μας κυριαρχία, υποθηκεύοντας όλη την επικράτεια της χώρας.
Η χούντα των Γερμανών, στην οποία αναφέρθηκε η ίδια η κ. Γεωργαντά (που μάλιστα μας ενημέρωσε ότι «όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην Ελληνική Στατιστική Αρχή μόνο για να σφραγιστούν και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών -in.gr)», δεν θα περάσει.


===============================================

Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Οι Τούρκοι ξεκινούν έρευνες πετρελαίου στο Καστελόριζο !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Σε προκλητικές ενέργειες προβαίνει για ακόμα μια φορά η Τουρκία στην περιοχή του Καστελόριζου, αμφισβητώντας...ευθέως τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επιχειρώντας να θέσει υπό «στρατιωτικό κλοιό» όλη την περιοχή της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ (η πρώτη δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, η δεύτερη έχει).Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», προχθές, από την τουρκική ναυτική βάση του Ακτάζ, απέναντι από τη Ρόδο, αναχώρησαν 10 πυραυλάκατοι, 2 φρεγάτες και 1 σκάφος ανεφοδιασμού, τα οποία χθες είχαν εντοπιστεί να πλέουν
60 ν.μ. νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Σύμφωνα ακόμα με την τουρκική NAVTEX, τα ερευνητικά πλοία, που θα κάνουν έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου για λογαριασμό της Τουρκίας επί δίμηνο, είναι τα εξής τέσσερα: Σαρονα, Μπέργκεν, Γκόμαρ και Μπέμερ. Η περιοχή ερευνών τους είναι 32,4 ν.μ. νότια του Καστελόριζου μέχρι 100 ν.μ. νότια - νοτιοανατολικά, έως τα όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ.Με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία επιχειρεί να «αποδείξει», κατά παράβαση οποιουδήποτε κανόνος Διεθνούς Δικαίου, ότι έχει ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.Η Τουρκία όμως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δε διαθέτει ΑΟΖ στη θαλάσσια αυτή περιοχή και τούτο γιατί παρεμβάλλεται το Καστελόριζο. Το Καστελόριζο διαθέτει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και επομένως και ΑΟΖ, η οποία εφάπτεται με αυτήν της Αιγύπτου και της Κύπρου.Σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από το νορβηγικό πλοίο “Bergen Surveyor” ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας έκανε χθες Πέμπτη την ακόλουθη δήλωση: «Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.Κατόπιν δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες». πηγή

Φουντώνουν την ένταση με πετρέλαιο

Επικίνδυνο παιχνίδι στήνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αναγγέλλοντας έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου

Να παγιδεύσει και την Ελλάδα στο επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρεί η Τουρκία. Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου (και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας), προκειμένου να κλιμακώσει το σκηνικό της έντασης, καθιστώντας σαφές ότι θέλει να έχει λόγο στα ενεργειακά τεκταινόμενα στην περιοχή.
 
Η προχθεσινή ανακοίνωση της Αγκυρας με αγγελία προς ναυτιλλομένους ότι στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου - 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει με νορβηγικό σκάφος έρευνες στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου σε περιοχή που καλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα μπορεί να μην ξάφνιασε την Αθήνα. Κι αυτό διότι η διεύρυνση των τουρκικών διεκδικήσεων στην περιοχή έχει γίνει σαφής από το 2008 τόσο σε επίπεδο δηλώσεων όσο και σε επίπεδο πρακτικής με επανειλημμένους πλόες τουρκικών σκαφών στην περιοχή. Ωστόσο, όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές, η νέα αυτή κίνηση περιπλέκει ακόμη περισσότερο το κουβάρι της έντασης και δημιουργεί νέα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες της Αγκυρας.

με νετανιαχου. Ολοι οι παίκτες στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ συνεχείς είναι οι επικοινωνίες μεταξύ Αθήνας, Λευκωσίας και Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», χθες έκλεισε και επίσημη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη. Οι δύο άνδρες έχουν μιλήσει επανειλημμένα στο τηλέφωνο τις τελευταίες μέρες με αντικείμενο την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Πάντως, κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν στη Νέα Υόρκη να υπάρξει συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν παρουσία και των δύο υπουργών Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη και Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, έχει ήδη καταστήσει σαφές, με δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, ότι δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να θεωρήσει ότι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιτρέψει την αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει την ένταση, αλλά δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά σε απόπειρα να θιγούν τα δικαιώματά της. Θα αντιδράσει με όλους τους νόμιμους τρόπους. Αυτό άλλωστε ήταν και η βάση της απόφασης που ελήφθη την περασμένη Τρίτη σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας.
 
Η Αθήνα προς το παρόν κρατά χαμηλά τους τόνους και ήδη αντέδρασε με διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τη νορβηγική πλευρά ενημερώνοντας για τις ελληνικές θέσεις. Στόχος της, όπως και το 2008, να πείσει το νορβηγικό ΥΠΕΞ να ζητήσει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να αποσύρει το σκάφος «Bergen Surveyor» (φωτογραφία), το οποίο βρίσκεται ήδη 50 ναυτικά μίλια νότια της Αττάλειας, κοντά στην Κύπρο, εκτός όμως της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΟΙ ΗΠΑ. Στο παρασκήνιο δεν είναι λίγες οι φωνές προβληματισμού και ανησυχίας, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι με την επιστροφή Ερντογάν από το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή (σήμερα) η ένταση θα κλιμακωθεί κι άλλο. Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι εκτός από τον προφανή στόχο που είναι με αφορμή τις κυπριακές εξορύξεις η επαναφορά των τουρκικών διεκδικήσεων επί της υφαλοκρηπίδας του Καστελλόριζου, στο σκεπτικό της Αγκυρας μπορεί να βρίσκεται και η πρόκληση έντασης προκειμένου να αναγκαστεί να πάρει θέση ο αμερικανικός παράγοντας και το ΝΑΤΟ. Ολα αυτά την ώρα που η Αγκυρα αρνείται πεισματικά τη συμπερίληψη του Καστελλόριζου στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή, θεωρώντας ότι με την εξαίρεση του νησιού μπορεί να καρπωθεί μέρος της περιοχής που ενδέχεται να έχει ενεργειακό ενδιαφέρον.
 
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει και πάλι - προς το παρόν μόνο σε επίπεδο ανακοινώσεων - ότι δεν προτίθεται να μείνει εκτός της μοιρασιάς της ενεργειακής πίτας στην περιοχή, όπως έκανε και το 2008, βγάζοντας και πάλι ερευνητικό σκάφος σε ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελλόριζου. Κατά μία άλλη εκδοχή, δημιουργεί σκηνικό κρίσης προκειμένου οι όποιες εταιρείες ενδιαφέρονταν για ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή να αποθαρρυνθούν. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει προκύψει κι από τις αποκαλύψεις των Wikileaks, το παιχνίδι αυτό είχε παίξει η Τουρκία και το 2008, κάνοντας λόμπινγκ σε ενδιαφερόμενες εταιρείες - μεταξύ αυτών και η Noble Energy - να μη συμμετάσχουν στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιλώντας για «αμφισβητούμενα ύδατα» και, άρα, για προβληματική επένδυση.
 
Κι ενώ αναμένεται η έναρξη των γεωτρήσεων στην Κύπρο τη Δευτέρα ή ίσως και νωρίτερα, ανακούφιση προκάλεσε στη Λευκωσία, στη Noble και τους συνεργάτες της αλλά και σε ενδιαφερόμενες χώρες το γεγονός ότι από πλευράς Τουρκίας δεν υπήρξε προχθές κάποια ουσιαστική παρενόχληση των εργασιών. Η τουρκική κορβέτα «Μπαντίν» εξακολουθεί να πλέει κοντά στο κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη» όπου θα γίνει η γεώτρηση και να παρακολουθεί, ενώ μέχρι χθες δεν είχε σημειωθεί κίνηση αμερικανικού πλοίου στην ευρύτερη περιοχή. Πάντως, στην Κύπρο κάποιες μονάδες βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ ισραηλινά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη εποπτεύουν περιοχές ενδιαφέροντος.

Ο ΟΗΕ. Να δοθεί μερίδιο και στην τουρκοκυπριακή πλευρά από την εξόρυξη στα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου ζητούν πάντως τα Ηνωμένα Εθνη. Σε ανακοίνωσή της η ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ ζητεί την ειρηνική επίλυση των διαφορών που έχουν προκύψει στην υπόθεση των εξορύξεων σημειώνοντας παράλληλα ότι ενδεχόμενα ευρήματα από τα ενεργειακά κοιτάσματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
 
===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Και άλλοι σωτήρες θέλουν να μας σώσουν και εμείς λέμε όχι ? ... Venus Project

| 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Από την επίσημη ιστοσελίδα τους στην Ελλάδα :

 Το Venus Project παρουσιάζει μια τολμηρή, νέα κατεύθυνση για την ανθρωπότητα η οποία δεν συνεπάγεται με τίποτα λιγότερο από το συνολικό επανασχεδιασμό του πολιτισμού μας.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία μας: την ανεργία, το βίαιο έγκλημα, την αντικατάσταση των ανθρώπων από την τεχνολογία, τον υπερπληθυσμό και τη μείωση των οικοσυστημάτων της Γης.
Όπως θα δείτε, το Venus Project είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων αυτών με την ενεργή εμπλοκή στην έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή των εφαρμόσιμων λύσεων.
Μέσα από τη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων για την κοινωνική ευαισθητοποίηση, εκπαιδευτικά κίνητρα, καθώς και τη συνεπή εφαρμογή των βέλτιστων που η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει άμεσα στο κοινωνικό σύστημα, το Venus Project προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνική ποιοτική αποκατάσταση στην οποία τα ανθρώπινα όντα, η τεχνολογίας, και η φύση θα είναι σε θέση να συνυπάρχουν σε μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη κατάσταση δυναμικής ισορροπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του
Venus Project
http://www.thevenusproject.com
Πρέπει να παραδεχτούμε όμως οτι τα σχέδιά τους είναι φοβερά !!!
























===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Το Αιγαίο ως τοποστρατηγικό παράδειγμα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το Αιγαίο μέσω των διαγραμμάτων Voronoi και της τριγωνοποίησης  Delaunay παρουσιάζεται ως τοποστρατηγικό παράδειγμα. Η μοναδικότητα του Αιγαίου γίνεται αντιληπτή μόνο όταν συγκρίνεται με τη Μικρονησία και την Πολυνησία μόνο που δεν βρίσκεται σ’ ένα ωκεανό αλλά μια θάλασσα ημίκλειστη.

Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πυκνότητα αλλά όχι μόνο. Αυτή η ιδιότητα προσεγγίζει περισσότερο τα σημεία συσσώρευσης του συνόλου του Kantor. Κατά συνέπεια, η μορφοκλασματική ιδιότητα δεν έχει μόνο νόημα σε τοπικό επίπεδο. Κι αυτό εξηγεί και την γεωστρατηγική ανθεκτικότητα και αξία του Αιγαίου. 

Η δομή του δεν είναι άσχετη και αδιάφορη σε σχέση με την εξέλιξη του πολιτισμού μας. Τα νησιά είναι τα ανθρώπινα στοιχεία της θάλασσας κι οι ιδιομορφίες της πολλαπλότητας του Αιγαίου. Οι ακμές επαφής των νησιών ανάγκασαν τη δημιουργία μιας ναυτικής οντότητας, η οποία μετατράπηκε με την πάροδο του χρόνου σε δύναμη μέσω της τεχνικής, της τέχνης και των μαθηματικών. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα μέσω του Αιγαίου είναι η χώρα του χρόνου κι ο χρόνος, ο χώρος της αντίστασης. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ως επίπτωση το διαχρονικό στοιχείο. 

 Το Αιγαίο δείχνει και το παράδειγμα για όλα τα νησιά της Μεσογείου. Η Μεσόγειος είναι θάλασσα αλλά ορίζεται μέσω της γης. Ενώ η γη της Μεσογείου είναι τα νησιά. Όλα τα νησιά από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Μάλτα και την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος μέσα στο πλαίσιο της Ευρω-μεσογειακής προσέγγισης. Αυτές οι ψηφίδες του ψηφιδωτού δεν είναι μοναδικές αλλά ουσιαστικές. Διότι δεν υπάρχει ψηφιδωτό δίχως ψηφίδες.

Όλη η εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στην τοπολογική έννοια της συνεκτικότητας. Και τα νησιά μέσω της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ αποτελούν το συμπληρωματικό στοιχείο της όλης δομής. Κατά συνέπεια, το Αιγαίο ως τοποστρατηγικό παράδειγμα της Ελλάδας μπορεί να γενικευτεί με όλα τα νησιά της Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και να υπάρξει με αυτόν τον τρόπο μια μεταφορά δομής και ανθεκτικότητας, όπου το δυναμικό στοιχείο σταθεροποιεί το σταθερό της ξηράς μέσω της θάλασσας. Δεν υπάρχει παράδοξο αλλά μη συμβατική λύση του προβλήματος της οντότητάς μας. Το Αιγαίο μέσω της τοποστρατηγικής  δεν παρουσιάζεται ως περιθώριο με άγονες γραμμές αλλά ανθεκτική δομή συμπληρωματική της συνεκτικότητας.

Ν. Λυγερός
=============================================== 
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .