Σε ελεύθερη πτώση το αργό πετρέλαιο αλλά στο Ελαδιστάν ...

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Υπάρχει περίπτωση οι μαλάκες να ανεβάσουν κι άλλο τις τιμές για περισσότερο κέρδος ... ¨ολα να τα περιμένει κανείς απ΄αυτούς ...

Το λαμόγιο ο Κολιός έκλεισε μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες των Βαλκανίων , την ΑΓΝΟ , την οποία απέκτησε με "νόμιμα" μέσα !


Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και της πολιτείας ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Όπως υποστήριξαν όσα συμβαίνουν στην εταιρεία αποτελούν σκάνδαλο και κύρια ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης της Νίκος Κολιος.
 "Ο Νίκος Κολιός πήρε το 2003 την ΑΓΝΟ καθαρή από χρέη έναντι 10.000.000 ευρώ και πλήρωσε μόνο 1.000.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από την αγροτική τράπεζα"εί πε αναφερόμενος στα χρέη της εταιρείας ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαραμπουλίδης, ο Κολιός υπονόμευε την ΑΓΝΟ προς όφελος της άλλης επιχείρησης του και την χρησιμοποιούσε για να παράγει μέσα σε αυτή προϊόντα με ετικέτα Κολιός.
Όπως ανέφεραν στη σημερινή συνέντευξη τύπου οι εργαζόμενοι στην Αγνό έχουν περάσει περίπου 8 μήνες και ακόμα δεν έχει ενδιαφερθεί επενδυτής. Στο εργοστάσιο της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας είχε κάνει επίσκεψη και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ενώ είχαν ακούστε και ενδιαφερόμενοι από τα βαλκάνια, χωρίς ουδέποτε να υπάρξει κάποια εξέλιξη, ενώ η εταιρεία δεν μπόρεσε να μπει στο άρθρο 99.
“Ο κύριος Κολιός διαδίδει ότι ψάχνει επενδυτή, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να την εξαγοράσει διότι η επιχείρηση έχει βάρη. Να παρέμβει το κράτος να πετάξει έξω τον Κολιό." τόνισε χαρακτηριστικά  ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Το χρέος της επιχείρησης ΑΓΝΟ ανέρχεται στα 50.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχει ακόμη μια μη ρυθμισμένη υποχρέωση της επιχείρησης απέναντι στην Αγροτική Τράπεζα που λειτούργησε ως επενδυτής με το ποσό των 18.000.000 ευρώ.
Παράλληλα υπάρχουν σημαντικές οφειλές σε εργαζομένους της και σε τρίτους.
Σήμερα η ΑΓΝΟ διαθέτει 320 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 190 έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, ενώ 120 έχουν προχωρήσει σε επίσεχεση εργασίας." Είπαμε ναι σε ατομικές συμβάσεις με την προϋπόθεση ότι σε 40 μέρες θα ανοίξει και πάλι το εργοστάσιο. Έχουν περάσει 8 μήνες από τότε. "  ανέφερε ο Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ Γαβριήλ Καραγιαννίδης