Οι Εβραίοι και οι δοσίλογοι έκοψαν την εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη από την ΕΤ3 διότι είπε τα πράγματα με τ΄όνομά τους .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

star
Κατσαντώνης

Θεωρώ χρέος μου να αναδημοσιεύσω την είδηση στην μνήμη του Κατσαντώνη πρωτίστως και δευτερευόντως στον κ. Η. Μαμαλάκη για την ιστορική του γνώση .

Συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαριου τρέχοντος έτους ο κ.  Μαμαλάκης στην εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στον θρύλο της Κλεφτουριάς Κατσαντώνη έκανε αναφορά στον ρόλο των  Εβραίων και Γύφτων . Είπε επι λέξη :


«Είχε σκυλιάσει ο Αλή Πασάς και κάθισε και σκέφτηκε ποιος θάταν ο πιο επώδυνος τρόπος να καθαρίσει τον Κατσαντώνη: Να τον δώσει στους Τουρκαλβανούς να τον κόψουνε κομματάκι - κομματάκι, ή να τον ρίξει στο πιο βαθύ μπουντρούμι να πεθάνει από πείνα, δίψα και βρώμα; Τότε τούρθε η ιδέα να τον δώσει στους Γύφτους. Αφού πήραν τα γρόσια, έξι ολόκληρες ώρες οι Γύφτοι κοπάναγαν τα κόκκαλα του Κατσαντώνη, κομματάκι - κομματάκι. Όταν βαρέθηκαν τα βασανιστήρια, οι Γύφτοι κανόνισαν να πουλήσουν το άψυχο κορμάκι του Κατσαντώνη σε έναν Εβραίο. Οι Εβραίοι τόχαν καταλάβει: Ήταν δημοφιλής ο Κατσαντώνης, θα βγάζανε λεφτά από το πτώμα του. Τον τύλιξαν σε μια ψάθα και τον φέρανε εδώ στον πλάτανο, δίπλα στο Τζαμί και τον έβγαλαν σε δημόσιο προσκύνημα: «Περάστε Χριστιανοί, δυό γρόσια για τον Κατσαντώνη» ...; Κι αν πέρναγε κάνας Τούρκος, του λέγανε «δυό γρόσια για να τον φτύσετε»! Τέτοια ξεφτίλα. Αναστατώθηκαν τα Γιάννενα. Μετά ο Αλής τους είπε να πάρουν το κουφάρι του Κατσαντώνη και να το πετάξουνε στην λίμνη. Τότε, δυό άρχοντες Έλληνες, δυό λεφτάδες, δυό προύχοντες, ο Σταύρος Τσιαπαλάμος κι ο Κώστας Μαρίνος, πήγαν στον Αλή θαρρετά και του είπαν: «Πάρτα, Αλή, τα γρόσια και δώσε μας τον Κατσαντώνη να τον θάψουμε, να είναι στην ειρήνη. Τα πήρε ο Αλής, άλλο που δεν ήθελε, πληρώσανε και τους Εβραίους, το πήραν το κορμάκι του Κατσαντώνη»

Ολα για τα χρήματα ... αυτά είναι οι "αξίες" τους ... σάμπως έχουν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν ... κανένα Αριστοτέλη ,  Πλάτωνα ,  Σωκράτη , Λεωνίδα , Ιπποκράτη , Αρχιμήδη , Μεγαλέξανδρο , Κατσαντώνη ... ; Οχι βέβαια !


Αρχική σελίδα
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: