Γίνονται βουλευτές και υπουργοί για να κονομίσουν . Πρώτος και καλύτερος ο Άκης .

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

star


Η οικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου μεταγράφηκε από οff shore εταιρεία στη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, μόλις τρεις μέρες πριν τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής της Κυριακής”.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της “Κ”, μόλις τρεις μέρες πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες- το σπίτι του πρώην υπουργού μεταγράφηκε στη γυναίκα του για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το διατηρητέο ακίνητο αγοράστηκε το 1999 για 300 εκατομμύρια δραχμές από την εταιρία Τορκάσο, ιδιοκτησίας από το 2006 του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Σαχπατζιδη, η οποία και ενεπλάκη στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Στη συνέχεια, το 2001, ήρθε στην κυριότητα της οff shore εταιρίας «Νόμπιλις», η οποία αν και αγόρασε το ακίνητο για 136 εκατομμύρια δραχμές, πλήρωνε κατά μέσο όρο φόρους 64 δολαρίων το χρόνο.

Η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου φέρεται να αγόρασε την κατοικία για ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ευρώ.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, βρίσκεται σ έναν από τους πιο ακριβούς πεζόδρομους της Ευρώπης.
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: