Έπιασαν τόπο οι εκπομπές του Χαρδαβέλλα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

star


«Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας» έιπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης

Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι: «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ »

Ο Γ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι: «οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο» και ότι : «η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας». Ανέφερε ακόμη ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών»

Να λοιπόν που ο Πάγκαλος και η παρέα του πήραν τα "κλειδιά" από τον Χαρδαβέλλα ... αναγκαστικά θα ΄λεγα , διότι τα άπλυτά τους βγήκαν στην φόρα χάριν του Χαρδαβέλλα , του Βελόπουλου και πολλών άλλων που τιμούν τα παντελόνια που φορούν .

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων ...
star

2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

evdokia είπε...

επειδή στη χώρα μας ΄πρέπει πάντα να είμαστε υποψιασμένοι , ας έχουμε στραμμένη την προσοχή μας σε ποιούς θα γίνουν οι αναθέσεις και ποιοί θα είναι οι επενδυτές . Φοβούμαι οτι θα είναι οι πανταχού παρόντες γείτονες , οι οποίοι τελικά μπορούν να μας πάρουν όχι μόνον τα στοχοποιημένα του Αιγαίου , αλλά και του Ιονίου .

Μακεδόνας είπε...

Μα ναί Ευδοκία , ετούτοι είναι ικανοί για όλα ... τον Σοφιανόπουλο τον έβαλαν τρείς φορές φυλακή διότι έκανε , με πρωτόγονα μέσα , εξόρυξη στην Ζάκυνθο ... ας έχουμε τον νού μας !