Απίστευτο το θράσος του βολεμένου προέδρου της ΓΣΕΕ Ι.Παναγόπουλου . Θα χαρίσει στους εργοδότες τα δώρα Χριστουγέννων , Πάσχα και το επίδομα άδειας

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

star
Ο ρουφιάνος των εργοδοτών και της κυβέρνησης

Το προεδρείο ΓΣΕΕ έχει βάλει στο τραπέζι πρόταση για την ενσωμάτωσή των δώρων Χριστουγέννων ,Πάσχα και επίδομα άδεια , στους υπόλοιπους 12 μισθούς του έτους (δηλαδή οι σημερινές ετήσιες αποδοχές να διαιρεθούν δια 12 και το ποσό αυτό να αποτελέσει τον νέο κατώτατο μισθό).

Κάποιος δηλαδή με μηνιαίο μισθό 1000 ευρώ έχει ετήσιες αποδοχές 14000 ευρώ . Το διαιρούμε με το 12 και έτσι βγαίνει ο μηνιαίος μισθός του , δηλαδή 1166 ευρώ . Έχουμε 166 ευρώ παραπάνω στον μήνα . Σκεφτείτε τώρα πως κάθε χρόνο είχαμε αύξηση περίπου 5 έως 6% % δηλαδή 50 έως 60 ευρώ τον μήνα . Δηλαδή σε δυο χρόνια αυτά τα λεφτά θα τα παίρναμε στον μισθό . Τώρα όμως επίκειται πάγωμα των μισθών (ή αυξήσεις 0,5 έως 1,5 %) τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία και κατά συνέπεια τα δώρα και το επίδομα άδειας εξανεμίζονται !Βέβαια αυτό δεν ενδιαφέρει τον εργατοπατέρα προδότη της εργατιάς , τον εντεταλμένο εκτελεστή της κυβέρνησης και των βιομηχάνων Ι. Παναγόπουλο , αφού ο δικός του μισθός είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος του ανωτέρω παραδείγματος !

Ναι ! Ο Παναγόπουλος παίρνει κοντά στις 150000 ευρώ τον χρόνο ! (Χώρια τα πιθανά  δωράκια των εργοδοτών κάτω απ΄το τραπέζι ... )(( Από το "ΒΗΜΑ"
Τα στοιχεία, όσον αφορά τις αποδοχές του κ. Παναγόπουλου, έχουν ως εξής:

α) Αμείβεται με 105.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποζημίωσή του ως διευθυντή της τράπεζας και το ποσό που του αναλογεί από τη συμμετοχή του στο ΔΣ.

β) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίδει η ίδια η ΔΕΗ, ο κ. Παναγόπουλος έλαβε 26.000 ευρώ (μεικτές αποδοχές) για τη χρήση του 2008 εκ της συμμετοχής του στο ΔΣ.

γ) Η συμμετοχή του στην ΟΚΕ Βρυξελλών περιλαμβάνεται στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ! δ) Ο κ. Παναγόπουλος ήταν α Δ αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, με αποδοχές- πάντα μεικτές- της τάξεως των 3.000 ευρώ μηνιαίως (αποζημίωση και συνεδριάσεις). Το ποσό των 40.000 ευρώ που αναφέρεται στο κείμενο προκύπτει από τον υπολογισμό των αποδοχών σε ετήσια βάση.

Ο  κ. Παναγόπουλος δεν θα εισπράξει το σύνολο του ποσού αυτού καθώς παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου (όπως αναφέρει στην επιστολή του), δηλαδή πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα.))
Δεν έχει κανένα δικαίωμα , καμία εξουσιοδότηση να υπογράψει τέτοια είδους συμφωνία εξ ονόματος των εργαζομένων . 
Αντισταθείτε εργαζόμενοι , μας ήπιαν το αίμα θέλουν να μας ρουφήξουν και το μεδούλι  . 

star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: