Ο παραλογισμός της Ιεράς Συνόδου κάνει τους πιστούς να αηδιάζουν με τις αποφάσεις τους .

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

star


Αυτοκτόνησε τραγική μάνα και την κήδεψαν αδιάβαστη ! Πριν από μερικές ημέρες έχασε το παλικάρι της σε τροχαίο δυστύχημα. Η 47χρονη χαροκαμένη μάνα δεν άντεξε τον πόνο. Αποφάσισε να βάλει και η ίδια τέλος στη ζωή της. Ωστόσο η κίνησή της αυτή οδήγησε τον μητροπολίτη της περιοχής να απαγορεύσει την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας, καθώς θεώρησε ότι είχε αμαρτήσει.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο χωριό Ελάτη. Η γυναίκα κηδεύτηκε αδιάβαστη και μεταφέρθηκε στα μνήματα από το σπίτι της, χωρίς να περάσει από την εκκλησία, μετά τη ρητή και κατηγορηματική απόφαση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να απαγορεύσει την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας.



Όπως επισήμανε απεσταλμένος από τη Μητρόπολη Κοζάνης, οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύουν τη μνημόνευση του αυτόχειρα, ανεξάρτητα από τον λόγο της αυτοκτονίας. Και αυτό, παρόλο που, όπως επισημαίνει το «Έθνος», η χαροκαμένη γυναίκα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και της χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Μητρόπολη απαγορεύτηκε στον ιερέα της περιοχής, που δεν είχε αντίρρηση να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία, να χτυπήσει έστω πένθιμα την καμπάνα. Έτσι η πολιτική κηδεία έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών κατά του μητροπολίτη Παύλου, από την πλειοψηφία των 340 μόνιμων κατοίκων της Ελάτης.

πηγή

ΥΓ. Δεν μνημόνευσαν την τραγική μητέρα αλλά μνημονεύουν τους κλέφτες , τους  παιδόφιλους , τους πισωγλέντηδες και τους δολοφόνους του συναφιού τους .
Θα ΄θελα να ξέρω γιατί κάθε δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου τελείται το ετήσιο μνημόσυνο για την αυτοθυσία (αυτοκτονία) των Σουλιωτισσών και γιατί κάθε καλοκαίρι η  Μονή του Αγίου Δημητρίου παραχωρεί τον αύλιο χώρο της για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη των Σουλιωτισσών ; ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ;
star

8 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

cummulus είπε...

Στην ανάρτηση έχεις ετικέτα με την ένδειξη "Θρησκευτική μισαλλοδοξία".
Το σωστό θα ήταν να είχε ετικέτα με την ένδειξη "αντιχριστιανική μισαλλοδοξία". Σίγουρα είναι πιό σωστό.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Για να το λες εσύ ...

cummulus είπε...

Κάντο λοιπόν!

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Βάλτο με την φαντασία σου και πες πως έγινε ... δεν μου είπες όμως , που ακριβως εντοπίζεις την ανιχριστιανική μου μισαλλοδοξία ?

cummulus είπε...

Δυστυχώς η φαντασία μου δεν είναι τόσο δυνατή όσο η δική σου, κατά δ=συνέπεια δεν μπορώ νά ακολουθήσω τις οδηγίες σου.
Τώρα, που εντοπίζω την αντιχριαστινική σου μισαλλοδιξία; Μα, σε δικές σου θέσεις, όπως αυτό:
--------------------------------
"Και μη συγχέεις τους Εβραίους με τους Χριστιανούς."

Δέν συγχέω τίποτα . Είναι μία εβραϊκή θρησκεία η οποία επιβλήθηκε στον Ελλήνισμό .
----------------------------
Κατά συνέπεια, βάλε και την ετικέττα που σου πρότεινα και μην ντρέπεσαι.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Ενταξει, φαντασία δεν έχεις ! Δεν έχεις όμως και την σωστή ερμηνεία του λήματος "μισσαλοδοξία" ;

Μισαλοδοξία σημαινει εχθρότητα ή έλλειψη ανοχής για κάθε αντίθετη άποψη, θεωρία και ιδίως ιδεολογία . Εδώ δεν πρόκειτε ούτε για άποψη , ούτε για θεωρία , ούτε για ιδεολογία ! Στο παράδειγμα που αναφέρεις δηλαδή απουσιάζουν τα τρία αυτά στοιχεία ... το ότι ο χριστιανισμός είναι μία εβραϊκή θρησκεία που επιβλήθηκε δια της βιας στον ελληνισμό είναι γεγονός ιστορικό και αδιαμφισβήτητο .

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την παρούσα ανάρτηση .

Προφανώς οι πεποιθήσεις σου σου θόλωσαν την σκέψη .

Φιλικά ,Γιώργος.

cummulus είπε...

Σημαίνει και φονταμενταλισμό. Αν σ΄αρέσεις δεν α΄άρεσε λοιπόν το "αντιχριστιανική μισαλλοδοξία" μπορείς να γράψεις "αντιχριστιανικός φονταμενταλισμός" Διάλεξε και πάρε χωρίς ντροπή.

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Δεν ντρέπομαι για τίποτε απ΄όσα έχω κάνει στην ζωή μου αγαπητέ .

Ούτε αντιχριστιανός ,ούτε μισαλλόδοξος ,ούτε φονταμενταλιστής είμαι. Δεν επιδιώκω την επιστροφή καμιας θρησκείας .

Μακάρι να υπήρχε τρόπος να καταργηθούν όλες οι θρησκείες του κόσμου . Μόνο κακό έχουν προκαλέση στην ανθρωπότητα . Εκατομμύρια νεκροί στο όνομα των θεών τους ... ποτάμια αίματος έχουν χυθεί . Εκατόμβες νεκρών για την υστεροβουλία κάποιων μισαλόδοξων καθαρμάτων .

Είμαι θυμωμένος και αηδιασμένος με τις πρακτικές αυτές φίλε μου .
ΥΓ. Καλά θα κάνεις να διαβάζεις περισσότερο ιστορία παρά συναξάρια ...

Φιλικά , Γιώργος