Βρέθηκε το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη .

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

star

Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα.
Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης.

Όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.
Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως από το σημείο που τοποθετείται το ανάκτορο βλέπει σε τρεις θάλασσες, σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Οδύσσεια του Ομήρου.
Σαν επιπλέον επιχειρήματα οι επιστήμονες αναφέρουν την ύπαρξη τείχους γύρω από τα ανάκτορα, το μέγεθος και την τοποθεσία του ανακτόρου -έτσι όπως περιγράφονται μέσα από το έπος του Ομήρου- αλλά και πλήθος άλλων ευρημάτων και αντικειμένων (τα οποία τα περισσότερα δεν έχουν ακόμα καθαριστεί και όταν αυτό γίνει ίσως φτάσουν σε ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα) ανάμεσα σε αυτά και πλάκες πιθανόν με Γραμμική Β', η οποία χρησιμοποιούταν μόνο σε ανάκτορα (για τήρηση αρχείων).

Ακολουθεί σχετικό βίντεο



ΥΓ. Ας ελπίσουμε να μην "επέμβει" ο Πάγκαλος ή ο Βενιζέλος και εξαφανιστούν τα πάντα ή χτιστεί καμιά εκκλησία του προφήτη Ηλία !!!

πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: