Ολα τα ΄χαμε το άγαλμα μας έλειπε ! Στήθηκε στην νεα παραλία ο ανδριάντας του εθνοπροδότη ΚΑΡΑ-(Α)ΜΑΝ-(Α)ΛΗ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

star
Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του δημαρχείου, βρίσκεται από χθες ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Γιατί τον λέμε εθνοπροδότη έχει αναλυθεί και άλλες φορές σ΄αυτό το ιστολογιο , όμως πάρτε μια ιδέα παρακάτω :






Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα τοποθετήθηκε και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Σε δήλωσή του, άλλωστε, ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε επισημάνει ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα είναι μια ένδειξη τιμής στον άνθρωπο και τον πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.
star

7 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρακτηρισμός του εθνάρχη ως προδότη στηριζόμενος στις απόψεις ενός ηληθίου αμερικάνου διπλωμάτη αποτελεί λογική τρίχρονου παιδιού, λυπάμαι πραγματικά...

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Αν έτσι πιστεύεις αγαπητέ αναγνώστη δεν έχεις παρά να πάρεις να διαβάσεις το βιβλίο του Σπύρου Παπαγεωργίου : "Καραμανλής και Φάκελος" .

Αποτελεί όμως ευφημισμό να τον χαρακτηρίζεις εσύ ως "εθνάρχη" , προφανώς βασιζόμενος στην άγνοιά σου ή ορμώμενος από τις κομματικές σου πεποιθήσεις .

Εθνάρχης είναι τιμητική προσωνυμία πολιτικού ηγέτη που εκφράζει τα οράματα ενός ολόκληρου έθνους και έχει καθολικό κύρος και αποδοχή .

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω ρίξει μια ματιά στο συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και σε άλλα του ιδίου συγγραφέα στο παρελθόν, τον θεωρώ ιδιαιτέρως αναξιόπιστο. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της χουντικής κυβέρνησης Σαμψών στην Κύπρο, είναι πολέμιος του Μακάριου και οπαδός της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Επίσης αναξιόπιστες θεωρώ και τις πηγές τους. Ιδιαίτερα δε αυτές αμερικάνων διπλωματών οι οποίοι χαρακτηρίζουν "μπάτμαν και ρόμπιν" ξένους ηγέτες όπως φάνηκε και από τις αποκαλύψεις του wikileaks προσφάτως. Από τη φρασεολογία τους καταλαβαίνει κανείς και το επίπεδο τους...

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Σέβομαι την γνώμη σου φίλε μου (το μικρό σου όνομα,έστω, θα ήταν καλό για την κουβεντα μας) , όμως θα πρέπει να γνωρίζεις πως ο Σπύρος Παπαγεωργίου θεωρείτε ως ο μεγαλύτερος ειδικός παγκοσμίως της Κυπριακής Ιστορίας των τελευταίων 60 ετών ! Διόλου αναξιόπιστος θα ΄λεγα !

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις πως όλο το ιστορικό αρχείου του "κατασχέθηκε" από άνδρες της Κυπριακής Αστυνομίας τους οποίους συνοδευαν υπαληλλοι του Δημοσίου Αρχείου . Τι να τα κάνουν λοιπόν τα "αναξιόπιστα" αρχεία του ; Μήπως να καταστήσουν αβαρή τα όσα με τεκμήρια παρουσιάζει ; Τροφή για σκέψη ...

Ἀχιλλεῦς είπε...

Ας σκεφτουμε λίγο την ετυμολογια της λέξης «καραμανλης»
Καράμαν+ Αλής
μαύρος αλής
τουρκόσπορος......

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα για εμένα είναι το εξής: ακόμα και αν δεχτώ ότι οι πηγές του είναι αξιόπιστες τα βιβλία του δεν είναι ιστορικά, ο ίδιος δεν είναι ιστορικός επιστήμονας. Είναι δημοσιογράφος ο οποίος μάλιστα έχει συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις. Επομένως οι πηγές που παραθέτει μπορεί να είναι αυτές που ενισχύουν τη δεδομένη άποψη του. π.χ το εν λόγω τηλεγράφημα που αναφέρει μπορεί να είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης αλληλογραφίας που έχει απομονωθεί για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του συγγραφέα. Γι'αυτό το λόγο θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός "εθνοπροδότης" στον τίτλο του άρθρου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι τουλάχιστον άστοχος και ιδιαιτέρως βαρύς, στηριζόμενος μόνο και μόνο στη πηγή του συγκεκριμένου βιβλίου.

Φιλικά Δημήτρης

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Λοιπόν Δημήτρη δεν νομίζω πως είναι σωστό να περιμένουμε να μάθουμε ιστορία αποκλειστικά και μόνο από επιστήμονες ιστορικούς ,οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω ,δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να συνδυάζουν στοιχεία , πληροφορίες και τεκμήρια και να μας τα παρουσιάζουν . Ε λοιπόν αυτό κάνει και ο Παπαγεωργίου και ας μην είναι επιστήμονας .

Κάνεις λάθος επίσης αν πιστεύεις πως μόνο στον Παπαγεωργίου οφείλετε ο χαρακτηρισμός του Καραμανλή ως εθνοπροδότη . Σου υπόσχομαι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσω να αναρτήσω πληθώρα πληροφοριών και στοιχείων που συντέλεσαν σ΄αυτό.

ΥΓ. Ο κατάλογος των εθνοπροδοτών αυτής της χώρας είναι μεγάλος . Κατά καιρούς θα αναφερθώ σ΄όλους .

Στις ετικέτες "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" και "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" μπορείς να διαπιστώσεις πως δεν διακατέχομαι από κομματικές παρωπίδες .