Σε λίγο καιρό θα τρώμε τεχνητό Κρέας ή αλλιώς κρεατόμαζα ... καλή όρεξη

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

star


Το γεγονός

Αρκετά χρονιά τώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα στις ΗΠΑ ένα καινούργιο σχέδιο, όπου θα βασίζεται στην παραγωγή ενός τεχνητού κρέατος. Αυτό δηλαδή δεν θα είναι κρέας όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα, αλλά με βάση κάποιες χημικές προσμίξεις θα μπορέσει να αντικαταστήσει κατά κάποιον τρόπο το βιολογικό προϊόν του κρέατος από τα ζώα. Αυτό το τεχνητό κρέας δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα θρεπτικά συστατικά του βιολογικού κρέατος, αφού θα έχει όλη την αλυσίδα των βασικών αμινοξέων, τις πρωτεΐνες κατά επέκταση και το λίπος του κανονικού. Το τεχνητό κρέας είναι ένα ζωικό προϊόν που δεν αποτελεί όμως μέρος του σώματος ενός ζώου. Τα κύτταρα λαμβάνονται από ένα ζωντανό ζώο και δημιουργείται ιστός μυών στο εργαστήριο. Τα δορυφορικά αυτά κύτταρα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, συνεχίζουν να αυξάνονται και παράγουν μύες έξω από το σώμα. Το τεχνητό κρέας δεν πρέπει να συγχύζεται με τα υποκατάστατα κρέατος που είναι χορτοφαγικά προϊόντα που παράγονται από φυτική πρωτεΐνη. Όταν θα είναι έτοιμο αυτό το πρόγραμμα προς εφαρμογή, θα είναι σε θέση να καταστείλουν σε όλο τον κόσμο (αυτό τουλάχιστον προβλέπει το σχέδιο – πρόγραμμα) την ελεύθερη ή την επαγγελματική κτηνοτροφία. Δηλαδή πλέον το κρέας που θα καταναλώνεται δεν θα προέρχεται από το ζώο, αλλά από την εκάστοτε πιστοποιημένη βιομηχανία παραγωγής τεχνητού κρέατος – κρεατόμαζα.



Ωφέλη και Aιτίες

Με βάση τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, θα υπάρχουν αρκετά ωφέλη από αυτό το εγχείρημα και εύχονται άμεσα να πετύχει και να εφαρμοστεί παγκοσμίως. Το τεχνητό κρέας θα πωλείτε πολύ φθηνότερα από ότι τα κρέατα της μέχρι τώρα αγοράς, αφού θα είναι πολύ πιο οικονομική η κατασκευή τους. Φυσικά κάτι τέτοιο αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο. Επίσης όπως ισχυρίζεται αυτό το πρόγραμμα θα είναι φιλικό και προς το περιβάλλον, αφού με την κατάργηση της ελεύθερης κτηνοτροφίας – και των ζώων δεν θα μολύνετε το περιβάλλον από τις απεκρίσεις τους. Η αρχική σκέψη του προγράμματος προήλθε από την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε πολλές χώρες έχουν οδηγήσει στην ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης κρέατος τις τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος πρόκειται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050, καθώς η οικονομική ανάπτυξη χωρών όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Η έλλειψη καλλιεργήσιμης γης κάνει προβληματική την καλλιέργεια σιτηρών και σόγιας που προορίζονται για ζωοτροφές. Επίσης, πολλά και σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα προκύπτουν από την εντατική εκτροφή ζώων καθώς και έντονοι ηθικοί προβληματισμοί σχετικά με την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παραγωγικών ζώων. 67 δισεκατομμύρια ζώα θα θανατωθούν για τη διατροφή μας το έτος που διανύουμε, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά τα 120 δισεκατομμύρια τις επόμενες δεκαετίες. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας παγκοσμίως. Επίσης το νέο αυτό κατασκεύασμα θα είναι ασφαλή προς κατανάλωση απαλλαγμένο από ιούς, νόσους των πουλερικών εν παραδείγματι και άλλες λοιπές γνωστές παθήσεις των ζώων.



Η εφαρμογή του σχεδίου και τι περιλαμβάνει

Πριν από λίγους μήνες μεγάλη αμερικανική φιλοζωική οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον κατασκευάσει τεχνητό κρέας σε εργαστήριο που δεν θα διαφέρει σε τίποτε από το κρέας των ζώων (ούτε στην όψη, ούτε στην γεύση, ούτε στην θρεπτική αξία), και θα είναι φτηνό και σε μεγάλη ποσότητα, ώστε να μπορεί να προωθηθεί μαζικά στο εμπόριο. Πρόκειται για τις λεγόμενες «κρεατόμαζες», που αποτελούνται από ιστούς που καλλιεργούνται σε εργαστήρια και παράγουν κρέας (βοδινό, χοιρινό, ψαριού, κοτόπουλου κτλ) χωρίς να προέρχεται από ζώο. Κοτόπουλο χωρίς κοτόπουλο ή ψάρι χωρίς ψάρι λοιπόν. Η δυνατότητα παραγωγής τέτοιου κρέατος σε εργαστήρια υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Στην Ιταλία την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ήδη οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να αντιδρούν έντονα στην προοπτική της προώθησης αυτού του τύπου κρέατος στην αγορά, αφού ισχυρίζονται ότι θα έχει άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και θα εξαφανίσει την ύπαρξη της κτηνοτροφίας.
Το σίγουρο είναι ότι το θέμα του σχεδίου προωθείται παγκόσμια και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε αυτό το κρέας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για το καλό των καημένων των ζώων που σφαγιάζονται πρώτα, για το καλό του περιβάλλοντος, αλλά και για το δικό μας καλό μετά, αφού θα είναι ελεγχόμενο (δεν θα προέρχεται από τρελές αγελάδες, δεν θα έχει την γρίπη των κοτόπουλων κτλ) και βέβαια, με την ακρίβεια που υπάρχει, αυτό θα είναι πιο φτηνό από το κανονικό κρέας.
Βέβαια αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνει και την καταστολή οποιασδήποτε ενέργειας ιδιωτικής ή μη, περί κτηνοτροφίας. Σπουδαίο λοιπόν αυτό, αφού κανείς πλέον δεν θα μπορεί να έχει δικά του ζώα, (ούτε καν μέσα στις αυλές τους) και να τρέφεται από αυτά ή τα παράγωγά τους, έτσι ώστε να μην υπάρξει σύγχυση στο αγοραστικό κοινό και όλοι πλέον να καταναλώνουν το διεθνές πρότυπο κρέατος.

Με μια πιο προσεκτική ματιά

.... Τι πραγματικά παίζετε. Σίγουρα τέτοιες ανοησίες δεν έχω ξανά ακούσει. Για να δεις την αλήθεια πίσω από κάθε περιτύλιγμα θα πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός και να συνδυάζεις πολλά μαζί. Τι σχέση μπορεί να έχει η νέα ηλεκτρονική κάρτα – ταυτότητα που προωθείτε ή θα προωθηθεί σε λίγο καιρό, με το τεχνητό κρέας - κρεατόμαζα; Έχει και πολύ μεγάλη μάλιστα, αφού είναι δυο επιμέρους συνιστώσες ενός κοινού στόχου. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ψεκασμοί των χημικών στους ουρανούς με το τεχνητό κρέας; Έχει και αυτό πολύ μεγάλη σχέση αφού τίποτα δεν μπορεί να προωθηθεί εάν ο άνθρωπος δεν κοιμάται ή δεν είναι ναρκωμένος.
Αλήθεια τι μεγαλύτερη ανοησία μπορεί να ακουστεί ως επιχείρημα από το ότι οι αγελάδες εν παραδείγματι μολύνουν με τα αέριά τους και τις απεκκρίσεις τους το περιβάλλον. Σίγουρα νομίζω ότι αυτό έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ. Από κάτι τέτοια πρέπει να αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος αμέσως ότι κάτι άλλο παίζετε, διότι όλα τα στημένα έχουν τον αδύναμο κρίκο τους. Και όμως μερικοί άνθρωποι το δέχτηκαν ως αυτονόητο κιόλας. Μάλλον τα χημικά κάνουν καλά την δουλεία τους, παρά την προσπάθεια μερικών καθοδηγούμενων να καταστήσουν το θέμα ως γραφικό και γελοίο. Τι σχέση μπορεί να έχει η εικονική οικονομική κρίση με τα τεχνητά κρέατα; Έχει και αυτή πολύ μεγάλη. Αφού για να προωθηθεί το σχέδιο αυτό και να πλασαριστεί ως η ιδανικότερη λύση προς τον άνθρωπο καταπολεμώντας την ακρίβεια, πρέπει προηγουμένως να υπάρχει ακρίβεια. Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος που υποφέρει πιάνεται δίχως σκέψη από ότι βρει μπροστά του για να σωθεί. Χωρίς να ρωτήσει, χωρίς να σκεφτεί. Έτσι λοιπόν προωθείτε το θέμα πολύ πιο εύκολα και δίχως διχογνωμίες. Η νέα τάξη των πραγμάτων τα έχει σκεφτεί όλα τέλεια βασισμένα σε ένα σχέδιο 100 ετών.


Που αποσκοπεί η κίνηση του σχεδίου

Στον πλήρη έλεγχο και στην αποδοχή από όλους ανεξαιρέτως της ηλεκτρονικής κάρτας που είναι ο πρόδρομος του ηλεκτρονικού τσιπ. Δίχως την ιδιωτική αναπαραγωγή κρέατος θα είναι όλοι υποχρεωμένοι να καταφύγουν ως την μοναδική λύση στην αποδοχή της ηλεκτρονικής κάρτας – ταυτότητας – φακελώματος της ανθρώπινης ύπαρξης, για την άμεση πρόσβαση προς την κοινή αγορά του βιομηχανοποιημένου κρέατος. Όμως αυτό θα γίνει όχι με βία, αλλά με την προσωπική αποδοχή και επιλογή του καθενός ως κάτι το φυσιολογικό. Και έτσι θέλουν να είναι, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η συμμετοχή κανενός, δίχως την δική του θέληση. Αυτό είναι και το σημαντικότερο!

πηγή
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Ἀχιλλεῦς είπε...

Αυτό που προσπαθούν να επιτυχουν με τα μεταλαγμένα είναι καταστροφή των κτηνοτρόφων!
Τα «αφεντικά» θέλουν να πας να αγοράζεις απο τς πολυεθνικές και όχι από τον παραγωγο!
Καλη πρωτοχρονιά!