Αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος η Ρωσία. Επαναβεβαιώνει ο Μεντβέντεφ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

star


Με τον Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε σήμερα Τρίτη στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος πρόεδρος επαναβεβαίωσε την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος, από τη χώρα του. Η επίσκεψη χαρακτηρίστικε ιστορικής σημασίας από την Παλαιστινιακή Αρχή, τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν σε μια καταδίκη των ισραηλινών εποικισμών από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αφού έφτασε στο Αμάν, ο Ρώσος πρόεδρος, η χώρα του οποίου είναι η μία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατευθύνθηκε αμέσως στην Ιεριχώ. Οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από ρώσικες και παλαιστινιακές σημαίες, καθώς και από πορτρέτα του Αμπάς και του Μεντβέντεφ. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στους δρόμους, για να παρακολουθήσει τα οχήματα με τους επίσημους που περνούσαν.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ρώσου προέδρου στα παλαιστινιακά εδάφη, από εκείνη του Βλαντιμίρ Πούτιν - τωρινού πρωθυπουργού - το 2005. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα αναγνώρισε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το 1988 και δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση αυτή που είχε υιοθετήσει η πρώην Σοβιετική Ένωση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεντβέντεφ στην Ιεριχώ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε: "Θυμόμαστε ότι η Ρωσία ήταν από τα πρώτα κράτη στον κόσμο που αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης το 1988".

Ο Μεντβέντεφ απάντησε λέγοντας: "Υποστηρίξαμε τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους ήδη από τον προηγούμενο αιώνα και η ρωσική θέση, χθες όπως και σήμερα, είναι να υποστηρίζουμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ".
 πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: