Πέστε μας πότε θέλετε να αυτοκτονήσουμε ρε καθάρματα ...

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

star


Έρχεται φόρος για το κρέας και το γάλα... H Nέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζει διατροφικό χτύπημα

Ένας φόρος στο κρέας και το γάλα θα σημαίνει πιθανά ότι θα αγοράζουμε λιγότερα τρόφιμα, που συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος.
Αυτά υποστηρίζει μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Climatic Change του πανεπιστημίου Stanford στις...
ΗΠΑ. Οι ερευνητές, που εκπόνησαν τη μελέτη, «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» ότι ο συγκεκριμένος φόρος δεν αποσκοπεί στο να μετατρέψει τους ανθρώπους σε χορτοφάγους, αλλά απλώς και μόνο να κινηθούν ελαφρά προς μία πιο έξυπνη, κλιματικά, λύση.


«Κλιματικός φόρος 60 ευρώ ανά τόνο ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα στο κρέας και το γάλα θα μείωνε κατά περίπου 7% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα στην Ευρώπη», λέει η ερευνήτρια Κριστίνα Μόλιν στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Μαζί με τους ερευνητές Στέφαν Βερσένιους και Φρέντρικ Χεντένους στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Τσάλμερς στο Γκέτεμποργκ, τονίζει ότι «αν η γη, που θα καταστεί διαθέσιμη (σσ. από τη συρρίκνωση της εκτροφής βοοειδών), χρησιμοποιηθεί για παραγωγή βιοενέργειας, τότε η μείωση αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη»!

«Πληρώνουμε, σήμερα, φόρους για τη βενζίνη, έχουμε σχέδιο εμπορίας ρύπων από τις βιομηχανικές μονάδες και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, αλλά δεν έχουμε εργαλεία για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που σχετίζονται με την τροφή. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώνουμε φόρους για το κλιματικό κόστος της διατροφής μας», τονίζει ο Φρέντρικ Χεντένους, συνάδελφος του Βερσένιους.

«Η αποδοτική ως προς τη χρήση γης παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων θα αποκτούσε, στην περίπτωση επιβολής αυτού του φόρου, όλο και μεγαλύτερη σημασία», υποστηρίζει ο Χεντένους.

Θυμίζουμε ότι με νόμο στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε να γίνεται κατ΄οίκον καλλιέργειες τροφίμων από ιδιώτες.

Το διαβάσαμε από εδώ


star

3 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

love2love είπε...

πες τα μονο να μας πουν που ποτε και γιατι να πεθανουμε μπας και ηρεμησουμε παο τα χαζα τους

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ,ΟΧΙ ΕΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΕ MONSANTO EINAI ENA SENARIO ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΦΥΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΘΕ ΣΠΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙΑ......

Μακεδόνας είπε...

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα ... Στην Ελλάδα προς το παρών δεν καλιεργούνται μεταλλαγμένα αγροτικά προΙόντα , όμως δεν απαγορεύετε η εισαγωγή τους !!! Αγοράζετε μόνο ελληνικά προΙόντα .