ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

star


Ότι θα διαβάσετε παρακάτω ισχύει για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για την Αμερική.


«Ἄν ὁ Ἀμερικανικός λαός ἐπιτρέψει ποτέ στίς ἰδιωτικές τράπεζες νά ἐλέγξουν τήν ἔκδοση νομίσματος, τότε αὐτές καί οἱ ἑταιρεῖες πού ἀναπτύσσονται στήν περιφέρεια τῶν τραπεζῶν, πρῶτα μέ τήν ἔκδοση πληθωριστικοῦ χαρτονομίσματος καί μετά μέ τήν ἐλάττωση τῶν τιμῶν, θά ἀποστερήσουν ἀπό τό λαό τήν περιουσία του καί κάποια μέρα οἱ ἀπόγονοί του θά ξυπνήσουν ἂστεγοι σέ μιά ἤπειρο πού κατέκτησαν οἱ πρόγονοί του».
ΘΩΜΑΣ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΩ ΖΟΥΝ Σ’ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΣΤΗ ΓΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙς ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ».
Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΧΡΕΗ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΦΡΑΣΗ: «Τό Κονγκρέσο θά ἔχει τήν ἐξουσία νά ἐκδίδει νόμισμα καί νά καθορίζει τήν ἀξία του».



Παρακατω θα δουμε πωσ η ανατροπη του πρωτου αρθρου υπηρξε η αιτια ολων των κακων που επακολουθησαν.
Το νομισμα ειναι η μονη δημιουργια του ανθρωπου
Οι οικονομολογοι χρησιμοποιουν τον ορο «δημιουργια» οταν μιλουν για την διαδικασια με την οποια το χρημα βγαινει στην κυκλοφορια. Ο ορος δημιουργια σημαινει την εμφανιση στο φως, αυτου που πριν δεν υπηρχε.
Ετσι ενα κομματι χαρτι, ευτελους αξιας, τυπωνεται με τροπο ωστε να αξιζει οσο και μια ξυλοσανιδα. Με διαφορες απεικονισιες, τυπωμενες στο χαρτι, μπορει να αγορασειενα αυτοκινητο ‘η ενα σπιτι. Η αξια του εχει «δημιουργηθει» με την πρωτολεια εννοια του ορου.
Η επωφελης δημιουργια του χρηματος
Η κατασκευη του χρηματος ειναι πολυ φθηνη και μπορει να φερει τεραστια κερδη σε ενα εθνος. Οι κατασκευαστες κτηριων εργαζονται σκληρα για ενα κερδος 5% επι του κοστους κατασκευης. ομως οι «κατασκευαστες» του χρηματος δεν εχουν περιορισμο στα κερδη, αφου με ελαχιστες δεκαρες μπορουν να τυπωσουν ενα τραπεζογραμματιο του ενος ‘η των δεκα χιλιαδων δολλαριων.
Η αναγκη για μια επαρκη
ποσοτητα χρηματος σε κυκλοφορια
μια επαρκης ποσοτητα χρηματος σε κυκλοφορια ειναι απαραιτητη σε μια συγχρονη κοινωνια. Χωρις χρηματα, η παραγωγη της βιομηχανιας θα σταματησει, οι αγροτικες μοναδες θα παραγουν μονο για την αυτοσυντηρηση τους, η υπερεπαρκεια τροφιμων θα εξαφανιστει, οι επιχειρησεις που απαιτουν την εργασια πολλων εργατων θα ακινητοποιηθουν, η διακινηση μεγαλων ποσοτητων αγαθων θα σταματησει με αποτελεσμα οι πεινασμενοι πολιτες να αναγκαστουν να λεηλατουν και να σκοτωνουν για να επιβιωσουν, οι κυβερνησεις θα καταρρευσουν και το μονο που θα υπαρχει θα ειναι ορισμενες οικογενειες ‘H KAΠOIES ΦΥΛΕς.
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ Της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ. ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ‘H MEIΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ
ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟ 1930
ΤΟ 1930 ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΥΤΕ Η ΙΚΑΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙς, ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ, ΕΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΠΛΟΙΑ, ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕς ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΤΟ ΤΗΛΕΤΥΠΟ, ΟΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΟΥΤΕ Η ΠΕΙΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ.
ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΤΟΥ 1930 ΕΛΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1930 ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙς ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ, ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΗΔΗ ΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΟΙ Η.Π.Α. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟς ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙς, ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕς ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ. ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ «ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ» ΚΑΙ Πως ΥΠΑΡΧΕΙ «ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ». ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ; ΟΧΙ!
ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; ΝΑΙ!

Ο Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1930 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ. ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ 1934 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΒΡΗΚΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕς ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕς, ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ Η «ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ» ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟς ΠΟΥ «ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ» ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΦΕςΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟς ΝΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟς ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ
ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΙΑ: «Τό Κονγκρέσο θά ἔχει τήν ἐξουσία νά ἐκδίδει νόμισμα καί νά καθορίζει τήν ἀξία του».

ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ
ΕΔΩ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1913, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕς ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1913 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ FEDERAL RESERVE ACT.
O NOMOS AYTOS KΑΘΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ (ΤΟ FEDERAL RESERVE BOARD) ΚΑΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΔΙΑΙΡΟΥΝΤΟ ΣΕ 12 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ» ΧΡΗΜΑ ‘Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ. Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔα του ελεγχομενου τυπου που ισχυριστηκε πως αυτο θα «διαχωριζε το χρημα απο τους πολιτικους» (δεν ειπαν ομως «και αρα απο τον ελεγχο του λαου»). Ο λαος δεν ενημερωθηκε τοτε ουτε και σημερα βεβαια γνωριζει πως η εταιρεια ομοσπονδιακου αποθεματικου ειναι μια ιδιωτικη εταιρεια που ελεγχεται απο τους τραπεζιτες και αρα λειτουργει υπο τον οικονομικο ελεγχο των τραπεζιτων εις βαρος μαλλον, παρα προς οφελος του λαου. Η λεξη «ομοσπονδιακο» χρησιμοποιηθηκε μονο για να εξαπατησει τον λαο.
Μια μικρη ομαδα «προνομιουχων» ανθρωπων που μας δανειζουν τα δικα μας χρηματα, εδωσαν στον εαυτο τους το δικαιωμα να επωφελουνται των κερδων απο την εκτυπωση χρηματος αλλα και πολλων αλλων.

Aπο το 1913 «δημιουργησαν» δεκαδες δισεκατομμυριων δολλαριων σε νομισμα και πιστωσεις θεωρωντας τα δικη τους προσωπικη περιουσια τα δανεισαν στην κυβερνηση και το λαο μας με τοκο.
Μυστικη πολιτικη της κυβερνησης μας εγινε το ρητο: «Ὁ πλούσιος γίνεται πλουσιώτερος καί ὁ φτωχός, φτωχότερος».
ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΤΥΠΩΝΟΥΝ
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΟΔΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ», Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ. ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕς ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ‘Η ΠΙΣΤΩΣΕΙς ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΚΟ!
ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ $ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ Η.Π.Α. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ.
ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1000 $) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Της.
ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ
ΜΕ ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ «ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ «ΑΠΟΘΕΜΑ» ΓΙΑ ΝΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ» ΣΧΕΔΟΝ 15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1863 ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΡΕΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ‘Η ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ, ΣΥΧΝΑ ΑΞΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΔΑΝΕΙΟ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 1913, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ‘Η ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΔΕΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ (ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ) ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΜΩΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ» ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΟΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ. ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ» ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΚΕΣ
ΕΠΟΧΕΣ
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΡΕΥΣΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΤΟ 95% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ «μετρητοῖς» στις ηπα γινονται με επιταγες και ετσι ο τραπεζιτης ειναι απολυτα ασφαλης, «δημιουργωντας» το αποκαλουμενο «δανειο», γραφοντας μια επιταγη ‘η ανοιγοντας μια
πιστωση οχι σε αντικρυσμα ρευστου χρηματος, αλλα σε αντικρυσμα της υποσχεσης σας να το αποπληρωσετε!
Το κοστος γι’ αυτον δεν ειναι παρα χαρτι, μελανι και λιγα δολλαρια σε μισθους και κοστος λειτουργιας για καθε συναλλαγη. Ειναι μια «δημιουργια» επιταγων σε τεραστιο επιπεδο.
Ναι, ειναι επισης και
πολιτικο το προβλημα

οι δημοκρατικοι, οι ρεπουμπλικανοι και οι ανεξαρτητοι ψηφοφοροι που αναρωτιουνται γιατι οι πολιτικοι ξοδευουν πολυ περισσοτερα χρηματα απο οσα εισπραττονται με τη μορφη φορων, πρεπει τωρα να καταλαβουν τον λογο. Οταν θ’ αρχισουν να μελετουν το συστημα που ειναι δημιουργημενο για να προκαλει χρεη, συντομα θα συνειδητοποιησουν πως οι πολιτικοι αυτοι δεν ειναι αντιπροσωποι του λαου, αλλα πρακτορες των τραπεζιτων, απο τους οποιους παιρνουν τα σχεδια για να χρεωνουν ολο και περισσοτερο το λαο.
Χρειαζεται ελαχιστη φαντασια για να κατανοησουμε πως εαν το κονγκρεσο «δημιουργουσε» και δαπανουσε ‘η εθετε σε κυκλοφορια τις απαραιτητες ποσοτητες χρηματος που διαρκως αυξανουν, δεν θα υπηρχε εθνικο χρεος.
Απο τη στιγμη που δεν θα υπηρχε πραγματικο κοστος χρηματος και ουτε παραγωγο, οπως ο τοκος, οι ομοσπονδιακοι φοροι θα αγγιζαν το μηδεν ‘η καλυτερα, θα ηταν ανυπαρκτοι.
Το χρημα που θα εμπαινε σε κυκλοφορια θα παρεμενε εκει και θα υπηρετουσε το σκοπο του σαν μεσο συναλλαγης, στη μια γενια μετα την αλλη και στον ενα αιωνα μετα τον αλλο, οπως συμβαινει σημερα με τα κερματα, χωρις καθολου πληρωμες στους τραπεζιτες.

Αυξανομενα χρεη
και πολλαπλασιαζομενοι πολεμοι

σημερα κυβερνωμεθα απο ενα συστημα που ελεγχεται απο τους τραπεζιτες και το οποιο με τη σειρα του ελεγχει την κυβερνηση, εχοντας μεταμφιεστει τη νομιμοτητα, με αποτελεσμα να ελεγχει και να κατευθυνει το λαο μας σαν να επροκειτο για μαριονετες. Σημερα ειναι μια πανισχυρη πολιτικη μηχανη που κυριος στοχος της ειναι να προωθει τον πολεμο, να δαπανα τα χρηματα του λαου και να προπαγανδιζει τον εαυτο της για να παραμενει διαρκως στην εξουσια.
Τα δυο μεγαλα πολιτικα μας κομματα εχουν γινει υπηρετες τους, τα διαφορα τμηματα της κυβερνησης μας ειναι οι πρακτορες τους και η εφορια ειναι η υπηρεσια συλλογης χρηματων. Η πολιτικη αυτη μηχανη αγνωστη απο το λαο, λειτουργει σε στενη συνεργασια με αλλους μηχανισμους σε αλλα εθνη. Οι μηχανισμοι αυτοι ειναι μεταμφιεσμενοι σε «κυβερνησεις».
Καποιοι μας ειπαν πως ειναι φιλοι. Καποιοι μας ειπαν πως ειναι εχθροι. Οι «εχθροι» κατασκευαστηκαν μεσα απο διεθνεις χειρισμους και χρησιμοποιουνται για να τρομοκρατουν τον αμερικανικο λαο, ωστε να χρεωνεται με δισεκατομμυρια δολλαρια στους τραπεζιτες για «στρατιωτικους εξοπλισμους», εξωτερικη βοηθεια για την αντιμετωπιση του «κομμουνισμου», «δικαιωματα των μειονοτητων», κ.λ.π.
Οι πολιτες πελαγωμενοι απο την πλυση εγκεφαλου και την προπαγανδα κοιτουν ανημποροι τους πολιτικους μας να δινουν τροφη, τα αγαθα και τα χρηματα μας σε ξενες κυβερνησεις που ελεγχονται απο τους τραπεζιτες, με την προφαση της «βελτιωσης των σχεσεων» και της «μειωσης των εντασεων». Η κυβερνηση μας ελεγχεται απο τους τραπεζιτες παιρνει τα καλυτερα και γενναιοτερα παιδια μας και τα στελνει σε ξενους πολεμους, με ανεπαρκη εξοπλισμο και εκπαιδευση , οπου δεκαδες χιλιαδων θα δολοφονηθουν και εκατονταδες χιλιαδων θα παραμεινουν αναπηροι. Χιλιαδες επισης απο αυτους, ηθικα διεφθαρμενοι, ναρκομανεις και προσβεβλημενοι απο αφροδισια και αλλλα νοσηματα, θα επιστρεψουν στις ηνωμενες πολιτειες για να τα διαδωσουν. Οταν ο «πολεμος» τελειωσει, δεν θα εχουμε κερδισει τιποτε αλλα θα εχουμε αυξησει το χρεος μας προς τους τραπεζιτες, αφου η αιτια του «πολεμου» ηταν αυτοι.
Κι ακομη περισσοτερα
Τα κερδη απο τα τεραστια ποσα αυτα χρεη χρησιμοποιηθηκαν για να εγερθει ενας τελειος κι απολυτα αποκρυφος οικονομικος και πολιτικος κολοσσος μεσα απο το εθνος μας. Δεν σταματουν να επαναλαμβανουν πως προσπαθουν να μας κανουν καλο, οταν στην πραγματικοτητα προσπαθουν να βλαψουν τον λαο μας. Αυτοι οι σημερινοι δεσποτες θεωρουν ευκολοτερο να ελεγχουν και να ληστευουν εναν ασθενη, κακοεκπαιδευμενο και σε κατασταση συγχισης λαο, απο εναν υγιη και πεπαιδευμενο πληθυσμο. Ετσι σκοπιμως εμποδιζουν την ιαση των ασθενειων, υποβαθμιζουν το εκπαιδευτικο μας συστημα και προκαλουν κοινωνικες και φυλετικες ταραχες. Για την ιδια αιτια ευνοουν την χρηση των ναρκωτικων, το αλκοολ, τους γαμους ανθρωπων απο διαφορετικες φυλες, την ομοφυλοφιλια, τις εκτρωσεις, την πορνογραφια και το εγκλημα. Καθετι που συγχυζει και αποδιαρθρωνει το μυαλο και το σωμα των πολιτων, ενθαρρυνεται μυστικα και κανει το λαο λιγοτερο ικανο να τους αντιταχθει ‘η ακομη και να κατανοησει τι πραγματικα συμβαινει.
Η οικογενεια, τα ηθη, η φιλοπατρια, η φιλαλληλια, το υψηλο ηθικο, η αγαπη για τις τεχνες, τις επιστημες και τα γραμματα, η μελετη των κλασικων κειμενων που αποτελει το θεμελιο του πολιτισμου οπως και η φιλοσοφια, η χρηστη διοικηση, η δικαιοσυνη και η γλωσσα, δεν εχουν πλεον αξια, αφου οι τραπεζιτες δεν πιστευουν στον πολιτισμο και στοχο εχουν την δημιουργια του νεου ανθρωπου – υπηρετη.΄
Σας το υπενθυμιζω ξανα: το μυστικο του πλουτου και της κυριαρχιας τους επανω μας, βρισκεται στην ικανοτητα τους να δημιουργουν «χρημα» απο το τιποτα και να μας το δανειζουν με τοκο.
Εαν δεν τους επιτρεποταν να κανουν κατι τετοιο δεν θα επαιρναν στα χερια τους το μυστικο ελεγχο του εθνους μας. Την αναγκαιοτητα του χρηματος την αναφερει και ο πλατων στους νομους του: «Τό νόμισμα γιά τήν καθημερινή συναλλαγή ἦταν πρᾶγμα ἀπαραίτητο γιά τούς τεχνίτες στίς συναλλαγές τους» (Πλάτωνος Νόμοι, ε 742) και στην Πολιτεία (4.16) του, γραφει: «Πολλά καί ἀνόσια, γύρω ἀπό τό κοινό νόμισμα ἔχουν γίνει».
Οι περισσοτεροι ιδιοκτητες των μεγαλυτερων τραπεζων στην αμερικη προερχονται απο την ανατολικη ευρωπη και σχετιζονται με τις ευρωπαΪκες τραπεζες του ροτσιλντ.
Η συνταγματικη μεθοδος
καθε πολιτης και ενας μετοχος

Οι δημιουργοι χρηματος (τραπεζιτες) γνωριζουν πως εαν ποτε επιχειρουσαμε μια συνταγματικη εκδοση νομισματος, ελευθερου απο χρεη και τοκους, ακομη και σε περισσοτερο αριθμο, τα οφελη θα ηταν αμεσως προφανη. Αυτο προσπαθουν διαρκως να το αποτρεψουν. Ο αβρααμ λινκολν ηταν ο τελευταιος προεδρος που στα 1863 εξεδωσε ενα απρομοιο νομισμα, που ηταν ελευθερο απο χρεη και τοκους και μετα απο λιγο δολοφονηθηκε.
Καμμια λαφυραγωγια
Των τραπεζιτων

Σε ενα συνταγματικο συστημα, δεν θα υπηρχε καμμια ιδιωτικη τραπεζα για να ληστεψει τους πολιτες. Οι κυβερνητικες τραπεζες, υπο τον ελεγχο των αντιπροσωπων του λαου, θα εξεδιδαν και θα ελεγχαν το χρημα και τις πιστωσεις. Δεν θα εξεδιδαν μονο το απαιτουμενο νομισμα, αλλα θα μπορουσαν να δινουν δανεια χωρις τοκο για την αγορα κεφαλαιακων αγαθων, οπως κατοικιων.
Αυτος ειναι ο λογος που γελοιοποιουν και καταστρεφουν οποιονδηποτε προτεινει κυβερνητικο χρημα (δηλαδη χρημα των πολιτων) χωρις τοκους και χωρις χρεη.
Ο αβρααμ λινκολν το επραξε στα 1863 και ετσι χρηματοδοτησε τον εμφυλιο πολεμο. Αργοτερα δολοφονηθηκε απο εναν πρακτορα της τραπεζας ροτσιλντ. Απο τοτε δεν εξεδοθη στις ηπα χρημα ελευθερο απο χρεη και τοκους. Αρκετα αραβικα εθνη εκδιδουν δανεια χωρις τοκους σημερα, για τους πολιτες τους. Η αυτοκρατορια των σαρακηνων ειχε απαγορευσει τον τοκο στο χρημα για χιλια χρονια, και ο πλουτος της ξεπερασε αυτον της ευρωπης. Η αυτοκρατορικη κινα εξεδωσε το δικο της χρημα απαλλαγμενο απο χρεη και τοκους και οι ιστορικοι και οι συλλεκτες τεχνης σημερα θεωρουν την εποχη αυτη της κινεζικης ιστοριας οτι την χαρακτηριζει ο πλουτος, οι επιστημες, οι τεχνες και η ειρηνη.
Η εκδοση χρηματος που δεν απαιτει την πληρωμη τοκων, αφηνει το χρημα ελευθερο για χρηση, ανταλλαγη αγαθων και πληρωμη υπηρεσιων και το μονο κοστος ειναι η εκτυπωση του χαρτιου. Το χρημα ειναι το τυπωμενο χαρτι μεσω του οποιου γινονται οι ανταλλαγες και πρεπει να βρισκεται σε επαρκεις ποσοτητες για να πραγματοποιηθουν ολες οι μεταφορες της παραγωγης του εθνους στους καταναλωτες.
Σταθερο χρημα
Το χρημα που θα εκδιδεται απο ενα κυριαρχο κρατος που δεν θα κινδυνευει να καταρρευσει, δεν θα χρειαζεται την στηριξη, ουτε του χρυσου, ουτε του αργυρου, ουτε των αλλων αποκαλουμενων «πολυτιμων» μεταλλων. Οπως η ιστορια εχει αποδειξει, η σταθεροτητα και η υπευθυνοτητα της κυβερνησης που εκδιδει το χρημα, ειναι ο αποφασιστικος παραγοντας στην αποδοχη του νομισματος αυτης της κυβερνησης και δεν ειναι ουτε ο χρυσος, ουτε ο αργυρος, ουτε ο σιδηρος που ειναι θαμμενοι σε καποια τρυπα μεσα στη γη. Αποδειξη αυτου του ισχυρισμου, ειναι το νομισμα των ηνωμενων πολιτειων σημερα. Ο χρυσος μας και ο αργυρος πρακτικα δεν υπαρχουν, το νομισμα μας ομως ειναι αποδεκτο. Εαν η κυβερνηση μας βρισκοταν σε σημειο καταρρευσης, το νομισμα μας θα ηταν αχρηστο. Το χρημα επισης που εκδιδεται απο μια λαΪκα αποδεκτη και νομιμη κυβερνηση, δεν θα βρισκεται κατω απο τον ελεγχο μιας εταιρειας που οι ιδιοκτητες της ειναι ιδιωτες και οι οποιοι επωφελουνται απο την περιορισμενη κυκλοφορια του νομισματος και οδηγουν τον λαο σε χρεη.
Το τοκογλυφικο αυτο συστημα οδηγει τους εργατες και τους επιχειρηματιες να ζητουν ολο και περισσοτερα χρηματα για να πληρωθει η εργασια τους, το κοστος των αγαθων, τα ακομη αυξανομενα χρεη και οι φοροι. Η αυξηση αυτη των τιμων και των ημερομισθιων ονομαζεται «πληθωρισμος». Οι τραπεζιτες, οι πολιτικοι και οι «οικονομολογοι» τον κατηγορουν για οτι συμβαινει. Δεν αποκαλυπτουν ομως την πραγματικη αιτια που ειναι η τοκογλυφια η οποια προκαλειται απο τους τραπεζιτες. Εξ αιτιας της αυξανουν οι τιμες και τα χρεη. Ο πληθωρισμος «αυτος» ωφελει τους δανειστες, αφου αρπαζει τις οικονομιες μιας γενιας που αδυνατει πλεον να χρηματοδοτησει την επομενη γενια, που πρεπει να δανειστει απο τους τοκογλυφους για να πληρωσει το μεγαλυτερο μερος του χρεους, εργαζομενη για αυτους τους εκμεταλλευτες.
Μια επαρκης ποσοτητα απο χρημα απαλλαγμενο απο τοκους, θα απαιτουσε μικρα δανεια και οι τιμες θα καθοριζονταν απο το λαο και τα αγαθα και οχι απο τα χρεη και την τοκογλυφια.

Ελεγχος απο τους πολιτες
Εαν το ομοσπονδιακο κοινοβουλιο δεν επραττε σωστα ‘η ηταν ανενεργο στο θεμα της επαρκειας χρηματος οι πολιτες θα χρησιμοποιουσαν την ψηφο τους για να αντικαταστησουν αυτους που δεν επρατταν σωστα με αλλους που ο λαος θα πιστευε πως θα ακολουθουσαν καλυτερη νομισματικη πολιτικη... ο ψηφοφορος θα μπορουσε να αποφασισει αν θα ψηφισει καποιον υποψηφιο, απο τη σταση του στο θεμα του χρηματος, αντι να παραπλαναται απο εκατονταδες ασημαντα θεματα που το μονο που κανουν ειναι να προκαλουν συγχυση. Αφου λοιπον το χρημα ειναι και θα παραμεινει μια εθνικη λειτουργια, οι τοπικες διαφορες και οι φατριες δεν θα μπορουν να αποπροσανατολισουν το ενδιαφερον των πολιτων και του εθνους. Ολα τα αλλα προβληματα εκτοσ απο την εθνικη αμυνα, θα ειναι αντικειμενο προβληματισμου των πολιτειων, των νομων ‘η των πολεων και μ’ αυτον τον τροπο θα λυνονται ευκολοτερα. Μια επαρκης εθνικη αμυνα θα ειναι δυνατη απο το ελεγχομενο κοινοβουλιο απο τους πολιτες και δεν θα υπαρχουν τραπεζιτες στο παρασκηνιο για να δωροδοκουν τους πολιτικους, ωστε να αγοραζουν πολεμικο υλικο αξιας δισεκατομμυριων δολλαριων, το οποιο στη μεγαλυτερη του εκταση ειναι αχρηστο. Ουτε θα δωριζεται σε ξενα εθνη στρατιωτικο υλικο και μ’ αυτον τον τροπο να αποδυναμωνεται η εθνικη αμυνα.
Μια χωρα ελευθερη απο χρεη
Με ενα νομισμα, ελευθερο απο χρεη και τοκους δεν θα υπαρχει υψηλη φορολογια, τα σπιτια μας δεν θα δημευονται. Δεν θα χρειαζομαστε πλεον «ευχρηστα χρηματοδοτικα προγραμματα», «καταναλωτικα δανεια», «πιστωτικες καρτες¨, δανεια για να πληρωσουμε το γιατρο ‘η το νοσοκομειο, δανεια για να πληρωσουμε φορους...

Δεν θα υπαρχει ανεργια, διαζυγια που προκαλουνται απο τα χρεη, εγκαταλελειμμενοι ηλικιωμενοι, διαρκως αυξανομενο εγκλημα, ουτε εξαθλιωμενοι πληθυσμοι θα αναζητουν εργασια και χρημα για ανα επιζησουν.
Οι εγκληματιες δεν θα μπορουν να γινουν πολιτικοι, ουτε οι πολιτικοι θα γινονται εγκληματιες για να πληρωθουν οι τραπεζιτες. Οι αξιωματουχοι σε ολα τα κυβερνητικα επιπεδα θα εργαζονται για το λαο, αντι να προσπαθουν να εφευρουν τροπους να ξοδευουν χρηματα, για να μας βυθιζουν ολο και περισσοτερο σε οφειλομενα χρεη στους τραπεζιτες...
Γιατι δεν γνωριζατε τιποτε
Συνειδητοποιουμε πως αυτο το μικρο και απο αναγκαιοτητα κειμενο πανω στο χρημα, ειναι ιδιαιτερα υπεραπλουστευμενο. Ισως ορισμενοι θα πουν πως εαν ηταν τοσο απλο ο λαος θα το γνωριζε και δεν θα ειχε συμβει. Η συνωμοσια ομως των τραπεζιτων ειναι καλα κατασκευασμενη και χρονολογειται απο το 1913...
Η συνωμοσια των τραπεζιτων ειναι τοσο παλια, ωστε οδηγησε τους πρακτορες τους να διεισδυσουν για πολλα χρονια σε θεσεις οπως η εκδοση εφημεριδων, η διευθυνση τους, η αρθρογραφια, ο κληρος, η προεδρια πανεπιστημιων, η εκπαιδευση, η συγγραφη βιβλιων, τα εργατικα συνδικατα, ο κινηματογραφος, το ραδιοφωνο, ο τηλεοπτικος σχολιασμος, η πολιτικη, τα σχολικα συμβουλια εως και αυτη ακομη η προεδρια των η.π.α., και πολλα αλλα.

Πληροφορηστε τους πολιτες
Οι «απολυτα κρυμμενοι» συνωμοτες στην πολιτικη, στη θρησκεια, την εκπαιδευση, τη διασκεδαση και τα μεσα ενημερωσης εργαζονται για μια αμερικη - ιδιοκτησια των τραπεζιτων, εναν πλανητη - ιδιοκτησια των τραπεζιτων και μια παγκοσμια κυβερνηση. – ιδιοκτησια των τραπεζιτων!
Η αγαπη για την πατριδα και τη φυλη σας, οπως και για τα παιδια σας θα σας κανει να ενδιαφερθειτε γι’ αυτο που ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της αμερικης και εξ αιτιας του οποιου δεν υποφερετε τοσο εσεις, οσο θα υποφερουν οι επομενες γενεες. Η τοκογλυφια και οι φοροι θα συνεχισουν να αποσπουν ολο και μεγαλυτερα κομματια απο τα ετησια εισοδηματα του λαου και θα τα βαζουν στις τσεπες των τραπεζιτων και των πολιτικων τους πρακτορων. Οι αυξανομενες «κυβερνητικες» ρυθμισεις στοχο εχουν να αποτρεψουν τους πολιτες απο τη διαμαρτυρια και την αντισταση προς τον ελεγχο τους.
Η αμερικη δεν θα μπορεσει να απαλλαγει ποτε απο την δικτατορια την οποια ελεγχουν οι τραπεζιτες, οσο ο λαος αγνοει ποιοι ειναι οι μυστικοι ηγετες. Οι μυστικοι χρηματοδοτες που ελεγχουν τις περισσοτερες κυβερνησεις του κοσμου και τις περισσοτερες πηγες πληροφοριων φαινεται να μας εχουν «βαλει γερα στο χερι». Ενα μονο πραγμα φοβουνται: αφυπνισμενους πατριωτες, πολιτες εξοπλισμενους με την αληθεια και γεματους εμπιστοσυνη και ελπιδα για την ελευθερια.
Το βιβλιο αυτο σας εδωσε την αληθεια γυρω απο το ανιερο συστημα τους.

Εκδοσεις
ἐρωδιός

star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: