Τιμούμε ή εορτάζουμε ;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

star


 Από την μια η επανάσταση του ΄21 και από την άλλη ο ευαγγελισμός της θεοτόκου .

Από την μια η απελευθέρωση του γένους και από την άλλη η πνευματική υποδούλωσή  του .

Τι είναι ο "ευαγγελισμός της θεοτόκου" όμως ; Είναι το γεγονός ότι η Παναγία έμαθε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ πως θα "κυοφορήσει" τον υιό του θεού :  «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην». 



Να μην αναλύσουμε τώρα τον παραλογισμό αυτόν ... ούτε επίσης την ταύτηση της εορτής αυτής με τις εκδηλώσεις τιμής στους αγωνιστές του ΄21 ...

Προσωπικά δεν γιορτάζω τιποτα , παρά μόνο τιμώ την μνήμη των αγωνιστών του ΄21  . 

Αυτών που δώσαν την ζωή τους για να μπορούμε όλοι εμείς να ζούμε ελεύθεροι ... Τώρα βέβαια στις μέρες μας η ελευθερία είναι μια έννοια κάπως παρεξηγημένη ... Διότι δώσαμε το δικαίωμα στους "ελεύθερους" ηγέτες μας να βάλουν την ελευθερία μας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ...
Κάποια μέρα , κάποια άλλη ημερομηνίια θα προστεθεί στις εθνικές μας εορτές ... η απελευθέρωσή μας από τους ηγέτες-προδότες .

Δόξα και τιμή στούς ήρωες ! Μεθύστε  συνέλληνες με τ΄αθάνατο κρασί του ΄21 και  μην ξεχνάτε πως : Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα, παρά Θεοίς και παρ' ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν....."
(Σωκράτης, δια γραφίδος Πλάτωνος - Κρίτων, 51, Α-Β)


star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: