46 εκατομμύρια στην Αμερική είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

star

To πρακτορείο Reuters αναφέρει πως το 2010 οι πάμφτωχοι  στην πρώτη σε μέγεθος και μακράν πρώτη σε χρέος οικονομία στον πλανήτη έφτασαν τα 46 εκατομμύρια. 

Aριθμός ρεκόρ και κατά 0,8% αυξημένος σε σχέση με το 2009, που ήταν "μόλις" 43,6 εκατομμύρια. Επίσης πρόκειται για το μεγαλύτερο νούμερο από το 1959 που άρχισαν να δημοσιοποιούνται μελέτες για τα ποσοστά φτώχειας...


Αλλά και οι εργαζόμενοι αμερικάνοι είχαν θέμα. Η δική μας πρωτοκλασάτη δημοσιογράφος Έλλη-είμαι-απαστράπτουσα-Στάη αναγκάστηκε, όπως δήλωσε, να πάψει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του σοφέρ της και να αρχίσει ξανά να οδηγάει η ίδια, με κίνδυνο να γδάρει ανά πάσα στιγμή τα Μανόλο Μπλανκ της με τα πεντάλ. Έτσι και ο μέσος ετήσιος μισθός των αμερικάνων έπεσε στα 49,445 $, μειωμένος κατά 2,3% σε σχέση με το 2009. Έτσι είναι, όλοι χρειάζεται να κάνουμε θυσίες, όπως μας είπε χτες και ο πρωθυπουργός μας : άλλος χάνει τον σοφέρ του, άλλος τα Prada του, και άλλος κόβει εντελώς το κρέας γιατί δεν έχει λεφτά να το αγοράσει. Έκαστος στο είδος και στην κλάση του.

Τα νούμερα του Reuters προχωράνε μετά σε ασφαλιστικές καλύψεις. 50 εκατομμύρια αμερικάνοι, ήτοι κάπου το 1/6 όλου του πληθυμού των ΗΠΑ δεν έχουν κανενός είδους ασφάλιση, αριθμός επίσης ρεκόρ. Τέλος η επίσημη, δηλ. η λογιστικά μαγειρεμένη, ανεργία του ενεργού οικονομικά στις ΗΠΑ φλερτάρει μονίμως με το 10%. Ο Πρόεδρος Ομπάμα, τον οποίο μόλις συνειδητοποίησα πως κανείς δεν λέει πλαντητάρχη όπως τον κατά γενική ομολογία.."περιορισμένης ευθύνης" George W. Bush, σκοπεύει να χτυπήσει την ανεργία με ένα γενναίο πακέτο 450 δις $, που οι Ρεπουμπλικάνοι του έβγαλαν το λάδι όλο το καλοκαίρι για να το δεχτούν. 

Είδατε που δεν έχουμε μόνο εμείς θέμα; Οι ΗΠΑ έχουν στηριχτεί για να μην καταρρεύσουν εδώ και πάνω από μισό αιώνα αποκλειστικά στην θηριώδη πολεμική τους μηχανή. Με το μέγεθος και τον τρόπο που διαχειρίζονται την οικονομία τους (ο αέρας, του άερα, τον αέρα...) αν είχαν αμυντική πολιτική τύπου Ελβετίας δεν θα είχαν πιθανότατα βγάλει ούτε την δεκαετία του '50.
Εμείς όμως που έχουμε αφήσει κατά πολύ πίσω αυτά τα μεγαλεία αναγκαστικά κάνουμε τουμπεκί. 
Ως πότε;

πηγή
Το είδα στους ΚΟΡΙΟΥΣ
===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Sharpedon είπε...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση Μακεδών, τιμή μου.
Αλλά ας διευκρινήσω, γιατί έτσι που το έγραψες μοιάζει σαν να έκανα.."translate/paste" από το Reuters, πως ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο, τα σχόλια, η μετάφραση και βεβαίως το..καυστικό χιουμορ ειναι 100% δικά μου.

Απλώς άντλησα και μετέφρασα πολύ ελεύθερα κάποιες πληροφορίες από το Reuters. Δηλαδή στην προκειμένη η δική μου μερική πηγή ειναι το Reuters και η δική σου ή όποιου αναδημοσιεύσει είναι το ιστολόγιό μου, Οι Κοριοί :)