Ερντογάν: Απειλεί με πυρηνικά και επίθεση στην γεώτρηση!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

star

"Έχει κόψει αλυσίδες" (για να χρησιμοποιήσουμε μια αγοραία έκφραση) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν και πλέον ανακοινώνει πιθανό πρόγραμμα απόκτησης πυρηνικών όπλων και προειδοποιεί εμμέσως με ... καταβύθιση των δυτικών και ισραηλινών δυνάμεων γύρω από την εξέδρα της γεώτρησης στο "Οικόπεδο 12", μιλώντας στην τελετή αποδοχής της MILGEM.    Κατ' αρχήν, ουσιαστικά εξήγγειλε πρόγραμμα απόκτησης πυρηνικών όπλων και εδώ θα πρέπει πλέον η ελληνική πλευρά να ξυπνήσει από τον λήθαργο. Οι σκέψεις απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Ελλάδα στην δεκαετία του ΄70 είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσουν έντονα προσεχώς. Είπε λοιπόν ο Ρ.Τ.Ερντογάν: κόμα και χώρες με εθνικό εισόδημα πολύ χαμηλότερο από το δικό μας αποφάσισαν να φτιάξουν πυρηνικά όπλα επειδή τα διέθεταν οι αντίπαλοί τους και το κατάφεραν. Αυτό μπορεί να κάνει και η Τουρκία αν χρειαστεί"!
Κατ' αρχήν, ποιοι είναι οι αντίπαλοι της Τουρκίας; Το Ιράν; Όχι βέβαια, φίλοι και σύμμαχοι είναι. Οι Κούρδοι;, οι Έλληνες; Μάλλον συνολικά οι δυτικοί!
Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για το ποιος είναι ο εχθρός ιδού και ο συμβολισμός; Η τελετή αποδοχής του πλοίου και η ένταξή του στον τουρκικό στόλο έγινε την ημέρα της 473ης επετείου της νικηφόρου για τους Οθωμανούς ναυμαχίας της Πρέβεζας, όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr.
Και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεώρησε σωστό και λογικό να αναγράψει τα εξής: "Τότε ο στόλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας νίκησε τον μεγαλύτερο σε μέγεθος στόλο της Δύσης και στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο σήμερα. Συνιστώ στη διεθνή κοινότητα να διδαχτεί από το μάθημα της νίκης στην Πρέβεζα. Τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα δεν τελειώνουν στις ακτές μας. Ξεκινούν από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Διώρυγα του Σουέζ και φθάνουν μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό»
Οι ακόλουθοι Άμυνας των χωρών της Δύσης που είχαν προσκληθεί στην τελετή, νόμισαν αρχικά ότι δεν είχαν ακούσει καλά και ζήτησαν ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, όπου (εκεί δεν κάνουν λαρθοτυπίες, όπως κάπου αλλού) όταν δα πιστώθηκε ότι όντως ο Ερντογάν απειλούσε με καταναυμάχηση τους Δυτικούς! 
Η Milgem σε ποσοστό 100% έχει ναυπηγηθεί τα τουρκικά ναυπηγεία και σε ποσοστό 50% τα υποσυστήματά του πλοίου είναι δυτικά. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

3 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Sharpedon είπε...

Αν όντως τα είπε όλα αυτά ο Έρντι (Διώρυγα Σουέζ-Ινδικός;;;) προσωπικά μου φέρνουν σε πυροτεχνήματα για εσωτερική κατανάλωση, για.."ανάκαμψη του ηθικού".
Μήπως πλησιάζουν εκλογές στην χώρα;
H φάση είναι πως παραδοσιακά όλοι οι "ηγέτες" επιδίδονται σε μπαρουφολογίες προεκλογικά, κάτι που οι άλλοι "ηγέτες" γνωρίζουν πολύ καλά, και έτσι δεν τους λαμβάνουν υπόψιν ;)
Κοριός

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Συνηθίζουν τις μεγαλοστομίες οι Τούρκοι -για εσωτερική κατανάλωση, όπως σωστά επισημαίνεις- αλλά ίσως είναι και βολιδοσκόπηση για την δική μας αντίδραση ... ήδη στην Κύπρο προκαλούν και οι δικοί μας δεν αντιδρούν ... κάτι που με παραπέμπει σ΄εποχές Αττίλα ...

Sharpedon είπε...

Χμμμ...άλλαξα ήδη γνώμη για όσα έλεγα προχτές :p
Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στην κυβέρνηση αυτή την στιγμή είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, είτε mini, είτε maxi, είτε mezzo. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα ξέχναγε τα πάντα περί Μνημονίων, τα μέτρα θα πέρναγαν με δέκα-είκοσι φορές μεγαλύτερη ορμή, αθόρυβα και ουσιαστικά αδιαμαρτύρητα, η δημοτικότητά της θα εκτοξευόταν με 3-4 υπερπατριωτικές μπαρούφες του ΓΑΠ, γιατί αναπόφευκτα σε καιρό πολέμου όλοι συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία της χώρας και....τέλος καλό όλα καλά.

Γλυτώνει το ΠΑΣΟΚ τον επερχόμενο πολιτικό του τάφο με μερικές "απαραίτητες απώλειες", ικανοποιεί 1000% τους δανειστές μας, την ΕΚΤ και δη την Γερμανία, κυριολεκτικά ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ και μας εκφυλίζουν σε επίπεδα Κίνας και από την άλλη είμαστε και χαρούμενοι γιατί είμαστε...ελεύθεροι.
Το έκανε η πρώτη διδάξασα Θάτσερ(ζει ακόμη ε;κακό σκυλί...) τότε με τα Φώκλαντς.
Υπό την πρόφαση του εθνικού συμφέροντος κατέπνιξε όλες τις φωνές διαμαρτυρίας.

Ναι, αν ήμουν ΓΑΠ και ήμουν 10 φορές πιο μακιαβελικός το ίδιο θα έκανα. Και είναι πολύ πιο πετυχημένη η συνταγή αν χτυπήσουν πρώτα οι..ωχτροί.
Και ασφαλώς οι "ηγέτες" έχουν τρόπο να συνεννοούνται εντελώς απόρρητα. Και να εξυπηρετούν και να δεσμεύονται για ανταλλάγμτα. Φτου γμτ, η "λογική" εκεί οδηγεί, και δεν χρειάζεται να είσαι "Ηγεμών" για να το κατανοήσεις αυτό!

(έχω θέμα με τα σχόλια, γράφω περισσότερα στα σχόλια απ'ότι στα άρθρα μου - το παίρνω όπως είναι όλο να το αναπτύξω και άλλο στο ιστολόγιό μου :P )