Στην έρημο Νεγκέβ η 337Μ για ασκήσεις υψηλών απαιτήσεων με την IAF

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

star


Ξεκινά σήμερα στο Ισραήλ η κοινή Ελληνο-ισραηλινή άσκηση με αεροσκάφη της 337Μ τα οποία θα συμμετάσχουν σε μικτά αεροπορικά σενάρια συνεκπαίδευσης υψηλών απαιτήσεων με πιλότους εκπαιδευτές της ισραηλινής “Red Flag” στην Αεροπορική Βάση Uvda βαθιά στην έρημο Νεγκέβ. Τα ελληνικά μαχητικά αναχώρησαν εχθές για το Ισραήλ από την 110ΠΜ στη Λάρισα και θα παραμείνον στο Ισραήλ έως και τις 18 Νοεμβρίου.
Το κλιμάκιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, αποτελείται από Ιπτάμενους και Τεχνικούς της 337 Μοίρας και πέντε αεροσκάφη F-16 Block 52+ (τρία μονοθέσια F-16C και δύο διθέσια F-16D), ενώ την όλη αποστολή θα συνδράμει και ένα C-130 από την 112ΠΜ μεταφέροντας προσωπικό και υλικό υποστήριξης. 
Στην ισραηλινή βάση Uvda -αντίστοιχης του δικού μας ΣΟΤ στην 117ΠΜ- φιλοξενούνται μεταξύ άλλων Μοίρες με F-16, επιθετικά ελικόπτερα Cobra αλλά και ένα πλήθος άλλων αεροσκαφών ενταγμένα στις δυνάμεις που προσομοιώνουν εχθρικές δυνάμεις.
Το τεστ για τους πιλότους της 337Μ, όπως εκτιμούν επιτελείς της ΠΑ θα είναι αντίστοιχο με αυτό που αντιμετώπισαν οι χειριστές της 343Μ στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ –κατά τη διάρκεια της Red Flag 09-1 το Νοέμβριο του 2008-  καθώς  είναι ευρέως γνωστό πως οι Ισραηλινοί διατηρούν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, από όλες τις πλευρές, σχολείο εκπαίδευσης μάχης αέρα.
Η ΑΒ της Uvda (ή Ovda) βρίσκεται 236 χλμ. νότια και ανατολικά από το Τελ Αβίβ και περί τα 60 χλμ. βόρεια από την πόλη Eilat στο νότιο άκρο της χώρας. Η συνολική απόσταση από την 110ΠΜ όπου και η βάση αναχώρησης ανέρχεται σε 1640 περίπου χλμ.
Η Μοίρα της ισραηλινής Αεροπορίας η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάληψη του ρόλου προσομοίωσης του εχθρού είναι η 115 η οποία επιχειρεί με αεροσκάφη F-16A και επανασυστάθηκε το 2005 στην ΑΒ της Uvda. Οργανωμένη και στα πρότυπα των Μοιρών των αμερικανών aggressors η 115Μ δεν «προσφέρει» τις υπηρεσίες σε ξένες αεροπορικές δυνάμεις πολύ συχνά.
Έτσι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου η ελίτ των Ισραηλινών aggressors έχει συνεκπαιδευτεί με ξένες αεροπορικές δυνάμεις. Στις ελάχιστες αυτές φορές το Μάιο του 2006 η 115Μ συνεκπαιδεύτηκε με την 101 Μοίρα της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, τον 2008 εκπαίδευσε σε συνθήκης ερήμου τουλάχιστον Τσέχους πιλότους πριν την αναχώρηση τους για το Αφγανιστάν, ενώ το Δεκέμβριο φιλοξένησε ιταλικά Tornado.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: