Ψευδοκωλοτουμπίαση ... η νέα ασθένεια ... προσοχή , δεν υπάρχει θεραπεία !

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

star

 Απ΄ότι φαίνεται μόνο η αριστερά διαθέτει "αντισώματα" κατά της νέας ασθένειας .

Αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά το Βερολίνο. Έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης καθώς χαιρέτισε την επιστολή Σαμαρά . Ικανοποίηση και από τη Γαλλία. Κανένα σχόλιο ακόμα από το ΔΝΤ
Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε την επιστολη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης".
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ' εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της. Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου.
Θετική ήταν η αντίδραση και στη Γαλλία, η οποία δε θέλει σύντομα εκλογές. Κανένα σχόλιο προς το παρόν από το ΔΝΤ για την επιστολή του Σαμαρά. Η επιστολή βρίσκεται στο γραφείο της κ. Λαγκάρντ η οποία περιμένει τους Ευρωπαίους.

Διαβάστε την επιστολή Σαμαρά :
«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές...
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει τον νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης, υποστηρίζει εργαλεία που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από τη μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής, οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

πηγή

 ΥΓ. Δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα αυτό από τον Σαμαρά . Ως γνήσιος Εβραίος απόγονος έπραξε τον καθήκον του .  Ο παπούς του Αλ. Ζάννας υπήρξε ιδρυτικό μέλος της "Επιτροπής Εθνικής Αμύνης" η οποία και παραχώρησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στους πρέσβεις της Αντάντ

 Ο Αλέξανδρος Ζάννας πέθανε το 1963. Γιος του ήταν ο Παύλος Ζάννας (1928-1989), ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο, διατηρώντας φιλία με τον Γεώργιο Παπανδρέου ο οποίος και τον είχε διορίσει διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. ( όπως βλέπετε κρατάει από παλιά η σχέση αυτή ...)

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: