Η ανικανότητα και η φαιδρότητα έχουν πλέον πρόσωπο : Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

star

Tέτοιος εξευτελισμός της Ελλάδας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν: Σε μια αξιοθρήνητη μεταμεσονύκτια εμφάνιση, ένας μαστιγωμένος και καταρρακωμένος Γιώργος Παπανδρέου, μετά την σύνοδο των G20, το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει το δημοψήφισμα για τις 4 Δεκεμβρίου κατόπιν σχετικής εντολής των Μέρκελ-Σαρκοζί.
Μάλλον το ερώτημα θα είναι "Ναι ή όχι στο ευρώ", το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό, δε νομομιμοποιεί κατ'ουδένα τρόπο την κυβέρνηση τυχόν θέτικό αποτέλεσμα (που είναι και το σφόδρα πιθανό, αν είναι αυτό το ερώτημα) και γενικά θα έχει προκαλέσει μία άνευ προηγούμενου αναστάτωση χωρίς κανένα λόγο και αιτία, αφού οι πολίτες θα ξαναγυρίσουν στα χαρακώματα του αγώνα για επιβίωσή τους χωρίς να θεωρούν ότι του έδωσαν "πράσινο φως" για να εφαρμόσει αυτά που θέλει.
Πάντως να σημειώσουμε ότι ήδη ακούγονται πολλά για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις διεθνείς αγορές χρήματος και παραγώγων που έχουν γίνει παγκοσμίως από κάποιους οι οποίοι ... μυστηριωδώς γνώριζαν την πρόθεση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα και τώρα έχουν θησαυρίσει!
Έτσι λοιπόν ο Γ.Παπανδρέου δήλώσε ότι "Οι αποφάσεις της ΕΕ έχουν ευθύνες.  Λόγω αμφισβήτησης θεώρησα  σημαντικό ο ελληνικός λαός να  πάρει  τις αποφάσεις. Θα διοργανώσουμε το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα και θα ενημερώσω τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός και θα πάρει τις σωστές αποφάσεις.
Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θέλει να είμαστε ισχυρός εταίρος στο ευρώ και την Ευρώπη και αυτό διακυβεύεται. Μια θετική απόφαση του ελληνικού λαού είναι θετική απόφαση για την Ευρώπη. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ικανός να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το καλό της χώρας. 
Ενημέρωσα τους εταίρους ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε το δημοψήφισμα πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου.Πολλοί αμφισβητούν τις σημαντικές αποφάσεις και θεωρώ σωστό να τις λάβει ο ελληνικός λαός.  Οι σημαντικές αποφάσεις έχουν και ευθύνες και αυτές οι ευθύνες θα αλλάξουν το μέλλον της χώρας".
Οι Μέρκελ-Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν ότι εφ'εξής σκοπεύουν να αναλάβουν απ'ευθείας την διακυβέρνηση της χώρας καθώς θεωρούν ότι ο Γ.Παπανδρέου, ούτε καν ... διεκπεραιωτική δουλειά δεν μπορεί να κάνει.
Για αυτό το λόγο Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα πως είναι δικαίωμα των Ελλήνων να κάνουν δημοψήφισμα, αλλά ξεκαθάρισαν πως αυτό το δημοψήφισμα μπορεί να απαντάει μόνο σε ένα ερώτημα: Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη, δείχνοντας έτσι πως ακόμα και η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι ένα ορατό ενδεχόμενο.
Και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί οικονομικά, δηλαδή δεν θα πάρει την έκτη δόση εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και για το λόγο αυτό δήλωσαν πως πρέπει να γίνει γρήγορα η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος όπου θα αποταμιευτούν τα χρήματα εάν φυσικά οι Έλληνες πουν ναι στην παραμονή τους στο ευρώ.
Αν δεν ήταν τόσο αξιολύπητη και τραγική η συμπεριφορά και η εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου, θα μπορούσαμε να πούμε "Να κοιτάνε τα του οίκου τους" και "Καλύτερα πεινασμένοι παρά ταπεινωμένοι", όπως είχε δηλώσει και ο Γ.Καρατζαφέρης, αλλά τώρα τους δικαιολογούμε: Με τέτοια εμφάνιση Έλληνα πρωθυπουργού, τέτοια θα πουν.
Επίσης για το δημοψήφισμα Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα πως η απόφαση για δημοψήφισμα ήταν μονομερής και κανείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ενήμερος. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για αυτό το συμβάν και σημείωσε πως από τότε άλλαξε το ψυχολογικό πλαίσιο και πλέον οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.
Πάντως, λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του από τις Κάννες ξεκαθάρισε πως το πιθανότερο είναι το δημοψήφισμα (χωρίς να αναφερθεί στο ερώτημα) θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου.
Μετά τη συνάντηση η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι πρώτη φορά έχει δει την Ευρώπη τόσο αποφασισμένη για οριστική λύση, ενώ επιβεβαίωσε και εκείνη πως η Ελλάδα προς το παρόν δεν μπορεί να λάβει την έκτη δόση εάν δεν γίνει πρώτα το δημοψήφισμα. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό περί τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει συνεδρίαση των αξιωματούχων του ΔΝΤ για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την έκτη δόση.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αυτή την απόφαση μετέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πριν την άφιξή του στις Κάννες.
Μία δεύτερη μίνι σύνοδος στην οποία θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους ηγέτες της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της G20 στις Κάνες, ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου.
«Χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα γίνουν πολύ πιο επώδυνες, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν», υπογράμμισε ο Μπαρόζο.
Όπως μετέδωσε και το Dow Jones η Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Γερμανία χαιρετίζει μια συνετή συμπεριφορά από την Ελλάδα, δήλωση που σημαίνει πλήρες άδειασμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και δημοσίως πλέον για την απόφασή του για το δημοψήφισμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: