Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς ... Παπαδήμος πρωθυπουργός ...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

star

Οι πρώτες δηλώσεις του



Τι ξέρουμε γι αυτόν
Γεννημένος στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1947, με καταγωγή από τη Δεσφίνα της Φωκίδας, ο Λουκάς Παπαδήμος με την πάροδο του χρόνου έχτισε ένα πλούσιο επιστημονικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό βιογραφικό. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και κατόπιν σπούδασε Φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από όπου αποφοίτησε το 1970.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και έκανε διδακτορικό (1978) στα Οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1985 αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το 1993 ορίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό, Α. Παπανδρέου, υποδιοικητής και έναν χρόνο αργότερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 2002.
Υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και συνέβαλε στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Παράλληλα διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994-1998) και πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993-1995).
Το 2002 επιλέχτηκε από την ΕΕ στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, στην οποία ολοκλήρωσε τη θητεία του το 2010. Την ίδια χρονιά αποδέχτηκε τη θέση του άμισθου οικονομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.
 
Τι δεν ξέραμε (αλλά το μάθαμε)

Ο Λουκάς Παπαδήμος Μέλος της Τριμερούς Επιτροπής του Ιδρύματος Ροκφέλλερ !

 Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών. Περισσότερα από την  Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder

(πάρτε μια ιδέα :  H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να εντάξουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα σε συμμαχίες εναντίον της δημοκρατίας. Η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκε για να “διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική” σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η Τριμερής Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο “Η Κρίση της Δημοκρατίας”. Ανάμεσα στους συγγραφείς της ήταν ο γνωστός αντιδραστικός Samuel Huntington. Η έκθεση διαπίστωνε ότι “κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία”. Η έκθεση είπε επίσης ότι “χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας” και ακόμα ότι “η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων”.

Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξής της, λέγοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό»)

Δεν τελειώσαμε όμως  ...

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα  και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου). Κατά συνέπεια αντιλαμβάνεται ο καθένας ποιανού τα συμφέροντα θα εκπροσωπίσει ...

Τι να περιμένουμε απ΄αυτόν

Επιδείνωση και ένταση ... Βασική αποστολή του Λουκά Παπαδήμου είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

πηγή


========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: