Παράδοξο : καταδικάζονται οι δωροδοκούντες χωρίς να υπάρχουν δωρολήπτες

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

star

Το δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε σε διετή φυλάκιση με αναστολή τα δύο κορυφαία στελέχη της εταιρείας Ferrostaal AG τα οποία ομολόγησαν ότι πλήρωσαν μίζες στην Ελλάδα και την Πορτογαλία προκειμένου να πουλήσουν τα υποβρύχια που κατασκεύαζε η εταιρεία τους. Επίσης, μετά από συμβιβασμό στην Ferrostaal επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους δύο καταδικασμένους η μίζα για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία ήταν ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, για συνολική παραγγελία 1,6 δισ.

Έτσι, έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο. Να καταδικάζονται οι δωροδοκούντες χωρίς να υπάρχουν δωρολήπτες. Προφανώς υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια : Η Γερμανία είναι ένα σοβαρό κράτος ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του σαθρού πολιτικού συστήματος.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που δεν επιτρέπει τη δίωξη μελών του υπουργικού Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση της θητείας της επόμενης Βουλής από την οποία τελέστηκε το αδίκημα.

Έτσι τη γλύτωσαν οι κουμπάροι και οι Βατοπεδινοί, έτσι τη γλύτωσαν οι μιζούχοι της Siemens και των υποβρυχίων, καθώς οι σχετικές υποθέσεις προσκρούουν στην παραγραφή.

Στην Ελλάδα υπάρχει επίσης ένας νόμος που λέει ότι δεν μπορείς να φορολογηθείς δύο φορές για τα ίδια εισοδήματα και μάλιστα αναδρομικά. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τη γλύτωσε.

Και μάλιστα η αδικία ήταν διπλή γιατί ξαναφορολογήθηκαν μόνο τα κορόιδα που δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση του δικομματισμού. Το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται. Η Νέα Δημοκρατία παρά την ευχάριστη αντιμνημονιακή της ρητορική δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το δημοσκοπικό 20%. Όσοι ψάχνουν τους λόγους ας μη σταθούν μόνον στα μέτρα. Ας σκεφτούν ότι : Ο λαός κουράστηκε, τους βαρέθηκε, σιχάθηκε...

πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: