Ο ηλίθιος ψηφοφόρος

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

star

Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση "you are an idiot" και όποιος ξέρει αγγλικά γνωρίζει ότι σημαίνει "είσαι ηλίθιος". Γνωρίζουμε όμως ποιος εξέφρασε πρώτος την έννοια αυτή και τι εννοεί σε βάθος;

Για να δούμε την ανάλυση της έννοιας IDIOT:

Ο Dr. Henry H. Goddard (1866-1957) ψυχολόγος και ευγονιστής εξ Αμερικής, πρότεινε ένα σύστημα ταξινόμησης για τους νοητικά καθυστερημένους ανθρώπους βασιζόμενος στο Binet-Simon concept "δια-νοητική ηλικία".

Μετά από μελέτες και πειράματα είδαν ότι η "χρονολογική ηλικία" των ανθρώπων δεν συμβαδίζει με την "δια-νοητική ηλικία" τους, οπότε όρισαν την ταξινόμηση ως εξής:

άτομα που βρίσκονται σε "δια-νοητική ηλικία" μεταξύ 3-7 ετών, που είναι και η κατώτερα νοητική βαθμίδα, έχουν ταυτοποιηθεί ως "idiots" , άτομα που η "δια-νοητική τους ηλικία" είναι μεταξύ 7-10 ετών ως "morons" κτλ.

Ο μηχανισμός εύρεσης νοητικού επιπέδου είναι διάφορες ασκήσεις (τεστ), και το αποτέλεσμα αυτών των ασκήσεων μετριέται σε μονάδες IQ (intelligence quotient) δηλαδή νοητικό πηλίκο. οι "idiots" είναι αυτοί που έχουν IQ κάτω των 30 βαθμών

Η λέξη "idiot" προέρχεται από την Ελληνική λέξη Ιδιώτης, η οποία από όσο ξέρουμε δεν έχει σχέση με την νοημοσύνη.... Αν ψάξουμε όμως τα πράγματα βαθύτερα και συγκεκριμένα στην ΑρχαιοΕλληνική φιλοσοφία θα δούμε ότι την έννοια "ιδιώτης" που 2.300 χρόνια αργότερα "ανακάλυψαν" οι ψυχολόγοι την έχει αναφέρει πρώτος ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του.

Ο Αριστοτέλης λοιπόν αποκαλεί ιδιώτες αυτούς που δεν ασχολούνται με τα κοινά, και κάποιος πολιτευτής σε μια εκπομπή στην τηλεόραση μετά την πρώτη εβδομάδα των πρόσφατων Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών που η αποχή ήταν 60% αποκάλεσε τους πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν ιδιώτες (ηλίθιους), βασιζόμενος στα λεγόμενα του Αριστοτέλη όπως είπε, θέλοντας να εξυβρίσει τους πολίτες που τους αγνόησαν με έντεχνο τρόπο, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Αριστοτέλη...

Αυτός ο πολιτευτής προφανώς ελλείψει βαθύτερης φιλοσοφικής βάσης, προσπάθησε να πουλήσει πνεύμα που δεν είχε, και όχι μόνο έσφαλε αλλά θα δούμε και στο τέλος ότι ο ίδιος και αυτοί που πήγαν και ψήφισαν στην πραγματικότητα είναι οι "ιδιώτες" άρα και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα:

Ο Αριστοτέλης όντως τους Έλληνες που δεν μετείχαν στα κοινά της πόλης τους ονόμασε "Ιδιώτες" δίνοντας μια βαθύτερη έννοια του εντελώς ηλίθιου, ο πολιτευτής όμως αγνοεί ότι "κοινά" κατά την κλασσική περίοδο, δεν σημαίνει απλά πάω και ψηφίζω!!!

Όταν οι πρόγονοι μας λένε "κοινά" και "ασχολούμαι με τα κοινά" εννούν "ασχολούμαι με το κοινό καλό (συμφέρον)", κοινό είναι το κοινωνικό σύνολο!!!

Η λέξη ΙΔΙΩΤΗΣ σημαίνει το ακριβώς αντίθετο δηλαδή είναι αυτοί που ασχολούνται με το ιδιωτικό τους καλό (συμφέρον). Ο Αριστοτέλης λοιπόν αποκαλεί ηλιθίους-καθυστερημένους-ζωα αυτούς που κοιτάνε το "ιδιωτικό συμφέρον" δηλαδή την πάρτη τους και μόνο, πράγμα όντως εντελώς ηλίθιο!

Ο δάσκαλος του Πλάτων στα κείμενα του αναφέρει ρήσεις του Σωκράτους που λένε συνεχώς και αδιαλείπτως " ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ" το αντίθετο αυτού φέρνει προστριβές προβλήματα και από νοήμονες άνθρωποι καταλήγουμε να πέφτουμε στο επίπεδο του ζώου, εφόσον φερόμαστε σαν (και δεν έχουμε εν τέλει καμία διαφορά) τα ζώα της ζούγκλας αρπάζοντας και τρώγοντας ο ένας τον άλλον... οπότε "κύριε" πολιτευτά μας, ΙΔΙΩΤΕΣ (IDIOTS=ηλίθιοι) δεν είναι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, αλλά αυτοί που πήγαν και ψήφισαν τα κόμματα για να τους βολέψουν σε θεσούλες, διότι αυτοί αποσκοπούν στο ιδιωτικό τους καλό (συμφέρον) το οποίο αναγκαστικά είναι αντίθετο και αντίρροπο με το καλό του συνόλου δηλαδή τα "κοινά"...

Αν λοιπόν θέλετε να αποκαλείτε κάποιους ηλίθιους idiot-ιδιώτες, να αποκαλείτε τον εαυτό σας και τους ψηφοφόρους σας, που αρπάξετε από τα "κοινά" και τα κάνετε "ιδιωτικά"!!!!

Επίσης να γνωρίζετε ότι αν αύριο το πρωί ξυπνάγατε εσείς και οι υπόλοιποι 299 του κυνοβουλίου στην Δημοκρατική Αρχαία Αθήνα με το βαρύ βιογραφικό σας ως καταχραστές και καταστροφείς των "κοινών" να είστε σίγουροι ότι η ποινή θα ήταν θάνατος για προδοσία της πατρίδας, και όλα αυτά διότι η Πατρίς τότε ήταν ιερή, και οι ηγέτες την τιμούσαν!!!

Υ.Γ. επειδή οι παγίδες που έχουν στήσει οι "2.000+ χρόνια μάστορες" είναι δαιδαλώδης και σε πολλαπλά επίπεδα, γι αυτό θα εξηγήσουμε παρακάτω τι πρέπει να κάνουν οι απογοητευμένοι και γιατί.

Το πολιτικό σύστημα ομαδοποιεί τους πολίτες αυτόματα σε δυο ομάδες, την μια που είναι οι πραγματικοί ιδιώτες που πάνε και ψηφίζουν για να πάρουν και αυτοί από τα λάφυρα (χειρότερο από κλεπταποδόχους δηλαδή), και στην άλλη των απογοητευμένων που απέχουν. Και οι δυο καταστάσεις όμως συμφέρουν τους "2.000+ χρόνια μάστορες", διότι έχουν φτιάξει ένα εκλογικό σύστημα τέτοιο που απλά αγνοούν το πολιτικό σώμα που απείχε και έτσι χορεύουν ανενόχλητοι!!!

Πρακτικά : αν έχουμε 10 κατοίκους και πάνε και ψηφίσουν οι 3, θα έχουμε 70% αποχή και 30% προσέλευση. Οι 3 που ψηφίσανε, έδωσαν π.χ. 2 ψήφους στο Πασοκ και 1 ΝΔ. Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι μαστορεμένα έτσι που δεν θα πουν Πασόκ πήρε 2 ψήφους από τους 10 άρα 20% και ΝΔ πήρε 1 ψήφο από τις 10 άρα 10%, αλλά θα πουν 70% αποχή, την βάζουμε στην άκρη, και από αυτούς τους 3 που ψηφίσανε το Πασόκ έλαβε 2 ψήφους από τους 3 του συνόλου των ψηφισάντων (εφόσον το "σύνολο ψηφισάντων" δεν είναι τα 10 άτομα αλλά τα 3 που ψήφισαν), άρα 66% και 1 ψήφο από τις 3 τους συνόλου η ΝΔ άρα 33%

Αποδείξαμε λοιπόν ότι η αποχή και τα λευκά δεν φέρνουν αποτέλεσμα κανένα, το μόνο πράγμα που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα μιας και που τα 6 πρώτα κόμματα είναι τσιράκια των "2.000+ ετών μαστόρων" είναι να αφαιρέσουμε δύναμη από αυτούς ψηφίζοντας μικρά και άσχετα κόμματα.

Μερικοί νομίζουν ότι αν ψηφίσουν ένα μικρό κόμμα πετάνε την ψήφο του στα σκουπίδια, αντιθέτως όμως αφαιρεί δύναμη από τους καρεκλοκένταυρους που έχουν κάτσει στην εξουσία και δεν φεύγουν αφού ότι και να κάνουν ξέρουν ότι ο όχλος θα τους ξαναψηφίσει (και όποιος δεν ψηφίσει δεν τρέχει τίποτα αφού όπως προείπαμε δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα που θέλουν...)
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: