Λήξη της συνεργασίας του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** με τον διαπρεπή επιστήμονα κ. Νίκο Λυγερό .

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

star
Ο κ. Λυγερός στον Ροταριανό όμιλο Ρόδου

Δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την λήξη της  συνεργασίας που είχα με τον κ. Λυγερό για ένα θέμα που προέκυψε αλλά που για μένα αποτελεί θέση αρχής αδιαπραγμάτευτη .

Οφείλω να πω πως ο κ. Λυγερός παρά την εξέλιξη αυτή ,έχει την απεριόριστη εκτίμησή μου και πως θα συνεχίσω να διαβάζω άρθρα του καθώς επίσης και να αναρτώ κατά καιρούς ενδιαφέροντες ομιλίες και συνεντεύξεις του .

Για να μήν σχηματίσει κανείς λάθος γνώμη για τον κ. Λυγερό , τους στενούς συνεργάτες του ή για μένα παραθέτω τα μηνύματα που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή . Η κ. Ραπτοπούλου είναι η στενή συνεργάτης του κ. Λυγερού . Μου έστειλε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα  προς δημοσίευση (ως είθισται) και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος :


Olga Raptopoulou
6 Δεκ (Πριν από6 ημέρες)

προς bcc: Εμένα
Καλησπέρα σας,

σας αποστέλλω την Εισήγηση του Νίκου Λυγερού  με θέμα: "Leonardo da Vinci: Το αναγεννησιακό παράδειγμα της ιδιοφυΐας"
στον Ροταριανός Όμιλος Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στις 01/12/2011.


Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
#######################################################

***ΜΑΚΕΔΩΝ***
7 Δεκεμβρίου 2011 12:22 μ.μ.
Προς: Olga Raptopoulou ( έσβησα το e mail της για ευνοητους λόγους)
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Ομολογώ πως δεν περίμενα τον κ. Λυγερό να τον δω ούτε σαν επισκέπτη σε τέτοιου είδους "κλειστές" κοινωνίες , των οποίων την ύπαρξη θεωρώ γελοία , υποκριτική και άνευ αντικειμένου . Είναι σαφές πως οπουδήποτε εμφανιστεί ο κ. Λυγερός , είτε ως εισηγητής είτε ως φυσική παρουσία , προσδίδει ιδιαίτερο κύρος ...
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στις τάξεις του (λέσχες , οργανώσεις κλπ) έναν απ΄τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο ; Όλοι , μηδενός εξαιρουμένου ...
Ποια απ΄αυτές τις λέσχες δεν θα εκμεταλλεύονταν μία τέτοια εξέλιξη ; Όλοι , μηδενός εξαιρουμένου ...

( Ακόμη κι ένας καφετζής θα ήθελε να λέει πως ο κ. Λυγερός πίνει τον καφέ του στο καφενείο του ! Όπως επίσης κι εγώ εκμεταλλεύομαι το κύρος του κ. Λυγερού και αναφέρω την συνεργασία μου μαζί του αναφέροντάς το στο ιστολόγιό μου και μάλιστα σε περίοπτη θέση . Με μία διαφορά όμως ... εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτα απολύτως και δεν επιδιώκω να κερδίσω τίποτα , καθότι εκπροσωπώ μια  ανώνυμη ιστοσελίδα .)

Βέβαια ισχύει και το αντίστροφο σε πολλές των περιπτώσεων , δηλαδή κάποιος επιδιώκει να γίνει μέλος μιας αποκρυφιστικής -μυστικιστικής λέσχης για να έχει την προβολή , την υποστήριξη και κάθε είδους βοήθεια για την επίτευξη των προσωπικών του φιλοδοξιών . Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση του κ. Λυγερού .

Απορίας άξιον είναι λοιπόν , τουλάχιστον για μένα , η επιλογή του να δεχθεί την πρόσκληση να παρουσιαστεί σ΄ένα club , προθάλαμο των μασόνων-τεκτόνων .
Επειδή θέλω να είμαι απολύτως σαφής μαζί σας , όπως ήμουν μέχρι και σήμερα, θέλω να σας πω πως αν η απάντησή σας δεν με ικανοποιήσει ,  η συνεργασία μας θα λάβει τέλος και η συνομιλία μας αυτή θα δημοσιευθεί στο ιστολόγιό μου .
  Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
  

##############################################
Olga Raptopoulou  
7 Δεκ (Πριν από5 ημέρες)

προς Εμένα
Καλησπέρα σας κ. Ρωσσίδη,

ο κ.Λυγερός έχει εδώ και χρόνια κάνει διαλέξεις σε Ροταριανούς λόγω του Σχεδίου Ανάν και των προσφυγών κατά της Τουρκίας στην Κύπρο. Η συμμετοχή τους ήταν δυναμική και στα δύο εθνικά θέματα. Από τότε κάθε φορά που τον καλούν  με ένα θέμα της επιλογής του, αποδέχεται την πρόσκληση διότι ξέρει ποιο σημαντικό ρόλο έπαιξαν. Το ίδιο ισχύει για τα Δωδεκάνησα και ειδικά για το Καστελλόριζο. Καθώς ξέρει ότι είστε ευαισθητοποιημένος σε αυτά τα θέματα με απόδειξη το ιστολόγιό σας, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Δεν ξέρω αν αυτή η απάντηση σας ικανοποιεί αλλά είναι η ίδια που δίνει και για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς κύκλους.


Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
###################################################
 

***ΜΑΚΕΔΩΝ***
                               8 Δεκ (Πριν από4 ημέρες)

προς Olga
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Οι Ρόταρυ  είναι μια οργάνωση που ξεκίνησε απ΄την Αμερική και σήμερα έχει  παγκόσμια παρουσία ... με επί μέρους οργανώσεις και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αλλά και στη Τουρκία .

 Σύμφωνα με τους ίδιους "η κεντρική διοίκηση συντονίζει την δράση όλων των ροταριανών ομίλων " .  Θέλετε λοιπόν να δεχθώ πως οι Ελληνοκύπριοι Ρόταρυ αντιπαρατέθηκαν  με τους Αμερικάνους και τους Τούρκους Ρόταρυ ; Είναι σαν να μου λέτε πως μάλωσε το αριστερό χέρι με το δεξί για το ποιο θα ξύσει το κεφάλι ... το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο , το κεφάλι θα ξυθεί ...
 Θέλω να πω δηλαδή πως οτιδήποτε κι αν έκαναν οι ρόταρυ ήταν σαφώς καθοδηγούμενο απ΄το Διεθνές Ρόταρυ το οποίο ασφαλώς και δεν εκπροσωπεί  Ελληνοκυπριακά συμφέροντα . Το λένε οι ίδιοι στην σελίδα τους : "Ἀνεξαρτήτου τῆς χώρας εἰς τὴν ὁποίαν λειτουργοῦν καὶ δραστηριοποιοῦνται οἱ Ροταριανοὶ Ὅμιλοι, ἡ δρᾶσίς των ἀποβλέπει εἰς τὴν ἐπίτευξι τῶν ἴδιων ἀντικειμενικῶν σκοπῶν. "
Τώρα αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος (εν προκειμένω , μη λύση του Κυπριακού ) αντιλαμβανόμαστε τον "αντικειμενικό" σκοπό τους .
Οι Αμερικάνοι ουδέποτε θέλησαν να επιλυθεί το Κυπριακό .
 Άλλωστε δεν το δημιούργησαν για να το επιλύσουν ...

Εν ολίγοις , χαρακτήρισα  την ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων (Ρόταρυ , Μπίλτεμπερκ ή ακόμα ακόμα ΔΝΤ , WHO ,F.A.O. κλπ) γελοία , υποκριτική και άνευ αντικειμένου διότι θεωρώ πως   δεν εξυπερετούν το γενικό καλό παρά μόνο ως παράπλευρη συνέπεια και αφού έχουν αποκομίσει αυτό που επιδίωκαν .

Εν πάση περιπτώσει κ. Ραπτοπούλου θεωρώ πως η απάντηση δεν με καλύπτει και θα ήθελα το κάτι τις ακόμη ... Ας πούμε δηλαδή , πως βοήθησαν στο σχέδιο Ανάν και γιατί να υιοθετηθηκαν οι δικές τους απόψεις ... τι τους καθιστά ειδήμονες ... και αντιστοίχως τι έπραξαν οι Τούρκοι ομογάλακτοί τους . Είναι ο κ. Λυγερός μέλος τους ή μέλος μιας παρόμοιας οργάνωσης ;

Βέβαια, οι ερωτήσεις μου είναι πάρα πολλές , αλλά σεβόμενος τον χρόνο σας αρκούμαι  επί του παρόντος σ΄αυτές .

Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
 
###################################################

Olga Raptopoulou 
8 Δεκ (Πριν από4 ημέρες)

προς Εμένα
Καλησπέρα σας κ.Ρωσσίδη,

κι όμως δεν ακολούθησαν όπως λέτε. Μπορείτε να το δείτε και στο ΕΔΑΔ με τις προσφυγές που έχουν κάνει για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Όχι, ο κ.Λυγερός δεν ανήκει στους Ρόταρυ ούτε σε τέτοιου είδους οργανώσεις.

Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
####################################################

***ΜΑΚΕΔΩΝ***
προς Olga
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Λυπάμαι  μα φοβάμαι πως δεν συμφωνούμε ... το ΕΔΑΔ δικαίωσε πολλούς Κύπριους πράγματι , και αποφάσισε σε πολλές των περιπτώσεων να δοθεί χρηματική αποζημίωση (από 10.000 έως 400.000 ευρώ) , αλλά αυτό εμμέσως πλην σαφώς παραχωρεί κυριαρχικά εδαφικά δικαιώματα στην Τουρκία , ασχέτως με τα όσα λέει ο κ. Λυγερός εδώ (το θέμα αυτό βέβαια είναι πιο πολύπλοκο ... ας μην πλατειάσομε κι άλλο) .

Το να διεκδικεί κάποιος την περιουσία του είναι θεμιτό , αλλά το να αξιολογείτε η πατρίδα χαμηλότερα από την οποιαδήποτε ιδιωτική περιουσία αυτό είναι ο ορισμός της ιδιοτέλειας και είναι απολύτως ανήθικο . (Δεν ξέρω τι διεκδίκησαν με τις προσφυγές τους οι Ροταριανοί , διότι δεν μπόρεσα να αντλήσω πληροφορίες από το ΕΔΑΔ και θα αρκεστώ σ΄αυτό που είπατε : "... τις περιουσίες τους" )

"κι όμως δεν ακολούθησαν όπως λέτε" ... Ακόμα και να το δεχθώ αυτό που λέτε ,αρκεί για να δικαιώσει τους χαρακτηρισμούς μου

Εν πάσι περιπτώσει ,οφείλω να σας ενημερώσω πως δεν θα κάνω αναρτήσεις με παρόμοιο περιεχόμενο , όχι διότι δεν είναι σημαντικά τα όσα λέει ο κ. Λυγερός αλλά για όλους τους παραπάνω λόγους που έχω αναφέρει . Χαίρομαι που ο κ. Λυγερός δεν ανήκει σε τέτοιου είδους οργανώσεις .

Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
 
#################################################

Olga Raptopoulou                           
9 Δεκ (Πριν από3 ημέρες)

προς Εμένα
κ.Ρωσσίδη καλησπέρα σας,

ο κ.Λυγερός απλώς σας πληροφορεί ότι έχουν γίνει πάνω από 1600 προσφυγές στο ΕΔΑΔ. Αν δεν το δέχεστε διότι δεν έχετε ασχοληθεί με το θέμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δε θα σας ενοχλήσω με άλλα άρθρα του κ.Λυγερού για να μη σας βάλω σε δύσκολη θέση. Σας ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την ωραία μας συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
##################################################
***ΜΑΚΕΔΩΝ***
10 Δεκ (Πριν από2 ημέρες)

προς Olga
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Προφανώς παρεξηγήσατε ... πουθενά δεν αμφισβήτησα το θετικότατο  έργο του κ. Λυγερού είτε για τους αδελφούς μας Κύπριους είτε για όλους εμάς . Αυτό που αμφισβητώ είναι ο πατριωτισμός  των Ροταριανών , της Μπίλτεμπερκ κλπ.

Δεν με δυσκολεύετε καθόλου κ. Ραπτοπούλου , δεν υφίσταται τέτοιο θέμα ... Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να αναγνωρίσω το οποιοδήποτε λάθος μου ,όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, είτε δημόσια , είτε κατ΄ιδίαν . Κατά συνέπεια δεν είναι καθόλου ενοχλητικά τα άρθρα του κ.Λυγερού .Απεναντίας είναι η ευχάριστη νότα ανάμεσα στα λιβελογραφήμματα του κάθε τυχάρπαστου "ειδήμονα" .

Εν κατακλείδι λοιπόν κ. Ραπτοπούλου , η αιτιολόγησή σας για την παρουσία του κ. Λυγερού σε ροταριανό όμιλο δεν με ικανοποίησε , αλλά επειδή πιστεύω πως η καλή πρόθεση του κ. Λυγερού είναι η κύρια συνισταμένη της εκεί παρουσίας του θα συνεχίσω να προβάλω , επιλεκτικά , μέρος απ΄τα άρθρα του κ. Λυγερού στο ιστολόγιό μου .

Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
#############################################
 
Κάπου εδώ έπεσε η αυλαία της συνεργασίας μου με τον κ. Λυγερό . Καλώ όλους σας να επισκεφθείτε την σελίδα του κ. Λυγερού και να διαβάσετε τα άρθρα του . Ο κ. Λυγερός είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και μόνο κέρδος θα έχετε μελετώντας τον .

ΥΓ. Έπρεπε να δώσω στην δημοσιότητα την στιχομυθία αυτή για ενημέρωση και μόνο των αναγνωστών του ιστολογίου μου . Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση αυτής της ανάρτησης για οιονδήποτε λόγο .
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: