Ο νέος εξολοθρευτής των Ελλήνων : The terminator of Greeks

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

star

Οκταετία λιτότητας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.


Δεν θα είναι προσωρινά τα μέτρα λιτότητας. Μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος...έκανε λόγο για οκταετία των μέτρων λιτότητας, μαζί με αυτά του πακέτου των 325 εκ. ευρώ, που εκκρεμούσαν για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα.
Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε ότι τα μέτρα αυτά έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο τρόικας και Euroworkingroup και μένει να εγκριθούν από το Eurogroup τη Δευτέρα. Και με τον ίδιο βαθμό κρισιμότητας αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης των λεγόμενων προαπαιτούμενων ενεργειών όπως και στην έγκριση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.
«Είναι επομένως αναγκαίο να εξεταστούν και να εγκριθούν τα μέτρα αυτά από το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε ο κ. Παπαδήμος εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι με αυτές τις αποφάσεις από το υπουργικό συμβούλιο, τη Δευτέρα το Eurogroup θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Παπαδήμος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που ρυθμίζει την αξιοποίηση του Αγίου Κοσμά και του Ελληνικού, το οποίο παρουσίασε ως ευκαιρία για σημαντικές επενδύσεις και αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.
«Η μείωση στις συντάξεις δε μπορούσε να αποφευχθεί, οι επιπτώσεις όμως είναι ηπιότερες από ότι έχουν εμφανιστεί», είπε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας το παράδειγμα κάποιου που λαμβάνει 1500 ευρώ, ότι η σύνταξή του θα μειωθεί κατά 24 ευρώ, όπως είπε ο κ. Παπαδήμος ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα του επιτρόπου ή επιτρόπων ανά υπουργείο, είπε ότι αυτά δε συζητούνται.

πηγή κειμένου
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: