Τρέλα ! Δείτε: Ποιες εταιρίες φρέσκου γάλακτος ταΐζουν μεταλλαγμένες τροφές τις αγελάδες!!!

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

star

 Οι ακτιβιστές της Greenpeace βρέθηκαν χθές το πρωί στη μονάδα της ΔΕΛΤΑ, στον Ταύρο, και τοποθέτησαν αυτοκόλλητα «90% Μεταλλαγμένες Ζωοτροφές» σε φορτηγά που μεταφέρουν το γάλα της εταιρείας!..

 Εδώ και 3 μήνες, η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο και καμία δέσμευση για το πώς σκοπεύει να καθαρίσει οριστικά τις ζωοτροφές της από τα μεταλλαγμένα. Μάλιστα σε κάποια προϊόντα της αναγράφει στο μπουκάλι ότι «παράγονται από αγελάδες που δεν έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές», παρόλο που δείγματα ζωοτροφών της βρέθηκαν σε αναλύσεις της Greenpeace να περιέχουν μεταλλαγμένα μέχρι και 90%!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής:...

 Γαλακτοβιομηχανία - Παρουσία μεταλλαγμένων - Ποσοτικός προσδιορισμός

 ΔΕΛΤΑΘετικό έως 90%
ΟΛΥΜΠΟΣΘετικό έως 85%
ΜΕΒΓΑΛ Θετικό έως 80%
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗΘετικό έως 45% 

   Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!
 ΔΕΊΤΕ:...

 Επιπλέον, η ΔΕΛΤΑ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία απολύτως αναφορά σε πρόθεση να χρησιμοποιεί ελληνική καθαρή ζωοτροφή, , η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια και θα εξοικονομήσει συνάλλαγμα που σήμερα σπαταλιέται για την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας που προορίζεται για ζωοτροφή. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να απαιτούμε καθαρή ζωοτροφή, μέχρι να πάρουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις από την ΔΕΛΤΑ. Είπε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα και συμπλήρωσε... «Ο μόνος τρόπος για να είμαστε 100% σίγουροι, είναι να τρέφονται τα ζώα αποκλειστικά με ντόπια, καθαρή ζωοτροφή». Ζητάμε από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ: Να εξασφαλίσει τώρα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές για το σύνολο της παραγωγής της. Να στηρίξει τη δημιουργία εθνικής σήμανσης για ζωικά προϊόντα που έχουν εκτραφεί χωρίς μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Να στραφεί στη χρήση ελληνικών, κτηνοτροφικών φυτών ακολουθώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις.πηγή:  vatolakkiotis
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Νάσος ο Αρκάς είπε...

Καλη σας μέρα.Μην ξεχνάτε τα τερατώδη κέρδη των εταιριών απο αυτή τους την παραγωγή.ίναι πια γνωστό πως η Γκρινπις είναι εκτελεστικό όργανο ανωτέρων δυνάμεων με σκοπό να πλήξουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή για τα ελληνικά προιόντα.Σαφώς και υπάρχουν μεταλλαγμένα σε ό,τι τρώμε.Ο απώτερος σκοπός τους είναι να πέσουν οι πωλήσεις και να εγερθούν στα γερά θεμέλια των Ελ. βιομηχανιών ξένοι κολλοσοί.Προσωπικά είμαι τυχερός πινω γάλα του πεθερού μου απο πρόβατα ενω κρέας μόνο απο τα σφαχτά του.Δεν εμπιστεύομαι τίποτα άλλο.Αν δεν θέλετε να πίνετε γάλα παραγωγής,αγοράστε γιαούρτι πρόβειο απο κατάστημα με γαλακτοκομικά προιόντα.100 φορές ανώτερο του αγελαδινού με μηδέν χημικά.